forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Rusalic
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 12/11/2003 : 16:00:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message
Ma ne smetaju mi ni meke korice ni los sken, sve to mogu pogledat prije nego kupim ali kad mi se strip raspadne kod prvog citanja onda bi ga zapalio.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 12/11/2003 : 16:19:13  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Pa, neki su preterane picajzle, dok su neki umereni... E sad, ne bih imenovao ove prve, sami ce se prepoznati.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 12/11/2003 : 17:29:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Ne budi picajzla, imenuj.

"M'ENFIN!"
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 12/11/2003 : 20:37:43  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Pa ja nisam, to je sigurno... pola mojih stripova su u "kupus stanju"
Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 12/11/2003 : 21:43:05  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
Evo Djole imamo novog clana koji je (valjda) tvoj kolega s pravnog neka Morgana :-).
Off topic znam znam ali neka malo da razdrmam ovaj topic nesto mi nije dovoljno napet ;-))).

The owls are not what they seem.
Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 12/11/2003 : 21:43:06  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
Evo Djole imamo novog clana koji je (valjda) tvoj kolega s pravnog neka Morgana :-).
Off topic znam znam ali neka malo da razdrmam ovaj topic nesto mi nije dovoljno napet ;-))).

The owls are not what they seem.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 12/11/2003 : 22:42:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
quote:
Originally posted by ---dp---

Pa ja nisam, to je sigurno... pola mojih stripova su u "kupus stanju"

Good for you. A sada kada si rekao ko nije, reci ko jeste.

"M'ENFIN!"
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 12/11/2003 : 23:31:02  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Pa, sad i nije bas good for me posto su mi stripovi takvi kakvi su, ali ja sam srecan i sa takvima

Edited by - ---dp--- on 12/11/2003 23:31:36
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 12/11/2003 : 23:35:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Ne vrdaj... nisi samo ti novinar ovde... ;)

"M'ENFIN!"
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 13/11/2003 : 00:07:30  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Kakve to ima veze sa novinarstvom (btw, ja nisam bas obican novinar vec malo specificniji, uskoro se vracam tom starom i omiljnom poslu, obzirom da se honorari polako, ali sigurno priblizavaju vrednostima kakve su nekad bile, tacnije, bar ce biti pribliznog reda velicine... u januaru 1990. godine honorari za tekstove koje sam tog meseca napisao iznosili su tadasnjih 5.000 DM, sad cu biti zadovoljan i sa 1.000 DM mesecno, ali videcemo vec...)
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 13/11/2003 : 00:15:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Pa ima veze sa tim sto primetis kada ti sagovornik izbegava temu, pa ga vratis sa par packi. a nisam bio svestan toga da postoji "obican" novinar.

Dakle, imena kolega, imena...

"M'ENFIN!"
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 13/11/2003 : 02:35:27  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Ma ne izbegavam nista, ja samo kazem da je ovde mnogo "picajzli" kad su u pitanju stripovi, i to ne kazem ni u kakvom negativnom kontekstu, vec naprotiv, meni je to cak simpaticno bas zati sto sam ja srecan i sa raskupusanim stripom, a i zna se da ih je dosta medju nama...
Naravno da postoje "obicni" novinari.
Go to Top of Page

igorpb
Senior Member

Australia
1931 Posts

Member since 24/08/2003

Posted - 13/11/2003 : 10:40:06  Show Profile Show Extended Profile  Send igorpb a Private Message
Picajzle se ubijaju vrelom vodom.
Go to Top of Page

DusMan
Advanced Member

5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 13/11/2003 : 16:38:06  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message
Khm.. khm... vidim da ovde niko nema muda da kaze nesto, pa cu ja kao najmladji i najpametniji:
DJOLE JE PICAJZLA!!!

Gura Sizif kamen uz brdo. Naidje Edip i kaze: "Guraj, guraj Sizife!", a on mu na to odgovara: "Gurni ga ti mami!!"
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 13/11/2003 : 16:53:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message
svi smo mi picajzlena ovaj ili onaj nacin...

