forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Ponovo skupljanje stripova - zasto?
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

byoman
Advanced Member

Croatia
6349 Posts

Member since 07/12/2002

Posted - 28/02/2004 : 01:27:24  Show Profile Show Extended Profile  Send byoman a Private Message
quote:
Originally posted by fishleg

quote:
Originally posted by Thunderbolt

quote:
Originally posted by fishleg

Vidim da su neki od vas poceli opet skupljati stripove zbog izdanja SD, a neki zbog drugih razloga...
I ja sam medu onima koji su svoju kolekciju ( ZS,Lms) poklonili ili prodali po stvarno smjesnim cijenama. Kakva sam budala bio

Ima dana kad se smijem ima noci kada pijem

DA...HAHAHAHA!!!...stvarno smiješne...HAHAHAHA!!...

Ne razumijem tvoj reply.
Ja sam 1992 godine POKLONIO skoro svu moju kolekciju ZS i Lms, ne razumijem sta je tu smijesno...
A dosta forumasa je upravo na tom topicu i na drugim reklo, da je svoju kolekciju poklonilo ili bacilo ili prodalo za tako jako jako male pare...

Vjerojatno misli da su te cijene bile kao i danasnje

Bill Gates - "It's not a bug, it's an additional feature"
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 28/02/2004 : 05:20:06  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Da, seinfelde... stvarno je bilo nezaboravno. Ako se malo bolje prisetis, setices se da je forum cak dva puta bio ukidan i dva puta vracan. Mislim da je na kraju i treci put ukinut, ali tad smo vec svi bili i na stripovi.com i na zws uporedo, ali vise na stripovi.com jer nam je dokurcilo Zagorovo izivljavanje...
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
16746 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 28/02/2004 : 18:47:24  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message
mene samo zanima ko su ti ljudi koji su te sve kolekcije kupili i gdje se one sda nalaze

- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leda --
Go to Top of Page

Žiga
Senior Member

Slovenia
1980 Posts

Member since 10/11/2003

Posted - 28/02/2004 : 20:46:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Žiga a Private Message
quote:
Originally posted by risbozg

mene samo zanima ko su ti ljudi koji su te sve kolekcije kupili i gdje se one sda nalaze

Pobjegli su na Havaje kad su kolekcijo drago prodali naprej

It's nice to be important, but it's more important to be nice.
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
16746 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 29/02/2004 : 13:44:15  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message
je i sad na Havaima citaju americke stripove

Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 29/02/2004 : 16:39:33  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Ne, nego su kupili Bonelija ponovo, pa ga citaju i sad, samo na Havajima
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
16746 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 29/02/2004 : 18:21:51  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message
quote:
Originally posted by ---dp---

Ne, nego su kupili Bonelija ponovo, pa ga citaju i sad, samo na Havajima

Go to Top of Page

Tom
New Member

Croatia
112 Posts

Member since 17/12/2003

Posted - 01/03/2004 : 12:07:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Tom a Private Message
Pratim ovaj Forum par mjeseci, uglavnom gledam da li netko nudi ono sto trazim. Ovaj Topic me je malo potaknuo da i ja napisem koju "pametnu".

I ja sam kao dosta forumasa "prodao ili poklonio" svoje stripove. (ja ih jos zovem kao i tada Romani). Poceo sam sakupljati kao i vecina Vas, u osnovnoj, 3-4 razred. I sakupljao ih do srednje intenzivno, u srednjoj malo posustao (novi prioriteti u zivotu mladog covjeka) a pred odlazak u JNA sam ih sve "povjerio" braticu da ih "cuva". On mi se je javio da ima neke kupce i da bu to dobro prodal. Auuuuuu. I tako ja reko, "a prodaj" !

I tada su nestali. Svi ! a bilo ih je vise od 900 kom. I to bome pravi primjerci. Sada kada malo ovdje gledam naslovnice tih romana, vidim, pa ja sam imao bome 70 % svega toga. Prvi Zagori, Blekovi, Kit, Tex, K. Mark. Svi ti naslovi, sve naslovnice, sve mi se vratilo ko da je jucer bilo, a bome je bilo prije 15 god. No ono sto covjek voli, duboko se ureze u pamcenje i ostaje tamo jako dugo. Kvaliteta stripova je bila genijalna. Sjecam se da je najveci priliv stripova desio mi se prilikom jedne akcije "sakupljanja papira". Kod susjede sam dosel po stari papir. Ona sva jadna veli da ni stigla sloziti (onda se to organizirano delalo, sjecate se, fino ljudi bi slozili hrpe novina i fino zamotali spagom i predali onima koji bi sakupljali. I tako me ona odvela na tavan da li bi ja to sve slozio i odnio. Ja ko pravi dobri "pionir" otisao gore a gore pun tavan novina, onako sve razbacano po cijelom tavanu, jedno tona sigurno. Meni mrak na oci pao, ko ce to sve sloziti. Kada su mi se malo oci privikle na mrak vidim ja da medju tim sinim novinama ima i romana. I to kojih !!!!! Sve stari brojevi, tj. prvi brojevi LMS i ZS. Ja sve fino "sortiram" novine sim, romani tam. i nakon cijelog popodneva posla "izsortiram" kojih 150 romana i to prvih brojeva, uscuvanih ko da si ih jucer iz tiskare uzeo. Sreci ni bilo kraja. Tako nesto mi se ni ponovilo nikada vise. Steta.

