Author |
Topic  |
byoman
Advanced Member

Croatia
6349 Posts
Member since 07/12/2002 |
Posted - 28/02/2004 : 01:27:24
|
quote: Originally posted by fishleg
quote: Originally posted by Thunderbolt
quote: Originally posted by fishleg
Vidim da su neki od vas poceli opet skupljati stripove zbog izdanja SD, a neki zbog drugih razloga... I ja sam medu onima koji su svoju kolekciju ( ZS,Lms) poklonili ili prodali po stvarno smjesnim cijenama . Kakva sam budala bio
Ima dana kad se smijem ima noci kada pijem
DA...HAHAHAHA!!!...stvarno smiješne...HAHAHAHA!!...

__________ Sve mi diraj ,ali kiosk nikad ne!
   Ne razumijem tvoj reply. Ja sam 1992 godine POKLONIO skoro svu moju kolekciju ZS i Lms, ne razumijem sta je tu smijesno... A dosta forumasa je upravo na tom topicu i na drugim reklo, da je svoju kolekciju poklonilo ili bacilo ili prodalo za tako jako jako male pare...
Ima dana kad se smijem ima noci kada pijem
Vjerojatno misli da su te cijene bile kao i danasnje
Bill Gates - "It's not a bug, it's an additional feature" |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 28/02/2004 : 05:20:06
|
Da, seinfelde... stvarno je bilo nezaboravno. Ako se malo bolje prisetis, setices se da je forum cak dva puta bio ukidan i dva puta vracan. Mislim da je na kraju i treci put ukinut, ali tad smo vec svi bili i na stripovi.com i na zws uporedo, ali vise na stripovi.com jer nam je dokurcilo Zagorovo izivljavanje... |
 |
|
risbozg
Advanced Member

Croatia
16746 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 28/02/2004 : 18:47:24
|
mene samo zanima ko su ti ljudi koji su te sve kolekcije kupili i gdje se one sda nalaze
- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leda --   
|
 |
|
Žiga
Senior Member

.jpg)
Slovenia
1980 Posts
Member since 10/11/2003 |
Posted - 28/02/2004 : 20:46:10
|
quote: Originally posted by risbozg
mene samo zanima ko su ti ljudi koji su te sve kolekcije kupili i gdje se one sda nalaze
Pobjegli su na Havaje kad su kolekcijo drago prodali naprej
It's nice to be important, but it's more important to be nice. |
 |
|
risbozg
Advanced Member

Croatia
16746 Posts
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
|
risbozg
Advanced Member

Croatia
16746 Posts
Posted - 29/02/2004 : 18:21:51
|
quote: Originally posted by ---dp---
Ne, nego su kupili Bonelija ponovo, pa ga citaju i sad, samo na Havajima 

