Author |
Topic |
zveles
Advanced Member
Croatia
3993 Posts
Member since 28/03/2003 |
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
Posted - 21/11/2003 : 23:58:33
|
>Hoze li motda biti prisutan u Zagrebu na CRÐ-u?
Oche.
mcn
Mali duchan mojih stripova je na Burzi pod MCNov ORMAR - hvala ... |
|
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3993 Posts
|
BOC
Advanced Member
Fiji
3587 Posts
Member since 01/12/2002 |
|
kreso_stanic
Senior Member
Croatia
1504 Posts
Member since 18/12/2002 |
Posted - 22/11/2003 : 15:49:35
|
quote: Originally posted by BOC
Krešo i ja smo bili i na otvorenju.
"Tek kad sam s tobom, misli su jasne. Tek kad sam s tobom, alarm ugasne."
da, nas dvojica i još 15-ak "ludaka"
testis unus testis nulus= mudo jedno ko nijedno http://kresh.batcave.net |
|
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3993 Posts
Posted - 22/11/2003 : 17:09:47
|
Ajd decki, napišite malo dojmova s otvorenja: kakav je Guiseppe, jel samozatajan i povucen kao i vecina strip crtaca, šta je rekao o svojim stripovima, jel najavio kakve planove za buducnost (što treba u buducnosti raditi za Amere, jel ima što u planu za Vertigo), što je izloženo na izložbi (iz kojih stripova table), jesu možda originali ili fotokopije (ako su fotokopije, jesul možda u boji) i slicno. Možda i koja fotka s otvorenja ili fotka izloženih radova? Decki, budite inovativni i informativni! Slobodno i opširni! ;):)))
http://free-vt.htnet.hr/rollercoaster/americancomix.htm THERE, THERE |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Posted - 22/11/2003 : 17:17:32
|
>Ajd decki, napišite malo dojmova s otvorenja: kakav je Guiseppe
Izlozzba je otvorena juccer zbog galerije, ali Giuseppe dolazi tek na CRS.
mcn
|
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3993 Posts
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Posted - 22/11/2003 : 22:05:26
|
>hocemo li koji raniji rad uskoro vidjet u q?
CCekaj da vidim koliko je jeftin kad se napije...
mcn
|
|
Dule
Average Member
Croatia
546 Posts
Member since 09/05/2003 |
Posted - 22/11/2003 : 22:27:44
|
Priznajem, nemam pojma tko je Ðuzepe Kamuncoli(?). Ali ako su ovo, sto "zveles" reproducira, radovi tog momka, onda je to žalosno... Nakon Edija, Suduke, Kordeja n.p. (da ne spominjem Žeželja), navoditi "ovo" kao neku vrijednost, bedasto je. Dajte ljudi... |
|
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3993 Posts
|
jgoran5
Senior Member
Croatia
1924 Posts
Member since 07/07/2002 |
Posted - 23/11/2003 : 09:04:17
|
quote: Originally posted by Dule
Priznajem, nemam pojma tko je Ðuzepe Kamuncoli(?). Ali ako su ovo, sto "zveles" reproducira, radovi tog momka, onda je to žalosno... Nakon Edija, Suduke, Kordeja n.p. (da ne spominjem Žeželja), navoditi "ovo" kao neku vrijednost, bedasto je. Dajte ljudi...
pa normalno da ti je žalosno kada nije ferri ala bonelly.sve gledate kroz zagora,nevjerojatno.baš me zanima šta ceš reci za bollandovog batman,vjerojatno isto "žalosno",pa naravno nije ferri
------------- carpe diem... -------------
|
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Posted - 23/11/2003 : 09:09:06
|
>pa normalno da ti je žalosno kada nije ferri ala bonelly.
Dule ti visse brije na Texa nego na Zagora...
mcn
|
|
jgoran5
Senior Member
Croatia
1924 Posts
Member since 07/07/2002 |
Posted - 23/11/2003 : 09:11:40
|
quote: Originally posted by mcn
>pa normalno da ti je žalosno kada nije ferri ala bonelly.