No, nakon vojske ni vise nista bilo od toga. Sada kada se sjetim, fakat me stegne kod srca i trnci mi projdu, jer je to stvanro bilo predivno doba, i zivota a i ti romani, nekako su bili, super, lutanje u mastu-zivot tih junaka. Ah, ta djeca.

No, sada ne sakupljam. Pokusavam sakupiti Ridjobradog jer je fakat fenomenalno nacrtan (naime, i njega sam imao skoro sve). Tko zna, mozda me ovaj forum navuce pa pocnem ponovo sakupljati i Romane.

Ekipi Foruma, svaka cast na trudu i entuzijazmu u radu.

E da, ako netko od Vas mozda ima na nekom od svojih stripova "zig" otisnut na naslovnici ili negdje u stripu neka se javi, to su "moji" stripovi. Zig je "TK" ili "T". Hvala.

Pozdrav,

Tom
Go to Top of Page

nenno
Advanced Member

Croatia
3089 Posts

Member since 15/08/2003

Posted - 01/03/2004 : 12:41:03  Show Profile Show Extended Profile  Send nenno a Private Message
dobro došao u društvo nikad izlijecenih strip-fanova.
Go to Top of Page

igorpb
Senior Member

Australia
1931 Posts

Member since 24/08/2003

Posted - 01/03/2004 : 12:41:42  Show Profile Show Extended Profile  Send igorpb a Private Message
Nevjerovatno je kako su nam vecinom price priblizno slicne. Ustvari koliko smo svi mi slicni. Neko malo ludji , neko malo gluplji ali sve u svemu to je to :-)))

It is wise to look ahead, but foolish to look further than you can see.
Go to Top of Page

fishleg
Advanced Member

Slovenia
3341 Posts

Member since 03/09/2002

Posted - 01/03/2004 : 12:45:57  Show Profile Show Extended Profile  Send fishleg a Private Message
quote:
Originally posted by igorpb

Nevjerovatno je kako su nam vecinom price priblizno slicne. Ustvari koliko smo svi mi slicni. Neko malo ludji , neko malo gluplji ali sve u svemu to je to :-)))

It is wise to look ahead, but foolish to look further than you can see.

Da. Izgleda da je vecina od nas u jednom trenutku pocela smatrati stripove kao nepotrebne, da bi nakon nekoliko godina poceli skupljati stripove sa jos vecim uzitkom kao prije...

Go to Top of Page

fishleg
Advanced Member

Slovenia
3341 Posts

Member since 03/09/2002

Posted - 01/03/2004 : 12:47:01  Show Profile Show Extended Profile  Send fishleg a Private Message
Dobrodosao Tom

Go to Top of Page

Žiga
Senior Member

Slovenia
1980 Posts

Member since 10/11/2003

Posted - 01/03/2004 : 14:24:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Žiga a Private Message
Zato mi danas pravi velik užitak sakupljati stripove od ZS i LMS, jer se mi cinu nekako nedotakljivi, a onda sam veseo, kad ih dobim.Zasad nemam puno ZS, ali s vremenom...Velkom Tom

Edited by - Žiga on 01/03/2004 14:25:04
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 02/03/2004 : 02:40:37  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Moram Vam priznati da se ta zelja za prodajom svih stripova i ponovnim skupljanjem stalno smenjuje u vecini nas. Evo, na primer, seinfeld sad prodaje sve svoje Bonelijeve stripova, Magic opet prodaje svog Zagora, a skupljao ga je godinama... Posle ce se pokajati pa ce opet poceti skupljati... Interesantan je taj poriv. I meni cesto pada na pamet da sve to rasprodam... koji ce mi toliki stripovi?
Go to Top of Page

Žiga
Senior Member

Slovenia
1980 Posts

Member since 10/11/2003

Posted - 02/03/2004 : 08:14:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Žiga a Private Message
Ja sam prije 2 dana poceo sakupljati ZS, imao sam neke brojeve od prije, ali je nisam sakupljao.Prije 2 dana dobio sam one price"Divovi dobra i zla, Hellingenov povratak..", tako da mi je sad vrlo zanimivo gledati ove stripove.Za nekoliko dana ocekujem Rendala mutanta

Go to Top of Page

Verfalk2003
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4761 Posts

Member since 19/05/2003

Posted - 02/03/2004 : 08:29:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit Verfalk2003's Homepage  Send Verfalk2003 a Private Message
Tome, dobrodošao.

