Author |
Topic  |
zveles
Advanced Member

Croatia
4034 Posts
Member since 28/03/2003 |
Posted - 13/11/2003 : 12:12:32
|
Procitah Final Cut i meni je odlican! Procitao sam i #1 ongoinga Human Target koji se direktno nastavlja na ovu graphic novel i Milliganov predgovor ongoing seriji, te mi se cini da ce Human Target biti pravi užitak pratiti! P.S. Markos, obavezno naruci prvi trade Sleepera - pun pogodak. Vjerujem da ce ti biti isto dobar kao i 100B, ako ne i bolji!
http://free-vt.htnet.hr/rollercoaster/americancomix.htm THERE, THERE |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29689 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
zveles
Advanced Member

Croatia
4034 Posts
Posted - 13/11/2003 : 15:03:30
|
Piše Bruebaker, on je pisao i onaj odlicni Vertigo krimic Scene Of The Crime. Crta Sean Phillips - odlican crtac - crtao razne serije u Vertigu, prošle godine i nekoliko malih projekata kao guest artist u Marvelu. Sleeper je dvostruki agent, "spavac" u špijunskoj organizaciji koja posredno vrši kontrolu ovog našeg svijeta u kojem živimo. Mi ne znamo da ta organizacija postoji, a ona upravlja dogadajima i na taj nacin utjece na sva velika svjetska pitanja. To je premisa. Politicko-špijunska zavjera kao i kod 100B. Izvedba je fenomenalna. Svaka sveska može se citati zasebno (Bruebaker nastoji vratiti staru formu americkog stripa, kada si mogao kupiti samo jedan broj serijala i procitati ga s razumjevanjem bez da si taj serijal ikad ranije pratio), a opet, sve zajedno cine cjelovitu pricu na "višoj" (onako, kompletnijoj) razini. U svakom broju je netko ili nešto fenomenalno razradeno. Ili odredeni lik ili odredeni mehanizam funkcioniranja spomenute špijunske organizacije. Ni trenutak strip nije dosadan. Spada u ono štivo koje se guta i stalno traži još. Npr. sveska (mislim da je broj 4) o Sleeperovoj pomocnici i njen background o tome kako je postala sadista, meni je do sada najbolja ovogodišnja strip sveska. Naime, cura je ranije bila toliko dobra i straight da se od toga sama razbolila. Jedini nacin da se spasi i izljeci bio je da svoj život promjeni za 180 stupnjeva i postane bad guy! Zamisli to još fantasticno ispricano i fenomenalno crtano. Pun pogodak! ;)
http://free-vt.htnet.hr/rollercoaster/americancomix.htm THERE, THERE |
 |
|
zveles
Advanced Member

Croatia
4034 Posts
|
Markos
Webmaster

Croatia