Dule ti visse brije na Texa nego na Zagora...
mcn
Mali duchan mojih stripova je na Burzi pod MCNov ORMAR - hvala ...
ma dobroprvi mi je pao na pamet.bez uvrede naravno,samo konstatacija
------------- carpe diem... -------------
|
|
|
BOC
Advanced Member
Fiji
3587 Posts
Posted - 23/11/2003 : 09:38:55
|
Dule je djelomicno u pravu, jer su Eddy, Džuka i Kordej ipak Eddy, Džuka i Kordej. Ali ovaj momak uopce nije loš, njegove stripove bih citao, a sam stil mi baš leži. Ovo ce možda zvucati kao bogohuljenje, ali pogledajte Swamp Thinga kojeg je crtao Bisette po Mooreovim scenarijim. Bisette crta bolje od Giuseppea, ali je kvaka u tome što je Bisetteov crtež kolor, po meni, potpuno uništio. Dok Giuseppeov crtež kolor obogacuje i skriva neke ocite mane. Usporedba je možda glupa, ali mislim da stoji. Samo moje mišljenje. Nisam baš upucen u Swamp Thing, pa me slobodno popljuvajte ako se ne slažete.
"Tek kad sam s tobom, misli su jasne. Tek kad sam s tobom, alarm ugasne." |
|
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3993 Posts
Posted - 23/11/2003 : 10:15:50
|
Dodao bih onu staru, koju svi dobro znamo, "o ukusima ne treba raspravljati". Ipak, kod Guiseppea se NE MOŽE zamjeriti kako "ne zna crtati" ili kako je njegov crtež "bez vrijednosti". Dule, takve tvrdnje ipak zahtjevaju obrazloženje: zašto? Možda ona jedna tabla gore nije bila dovoljna za verifikaciju Guiseppeova crteža, možda se nisi zagledao da je odlicno nacrtao Bankoškog travestita u tucnjavi..? Možda ti se ne svida stil grubih, ali sigurnih crtackih linija (za razliku od tvojih isprekidanih, umnoženih linija pri crtanju likova...)? Možda jednostavno nisi bio dobre volje kad si postavio post..? Anyway, evo još dvije table u obranu odlicnog Guiseppeova crteža (ali i kadriranja). Kome se svida nek' uživa! Kome ne, nek' zaobide ovaj topic!
|
|
Dule
Average Member
Croatia
546 Posts
Member since 09/05/2003 |
Posted - 24/11/2003 : 00:34:42
|
Nisam uopce mislio raspravljati o "ukusima", jer zato "ovdje" nema ni "materijala". Tu se eventualno može razgovarati o kako-tako, odradenom zanatu. Doticni Ðuzepe, sasvim je prosjecan tvornicki profesionalac i ne znam zapravo, zašto trošimo vrijeme i prostor na ovog "autora". (Uz put, ja nisam nigdje rekao da doticni "ne zna crtati", niti da je njegov crtež " bez vrijednosti". Stoga i ne znam, koga to zveleš citira u navodnicima!? No, sve to kažem sada: Tip (Ðuzepe) je dosadan, neinventivni crtac i njegov je crtež "bez vrjednosti"; šire i uže, kako vec želite. Glede kadriranja Ðuzepeova: nagledali smo se kudikamo boljih. Glede crteža Ðuzepeova: pogledati moj prošli post. Glede (konkretno)"stil(a) grubih, ali sigurnih crtackih linija", uzeo bih kao usporedbu, recimo Mignolu. Tako da je "ovo" (Ðuzepe) opet "corbine corbe corba", za koju mi nije jasno zašto je uvozimo. Mislim; osobno cu rado ugostiti svakog kolegu sa svih meridijana i paralela, ali u cemu je poanta s Ðuzepeom i slicnima? Umjesto da napravimo retrospektivu autorima koje sam naveo, dovlacimo ovdje (i trošimo lovu), na ovakve bezveznjake kakav je Ðuzepe. I na kraju, ovo zvelešovo "protjerivanje" neistomišljenika s (bilo kojeg) topica, otkriva zanimljiv karakter i "profil" doticnog.
|
|
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3993 Posts
Posted - 24/11/2003 : 01:18:01
|
Priznajem, nemam pojma tko je Ðuzepe Kamuncoli(?). Ali ako su ovo, sto "zveles" reproducira, radovi tog momka, onda je to žalosno... Nakon Edija, Suduke, Kordeja n.p. (da ne spominjem Žeželja), navoditi "ovo" kao neku vrijednost, bedasto je. Dajte ljudi...
