Author |
Topic  |
Gusar
Starting Member
Bosnia and Herzegovina
52 Posts
Member since 30/04/2004 |
|
mamlaz
Advanced Member

Croatia
9956 Posts
Member since 28/02/2004 |
Posted - 07/05/2004 : 22:27:16
|
Mislim da nema nista lose u izdaji pirata. To su vecinom stripovi koji nisu i malo je vjerojatno da ce biti izdani na nasim prostorima i na nasem jeziku i mislim da vecina ljudi ne znam ili im je tesko citljiv original na talijanskom jeziku. Oni koji zele ce to kupiti, a oni kojima to smeta ne trebaju kupiti, ali bi volio da se ne kritizira toliko njihov rad jer na kraju se niko nece usuditi nista "izdavati", a mislim da ima dosta ljudi koji bi zeljeli procitat i imati u kolekciji neke stripove na nasem jeziku (ja licno M. Noa mada razumijem talijanski, ali cijenim neciji trud i hrabrost za izdavanje rizicnog projekta). Ovo je jedan glas podrske za Gusara i Ramatha, ali to ne znaci da napadam neistomisljenike:))
|
Edited by - mamlaz on 07/05/2004 22:28:20 |
 |
|
zeks
New Member

185 Posts
Member since 23/07/2003 |
Posted - 07/05/2004 : 22:37:42
|
quote: Originally posted by seinfeld
Ja cu sad odmah postavit taj strip na moj site,tako da to niko ne mora kupiti. SCAN je perfektan kod mene + to se moglo skinuti s ZWS ovo je samo krada jer se uopste nisi potrudio!!!Cak si i naslov ukrao!!
Link cu postaviti za nekoliko minuta samo dok uploadam!!!Ovo ce samo ludaci kupiti...
By the way nije valjda crno bijeli taj tvoj strip???
"They say this one has a surprise ending."
stvarno nekontam svu tu negativnost,,,ja imam strip na cd-eu,,ali NEMA VEZE svejedno cu ga kupiti i ponosno staviti u kolekciju,papir je ipak prava stvar,,,vec imam sve zagorove pirate i apsolutno podrzavam sva buduca izdanja,,,ako ga neko nezeli kupiti,dobro ne mora,,,ali nemora zato ovde izvoditi neke karafeke.....
|
 |
|
JORGE
Junior Member

Croatia
483 Posts
Member since 21/04/2004 |
Posted - 07/05/2004 : 22:42:35
|
Ma sranje mi je citat neki strip na zaslonu monitora, strip je bar meni nešto opipljivo papirnato u rukama i što se može složit na policu sa ostalim stripovima, a ne na hard disku. Stoga nemam ništa protiv pirata, ali bi bilo bolje da se orjentiraju na stripove koji sigurno nece izlaziti kod nas (mislim na cijelo podrucje ex yu), kao npr Mister No, Nick Raider, Martin Mystere. Tako da ne izdaju stripove koje ce izdati Ludens, Abaton ili System.  |
 |
|
zeks
New Member

185 Posts
Posted - 07/05/2004 : 22:44:46
|
quote: Originally posted by JORGE
Ma sranje mi je citat neki strip na zaslonu monitora, strip je bar meni nešto opipljivo papirnato u rukama i što se može složit na policu sa ostalim stripovima, a ne na hard disku. Stoga nemam ništa protiv pirata, ali bi bilo bolje da se orjentiraju na stripove koji sigurno nece izlaziti kod nas (mislim na cijelo podrucje ex yu), kao npr Mister No, Nick Raider, Martin Mystere. Tako da ne izdaju stripove koje ce izdati Ludens, Abaton ili System. 
MA DA,,PAPIR JE SVETINJA,, |
 |
|
Gusar
Starting Member
Bosnia and Herzegovina
52 Posts
|
Gusar
Starting Member
Bosnia and Herzegovina
52 Posts
|
zeks
New Member

185 Posts
Posted - 07/05/2004 : 22:48:26
|
quote: Originally posted by Gusar
Koliko ces komada Zeks?
pripremi 2 komada za pocetak,moram se cuti sa jos nekim frajerima... |
 |
|
zeks
New Member

185 Posts
Posted - 07/05/2004 : 22:54:27
|
quote: Originally posted by Top
seinfeld, samo mi navedi kako ce to izdanje nekoga ostetiti? ni meni ni tebi ni u dzep ni iz dzepa. kupi ako hoces, nemoj ako neces. ludensu sigurno nece utjecati na prodaju, a bonelli ce se mozda pocesati iza uha i reci: jos jedan pirat na balkanu, super, vise mojih stripova na balkanu, mozda se prosiri broj citalaca, jedan broj mi nemoze nauditi(narocito u losem kvalitetu) a sto se tice postovane gospode koja su prevodila, nevjerujem da ce im biti krivo sto ce se njihov trud konacno naci u papirnoj verziji
*-*"The only thing we have to decide is what to do with the time that is given to us."*-*
MUDAR frajer ,mudro zbori,,nema sta,apsolutno se slazem sa tobom
|
 |
|
Zole
stripovi.com kum

