forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Tko bi na TV?
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

Tiger Jack
Junior Member

Croatia
388 Posts

Member since 25/12/2003

Posted - 05/01/2004 : 13:49:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Tiger Jack a Private Message
quote:
Originally posted by Markos

Ja zaista mislim da nisam bas najbolja osoba za govoranciju pred kamerama ... ali pristao bi iskljucivo zbog promocije stripovi.com sajta...

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy

Ajde Markose, pa nije to cjelovecernji film.
Prilog je maximalno 2 minute.
Go to Top of Page

Profa
Average Member

Croatia
933 Posts

Member since 08/03/2003

Posted - 05/01/2004 : 13:50:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Profa a Private Message
quote:
Originally posted by Tiger Jack

quote:
Originally posted by scanturion

Slažem se da bi nekakva emisija na HTV mogla pomoci u promociji
stripa, ali mislim da bi se više trebalo bazirati na ovaj site,
a ne na same kolekcionare tj. kolekcije.

Nada je bogatstvo onih koji ništa nemaju.

ZG panorama je, nacelno, informativna emisija sa solidnom gledanošcu.
Ne može proci prilog o siteu jer je to cista reklama, bez obzira što je stranica nekomercijalna.
Onda bi se sutra s punim pravom moglo javiti još 500 webmastera s pozivom da se i njima dode u posjet.
Prilog treba/mora biti o strip-kolekciji, a site se spomene onako, usput.

Ljukavo, ljukavo. Pa nek odu kod Markosa i kod jednog od kolekcionara koje su Dule i mcn spomenuli. Jedan prilog na dvije lokacije i gotovo.
Go to Top of Page

Tiger Jack
Junior Member

Croatia
388 Posts

Member since 25/12/2003

Posted - 05/01/2004 : 13:52:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Tiger Jack a Private Message
quote:
Originally posted by Profa

quote:

quote:

Ne može proci prilog o siteu jer je to cista reklama, bez obzira što je stranica nekomercijalna.
Onda bi se sutra s punim pravom moglo javiti još 500 webmastera s pozivom da se i njima dode u posjet.

Ljukavo, ljukavo. Pa nek odu kod Markosa i kod jednog od kolekcionara koje su Dule i mcn spomenuli. Jedan prilog na dvije lokacije i gotovo.

Bravo Profa,
ne zoveš se tako bez veze.
Go to Top of Page

scanturion
Junior Member

Croatia
464 Posts

Member since 11/01/2002

Posted - 05/01/2004 : 13:55:41  Show Profile Show Extended Profile  Send scanturion a Private Message
quote:

quote:

U potpunosti se slažem s tim. Mene je strah da se javno ne objavi da
npr. kolekcija Zagora kod Slobe dode cca. 2.000 EUR, pa da se uvede
carina na to od kakvih 30% (luksuz). Prije nego sam kupio stripove
od Slobe raspitao sam se kod carine da li postoji carina za strip.
Carinik mi je rekao da za, citiram: stari papir nema carine.

Go to Top of Page

byoman
Advanced Member

Croatia
6349 Posts

Member since 07/12/2002

Posted - 05/01/2004 : 13:59:02  Show Profile Show Extended Profile  Send byoman a Private Message
Zeljko(evo, prvi put ti se obracam imenom, pa vidis kako je vazno:-)))
Ako imas kakav utjecaj u Panorami, uredi da ne postavljaju pitanja oko cijene stripova.
Postave li, to je smrt za nas:-(((

I fart in your general direction.
Go to Top of Page

byoman
Advanced Member

Croatia
6349 Posts

Member since 07/12/2002

Posted - 05/01/2004 : 13:59:58  Show Profile Show Extended Profile  Send byoman a Private Message
quote:

Jedna mala zanimljivost vezano za društvo i poznavanje vrijednosti
stripa.
Prije nekog vremena pitao sam frenda koji se bavi osiguranjima da
li mogu osigurati svoju kolekciju Zagora na cifru od 5.000 EUR
protiv poplave, požara i krade. Godišnja uplata bi mi bila 30 EUR.

Znaci mozes?!

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29353 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 05/01/2004 : 14:01:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Ma dajte ljudi koje cijene, kakve carine , kakvi bakraci, da je nasa Vlada tako azurna, gdje bi nam bio kraj...

