Author |
Topic |
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
seinfeld
Advanced Member
16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
seinfeld
Advanced Member
16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
|
Žiga
Senior Member
Slovenia
1980 Posts
Member since 10/11/2003 |
Posted - 01/05/2004 : 15:48:18
|
Svi mi se svidaju, najbolji od ovih naravno mi je Sedioli, a onaj Prico radi Zagora premladog.Ali ako ima ovih crtaca, onda ima Zagor dobru futuru. |
Edited by - Žiga on 01/05/2004 16:24:57 |
|
|
igorpb
Senior Member
Australia
1931 Posts
Member since 24/08/2003 |
Posted - 01/05/2004 : 16:05:52
|
Ja sam malo staromodan.Ne mogu da se naviknem na ovo nikako.
"Kad bih imao talenta-imitirali bi me; kad bi me imitirali, usao bih u modu; kad bih usao u modu, jednog dana bih izasao iz mode; zato je najbolje da nemam talenta!"
ANONIMNI MUZICAR
|
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7124 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 01/05/2004 : 18:16:46
|
Iako smo o tome vec govorili ne skodi ponovno. Stvarno su dobri ovi novi. Pogotovo: Rubini, Sedioli i Piccinelli. Vernija ne treba ni spominjati, njega smo vec pohvalili puno puta.
Don't let your dreams be dreams, you know this living is not so hard as it seems. |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13137 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 01/05/2004 : 18:21:17
|
Uuu, Prisco crta dobre Indijance, to su face, a ne ko Ferri. To vec lici na indijanske face, pravo gorštacki
ludaci su me oduvijek voljeli...a i ja njih |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7124 Posts
Posted - 01/05/2004 : 18:25:30
|
Hmmm, nije lose dp prva 4 topica su o zna se kome
Don't let your dreams be dreams, you know this living is not so hard as it seems. |
|
|
Žiga
Senior Member
Slovenia
1980 Posts
Posted - 01/05/2004 : 18:32:12
|
Ipak izgleda da u poslednje vrijeme Chiarolla ne crta Zagora vise toliko kao nekad.Mozda i sam shvatio, da nije baš roden za Zagora.
Ali ako se ne varam, uskoro nam dolazi Chiarolla u Blago Laffita |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Posted - 01/05/2004 : 19:03:43
|
Cinjenica je da novi crtaci imaju ozbiljniji stil i crtaju sa više pojedinosti, te nisu napravljene greške tipa Cassaro i Chiarolla koji je moram priznati dobro nacrtao sedam gradova Cibole. Nove snage su im trebale zato što Laurenti radi istodobno na Dampyiru i Zagoru, Andreucci trenutacno crta Teksa http://www.stefanoandreucci.it/base/index_en.htm(njegova web stranica gdje možete vidjeti par tabli Texa, neke isjecke iz Zagorovog putovanja po Africi i sl.), Torricelli takoder radi na Dampyiru itd, a Zagora su opet uputili na duuugo putovanje (Florida, južna Amerika...ponovni okršaj sa Bimbom Sullivanom, opet se pojavljuje Bat Baterton...itd) te su im trebale nove snage koje ce na vrijeme nacrtati sve te silne table!
In my dream I was drowning my sorrows, but my sorrows they learned to swim... |
Edited by - solar on 03/05/2004 03:21:46 |
|
|
fishleg
Advanced Member
Slovenia
3341 Posts
Member since 03/09/2002 |
Posted - 01/05/2004 : 20:54:51
|
Ferri je i ce ostati glavni, zamjena za njega i njegov stil crtanja je definitivno Verni, a ti novi crtaci ce po mojem misljenju donjeti svjez vjetar, svi su talentirani i obecavaju, tako da ce Zagor imati dobar crtacki staff,tako da ce vecina epizoda biti dobro nacrtana, a ne kao dosada kada su ga crtali Chiarolla i jos neki. Takvo je moje misljenje.
