Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|
chemako
Average Member
![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif)
Croatia
758 Posts
Member since 22/02/2004 |
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/prikazi.php.jpg)
USA
8240 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 27/04/2004 : 08:45:40
|
Nije stamparska greska, Dnevnik je pokusao da opstane i sa dilanom i sa martijem, ali mu to ocigledno nije poslo za rukom. Naime, svi stripovi su prestali sa redovnim izlazenjem negde u isto vreme kad su i pocela s...a u Sloveniji i Hrvatskoj. Dobro se secam jer je jedan od polsednjih brojeva bio martijev specijalac Ultimatum, a on je objavljen koliko se secam maja 91. E sad da li je Mefisto - dilanov specijal izasao pre ili posle nisam siguran, bice da je pre, a da je sledeci trebao biti Mister No specijal. Sve ovo ti govorim za ediciju Zlatna serija specijalci, ona mi je nekako reper za ostala dnevnikova izdanja. Istog leta je i objavljen predposlednji marti - 106 Otrovni okean, da bi posle vise od dve godine, dakle 94 (prolece) uspeli da objave jos jedan, ispostavilo se i poslednji 107mm - alisejsko ostrvo. Sto se dilana tice on je redovno izlazio koliko mi se cini do epizode senke. Tada su pocela preskakanja, dakle nije bilo iz meseca u mesec vec kako se stigne, prvo povratak u zonu...pa pauza, pa kamena klepsidra, da bi usledio skoro jednogodisnja pauza do safare koja je i pooslednja dilanova epizoda u izdanju dnevnika, iako je frankestajn naravno bio najavlje na poslednjoj strani za sledeci broj. Mozes misliti kolika je bila moja radost kad sam nasao isti - pirat- nekoliko godina posle,eeee.
Svojevremno sam jurio za jednom devojkom skoro dve godine samo da bi na kraju saznao da volimo iste stvari. Oboje smo, naime, ludo zaljubljeni u zene. (Groucho Marx) |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
SnotMan
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/1694066-madara_uchiha.jpg)
Saint Croix
6389 Posts
Member since 21/07/2003 |
Posted - 27/04/2004 : 09:16:49
|
eto ja sam sinoc citao Kožno LiceZS......
![](http://www.stripovi.com/forum/icon_star_cyan.gif) Ljudi su izloženi poruzi,kao i mnogi veliki mislioci.Nadji smisao u životu to je zakon.![](http://www.stripovi.com/forum/icon_star_red.gif) ![](http://www.stripovi.com/forum/icon_star_cyan.gif)
![](http://www.rtcw.co.uk/forums/images/smilies/boom.gif) |
|
chemako
Average Member
Croatia
758 Posts
Posted - 27/04/2004 : 15:34:28
|
Koliko se ja sjecam(stripovi mi nisu pri ruci) ZS brojevi Nadina ispovest,Otvorene karte,a to su bili medu zadnjima izašli su u osmom mjesecu 1992,dakle daleko poslije svih onih dogadanja u Sloveniji i u Hrvatskoj tako da sam pretpostavljao da je to bio kraj tih edicija. Ovo mi je stvarno nova informacija da su oni to nastavili i protegli se skoro pa na još dvije godine od tada. Ipak mi je cudno da su u pitanju bila samo ta dva da tako kažem nezavisna izdanja odnosno junaka koja nisu izlazila u paketu sa drugima (kao npr Tex,Zagor i to).Kako nisu objavili ove ostale junake u takvim vremenskim razmacima nego završili pravilno ili možda nisu? Što je bilo sa Nik Rajderom,kad je on prestao izlaziti? |
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8240 Posts
Posted - 27/04/2004 : 16:44:17
|
Pa za ova dva junaka znam zato sto sam njihov kolekcionar, jelte imam sve mm i dd na srpskom i hrvatskom, nije da se hvalim:))) Za nik rajdera nisam siguran, bice da je on medju pvima svrsio. A pokusali su oni tako 93 i 94 sa nekoliko brojeva lms-a ali sa nekim potpuno novim junacima - meni nepoznatim, bice da su izgubili autorska prava za mister noa i comp. Inace, ja sam raspad blazenopocivse zajednicke nam drzave uzeo i kao pocetak kraja dnevnika. Nisam ni tvrdio da je dnevnik stao sa izdanjima 91, vec da su poceli u to vreme poceli problemi koji su se pokazali fatalnim, sto je na kraju dovelo do raspada sistema.
Ne znam sta si mislio pod "Kako nisu objavili ove ostale junake u takvim vremenskim razmacima nego završili pravilno ili možda nisu?" Odakle ti ideja da su ista zavrsili pravilno? Pa marti je skoncao sa alisejskim ostrvom, sto ce reci da nije objavljen i treci, zavrsni, deo price. Morao sam da sacekam tri-cetiri godine da bih se dokopao dalmacijinog otoka vjetra, e ne bih li procitao kraj te epizode. Cini mi se da je slicna sudbina zadesila i zagora, a za ostale ne znam.