Dule, uvijek sam spreman na dijalog, ali iz ovog posta je moguce malo toga razaznati. Dobro, skužio sam da ovdje hvališ Eddyja i domacu ekipu. Patriotski ili realno, u to ne želim ulaziti, jer radove naših autora ja ne mogu drugacije gledati nego sa simpatijama. Ja sam ti navijac u svakom pogledu! :) No, ovdje takoder jasno kažeš kako Guiseppe nema vrijednost. Nedvosmisleno je. I nemoj se sad izvlacit! ;)
|
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3993 Posts
Posted - 24/11/2003 : 01:31:56
|
I na kraju, ovo zvelešovo "protjerivanje" neistomišljenika s (bilo kojeg) topica, otkriva zanimljiv karakter i "profil" doticnog.
Ovo ti je vrlo niski udarac. Kada bih želio biti zloban, rekao bih, ti si taj koji se uvijek svada s ostalima i mora biti uvijek u pravu. No, ne želim raspravljati na taj nacin. Draže bi mi bilo da si umjesto floskule o "profesionalnom manirizmu" (što je apsurd govoriti za crtaca koji se tek pokušava dokazati na americkom tržištu), da si, dakle, kao pretpostavljam akademski slikar napisao stvarnu analizu Guiseppeova crteža. Po profesionalnim zakonitostima. Ovako ti apriori odbijaš govoriti o njegovom crtežu, a istovremeno nalaziš shodno kuditi ga. To me podsjeca na ono kako se stripu dugo amputiralo da je šund i o njemu se nije htjelo ozbiljno razgovarati.
|
|
Maximuss
Advanced Member
Croatia
9013 Posts
Member since 15/11/2002 |
|
Zox
Senior Member
1183 Posts
Member since 04/06/2002 |
Posted - 24/11/2003 : 01:50:32
|
Ma, ono, lijepo je sto je Giuseppe u Zagrebu i sve to, ali ni meni se isto ne svidja pretjerano kao crtac (tim prije sto u njemu prepoznajem sopstvene greske jer nam je tush nekako slican) A anatomija mu je jos uvijek previse intuitivna. Medju mladim italijanskim crtacima, nije cak ni medju najperspektivnijim. Zato, iduce godine, postavite mene za savjetnika pa cu vam dovesti ZAISTA interesantne crtace iz Italije |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Posted - 24/11/2003 : 09:49:24
|
>Zato, iduce godine, postavite mene za savjetnika pa cu vam dovesti >ZAISTA interesantne crtace iz Italije
Mjesta u organizaciji uvijek ima. Samo treba dichi ruku javno (a ne junacciti se anonimno po Forumu ).
mcn
|
|
Zox
Senior Member
1183 Posts
|
BOC
Advanced Member
Fiji
3587 Posts
Posted - 24/11/2003 : 19:41:21
|
quote: Originally posted by mcn
>Zato, iduce godine, postavite mene za savjetnika pa cu vam dovesti >ZAISTA interesantne crtace iz Italije
Mjesta u organizaciji uvijek ima. Samo treba dichi ruku javno (a ne junacciti se anonimno po Forumu ).
mcn
Mali duchan mojih stripova je na Burzi pod MCNov ORMAR - hvala ...
Ovaj post je nepotrebno provociranje organizacijskog odbora CRŠa. Jebote, ljudi, dolaze Bolland i Lavric, a Giuseppe je slucajno bio dostupan jer se Džuka s njim dopisuje. Uvijek je bolje da dode još netko, iako vec dolaze dva izvanredna crtaca. Moglo se isto tako desiti da ne dode nitko. Dosta sranja, molim vas.
...bejbe bejbe ko te ne bi tako mladu negdje u ladu...
"Tek kad sam s tobom, misli su jasne. Tek kad sam s tobom, alarm ugasne." |
|
|
Zox
Senior Member
1183 Posts
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Posted - 24/11/2003 : 21:03:25
|
>Svidja mi se kriterij poziva, ko se s kim dopisuje
CCuj, znass kako je ... Festival je mali i nepoznat i trebaju ti ljudi dobre volje da massess s njima pred sponzorima i ministarstvima kako je festival internacionalan. Pa Giuseppeu hvala ssto dolazi o svom trossku, samo za smjesstaj i pivu...
Bit che i neki CCesi, a dogodine ... Imass li veze s Talijanima koji bi htjeli dochi, ovako ili onako, gukni. Online ili offline, svejedno, a kad ti izadje taj projekt na kojem radiss, i tebe che se zvati.
Naposlijetku, ssto je visse ludih ...
mcn
Edited by - mcn on 24/11/2003 21:04:09 |
|
|
Topic |
|