Author |
Topic  |
Winnetou
New Member

Serbia
277 Posts
Member since 01/12/2003 |
Posted - 02/02/2004 : 09:51:30
|
quote:
Da, koji ce svako ko nikada nije citao Kena imati. Dakle nova publika koja ima problema sa kontinuitetom.
evo sta sam ja gore napisao
mislim da kontinuitet nije problem, recimo ja imam mozda 15 dnevnikovih (uglavnom rasparene), i ove systemove, to mi uopste ne smeta da uzivam u svakoj epizodi. prvog kena sam procitao (na ozbiljniji nacin) pre mozda godinu dana, i to neki broj na 700, veruj mi da sam imao love otrcao bih odmah u darkvud i kupio celu kolekciju...
dakle ja sam bio totalno nova publika, sto se kena tice.. inace system je u prvom broju dosta solidno u kratkim crtama objasnio ko je ko, sta je sta... moguce da ne shvatis u potpunosti zasto npr. policija juri kena(mada je to konkretno system objasnio), ali to ti ne smeta da uzivas u samoj epizodi, koja je u sustini sama za sebe.
najveci problem systema je svakako sken. milacove slike su cesto i onako s namerom mutno nacrtane, i tek se nazire poenta, sto daje draz, ali sa ovakvim skenom cesto smo liseni toga
Howgh. |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 02/02/2004 : 15:38:58
|
Cuj, ja sam pricao o tome da kompletno novoj strip publici Ken svakako nece bas previse leci, barem ne ovako kako ga System objavljuje. Postoje neki stripovi koji sluze da se navuku novi (stariji i obrazovaniji citaoci), kao sto su DD Il Lungo Addio, pa Watchmen, ili ako su bas mazohisti, From Hell, moze i Gaston... Ken tu ne spada. Ne osporavam ja njegov kvalitet, samo mislim da niko (od te visokoumne publike, posto ona druga u startu otpada)nece poceti da cita strip a da pre toga NISU nikada ranije citali stripove zbog par brojeva koji su usred price, razmazanih na WC papiru, sa prevodom koji vredja inteligenciju cak i prosecnog srpskog polupijanog konduktera u vozu.
I živa daje crn talog. |
 |
|
Winnetou
New Member

Serbia
277 Posts
Posted - 02/02/2004 : 17:38:33
|
pa moguce DD, nesto tipa Johnny Freak, ali nemozes izdavati samo dobre epizode. Ja kad se setim onih 6 ili 7 vaninijevih dylana prevrne mi se stomak. Ne znam kakve su ove kasnije epizode, ali ako nisu za klasu bolje, mrka kapa i od dylana. Kada bi se vezalo par dobrih mozda. Ono sto je vanini izdao ne bi zainteresovalo ni ispodprosecno inteligentog mortus pijanog srpskog konduktera, mozda nekog napusenog, al onda bi morali stavljati paketic trave kao poklon uz strip...
p.s. stvarno ne znam sta je Watchmen, isao sam na search ali nisam skontao
Howgh. |
 |
|
panasonik
New Member

105 Posts
Member since 23/09/2003 |
Posted - 02/02/2004 : 18:24:43
|
Papri na kom je stampan Vanini u pocetku je isti kao i za KP ( osim br.6 i 7 ).Rec je o Slovenackom papiru tip Sava 60 i 70 gr voluminozni i Vidaprint. Skeniranje je promenjeno posle br.5 i ista osoba je radila pripremu za KP specijal. |
 |
|
miha
Advanced Member

3628 Posts
Member since 05/05/2003 |
Posted - 02/02/2004 : 19:03:58
|
Dok su vlasnici papirne industrije u Sloveniji uglavnom Austrijci, za papir Sava 60 pricalo se svojedobno u našim novinama, i to je bilo prosto neverovatno, meni, koji inace ne vjerujem pola što pišu novine, da taj papir sadrži manju dozu radioaktivnog zracenja. Da li je to bilo povezano sa reciklažom radioaktivnog otpadnog materiala u Sloveniji ili ne, to ne mogu reci, jer se toga ne sjecam. |
 |
|
Winnetou
New Member

