Author |
Topic  |
DrB
Senior Member

Serbia
1128 Posts
Member since 04/06/2003 |
|
VJ
Advanced Member

Croatia
5983 Posts
Member since 19/10/2001 |
|
miha
Advanced Member

3628 Posts
Member since 05/05/2003 |
Posted - 17/02/2004 : 09:00:08
|
quote: Originally posted by DrB
Kad bi neko mogao da mi razjasni bio bih zahvalan
ovi iz Zemuna krecu sa 420 i ... 
1.Sta ce sad ludens da izdaje 
Jel' ti to brineš za Ludens?
Pre svega ova dva idavaca Zagora su iz dve razlicite zemlje, to jest, trebali bi da imaju dve razliciti klienteli. Ali, pošto dvojica izdavaca hoce da izdaju Zagora i za izvoz, za ocekivati je malo zdrave kapitalisticke konkurencije na tržištu. Ludens planira plasirati svoje Zagore u Srbiju po dampinškim cenama, ali Ludens zaostaje za par brojeva i skuplji je još uvek. Ludens ima veliku podršku na stripovi.com i veliku propagandu za Ludens citam na ovim stranicama, ne može se cuti ni ime ove druge firme (cenzura) samo Ludens, Ludens, Ludens.
Mene licno boli za Ludens, ne citam njihove Zagore. ŽIVIO DNEVNIK.   
|
Edited by - miha on 17/02/2004 09:05:26 |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29712 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 17/02/2004 : 10:33:44
|
quote: Originally posted by miha Ludens ima veliku podršku na stripovi.com i veliku propagandu za Ludens citam na ovim stranicama, ne može se cuti ni ime ove druge firme (cenzura) samo Ludens, Ludens, Ludens.
Mene licno boli za Ludens, ne citam njihove Zagore. ŽIVIO DNEVNIK.   
Na cemu si ti?
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
 |
|
Darkwood Devil
stripovi.com kum

.jpg)
Croatia
8299 Posts
Member since 20/10/2001 |
Posted - 17/02/2004 : 10:59:49
|
Hmmmm, u cemu je problem?
"I LIKE NOISE 'CAUSE I LIKE WAKING UP THE HOUSE. I CANNOT SIT DOWN, I CAN'T SHUT MY MOUTH BUT WHEN YOU UNDERSTAND ME, YOU MIGHT FEEL GOOD AROUND ME" |
 |
|
Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts
Member since 01/08/2002 |
Posted - 17/02/2004 : 11:04:09
|
Vako: Dnevnik sakupljam zato sto je povezan sa mojim djetinstvom,nabavio sam sva izdanja od Slobodne Dalmacije.
Sad da kazem o Ludensu,za mene su Ludensova izdanja najperfektniji stripovi,sto licno sakupljam. Kao 1.Svidja mi se njihova velicina,onda kvalitet korica je odlican,cijene je pristupacna,papiru nema zamjerki. Vrlo tesko ce neko zeznuti Ludens,pogotovo sto su vec postali stabilni na trzistu.
Zivot nije ono sto je proslo,vec ono cega se sjecamo! |
 |
|
Advanced Member

Denmark
3264 Posts
Member since 05/11/2001 |
Posted - 17/02/2004 : 11:12:53
|
ovako: konkurencije nikad nije na odmet, a ova dva zagora bi mogla imati i dva razlicita trzista, zbog kvalitete i zbog cijene(ovaj drugi argument puno jaci). no wories
*-*"The only thing we have to decide is what to do with the time that is given to us."*-*
|
 |
|
miha
Advanced Member

3628 Posts
Member since 05/05/2003 |
|
Darkwood Devil
stripovi.com kum

.jpg)
Croatia
8299 Posts
Member since 20/10/2001 |
Posted - 17/02/2004 : 11:33:44
|
tako je bolje;)))
"I LIKE NOISE 'CAUSE I LIKE WAKING UP THE HOUSE. I CANNOT SIT DOWN, I CAN'T SHUT MY MOUTH BUT WHEN YOU UNDERSTAND ME, YOU MIGHT FEEL GOOD AROUND ME" |
 |
|
Going-Going
Senior Member

Serbia
1040 Posts
Posted - 17/02/2004 : 11:40:50
|
Ne vidim kako oni mogu biti konkurencija jedni drugima i pored odnosa u kvalitetu i ceni. Oni (stripovi) se nece masovnije pojavljivati u drugim drzavama, a mi kolekcionari cemo ionako kupovati sva izdanja. Jeli tako Vedrane?
Suma ima hiljadu lica... ...hiljadu glasova... ...hiljadu ociju... ...hiljadu boja... Suma ima hiljadu zivota ali samo jedan duh... ...ANANGA |
 |
|
scanturion
Junior Member