|
 |
|
Tom
New Member

Croatia
112 Posts
Member since 17/12/2003 |
Posted - 01/03/2004 : 12:07:43
|
Pratim ovaj Forum par mjeseci, uglavnom gledam da li netko nudi ono sto trazim. Ovaj Topic me je malo potaknuo da i ja napisem koju "pametnu".
I ja sam kao dosta forumasa "prodao ili poklonio" svoje stripove. (ja ih jos zovem kao i tada Romani). Poceo sam sakupljati kao i vecina Vas, u osnovnoj, 3-4 razred. I sakupljao ih do srednje intenzivno, u srednjoj malo posustao (novi prioriteti u zivotu mladog covjeka) a pred odlazak u JNA sam ih sve "povjerio" braticu da ih "cuva". On mi se je javio da ima neke kupce i da bu to dobro prodal. Auuuuuu. I tako ja reko, "a prodaj" !
I tada su nestali. Svi ! a bilo ih je vise od 900 kom. I to bome pravi primjerci. Sada kada malo ovdje gledam naslovnice tih romana, vidim, pa ja sam imao bome 70 % svega toga. Prvi Zagori, Blekovi, Kit, Tex, K. Mark. Svi ti naslovi, sve naslovnice, sve mi se vratilo ko da je jucer bilo, a bome je bilo prije 15 god. No ono sto covjek voli, duboko se ureze u pamcenje i ostaje tamo jako dugo. Kvaliteta stripova je bila genijalna. Sjecam se da je najveci priliv stripova desio mi se prilikom jedne akcije "sakupljanja papira". Kod susjede sam dosel po stari papir. Ona sva jadna veli da ni stigla sloziti (onda se to organizirano delalo, sjecate se, fino ljudi bi slozili hrpe novina i fino zamotali spagom i predali onima koji bi sakupljali. I tako me ona odvela na tavan da li bi ja to sve slozio i odnio. Ja ko pravi dobri "pionir" otisao gore a gore pun tavan novina, onako sve razbacano po cijelom tavanu, jedno tona sigurno. Meni mrak na oci pao, ko ce to sve sloziti. Kada su mi se malo oci privikle na mrak vidim ja da medju tim sinim novinama ima i romana. I to kojih !!!!! Sve stari brojevi, tj. prvi brojevi LMS i ZS. Ja sve fino "sortiram" novine sim, romani tam. i nakon cijelog popodneva posla "izsortiram" kojih 150 romana i to prvih brojeva, uscuvanih ko da si ih jucer iz tiskare uzeo. Sreci ni bilo kraja. Tako nesto mi se ni ponovilo nikada vise. Steta.
No, nakon vojske ni vise nista bilo od toga. Sada kada se sjetim, fakat me stegne kod srca i trnci mi projdu, jer je to stvanro bilo predivno doba, i zivota a i ti romani, nekako su bili, super, lutanje u mastu-zivot tih junaka. Ah, ta djeca.
No, sada ne sakupljam. Pokusavam sakupiti Ridjobradog jer je fakat fenomenalno nacrtan (naime, i njega sam imao skoro sve). Tko zna, mozda me ovaj forum navuce pa pocnem ponovo sakupljati i Romane.
Ekipi Foruma, svaka cast na trudu i entuzijazmu u radu.
E da, ako netko od Vas mozda ima na nekom od svojih stripova "zig" otisnut na naslovnici ili negdje u stripu neka se javi, to su "moji" stripovi. Zig je "TK" ili "T". Hvala.
Pozdrav,
Tom |
 |
|
nenno
Advanced Member

.jpg)
Croatia
3089 Posts
Member since 15/08/2003 |
|
igorpb
Senior Member

Australia
1931 Posts
Member since 24/08/2003 |
Posted - 01/03/2004 : 12:41:42
|
Nevjerovatno je kako su nam vecinom price priblizno slicne. Ustvari koliko smo svi mi slicni. Neko malo ludji , neko malo gluplji ali sve u svemu to je to :-)))
It is wise to look ahead, but foolish to look further than you can see. |
 |
|
fishleg
Advanced Member

Slovenia
3341 Posts
Member since 03/09/2002 |
Posted - 01/03/2004 : 12:45:57
|
quote: Originally posted by igorpb
Nevjerovatno je kako su nam vecinom price priblizno slicne. Ustvari koliko smo svi mi slicni. Neko malo ludji , neko malo gluplji ali sve u svemu to je to :-)))
It is wise to look ahead, but foolish to look further than you can see.
Da. Izgleda da je vecina od nas u jednom trenutku pocela smatrati stripove kao nepotrebne, da bi nakon nekoliko godina poceli skupljati stripove sa jos vecim uzitkom kao prije...
Ima dana kad se smijem ima noci kada pijem |
 |
|
fishleg
Advanced Member

Slovenia
3341 Posts
Member since 03/09/2002 |
|
Žiga
Senior Member

.jpg)
Slovenia
1980 Posts
Posted - 01/03/2004 : 14:24:50
|
Zato mi danas pravi velik užitak sakupljati stripove od ZS i LMS, jer se mi cinu nekako nedotakljivi, a onda sam veseo, kad ih dobim.Zasad nemam puno ZS, ali s vremenom...Velkom Tom
Edited by - Žiga on 01/03/2004 14:25:04 |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 02/03/2004 : 02:40:37
|
Moram Vam priznati da se ta zelja za prodajom svih stripova i ponovnim skupljanjem stalno smenjuje u vecini nas. Evo, na primer, seinfeld sad prodaje sve svoje Bonelijeve stripova, Magic opet prodaje svog Zagora, a skupljao ga je godinama... Posle ce se pokajati pa ce opet poceti skupljati... Interesantan je taj poriv. I meni cesto pada na pamet da sve to rasprodam... koji ce mi toliki stripovi? |
 |
|
Žiga
Senior Member