Serbia
277 Posts
Posted - 02/02/2004 : 19:31:22
|
quote: Originally posted by panasonik
Papri na kom je stampan Vanini u pocetku je isti kao i za KP ( osim br.6 i 7 ).Rec je o Slovenackom papiru tip Sava 60 i 70 gr voluminozni i Vidaprint. Skeniranje je promenjeno posle br.5 i ista osoba je radila pripremu za KP specijal.
pa recimo u specijalcu su strane 84, 85 , 88 (i jos neke slike) cudno mutne, i oci zabole ako se udubis u sliku. Ne verujem da je to omaska samo u mom primerku. Kako urednik koji nesumnjivo pregleda to ne primeti, to mi nije jasno? Ne znam sta je problem skenirati ponovo, kad se vidi da su neke strane ostecene... to je cist nemar Mala primedba, ali bas na detaljima se vidi koliko se (ne)mari za citaoce
Howgh. |
 |
|
Winnetou
New Member

Serbia
277 Posts
Posted - 02/02/2004 : 19:34:39
|
quote: Originally posted by miha
Dok su vlasnici papirne industrije u Sloveniji uglavnom Austrijci, za papir Sava 60 pricalo se svojedobno u našim novinama, i to je bilo prosto neverovatno, meni, koji inace ne vjerujem pola što pišu novine, da taj papir sadrži manju dozu radioaktivnog zracenja. Da li je to bilo povezano sa reciklažom radioaktivnog otpadnog materiala u Sloveniji ili ne, to ne mogu reci, jer se toga ne sjecam.
ako je istina, ovo bi bio vrhunac idiotizma 
Howgh. |
 |
|
Winnetou
New Member

Serbia
277 Posts
Posted - 02/02/2004 : 19:43:44
|
nadam se da to nije mudra poslovna politika o kojoj je djole pricao, dosta su nas oni idioti amerikanci ozracili, mogu valjda bar da citam strip bez osiromasenog uranijuma 
Howgh. |
 |
|
miha
Advanced Member

3628 Posts
|
Winnetou
New Member

Serbia
277 Posts
Posted - 02/02/2004 : 19:57:13
|
Ne znam šta mi bi da pišem ovakve izmišljotine, moram da se izvinem na glupostima.
jebote koji si ti lik   trebo si da nas pustis da prikoljemo rusalica 
Howgh. |
Edited by - Winnetou on 02/02/2004 19:59:48 |
 |
|
miha
Advanced Member

3628 Posts
Posted - 02/02/2004 : 20:02:00
|
Bolje bi bilo da sam pohvalio uvod u Ken Parkeru (br. 6 cini mi se) sa sižejima prijašnjih epizoda. Citao sam to, mada je malo površno napisano, ne bih sada opet da karikiram situaciju ali moram, u mom broju pomešane su stranice 6 i 17. Eto ti ga na system, opet ste zabrljali.    |
 |
|
miha
Advanced Member

3628 Posts
|
Winnetou
New Member

Serbia
277 Posts
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 02/02/2004 : 20:05:51
|
quote: Originally posted by Winnetou
pa moguce DD, nesto tipa Johnny Freak, ali nemozes izdavati samo dobre epizode. Ja kad se setim onih 6 ili 7 vaninijevih dylana prevrne mi se stomak. Ne znam kakve su ove kasnije epizode, ali ako nisu za klasu bolje, mrka kapa i od dylana. Kada bi se vezalo par dobrih mozda. Ono sto je vanini izdao ne bi zainteresovalo ni ispodprosecno inteligentog mortus pijanog srpskog konduktera, mozda nekog napusenog, al onda bi morali stavljati paketic trave kao poklon uz strip...
Cudno, neki bi rekli da su 4 Vanninijeva Dylana veoma dobri stripovi, cak i odlicni, a da dvodelne Misterije Ramblina i Crna magija vredjaju doticnu inteligenciju. Tjah, degustibus non disputantum est.
Eniovej, da, ne mozes da objavljujes samo dobre epizode, ali MOZES da objavljujes strip koji nije toliko vezan za kontinuitet (tipa eto DD, Zagor) ili da krenes sa nekim opstepopularnim od samog pocetka (Tallyjev princip). To bi dalo rezultate, a kad se uspostavi trziste, stampaj sta ti je drago...
I živa daje crn talog. |
 |
|
Winnetou
New Member

Serbia
277 Posts
Posted - 02/02/2004 : 20:07:27
|
E sad sam procitao i ovo gornje, Winnetou, pa nije valjda da vas kocim u masakru? 
ajmo miha jos jedna dezinformacija i ode zgrada u vazduh  
Howgh. |
 |
|
Winnetou
New Member