Svojevremno sam jurio za jednom devojkom skoro dve godine samo da bi na kraju saznao da volimo iste stvari. Oboje smo, naime, ludo zaljubljeni u zene. (Groucho Marx) |
|
seinfeld
Advanced Member
![](AvatarUpload/invincible.gif)
16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 27/04/2004 : 17:57:28
|
quote: Originally posted by prozirna senka
Pa za ova dva junaka znam zato sto sam njihov kolekcionar, jelte imam sve mm i dd na srpskom i hrvatskom, nije da se hvalim:)))
Pa to ima svako dijete![](icon_smile_big.gif) ne trebas se na to hvaliti .Da ih imas na italijanskom tek bih se onda pravo mogao pohvaliti.![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_evil.gif)
It's a show about nothing. |
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8240 Posts
Posted - 27/04/2004 : 18:06:38
|
A ko kaze da nemam i na italijanskom?
|
seinfeld
Advanced Member
16500 Posts
Posted - 27/04/2004 : 18:17:10
|
A ko kaze da imas? Btw nije to poenta jel imas ili nemas,ne interesuje me uopste,nemoj se sikirati zezao sam se samo.
It's a show about nothing. |
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8240 Posts
Posted - 27/04/2004 : 18:59:42
|
He, he, ne sekiram se. Zaboravio sam sekire u sumama valjevskh planina:)))
|
seinfeld
Advanced Member
16500 Posts
|
vikic
Advanced Member
![](AvatarUpload/24032006(003).jpg)
Croatia
4737 Posts
Member since 06/03/2003 |
Posted - 27/04/2004 : 19:59:07
|
quote: Originally posted by chemako
Nedavno sam citao DD ZS 59,pa mi je na unutarnjoj strani gdje su podaci o uredniku,prevodiocu itd zapeo za oci podatak da se taj broj DD pojavio na tržištu 03.03.1993
tocno na moj peti rodendan, kako dirljivo :)
hmmmmm..?
|
|
torca
Average Member
![](AvatarUpload/images(5).jpg)
746 Posts
Member since 24/03/2003 |
Posted - 28/04/2004 : 00:33:55
|
quote: Originally posted by vikic
quote: Originally posted by chemako
Nedavno sam citao DD ZS 59,pa mi je na unutarnjoj strani gdje su podaci o uredniku,prevodiocu itd zapeo za oci podatak da se taj broj DD pojavio na tržištu 03.03.1993
tocno na moj peti rodendan, kako dirljivo :)
jos dirljivije je da je to bilo na moj 11. rodjendan ![](icon_smile_tongue.gif) ![](icon_smile.gif) |
|
igorpb
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
Australia
1931 Posts
Member since 24/08/2003 |
Posted - 28/04/2004 : 08:55:29
|
E dijeco,dijeco...![](icon_smile_big.gif)
"Kad bih imao talenta-imitirali bi me; kad bi me imitirali, usao bih u modu; kad bih usao u modu, jednog dana bih izasao iz mode; zato je najbolje da nemam talenta!"
ANONIMNI MUZICAR
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8240 Posts
Posted - 28/04/2004 : 17:57:05
|
Sta se moze igore, to su mladi narastaji. Da parafraziram Carla Sagana, stari kolekcionari umiru da bi napravili mesta za nove, mladje i savrsenije generacije kolekcionara. Evolucija ti je to.
|
chemako
Average Member
Croatia
758 Posts
Posted - 29/04/2004 : 09:15:26
|
Bojim se da tih mladih kolekcionara ima vrlo malo,ne bi bilo loše da se napravi anketa da se vidi koliko ih ima u godinama života do 20,od 20 do 30,od 30 do 40,a i onih preko 40...... Da vidimo na kolikom broju svijet kolekcionara stripova ostaje i da li treba da se plaši za svoju buducnost. |
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8240 Posts
Posted - 29/04/2004 : 09:26:24
|
Ideja nije losa, stavise, samo je malo teze izvodljiva. Ako bi se anketa sprovela samo medju nama, tesko da bi mogli izvesti bilo kakve zakljucke, ne verujem da smo reprezentativan uzorak. Dakle, problem ostaje kako da se svi prebrojimo.
|
DusMan
Advanced Member
![](AvatarUpload/tezukaaa.jpg)
5067 Posts
Member since 12/11/2001 |
Posted - 29/04/2004 : 09:38:47
|
Meni se cini da su vec bile slicne teme i ankete (u vezi godina) na forumu.
So lock up your daughter, lock up your wife, lock up your back door, RUN FOR YOUR LIFE! |
|
Verfalk2003
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4761 Posts
Member since 19/05/2003 |
Posted - 29/04/2004 : 09:52:36
|
Trebalo bi opet. Sad je više ljudi na Forumu.
Di je to drvo raslo, od kog je tesana? Dal se pod njime neko nekada ljubio? Otkud u njemu izvor svih mojih pesama? Dal je to znao onaj ko ga je dubio? Di je to drvo raslo, vrh kojih bregova? Dal nas je ista kiša mladane zalila? Ko mu je grane kreso, mati ga njegova? Cija je ruka lišce s jeseni palila... da znam? |
|
dd fan
Advanced Member
![](AvatarUpload/avatar_sck.jpg)
Serbia
4885 Posts
Member since 19/10/2001 |
Posted - 29/04/2004 : 16:27:23
|
Najbolje da to bude sledeca anketa na hompejdzu!
I've always been a nobody. When i was a child, my mother used to confuse me with my brother, even though i'm an only child. To this day she still thinks i'm my brother. |
|
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|