.jpg)
Slovenia
1980 Posts
Posted - 02/03/2004 : 08:14:08
|
Ja sam prije 2 dana poceo sakupljati ZS, imao sam neke brojeve od prije, ali je nisam sakupljao.Prije 2 dana dobio sam one price"Divovi dobra i zla, Hellingenov povratak..", tako da mi je sad vrlo zanimivo gledati ove stripove.Za nekoliko dana ocekujem Rendala mutanta
 |
|
Verfalk2003
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4761 Posts
Member since 19/05/2003 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29713 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 02/03/2004 : 10:50:58
|
quote: Originally posted by Tom
E da, ako netko od Vas mozda ima na nekom od svojih stripova "zig" otisnut na naslovnici ili negdje u stripu neka se javi, to su "moji" stripovi. Zig je "TK" ili "T". Hvala.
Pozdrav,
Tom
E citav post sam procitao s gustom,dok nisam vidio da si ti znao da unakazis stripove potpisivajuci se na njih!   
I'm the hand up Mona Lisa's skirt. I'm a surprise. They don't see me comin'. |
 |
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 02/03/2004 : 10:52:39
|
Moram Vam priznati da se ta zelja za prodajom svih stripova i ponovnim skupljanjem stalno smenjuje u vecini nas. Evo, na primer, seinfeld sad prodaje sve svoje Bonelijeve stripova, Magic opet prodaje svog Zagora, a skupljao ga je godinama... Posle ce se pokajati pa ce opet poceti skupljati... Interesantan je taj poriv. I meni cesto pada na pamet da sve to rasprodam... koji ce mi toliki stripovi?
Tko zna,evo cak mi se i Slobo juce javio da pita zasto prodajem ;-)!
I'm the hand up Mona Lisa's skirt. I'm a surprise. They don't see me comin'. |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 02/03/2004 : 15:14:05
|
Evo, i ja te pitam zasto prodajes... Inace, da si ovde blize (to jest da znam da nece biti zajebancije i sa postarinom i sa carinom), ODMAH bih kupio one Zagorove striscie... |
 |
|
VJ
Advanced Member

Croatia
5983 Posts
Member since 19/10/2001 |
Posted - 02/03/2004 : 15:23:17
|
Dostavi meni lovu nekako i ja cu ti donest te striscie iz Milana. Dekara bi uskoro trebao u ZG pa mozes vidjeti s njim.
 |
 |
|
silvijo
Starting Member
17 Posts
Member since 18/12/2003 |
Posted - 02/03/2004 : 15:50:35
|
I ja sam kao mali poceo citati romana, prestao sam 1992 ali sam ih na vrijeme sklonio na tavan u kutiju tako da su dozivjeli do danas. Opet sam ih poceo skupljat prije 6mj
ja sam onaj koji jesam |
 |
|
nenno
Advanced Member

.jpg)
Croatia
3089 Posts
Member since 15/08/2003 |
Posted - 02/03/2004 : 16:00:18
|
[quote]Originally posted by VJ
Dostavi meni lovu nekako i ja cu ti donest te striscie iz Milana. Dekara bi uskoro trebao u ZG pa mozes vidjeti s njim.
oprostite na neznanju, ali, striscia je.......... i ona dode, i ako bih i ja želio kojeg u Zagreb, koštao bi me............? |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 03/03/2004 : 02:36:42
|
VJ, ako vec mozes nesto doneti iz Milana, i ako bih ti vec slao lovu, da li bi mi onda mozda umesto striscia (a i manje zauzima prostorno) mogao doneti neki od Zagor Cartonato-a? A mozda i jedno i drugo? |
 |
|
VJ
Advanced Member

Croatia
5983 Posts
Member since 19/10/2001 |
Posted - 03/03/2004 : 08:27:38
|
VJ, ako vec mozes nesto doneti iz Milana, i ako bih ti vec slao lovu, da li bi mi onda mozda umesto striscia (a i manje zauzima prostorno) mogao doneti neki od Zagor Cartonato-a? A mozda i jedno i drugo?
Moze. Mada moram i Slobi uzet cartonate tako da si ti tek drugi u redu na njih. :) Samo poslaji nekako lovu prije do mene, Zoleta ili nekog tko ide a koga znas. Najbolje da se dogovorimo prek maila a ne tu na forumu.
 |
 |
|
Topic  |
|