Ima dana kad se smijem ima noci kada pijem |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 02/05/2004 : 00:50:22
|
quote by D.J. __________________ Hmmm, nije lose dp prva 4 topica su o zna se kome __________________
Naravno D.J. Inace, kad smo vec kod tebe, ja sam dobio onog Zagora za Tkacem i Mortimerom, a nikome nista nisam platio. Posalji mi neku adresu na koju da ti uputim novac |
|
|
Žiga
Senior Member
Slovenia
1980 Posts
Posted - 02/05/2004 : 01:07:24
|
quote: Originally posted by ---dp---
quote by D.J. __________________ Hmmm, nije lose dp prva 4 topica su o zna se kome __________________
Naravno D.J. Inace, kad smo vec kod tebe, ja sam dobio onog Zagora za Tkacem i Mortimerom, a nikome nista nisam platio. Posalji mi neku adresu na koju da ti uputim novac
Sutio bi... |
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7124 Posts
Posted - 02/05/2004 : 03:21:07
|
quote: Originally posted by ---dp---
Naravno D.J. Inace, kad smo vec kod tebe, ja sam dobio onog Zagora za Tkacem i Mortimerom, a nikome nista nisam platio. Posalji mi neku adresu na koju da ti uputim novac
Mozes poslati novac Markosu. To je najbolje.
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
Posted - 02/05/2004 : 04:33:45
|
>Sedioli je najbolji cini mi se ...
Ne da je najbolji, nego od ovih jedini zna bar malo crtati. Ostalo je uzzas zzivi. Ali ajde, recimo da su klinci i da che neki od njih mozzda nessto i naucciti.
Ali da ne priccam u prazno: Rubini je ukoccen, Prisca diskvalificiraju nadlaktice na drugom i trechem kadru (a i ostatak anatomije), Mangiantini nije tragiccan, ali se nije joss nassao (djeluje mi kao da bi mu karikatura prirodnije legla), a Piccinelli je letvina letva (diskvalifikacija: kadar dva na obje prilozzene strane), koja je samo sjene nauccio od Ville.
Juk.
mcn
***Utorkom: nova AUKCIJA na Burzi!*** Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)!***Ne zaboravite ni MCNov ORMAR!*** |
|
|
miha
Advanced Member
3628 Posts
Member since 05/05/2003 |
Posted - 02/05/2004 : 10:28:28
|
Lepo je videti kako crtaju ovi novi crtaci, ako ništa drugo onda informacije radi. Premalo je tabli izloženo da bi mogao steci konacan utisak, na prvi pogled tehnicno su na nivoju, naravno, za scenarije za koje moraju crtati svaki crtež može da prode. Jer to je ipak samo Zagor, i to neki novi Zagor, šund od šunda da veceg nema, jeli, a dobro se secam kako su crtali Ferri i Donatelli one prave Zagore sa karizmom. U stvari, kad razmislim, kod stripa je bitan scenario, crtež nema toliko veze pa ipak... Ovako bi jih ocenio:
Rubini, koji crta sa mnogo detalja, kao inace i ostali, unosi nekakav sentiment toliko znacajan za Italijane, mislim da mi se crtež prilicno dopada. Što mi se ne dopada, Zagor je uvek u prvom planu na sredini kadra a indijanci mali i ledima okrenuti citaocu. Ocena 4. Sedioli, interesantno, dinamicno, a sto put videni kliše. Ocena 4. Prisco, ružno i lišeno humora. Brrr, uplašio sam se indijanca kako se kezi. 1. Mangiantini, jadno, mada ima makar nešto karakterizacije likova za razliku od mnogih ostalih crtaca gde je sve crno belo. Perspektiva se iz slicice u slicicu menja, to nije dobro. 2+ Picineli, surovo, tamno, naturalisticno, ne mi se dopada. Ocena 2. Svima fali humora i pravog herojstva i svi imaju previše makljaže.
Naravno, to je moj ukus, nekome drugome može biti sasvim obrnuto.