Croatia
465 Posts
Member since 11/01/2002 |
Posted - 17/02/2004 : 11:49:29
|
Osobno mislim da je pocetak izdavanja Zagora u Srbiji "klizeci start" Ludensu. Naime, uvjerenja sam da ce se kad-tad ustabiliti odnosi na ovim prostorima i sa stripovske strane gledišta stripofili ce kupovati stripove tamo gdje su jeftiniji, bez obzira na kvalitet. Po meni puno bolja ideja bi bila da se u Srbiji poceo izdavati neki drugi junak (Mister No, Komandant Mark - od pocetka itd.). Ovako imamo dva identicna junaka sa nekoliko brojeva zaostatka, tj. nekoliko brojeva ispred. Sad još ocekujem da ce netko u Sloveniji poceti da izdaje Zagora recimo od IT 431 "Il ritorno di Kandrax", pa za dva mjeseca u Bosni i Hercegovini pocinje izlaziti Zagor od broja IT 445 "Il passato di Ramath". Jedva cekam taj svijetli trenutak strip izdavaštva.
Nada je bogatstvo onih koji ništa nemaju. |
 |
|
VJ
Advanced Member

Croatia
5983 Posts
Posted - 17/02/2004 : 11:51:54
|
quote: Originally posted by Going-Going
a mi kolekcionari cemo ionako kupovati sva izdanja. Jeli tako Vedrane?
E necemo! (zapravo ocemo, ali nek misle ljudi da smo normalni pa da ipak necemo ;))
 |
 |
|
piquet
Senior Member

Croatia
1593 Posts
Member since 15/03/2003 |
Posted - 17/02/2004 : 11:52:50
|
sada ludens treba ubrzati izdavanje redovnog zagora da bude ispred srpskog. vec sam komentirao da ludens treba inicijalno preskociti ovih 6 brojeva koji su izdani. |
 |
|
scanturion
Junior Member

Croatia
465 Posts
Posted - 17/02/2004 : 11:57:30
|
quote: Originally posted by piquet
sada ludens treba ubrzati izdavanje redovnog zagora da bude ispred srpskog. vec sam komentirao da ludens treba inicijalno preskociti ovih 6 brojeva koji su izdani.
Slažem se. Isto tako smatram da Ludens treba ukinuti Extra Zagor jer su te epizode objavljene (vecina ih ima).
 |
|
VJ
Advanced Member

Croatia
5983 Posts
Posted - 17/02/2004 : 11:59:54
|
99% ljudi koji kupuju Zagora na kiosku u HR pojima nemaju o postojanju Vanninija i sl. To sto vecina ljudi na ovom forumu koja skuplja Zagore ima te Vanninije (a to nije bog zna koji broj, sumnjam da ih ima i stotinu) nije nikakav razlog da Ludens ide u neku utrku sa izdanjima u SR.
 |
 |
|
Going-Going
Senior Member

Serbia
1040 Posts
Posted - 17/02/2004 : 12:01:33
|
Bojim se da se ne moze tako to gledati, jer to onda mozes da primenis na sve. Zasto da (recimo Hrvatska ima svog ovlascenog uvoznika Ford-ovih vozila kad to recimo moze da ide preko Srbije ili obrnuto). Jednostavno coveka koji je krenuo u sve to interesuju pare, sta njega briga za Ludens ili za ljubitelje stripa. Zasto nije poceo sa Mister No-om ili nekim drugim? Pa jednostavno mu se ne bi isplatilo. Horus i dalje izdaje K Marka (naravno bez prava) na "onom" papiru. ja ne sumnjam da je taj covek dobar poznavalac stripa. Zasto je poceo da izdaje odatle ne znam, ali znam da je svejedno odakle god da je poceo neko bi se nasao da kaze "pa gde bas odatle". Ja cu naravno nastaviti da uzimam i Ludensa.
Suma ima hiljadu lica... ...hiljadu glasova... ...hiljadu ociju... ...hiljadu boja... Suma ima hiljadu zivota ali samo jedan duh... ...ANANGA |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29712 Posts
Posted - 17/02/2004 : 12:05:08
|
Ma dobro Going GOing, lako cemo mi za to, reci ti nama kad ces postati tata? Jel' se kupuju pelene?:-)
 |
|
Going-Going
Senior Member

