Author |
Topic |
|
Damjan
stripovi.com suradnik
Italy
1458 Posts
Member since 12/02/2004 |
|
seinfeld
Advanced Member
16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 05/04/2004 : 11:38:16
|
Vance mi je dobar,vjerovatno zbog toga sto sam veliki fan XIII :-)).Crtez ima nesto a i coveri su cesto dobri... Ferri mi nikada nije smetao,zna da uradi posao,kazem posao jer mislim da je za njega to uvijek i bio posao :-)).
It's a show about nothing. |
|
|
zosko
Senior Member
1506 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 05/04/2004 : 11:40:48
|
daleko gore mi je kad crtac ima arsenal likova (vecina njih) i onda crta razlicite "junake". primjer mister no "decak santjago" tex "atentatori" (nisam siguran da je to naziv, uglavnom nesto gdje oslobadjaju montalesa u mexiku) ili pogledaj judasa i djila kit i noviji ciko specijalci (kad ce gamba da nauci crtati cika?)... |
|
|
Damjan
stripovi.com suradnik
Italy
1458 Posts
Posted - 05/04/2004 : 11:47:02
|
quote: Originally posted by seinfeld
Vance mi je dobar,vjerovatno zbog toga sto sam veliki fan XIII :-)).Crtez ima nesto a i coveri su cesto dobri... Ferri mi nikada nije smetao,zna da uradi posao,kazem posao jer mislim da je za njega to uvijek i bio posao :-)).
It's a show about nothing.
I meni je Vance ok. Ne mislim da je "šabloniziranje likova" nužno loša stvar, ali bih se u svakom trenutku opredijelio za inventivniji pristup. Na primjer, Milazzo, po meni najbolji talijanski crtac. Njegovi su likovi šaroliki, pa samim time i životniji. |
|
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6251 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 05/04/2004 : 12:26:06
|
Ferrijevi negativcu su u 95% slucaja svi isti.Ili su celavi,ili imaju gusarski povez preko oka ili ožiljak.A kako crta žene necu nu spominjati.
Bond.James Bond. |
|
|
nenno
Advanced Member
Croatia
3070 Posts
Member since 15/08/2003 |
Posted - 05/04/2004 : 12:30:27
|
quote: Originally posted by Aco
Ferrijevi negativcu su u 95% slucaja svi isti.Ili su celavi,ili imaju gusarski povez preko oka ili ožiljak.A kako crta žene necu nu spominjati.
Bond.James Bond.
da. možda jedina zamjerka Ferriju su žene (sve apsolutno iste, samo promijene frizure). |
|
|
zosko
Senior Member
1506 Posts
Member since 03/11/2002 |
|
Žiga
Senior Member
Slovenia
1980 Posts
Member since 10/11/2003 |
Posted - 05/04/2004 : 18:46:51
|
Meni se cini da Ferri radi odlicno svoj posao i da se ljudi razlikuju.Ako bi crtao tako, da bi koristio sablonski pristup i da bi sve crtao isto, ne bi postigao toliki uspjeh i ne bio tako popularan.I kod njega se i vidi, da si covjek uzme vremena, da nacrta neki strip, zato je i tako kako treba.No, to je samo moj pogled na stvar.
Davay, davay, davay! |
Edited by - Žiga on 05/04/2004 18:47:08 |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
fishleg
Advanced Member
Slovenia
3341 Posts
Member since 03/09/2002 |
Posted - 05/04/2004 : 19:58:11
|
quote: Originally posted by Žiga
Meni se cini da Ferri radi odlicno svoj posao i da se ljudi razlikuju.Ako bi crtao tako, da bi koristio sablonski pristup i da bi sve crtao isto, ne bi postigao toliki uspjeh i ne bio tako popularan.I kod njega se i vidi, da si covjek uzme vremena, da nacrta neki strip, zato je i tako kako treba.No, to je samo moj pogled na stvar.
Davay, davay, davay!
Slazem se.
Ima dana kad se smijem ima noci kada pijem |
|
|
Damjan
stripovi.com suradnik
Italy
1458 Posts
Posted - 05/04/2004 : 20:13:29
|
quote: Originally posted by Žiga
Davay, davay, davay!
Usporedi Zagora i bracu Sullivan iz "Zagor Extra" br. 1 (ili 2, nisam siguran), ili Super-Majka i Zagora, itd. U osnovnim crtama su potpuno isti. |
|
|
Žiga
Senior Member
Slovenia
1980 Posts
Member since 10/11/2003 |
Posted - 05/04/2004 : 21:05:19
|
quote: Ferrijevi negativcu su u 95% slucaja svi isti.Ili su celavi,ili imaju gusarski povez preko oka ili ožiljak
Ne bih se slozio u potpunosti.Celavi, koje sam sad nabrojao i razmisljao san dugo vrijeme, na pamet su mi pali jedino Ly-Cyeng, von Axel, Hellingen djelomice, Iron-man i Stevens.Oziljak imaju ova dva ista Stevens i Iron-man, ima ga jos i Krvnik i onaj Dietrich-obojeni covjek.A sa povezom sjecam se jedino onog morsku hijenu, Jednookog Jacka u jednoj epizodi.Ima ih nekih koji su celavi djelomice, ovih nisam racunao, ovi so naprimjer James Regan ili Kolekcionar.U stvari ih i nema tako puno u usporedbi sa SVIM zlikovcima.
quote: Usporedi Zagora i bracu Sullivan iz "Zagor Extra" br. 1 (ili 2, nisam siguran), ili Super-Majka i Zagora, itd. U osnovnim crtama su potpuno isti.
Da ovdje moram da ti dam prav.Provjerio sam i zaista su si vrlo slicni, jedino sto SuperMike ima pege.
Davay, davay, davay! |
|
|
Damjan
stripovi.com suradnik
Italy
1458 Posts
Posted - 05/04/2004 : 21:12:01
|
quote: Originally posted by Žiga [
quote: Usporedi Zagora i bracu Sullivan iz "Zagor Extra" br. 1 (ili 2, nisam siguran), ili Super-Majka i Zagora, itd. U osnovnim crtama su potpuno isti.
Da ovdje moram da ti dam prav.Provjerio sam i zaista su si vrlo slicni, jedino sto SuperMike ima pege.
Davay, davay, davay!
O tome i govorim. Imaju iste bazicne crte lica, a razlikuju ih detalji kao što su boja kose, pjege i takve stvari. |
|
|
johnhartson
Senior Member
Serbia
2814 Posts
Member since 17/10/2003 |
|
|
Topic |
|