Go to Top of Page

byoman
Advanced Member

Croatia
6349 Posts

Member since 07/12/2002

Posted - 05/01/2004 : 14:09:20  Show Profile Show Extended Profile  Send byoman a Private Message
Azurna je Vlada kad se radi o njenoj guzici!

Go to Top of Page

Tiger Jack
Junior Member

Croatia
388 Posts

Member since 25/12/2003

Posted - 05/01/2004 : 14:10:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Tiger Jack a Private Message
quote:
Originally posted by byoman

Zeljko(evo, prvi put ti se obracam imenom, pa vidis kako je vazno:-)))
Ako imas kakav utjecaj u Panorami, uredi da ne postavljaju pitanja oko cijene stripova.
Postave li, to je smrt za nas:-(((

Ako je spominjanje cijena problem onda problema nema, ali kada bi naša Vlada tako ažurno reagirala na sve što se spomene u medijima, mi bismo bili Švicarska.

A što se tice poreza na stripove...on je valjda uracunat u cijenu na kiosku...može li dvaput?
Ljudi skupljaju i poštanske marke, kolekcije vrijede milijune, pa nema superporeza na to.
Mislim da je sa stanovišta zakonodavca skupljati stripove = skupljati Sportske novosti. Jedino što "Cetiri obracuna" vrijede nešto više od SN izašlih istoga dana.
Go to Top of Page

byoman
Advanced Member

Croatia
6349 Posts

Member since 07/12/2002

Posted - 05/01/2004 : 14:16:12  Show Profile Show Extended Profile  Send byoman a Private Message
Nikad se ne zna!
Vlada je cudna zivotinja!

P.S.:
Isprika svima koji se zovu Vlado

Edited by - byoman on 05/01/2004 14:16:57
Go to Top of Page

scanturion
Junior Member

Croatia
464 Posts

Member since 11/01/2002

Posted - 05/01/2004 : 14:34:01  Show Profile Show Extended Profile  Send scanturion a Private Message
quote:

quote:

Jedna mala zanimljivost vezano za društvo i poznavanje vrijednosti
stripa.
Prije nekog vremena pitao sam frenda koji se bavi osiguranjima da
li mogu osigurati svoju kolekciju Zagora na cifru od 5.000 EUR
protiv poplave, požara i krade. Godišnja uplata bi mi bila 30 EUR.

Znaci mozes?!

Naravno da može. Sve se može osigurati. Samo je stvar u premiji
koju moraš platiti osiguravateljskoj kuci. Ako želiš osigurati
originalnu Mona Lisu neceš platiti premiju od 30 EUR vec puno
više. Sve ovisi koliko osiguravateljska kuca smatra da nešto
vrijedi tj. kolika je mogucnost od npr. krade.

Go to Top of Page

kreso_stanic
Senior Member

Croatia
1504 Posts

Member since 18/12/2002

Posted - 05/01/2004 : 14:48:26  Show Profile Show Extended Profile  Send kreso_stanic a Private Message
mislim da bi bilo glupo raditi prilog o strip-kolekciji nekog strip- autora (kao rudi aljinovic); pa ako s njim radis prilog onda nes pricat o njegovoj kolekciji nego o njegovu radu...

zato mislim da je najbolje rješenje markos!

ne trebaš biti lud da se upišeš u MIOC, ali je tako lakše.
Go to Top of Page

CortoMaltese
Average Member

Croatia
792 Posts

Member since 16/03/2003

Posted - 05/01/2004 : 15:15:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit CortoMaltese's Homepage  Send CortoMaltese a Private Message
quote:
Originally posted by zveles

quote:
Originally posted by CortoMaltese

Ko je taj iz okolice VK? Jel ima ko od forumasa kakve informacije?

jesi siguran da je iz okolice vinkovaca?

THERE, THERE

Pa Dule je tako napisao. Ja samo pitam koji je taj. (Posto je Dule napisao da je stariji gospodin, mozda nema kome ostaviti svoje blago u nasljedstvo :)) )
Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
3993 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 05/01/2004 : 15:25:47  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by zveles

quote:

Ko je taj iz okolice VK? Jel ima ko od forumasa kakve informacije?

jesi siguran da je iz okolice vinkovaca?