Serbia
1040 Posts
Posted - 17/02/2004 : 12:07:42
|
E je.i ga, moj odgovor je bio upucen scanturion-u, a sad moram ponovo kad ste se vas dvojica ubacili ;-). Potpuno se slazem sa VJ. Ljudi u obe drzave (koji citaju stripove, naravno) generalno malo znaju o izdavacima i u svojoj drzavi a kamoli u susednoj. Ludens ne treba nista da ubrzava niti nesto da izbacuje. Pozdrav Bernardu uz izvinjenje sto mu se mesam u izdavacku politiku.
 |
|
Going-Going
Senior Member

Serbia
1040 Posts
Posted - 17/02/2004 : 12:11:53
|
Kraj maja pocetak juna. Sto znaci zena u porodilistu a ja gledam evropsko prvenstvo u fudbalu. ;-) Izvini sto ti nisam poslao ono sto smo se dogovorili. Zaboravio sam ga kuci u Beogradu. Ovaj vikend idem tamo pa cu ga poslati. (svecano se zaklinjem pred svedocima). Jos ne kupujem pelene, ali merkam krevetce i kadice za kupanje i previjanje.
 |
|
scanturion
Junior Member

Croatia
465 Posts
Posted - 17/02/2004 : 12:25:09
|
Going-Going Usporedivati neki svijetski poznati proizvod sa stripom nije baš neka usporedba. Mislim da premalo ljudi na ovim prostorima cita i kupuje stripove. Cak sam uvjerenja da 70% ovog foruma ne kupuje sve stripove koji izadu. Upravo zbog toga smatram da to nije cak ni konkurencija. Sam si napisao da ceš i dalje uzimati Ludensa, ali pitam se da li ceš ga uzimati kad Ludens stigne sa Zagorom do Afrike. Moja poanta je bila u tome. Ja nemam namjeru kupiti Vaninijeve Zagore zato jer znam da ce izaci u Ludensu, a isto tako nemam namjeru kupiti neki redovni Zagor koji izade u Srbiji (osim ako je vanredno izdanje - Princ Elfova itd.) Medutim, da se nastavio izdavati Mister No. nabavljao bih ga bez obzira tko ga objavi. (U j....e što sam zakomplicirao)
 |
|
Going-Going
Senior Member

Serbia
1040 Posts
Posted - 17/02/2004 : 12:34:38
|
Dakle nastavicu da kupujem Ludensa i kada stigne do Afrike. I upravo je u tome razlika. Ja i ti i ostali ljudi sa ovog foruma, nas je malo (ti si samo sitna riba u ovom moru plavom). Mi nismo ciljna grupa niti Bernarda niti tog Milosa (ako se tako zove). Voleli bi da smo na njihovoj strani ali nije presudno.
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 17/02/2004 : 12:41:23
|
quote: Originally posted by VJ
a mi kolekcionari cemo ionako kupovati sva izdanja. Jeli tako Vedrane?
E necemo! (zapravo ocemo, ali nek misle ljudi da smo normalni pa da ipak necemo ;))

|
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29712 Posts
Posted - 17/02/2004 : 12:49:20
|
Kraj maja pocetak juna. Sto znaci zena u porodilistu a ja gledam evropsko prvenstvo u fudbalu. ;-) Izvini sto ti nisam poslao ono sto smo se dogovorili. Zaboravio sam ga kuci u Beogradu. Ovaj vikend idem tamo pa cu ga poslati. (svecano se zaklinjem pred svedocima). Jos ne kupujem pelene, ali merkam krevetce i kadice za kupanje i previjanje.
Znaci jos malo! Drz se!:-) MA lako za cd, nije bitno! Sto ne zivis vise u Beogradu?
 |
|
Going-Going
Senior Member

Serbia
1040 Posts
Posted - 17/02/2004 : 13:07:03
|
Neko je morao da se zrtvuje. Posto je njen posao trenutno bolji nego moj zrtvovao sam se ja. Kada ode na porodiljsko vraticemo se u Bg, gde me ceka moj stari posao.
 |
|
Thommo
stripovi.com suradnik

Croatia
1257 Posts
Member since 01/09/2003 |
Posted - 17/02/2004 : 13:19:30
|
1. Nisam za ukidanje Extre, jer vecina ipak nema te starije brojeve ZS. 2. Sigurno necu kupovati nesto sto ce za cca. godinu dana izdati Ludens.
I pitanje! Sto je "Princ Elfova"? Je li to u originalu specijalac, o cemu je prica?
** Thommo was here! ** |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 17/02/2004 : 14:33:09
|
Giong-going, ti si se znaci udao? Svaka cast, meni je to ceo zivot bila ambicija (i to da se bogato udam), ali nece me ove bogatasice nase...  |
 |
|
Topic  |
|