Prije sam bio uobražen, ali sad sam i tu manu iskorijenio. Sad sam savršen.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29713 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 02/03/2004 : 09:59:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Dobrodošlica i od mene...

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 02/03/2004 : 10:50:58  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
quote:
Originally posted by Tom

E da, ako netko od Vas mozda ima na nekom od svojih stripova "zig" otisnut na naslovnici ili negdje u stripu neka se javi, to su "moji" stripovi. Zig je "TK" ili "T". Hvala.

Pozdrav,

Tom

E citav post sam procitao s gustom,dok nisam vidio da si ti znao da unakazis stripove potpisivajuci se na njih!

I'm the hand up Mona Lisa's skirt. I'm a surprise. They don't see me comin'.
Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 02/03/2004 : 10:52:39  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
quote:

Moram Vam priznati da se ta zelja za prodajom svih stripova i ponovnim skupljanjem stalno smenjuje u vecini nas. Evo, na primer, seinfeld sad prodaje sve svoje Bonelijeve stripova, Magic opet prodaje svog Zagora, a skupljao ga je godinama... Posle ce se pokajati pa ce opet poceti skupljati... Interesantan je taj poriv. I meni cesto pada na pamet da sve to rasprodam... koji ce mi toliki stripovi?

Tko zna,evo cak mi se i Slobo juce javio da pita zasto prodajem ;-)!

I'm the hand up Mona Lisa's skirt. I'm a surprise. They don't see me comin'.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 02/03/2004 : 15:14:05  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Evo, i ja te pitam zasto prodajes... Inace, da si ovde blize (to jest da znam da nece biti zajebancije i sa postarinom i sa carinom), ODMAH bih kupio one Zagorove striscie...
Go to Top of Page

VJ
Advanced Member

Croatia
5983 Posts

Member since 19/10/2001

Posted - 02/03/2004 : 15:23:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit VJ's Homepage  Send VJ an ICQ Message  Send VJ a Private Message
Dostavi meni lovu nekako i ja cu ti donest te striscie iz Milana. Dekara bi uskoro trebao u ZG pa mozes vidjeti s njim.

Go to Top of Page

silvijo
Starting Member

17 Posts

Member since 18/12/2003

Posted - 02/03/2004 : 15:50:35  Show Profile Show Extended Profile  Send silvijo a Private Message
I ja sam kao mali poceo citati romana, prestao sam 1992 ali sam ih na vrijeme sklonio na tavan u kutiju tako da su dozivjeli do danas. Opet sam ih poceo skupljat prije 6mj

ja sam onaj koji jesam
Go to Top of Page

nenno
Advanced Member

Croatia
3089 Posts

Member since 15/08/2003

Posted - 02/03/2004 : 16:00:18  Show Profile Show Extended Profile  Send nenno a Private Message
[quote]Originally posted by VJ

Dostavi meni lovu nekako i ja cu ti donest te striscie iz Milana. Dekara bi uskoro trebao u ZG pa mozes vidjeti s njim.

oprostite na neznanju, ali, striscia je.......... i ona dode, i ako bih i ja želio kojeg u Zagreb, koštao bi me............?
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 03/03/2004 : 02:36:42  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
VJ, ako vec mozes nesto doneti iz Milana, i ako bih ti vec slao lovu, da li bi mi onda mozda umesto striscia (a i manje zauzima prostorno) mogao doneti neki od Zagor Cartonato-a? A mozda i jedno i drugo?
Go to Top of Page

VJ
Advanced Member

Croatia
5983 Posts

Member since 19/10/2001

Posted - 03/03/2004 : 08:27:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit VJ's Homepage  Send VJ an ICQ Message  Send VJ a Private Message
quote:

VJ, ako vec mozes nesto doneti iz Milana, i ako bih ti vec slao lovu, da li bi mi onda mozda umesto striscia (a i manje zauzima prostorno) mogao doneti neki od Zagor Cartonato-a? A mozda i jedno i drugo?
Moze. Mada moram i Slobi uzet cartonate tako da si ti tek drugi u redu na njih. :) Samo poslaji nekako lovu prije do mene, Zoleta ili nekog tko ide a koga znas. Najbolje da se dogovorimo prek maila a ne tu na forumu.

Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.3 seconds. Snitz Forums 2000