THERE, THERE

Pa Dule je tako napisao. Ja samo pitam koji je taj. (Posto je Dule napisao da je stariji gospodin, mozda nema kome ostaviti svoje blago u nasljedstvo :)) )

imam neku ideju na koga je dule (odnosno gospodin vjeko mislio) samo sto taj stariji gospodin nije bas iz vinkovaca. iz slavonije jest, a ako sam u pravu, onda taj gospodin ima najpogodniju osobu za nasljednika svog blaga!

THERE, THERE
Go to Top of Page

byoman
Advanced Member

Croatia
6349 Posts

Member since 07/12/2002

Posted - 05/01/2004 : 15:27:31  Show Profile Show Extended Profile  Send byoman a Private Message
E ovo je topic vrijedan saveanja!:-))))

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 05/01/2004 : 16:03:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message
ma kad nece markos,ja cu
splitska ekipa hrt-a neka napravi prilog,šibnu ga u zagreb i to je to...usput ja malo izreklamiram hotel di radima ti željko,kad iduci put budeš u splitu prenosio hajduka,ima da spavaš u hotelu "globo"...nemoj da te tražim poslije utakmice
mislim da taj o kome se bude radio prilog ne mora imati tonu stripova,nego je bitno da kaže par stvari i slucajno spomene stripovi.com...to je bit svega...i još bi bilo bolje kad bi išla dva priloga,sa sjevera i juga hrvatske,tj. da se vidi da je strip popularan diljem zemlje...i obavezno spomenuti najveci strip centar u državi,gdje ima najviše stripova po glavi stanovnikagradac!!

...i onda kad ne bude nas bilo,stripove ce citat' naše...
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 05/01/2004 : 16:06:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message
quote:

Sorry scanturione:-(
Markose, kad ce bit ta emisija o mladim strip fanovima?

ta emisija ce uskoro,kowalsky mi je pricao nešto o tome kad je bio nedavno u splitu...

Go to Top of Page

byoman
Advanced Member

Croatia
6349 Posts

Member since 07/12/2002

Posted - 05/01/2004 : 16:18:26  Show Profile Show Extended Profile  Send byoman a Private Message
quote:
Originally posted by globinjo

quote:

Sorry scanturione:-(
Markose, kad ce bit ta emisija o mladim strip fanovima?

ta emisija ce uskoro,kowalsky mi je pricao nešto o tome kad je bio nedavno u splitu...

Poslao sam mu ja mail sa pitanjem:-)))))
Da snimim

Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 05/01/2004 : 18:41:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
quote:
Originally posted by Markos

Ma dajte ljudi koje cijene, kakve carine , kakvi bakraci, da je nasa Vlada tako azurna, gdje bi nam bio kraj...

Naravno da nece i ne mogu uvesti carine i slicno.
Zamisli da kazu LMS 4 vrijedi 150 eura glancer (e sad sto je glancer za carinike?)
i da se na njega placa porez od 20% ili 30 eura.
A sto ako ja kazem da to uopce nije orginal vec je samo reprint, ili nekakva kopija?
Kako cu im to dokazati ili kako ce oni dokazati suprotno?
Pa trebali bi onda osigurati djelatnike samo za stripove koji bi bili i strucnjaci,
ili u najmanju ruku praviti kataloge po kojima bi se mogli ravnati...
Daj Boze da strip bude tako popularan jednog dana...
Go to Top of Page

byoman
Advanced Member

Croatia
6349 Posts

Member since 07/12/2002

Posted - 05/01/2004 : 19:27:47  Show Profile Show Extended Profile  Send byoman a Private Message
Dado, ipak se ja nekako bojim da bi te budale mogle i to uvesti.
Tko zna kako njima mozak radi:-(

In memoriam - Pametan covjek moze glumit budalu, a suprotno je nemoguce
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17812 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 05/01/2004 : 19:50:55  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message
quote:

Azurna je Vlada kad se radi o njenoj guzici!

ne ne ne i opet ne

vlada je na Azurnoj obali

Ko je vas poznavao ni pakao mu nece biti težak!!!!
Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 05/01/2004 : 23:27:59  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
Vidi ti panike zbog cijena i poreza ;-)))!

"Hear me, and hear me well. The day will come. Oh yes! Mark my words, Seinfeld. Your day of reckoning is coming, when an evil wind will blow through your little play world and wipe that smug smile off your face. And I'll be there, in all my glory, watching, watching as it all comes crumbling down."

