Author |
Topic |
tantus
Senior Member
Slovenia
1651 Posts
Member since 10/09/2003 |
Posted - 09/12/2003 : 08:41:01
|
Jel' imaju ti aparati neki poseban naziv ili samo tražim "aparat za vakumiranje"? Jel' zna neko koliko to otprilike košta? To bi bilo dobro nabaviti...iako nemam baš neznam koliko toga vrednoga vakumiranja, al' ajde... Prvo cu vakumirati MrNo-a od SD, svih 22 posto imam duple, i otvoricu ih za jedno 20 godina...savrsene...
to e to
---there is no spoon--- (a viljuske?) [/quote]
Dule, imas takve aparate u Merkuru, kostaju od 10.000 navise. Nisi mi odgovorio na poslednji mail... |
|
|
dule_car
Advanced Member
Slovenia
4193 Posts
Member since 01/05/2003 |
Posted - 09/12/2003 : 09:06:19
|
quote: Originally posted by igorpb
Mozda ja nisam normalan ali ja volim miris plesni starog stripa ili knjige.Sto ih stavljati u kesice ili nepromocive kutije kada ce nas u svakom slucaju nadzivjeti osim ako ne izgore. Zato moj prijedlog je uzivajte u mirisu (ili smradu) stripova.
Nije to bas dobro... Ljudima koji imaju problema sa disnim putevima (alergije na prasinu i slicno, astma, bronhitis..) ne savjetuju boravak u sobama de ima previse takvih stvari koje skupljaju prašinu ili su pljesnive... Meni se malo kiše od prašine pa ce neke od starijih stvati završiti u vrecici ne zato što su ocuvane nego da mi ne "mirišu" po sobi...
Jel' to znaci da je jednom kad je strip u vrecici moja briga s njim zavrsena? Šta im još smeta? Jel' trebaju neke posebne vrecice za te vakum aparate?
to e to
---there is no spoon--- (a viljuske?)
|
|
|
darth-vader
Advanced Member
Croatia
4834 Posts
Member since 05/10/2002 |
Posted - 09/12/2003 : 14:07:10
|
Ne trebaju ti nikakve posebne vrecice.Kupiš vrecice za meso i vakumiraš stripove.Inace to radim tamo negdje od svoje 10 godine.Kada sam prije godinu dana mijenjao sve vrecice na alan fordovima-otišao sam u ducan i kupio 8 paketa od po 50 vrecica od litre.Veli meni žena na kasi (bio je 11 mjesec) kao dobro smo klali ove godine.Velim ja njoj da nije za meso nego za stripove.Još i danas me cudno gleda kada dodem u ducan.Ma ljudi to ne razumiju. Za fordove koristim vrecice od litre,a za albume mislim da su vrecice od 5 litara-nisam sto posto siguran.
Inace ja oblikujem vrecicu prema stripu-onda odrežem gornji kraj te ga presavinem preko stripa i zalijepim ultra malim komadicem selotejpa sa stražnje strane stripa.Kada ga hocu citati samo odlijepim taj komad.Inace to sada prvi put cujem-što stvarno postoje originalne vrecice za Alan Fordove.Koliko koštaju???
Meni je ideal u životu stripove koje posjedujem uvezati u knjige-mislim da se tako najbolje cuvaju-govorim o primjercima slobodne dalmacije,ludensa i albumima.Stare stvari ne bih uvezivao.
if you only knew the power of the dark side |
|
|
nenno
Advanced Member
Croatia
3070 Posts
Member since 15/08/2003 |
Posted - 09/12/2003 : 15:35:29
|
jesam kolekcionar stripova, ali stripovi u vrecicama??!!, još malo pa ce neki poceti i postupke konzerviranja. Moji stripovi su na policama, na suhom, i koliko traju traju. Može li mi stvarno netko reci koliko treba stripu da istrune tako da se ne može citati, ukoliko takav postoji. |
|
|
dule_car
Advanced Member
Slovenia
4193 Posts
Member since 01/05/2003 |
Posted - 09/12/2003 : 17:20:18
|
quote: Originally posted by darth-vader
Ne trebaju ti nikakve posebne vrecice.Kupiš vrecice za meso i vakumiraš stripove.Inace to radim tamo negdje od svoje 10 godine.Kada sam prije godinu dana mijenjao sve vrecice na alan fordovima-otišao sam u ducan i kupio 8 paketa od po 50 vrecica od litre.Veli meni žena na kasi (bio je 11 mjesec) kao dobro smo klali ove godine.Velim ja njoj da nije za meso nego za stripove.Još i danas me cudno gleda kada dodem u ducan.Ma ljudi to ne razumiju.