...i onda kad ne bude nas bilo,stripove ce citat' naše...
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 13/11/2003 : 17:24:02  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Doduse, i ja sam na neki nacin, ali ne u pogledu ocuvanosti stripova, ali zato sam u pogledu da "hocu sve Zagorove" medju najgorima
Go to Top of Page

panasonik
New Member

105 Posts

Member since 23/09/2003

Posted - 13/11/2003 : 18:16:09  Show Profile Show Extended Profile  Send panasonik a Private Message
1.Djole, znaci ti kupujes stripove da bi ih slagao na police. Lepo, onda odes u Francusku i kupis 2-3 metra HC izdanja i resis problem. Ja sam mislio da ti citas stripove zato sto volis to da radis. Ja mogu da razumem kad nekupis strip zato sto nije kvalitetno uradjen pa ti umanjuje vizueln uzitak ( dok citas ) a ne razume to sto ne kupujes jer ti umanje vizuelni uzitak dok gledas u policu sa naslaganim stripovima.Ti ne govoris o kvalitetu vec o ukusima ( a o njima se ne raspravlja ). I kao sto rekoh u Francuskoj su stripove poceli da rade u HC ne zbog citalaca koji su insistirali na tome nego zbog knjizara koje su ih uslovile da tako rade.
2. To sto vannini nije nasao zlatnu sredinu sa cenom izdanja je duga prica i trebalo bi mnogo vise vremena da se sve objasni. Jednostavno firma se nikad nije bavila izdavackom delatnoscu ( o stripovima da ne govorimo ) i jednostavno su procenili da na duze staze ta investicija im ne bi donosila odgovarajuci profit. Na moju zalost mi nismo mogli d nadjemo zajednicki jezik oko toga ko treba da nastavi sa izdavanjem stripova ( cena i rokovi otplate osnivacima ) i sve je stalo.
Zbog svega toga odlucili smo se da ostatatak ekipe krene sa KP i nekim drugim izanjima a Vannini je krenuo sa modnim casopisom GIOA na srpskom jeziku,izdali 2 broja i definitivno se ugasili.
3. Za sada ne planiramo nista za Sloveniju posto je cela organizacija previse skupa i komplikovana,
Go to Top of Page

jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts

Member since 01/11/2002

Posted - 13/11/2003 : 19:45:54  Show Profile Show Extended Profile  Send jang a Private Message
quote:
Originally posted by panasonik
[3. Za sada ne planiramo nista za Sloveniju posto je cela organizacija previse skupa i komplikovana,

hvala za odgovor. a kako to da zaMarketprint nije previše skupa i komplikovana?
Go to Top of Page

BiDi
Senior Member

Slovenia
2435 Posts

Member since 06/05/2002

Posted - 13/11/2003 : 19:53:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit BiDi's Homepage  Send BiDi an ICQ Message  Send BiDi a Private Message
quote:
Originally posted by jang

quote:
[3. Za sada ne planiramo nista za Sloveniju posto je cela organizacija previse skupa i komplikovana,

hvala za odgovor. a kako to da zaMarketprint nije previše skupa i komplikovana?

Koliko ja znam Marketprint salje jednom u 3 mjesece jedan veeeliki paket svih mogucih stripova (od najnovijih pa do nekoliko godina unazad sto jim je ostalo i nisu mogli da prodaju... naprimer MarketPrint Marvel) v StripCore, i to je to, mislim da nije bas neka organizacija iza toga.

Roads? Where we're going, we don't need roads!
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 13/11/2003 : 22:19:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
quote:

1.Djole, znaci ti kupujes stripove da bi ih slagao na police. Lepo, onda odes u Francusku i kupis 2-3 metra HC izdanja i resis problem. Ja sam mislio da ti citas stripove zato sto volis to da radis.

Kakav skolski primer podmetacine!

quote:

Ja mogu da razumem kad nekupis strip zato sto nije kvalitetno uradjen pa ti umanjuje vizueln uzitak

Rece covek koji izdaje ONAKVOG Kena Parkera.

quote:

( dok citas ) a ne razume to sto ne kupujes jer ti umanje vizuelni uzitak dok gledas u policu sa naslaganim stripovima.Ti ne govoris o kvalitetu vec o ukusima ( a o njima se ne raspravlja ).