...ovaj post vredi za dva posta (takozvana dupla vrednost posta)... |
|
|
Ramath
Senior Member
Russia
2127 Posts
Member since 26/02/2004 |
|
culture vulture
Senior Member
1595 Posts
Member since 21/02/2004 |
Posted - 02/05/2004 : 14:20:12
|
cudi me macanova grubost.. mislim, istina je da anatomski neki od ovih crtaca baš i nisu majstori, neke greške su im baš glupe i besmislene, ali ne vidim zašto bi to bilo sinonim za:'ovaj tip ne zna crtati'..
nego, da se nadovežem na tu anatomsku stranu i odvucem malo u off- topic smjeru.. mislim da se opcenito anatomija pregrubo shvaca u stripu i ne vidim zašto nekima nikako nije jasno da je za neke umjetnike anatomija jednostavno manje interesantna nego za druge, a da je i kod jednih i kod drugih bitan konacni rezultat/opci dojam, a ne toliko pojedinosti.. uostalom, svaka je cjelina uvijek puno više od pukog zbroja svojih elemenata.. ja, recimo, uopce ne volim crtace kakav je npr. castellini, kojemu su sva tijela jednaka, tj. razlicita samo u dimenzijama.. ima mi neceg rutinskog i jednolicnog (pa onda,naravno,i dosadnog..) u takvom crtežu i glasam uvijek za slobodniji crtež makar on bio i anatomski netocan.. kordej je, recimo, odlican primjer umjetnika koji svako tijelo crta 'po prvi put', dok kod castellinija i slicnih imam osjecaj kao da je lutkar koji je jednom napravio jednu dobru lutku i sad više ne pokušava izmisliti nove, nego sve predstave radi uvijek s tom jednom starom, ofucanom..
dakle, u svakom slucaju, ja bih gledao prije dobre strane ovih crtaca i zato bih im dao jednu solidnu cetvorku.. nema medu njima ni jednog koji se diže prema nekakvoj genijalnosti, ali ako prebole te neke djecje bolesti, a to vjerojatno budu, mogu biti sasvim prihvatljivi autori tog zagora kojeg ja zapravo nikad ne citam..
'Lobo!Lobo!Bring back Sheriff Lobo!' (Homer Simpson) |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Posted - 02/05/2004 : 15:43:37
|
Svi crtaci obicno crtaju puno bolje nakon 3-4 epizode, treba im vremena da se uhodaju i steknu rutinu. Meni su svi oni jako solidni, cak bi rekao da su ukupno bolji od crtaca koji su se prikljucili Zagor staffu 94-95 (Marcello, Chiarolla, Cassaro, Laurenti...)
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Posted - 02/05/2004 : 16:28:53
|
Evo i par Vernijevih tabli, cisto radi usporedbe! (da ne znam za Vernija, zakleo bi se da je ovo crtao Ferri 70-ih)
Edited by - solar on 02/05/2004 19:52:11 |
|
|
Žiga
Senior Member
Slovenia
1980 Posts
Posted - 02/05/2004 : 16:57:25
|
Verni stvarno dobro radi svoj posao.Nacelnik Malcovich je potpuno isti kao je bio pod Ferrijem.Za sebe sam siguran, da ako bi Zagora poceli crtati losiji crtaci, vise me ne bi pritegnuo, jer mi crtez igra vrlo pomembnu ulogu kod stripova.Dakle, jos cu sakupljati Zagora:-) |
|
|
miha
Advanced Member
3628 Posts
Member since 05/05/2003 |
Posted - 02/05/2004 : 20:08:51
|
Verni mi je odlican a i Prisco kad malo bolje pogledam nije toliko loš. Kod Prisca mi se dopada naracija, naprimer prva tabla dobro to odslikava, vidim indijanci se bore, prvi indijanac, ružan, loš i zao, drži sekiru, pa onda drugi, još ružniji, još strašniji, pa onda zamah sekirom, jao, previsoko. Mnogo previsoko je udario, to nije dobro. A i indijanci ne bi smeli da su tako zli, to ruši koncept Zagora. Šta se tu može, moglo bi bolje kod Prisca, sve je tako linearno, tako predvidivo. A Verni, mada vrlo retrogardan, miks Ferrija i Donatelija, niste ga džaba hvalili, stvarno je pljunuti Zagor.
...ovaj post vredi za dva posta (takozvana dupla vrednost posta)... |
|
|
Topic |
|