Serbia
277 Posts
Posted - 02/02/2004 : 20:17:22
|
quote: Originally posted by Djole
[quote]Originally posted by Winnetou
Cudno, neki bi rekli da su 4 Vanninijeva Dylana veoma dobri stripovi, cak i odlicni, a da dvodelne Misterije Ramblina i Crna magija vredjaju doticnu inteligenciju. Tjah, degustibus non disputantum est.
Eniovej, da, ne mozes da objavljujes samo dobre epizode, ali MOZES da objavljujes strip koji nije toliko vezan za kontinuitet (tipa eto DD, Zagor) ili da krenes sa nekim opstepopularnim od samog pocetka (Tallyjev princip). To bi dalo rezultate, a kad se uspostavi trziste, stampaj sta ti je drago...
ma ok svak ima svoj ukus i svoje misljene i ne da mi se vise razvlaciti o ovome... znas i sam da nema replika na repliku, a mi smo ga preterali
Howgh. |
 |
|
miha
Advanced Member

3628 Posts
Posted - 02/02/2004 : 20:29:59
|
Upravo sam razgovarao sa Rusalicem po telefonu, pa je ova informacija relativno sviježa. Saznao sam da ce System Comics u maju 2004 štampati Avanturista/Sila Majk/Sedma Runda. |
 |
|
miha
Advanced Member

3628 Posts
|
Winnetou
New Member

Serbia
277 Posts
Posted - 02/02/2004 : 20:38:28
|
Upravo sam razgovarao sa Rusalicem po telefonu, pa je ova informacija relativno sviježa. Saznao sam da ce System Comics u maju 2004 štampati Avanturista/Sila Majk/Sedma Runda.
sila majk   upravo sam licno izveo sinhronizovani samoubilacki napad na system 
Howgh. |
 |
|
miha
Advanced Member

3628 Posts
|
Winnetou
New Member

Serbia
277 Posts
Posted - 02/02/2004 : 23:33:18
|
...rekao je Winnetou i ostao živ. Covek mora da je fenomen. 
Winnetou i nije covek on je crvenokozac, jednom recju nigger Al sve ce ti biti jasnije ako se setis mog izvornog nika HELI je besmrtan  u mojoj napacenoj dusi bore se divovi dobra i zla
vs 
Howgh. |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 03/02/2004 : 00:04:46
|
Zaista mi nije jasno zašto svi topici koji imaju neku konkretnu temu a ovaj je imao cak i dvi ( MV i KP ), moraju završiti sa pricom o Zagoru. Dobro, možda ne uvik o Zagoru, ali... MIHA, dragi prijatelju, shvati kako hoceš ali mi namjera nije ni najmanje loša ili negativna no zašto moraš upadati sa dezinformacijama ili uopce bilo kakvim komentarom. Ako tebi tema topica nije zanimljiva ne moraš svojim upadicama okrenuti topic naglavacke. Ako ti tema nije zanimljiva jednostavno preskoci ovaj topic i javi se na neki drugi di ti je možda tema zanimljivija. Ima nas koji pratimo neke topice i kojima je možda zanimljivo procitati šta neki ljudi napišu. Nekad se valjda može nešto samo procitati, ne mora se svaki put krknuti rijec ili dvije ( test forum pa tamo nabijaj postove ) pa povuci odgovore na odgovore odgovora itd. Ovdje je nekoliko ljudi pokrenulo vrlo konstruktivnu prici ( temu ). Daj pusti ih...
Evo i ja upadam sa necim što nema veze sa temom topica, no ovo se u posljednje pola godine precesto dogadja, ne od strane Mihe, nego opcenito. Zbog raznoraznih upadica vrlo zanimljivi topici su jednostavno postali necitki jer je odgovore na neke konkretne teme unutar topica postalo nemoguce pronaci od raznoraznih upadica.
Sorry ljudi, jednostavno sam mora prokomentirati.
www.sd-gradac.hr ( nogomet ) www.gradac.hr |
 |
|
Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts
Member since 15/11/2002 |
|
Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4669 Posts
Member since 10/10/2003 |
|
Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4669 Posts
Member since 10/10/2003 |
Posted - 03/02/2004 : 02:43:37
|
E da, DD koje je izdao Vaninni su vrlo vrlo dobre price. Covece tu su Lov na vestice, Maelstrom, Vampiri i Uzas beskonacnosti. Pa cak i Crna magija i Ramblin imaju prolaz. Prvo razmisli pa napisi red-dva.(Jasno je da se o ukusima ne raspravlja, ali ovo je bilo stvarno previse )
Bistro i duboko nebo utociste pruza! |
 |
|
Topic  |
|