Naprotiv, pricam upravo o kvalitetu. Ali za tebe je kvalitet samo ono sto ti radis, i to je najbolje na svetu, i niko ne ume bolje. Razumem da moras da hvalis i branis svoja izdanja, ali barem ne vredjaj inteligenciju prosecnog posetioca ovog Foruma dok to radis.

Ti lepo tvrdis da bi ti HC oborio prodaju. Ja tvrdim da nije tako (i imam podatke Marketrpinta da to potkrepim). Fine. Necemo se naci na sredini, niti ces ti meni dokazati ispravnost svoje tvrdnje sve dok ne objavis HC koji ce se manje prodavati. Jer vec znamo da ima onih koji se bolje prodaju od SC-a... Ali nemoj da me ubedjujes u moralnu ispravnost SC-a naspram prljavog HC-a. Ekonomska racunica (pogresna, ja tvrdim) kao opravdanje je jedno, a zamazivanje ociju je drugo.

quote:

I kao sto rekoh u Francuskoj su stripove poceli da rade u HC ne zbog citalaca koji su insistirali na tome nego zbog knjizara koje su ih uslovile da tako rade.

I citaoci su ih odbili? U dvojezicnim sredinama u Svajcarskoj, gde bi ljudi bez problema mogli da citaju i francuski HC i nemacki SC, sta mislis, sta se bolje prodaje?

quote:

2. To sto vannini nije nasao zlatnu sredinu sa cenom izdanja je duga prica i trebalo bi mnogo vise vremena da se sve objasni.

Slusamo.

quote:

Jednostavno firma se nikad nije bavila izdavackom delatnoscu ( o stripovima da ne govorimo ) i jednostavno su procenili da na duze staze ta investicija im ne bi donosila odgovarajuci profit. Na moju zalost mi nismo mogli d nadjemo zajednicki jezik oko toga ko treba da nastavi sa izdavanjem stripova ( cena i rokovi otplate osnivacima ) i sve je stalo.

Tacno kada su najavljeni specijalci i pretplata?

"M'ENFIN!"
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 13/11/2003 : 22:20:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
quote:
Originally posted by DusMan

DJOLE JE PICAJZLA!!!

A ta tvoja tvrdnja je bazirana na cemu konkretno?

"M'ENFIN!"
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 14/11/2003 : 01:24:44  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote by Djole:

Malo si preterao, Djole. Bar kad je ova sredina u pitanju. Takvih koji bi dali znatno vise novca za mnogo bolji kvalitet je ipak jako malo. Da se tako razmisljalo, ne bismo imali ni Alan Ford ni Stripoteku ni ZS ni LMS ni EKS ni Denis niti bilo sta od visokotiraznih izdanja koja su izlazila u bivsoj Jugi. Zasto je, na primer, "Princ Valijant" stampan u tirazima od 250 primeraka, a ZS u preko 500.000? Nemoj me pogresno shvatiti, ali pravih ljubitelja kao sto si ti je veoma, veoma malo, a od tog novca, izgleda, ipak ne moze da se prezivi...
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 14/11/2003 : 01:57:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message
quote:

quote by Djole:

Malo si preterao, Djole. Bar kad je ova sredina u pitanju. Takvih koji bi dali znatno vise novca za mnogo bolji kvalitet je ipak jako malo. Da se tako razmisljalo, ne bismo imali ni Alan Ford ni Stripoteku ni ZS ni LMS ni EKS ni Denis niti bilo sta od visokotiraznih izdanja koja su izlazila u bivsoj Jugi. Zasto je, na primer, "Princ Valijant" stampan u tirazima od 250 primeraka, a ZS u preko 500.000? Nemoj me pogresno shvatiti, ali pravih ljubitelja kao sto si ti je veoma, veoma malo, a od tog novca, izgleda, ipak ne moze da se prezivi...

Uh, i evo nas u 1985. - oj ili kojoj?
Go to Top of Page

igorpb
Senior Member

Australia
1931 Posts

Member since 24/08/2003

Posted - 14/11/2003 : 06:52:19  Show Profile Show Extended Profile  Send igorpb a Private Message
1984.Na olimpijadi.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 14/11/2003 : 07:44:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
quote:

Mesas babe i zabe. Pogledaj malo prosle postove, pa ces i sam uvideti zasto.

"M'ENFIN!"
Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.44 seconds. Snitz Forums 2000