E, a da si koljac onda bi razumjela...
quote: Inace ja oblikujem vrecicu prema stripu-onda odrežem gornji kraj te ga presavinem preko stripa i zalijepim ultra malim komadicem selotejpa sa stražnje strane stripa.Kada ga hocu citati samo odlijepim taj komad.
To su vec korisne formacije. Jel' onda opet stavis na stroj da izvuce zrak, nakon što si procitao?
to e to
---there is no spoon--- (a viljuske?)
|
Edited by - dule_car on 09/12/2003 17:21:52 |
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 09/12/2003 : 18:11:42
|
Sto se tice vrecica, vec sam rekao gdje cete naci kvalitetne.
Malo reklame ne skodi.
Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je de facto umjetnik. Shvacas? |
|
|
igorpb
Senior Member
Australia
1931 Posts
Member since 24/08/2003 |
Posted - 10/12/2003 : 08:32:54
|
quote: Originally posted by nenno
jesam kolekcionar stripova, ali stripovi u vrecicama??!!, još malo pa ce neki poceti i postupke konzerviranja. Moji stripovi su na policama, na suhom, i koliko traju traju. Može li mi stvarno netko reci koliko treba stripu da istrune tako da se ne može citati, ukoliko takav postoji.
Ako postoje knjige stare po 500g vjerovatno ce i stripovi jednog dana. |
|
|
nenno
Advanced Member
Croatia
3070 Posts
Member since 15/08/2003 |
Posted - 10/12/2003 : 10:37:37
|
[[/quote]Ako postoje knjige stare po 500g vjerovatno ce i stripovi jednog dana.
hvala na inforamciji - toliko o vrecicama. |
|
|
darth-vader
Advanced Member
Croatia
4834 Posts
Member since 05/10/2002 |
Posted - 10/12/2003 : 11:50:12
|
quote: To su vec korisne formacije. Jel' onda opet stavis na stroj da izvuce zrak, nakon što si procitao?
Ne.Samo ga opet stavim u vrecicu,presavinem je na stražnju stranu stripa i opet zalijepim ultramalim komadicem selotejpa.Meni stripovi nisu vakumirani-taj stroj koristim samo za oblikovanje vrecice.
if you only knew the power of the dark side |
|
|
Baron von Draugn
Average Member
Sweden
705 Posts
Member since 19/07/2002 |
Posted - 12/12/2003 : 02:44:31
|
jesam kolekcionar stripova, ali stripovi u vrecicama??!!, još malo pa ce neki poceti i postupke konzerviranja. Moji stripovi su na policama, na suhom, i koliko traju traju. Može li mi stvarno netko reci koliko treba stripu da istrune tako da se ne može citati, ukoliko takav postoji. ________________________________________________________ imam isto misljenje,,, ja ih imam na polici u regalu napravljenu za format sd i ludensa,, isto tako imam drugi ormar napravljen za alan fordove.. sve staklelo zakriveno i na mjestima gdje nije drzim neki bezvezni papir,strip iznad stripova da ne kupi prasinu..
|
|
|
igorpb
Senior Member
Australia
1931 Posts
Member since 24/08/2003 |
Posted - 12/12/2003 : 06:14:40
|
quote: Originally posted by Baron von Draugn
jesam kolekcionar stripova, ali stripovi u vrecicama??!!, još malo pa ce neki poceti i postupke konzerviranja. Moji stripovi su na policama, na suhom, i koliko traju traju. Može li mi stvarno netko reci koliko treba stripu da istrune tako da se ne može citati, ukoliko takav postoji. ________________________________________________________ imam isto misljenje,,, ja ih imam na polici u regalu napravljenu za format sd i ludensa,, isto tako imam drugi ormar napravljen za alan fordove.. sve staklelo zakriveno i na mjestima gdje nije drzim neki bezvezni papir,strip iznad stripova da ne kupi prasinu..
Nije ti lako. |
|
|
Topic |
|