Go to Top of Page

byoman
Advanced Member

Croatia
6349 Posts

Member since 07/12/2002

Posted - 05/01/2004 : 23:29:38  Show Profile Show Extended Profile  Send byoman a Private Message
quote:
Originally posted by seinfeld

Vidi ti panike zbog cijena i poreza ;-)))!

"Hear me, and hear me well. The day will come. Oh yes! Mark my words, Seinfeld. Your day of reckoning is coming, when an evil wind will blow through your little play world and wipe that smug smile off your face. And I'll be there, in all my glory, watching, watching as it all comes crumbling down."

Dosta je sto moras placat 2000€ za Zagora pa da ti jos i opale porez na to:-))))

Go to Top of Page

vpemma
Starting Member

31 Posts

Member since 23/11/2002

Posted - 06/01/2004 : 09:03:09  Show Profile Show Extended Profile  Send vpemma a Private Message
Kad kupiš novi, npr. auto platiš na njega 22% PDV-a, sutra kad ga budeš prodava' onaj koji ga kupi opet (ponavljam OPET) placa PDV u iznosu 5% od vridnosti.
Zakljucak: nemojte se igrati sa ciframa, jer vladi je dovoljan jedan maaaaali amandmancic i da porez na "polovne" stripove dode u zakon!!!
Oni to ovako gledaju: Kolekcija Zagora je cca 15000 kn, oderimo to sa 5% i to je 750 kn pomnožimo to sa X ljubitelja stripova i dobit cemo solidnu cifru, ali to nije sve, ne postoji samo Zagor ima tu još puno stripova, znaci još kunica. Još bi bija veci biser da bi svak 'ko misli prodavati/kupovati stripove mora voditi i trgovacke knjige?! (Samo se sitite bakica sa placa, pijace, tržnice ili kako vec).
Upamtite: televizija služi da vam bude ugodno dok je slušate i gledate i zato se netriba zaletit' pa odma reci: ovaj sam strip platija 50-100 ili više Eura, jer naš svit odma misli vidi ovoga koliko ima novaca kad toliko placa hrpu papira, ili obratno vidi ovoga koliko zaraduje na stripovima, a država (tj. ja (pojedinac)) nemam nikakvu korist. I zato da svi budu zadovoljni triba rec': stripove ne placamo više od 20 kn, a ako je stariji max. 30 kn, ali u pravilu se mijenjamo za duple, i to je to.
E sad ako je novinar govno od covika pa ode na našu burzu i vidi drugaciju situaciju i to objavi kao senzaciju, onda je govnu brat.
Ja vam inace baš i nevirujen novinarima, jer oni u pravilu (pogotovo TV) gledaju samo sebe i svoju promociju, a prilozi im služe baš za to, a mi na kojima je napravljen prilog smo samo sporedna uloga (a tribali bi biti glavna).
Takva su moja iskustva i sa jednima i sa drugima. Kad ti dode država (inspektor) u ducan i rece samo dobar dan to ti je vec neki start za platit' nešto državi, bez obzira je li sve u redu (on je uvik u pravu, njemu se uvik viruje i uvik ce te za nešto zakiniti), a ovi drugi: ne'ko je spomenija da triba spomeniti stripovi.com zbog promocije, to je OK, možeš )90% intervjua pricati o stripovi.com, ali 'ko ti garantira da novinar to nece iskidati i jednostavno ne spomenuti ili okreniti cili intervju tako da se ovdje vrti velika lova ili kako ima prevaranata (ne'ko nekoga neupucenog nagovori da mu proda za malu lovu hrpu stripova i poslin je prodaje za brdo love), to može biti iznimka, ali novinari to vole okreniti da je to pravilo, jer im trebaju SENZACIJE, a ne INFORMACIJE.
Oprostite ako sam bio dug, mracan ili slicno, ali ponavljam moja su iskustva i sa jednima i sa drugima loša, po mogucnosti novinare izbjegavam skroz, a ove druge koliko mogu.
Opeceni i u hladno puše!
Go to Top of Page

igorpb
Senior Member

Australia
1931 Posts

Member since 24/08/2003

Posted - 06/01/2004 : 09:17:13  Show Profile Show Extended Profile  Send igorpb a Private Message
quote:

Dado, ipak se ja nekako bojim da bi te budale mogle i to uvesti.
Tko zna kako njima mozak radi:-(

Jedina mogucnost da uvedu porez je da u vladi radi neko od izbacenih clanova foruma.

Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000