.jpg)
Croatia
4286 Posts
Member since 24/10/2001 |
Posted - 07/05/2004 : 23:24:36
|
Ne podrzavam pirateriju, ali s obzirom da je u pitanju Zagor, ostavi mi jedan primjerak. :-) Salu na stranu, znajuci da taj strip nitko nece objaviti na ovim prostorima, pogotovo u boji, zasto ne uzeti taj Gusarov uradak, pa ako ga netko poslije izda, jos bolje. Nece propasti svijet za 3 eura. Ja Gusara ne dozivljavam kao pirata (ovo fino zvuci :-)), vec kao entuzijasta (zbog samo 100 primjeraka), i mislim da nikoga od legalnih izdavaca nije na bilo koji nacin ugrozio. Dakle, samo ti meni njega rezerviraj. :-)
Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! |
 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 07/05/2004 : 23:34:25
|
Stavi par stranica na sajt da vidimo da se ne radi o Dokovom prevodu!
Bosna da prostis jedna zemlja imade, i posna i bosa da prostis, i hladna i gladna, i k tomu jos da prostis prkosna od sna! |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29730 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 08/05/2004 : 00:24:21
|
100 primjeraka my ass. Ispada da je Gusar eto filantrop koji je ustvari na gubitku sa ovim projektom ali ga eto ipak radi iz ljubavi prema stripu. Cuo sam i smijesnijih viceva ali ni ovaj nije los.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
Zole
stripovi.com kum

.jpg)
Croatia
4286 Posts
Member since 24/10/2001 |
Posted - 08/05/2004 : 01:07:09
|
Kume, nemoj sad i ti. Nisam rekao da ce covjek biti na gubitku, ali sigurno je i sam svjestan da mu od toga nema neke zarade. To da izda 1000 komada i na svaki nabije cijenu, ajde. Ali znas i sam koliko su neki 'izdavaci' zaradili na slican nacin, da ne spominjem sad imena. Gtovo nista. Ne vidim u ovome nista lose.
Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! |
 |
|
MAGIC
stripovi.com suradnik

Lebanon
3341 Posts
Member since 12/11/2001 |
Posted - 08/05/2004 : 01:15:55
|
quote: Originally posted by ---dp---
Ja podrzavam Seinfelda... zasto nisi platio Bonelliju 1000 eura za autorska prava pa ga onda stampao?
HAHAHAHAHAHAHAHAHAAHA
PAZI SAMO KO SE JAVLJA DA DRZI MORALNE PRIDIKE O PIRATSTVU...PA OVO JE VIC GODINE...JESMO LI TO MALO (VISE) LICEMERI DP?

How does it feel,to be on your own,with no direction home,like a complete unknown,like a rolling stone? |
 |
|
hua
Average Member

Serbia
769 Posts
Member since 04/01/2003 |
Posted - 08/05/2004 : 04:11:00
|
Moje mišljenje o :
Ex-Yu Tržište kasni za Italijanskim odprilike 50 redovnih , 10 specijalaca, 4 MAXI-ja, 15 CIKO-ovih i 5 AVANTURA Zagora.
Ludens ce najverovatnije što se tice onih prvo pomenutih (redovnih) ici strip za stripom bez obzira da li neki entuzijasta bude hteo preko reda da izda neki strip (Il ritorno di Kandrax ili necto slicno).
Isto tako Ludens kao redovni kupac autorskih prava po povoljnoj ceni može legalno godišnje izdati (ako sam dobro obavešten) jedan specijalac i godišnje jedan Ciko specijalac, a tom brzinom se stripovi izdaju i u Italiji. Dakle, ako ne bude pirata vecno cemo kasniti mnogo stripova. Ovde navodim Zagora jer samo njega skupljam. Zakljucak je: Podržavam i pozdravljam Gusara (i sve ljude poput onih koji su izdali Princ Elfova na primer). Samo nastavite i Neka vam Princ Elfova bude uzor (tiraž i kvalitet).
Kao što sam rekao imate više od 30 brojeva o Zagoru koje gomila gladnih Zagorovih fanova sa ovih prostora želi da ima u rukama makar bili Dnevnik-ovog kvaliteta, jer njih Ludens ne može da stigne da izda.
Citam neke ovde price o ismevanju pirata. Pa Zlatna Serija je bila legalna pa je bila daleko lošijeg kvalitela od tadašnjeg Zenita u Italiji. Kupcu je bitno da strip ima normalnu cenu i da se ne raspada. Svako ko voli Zagora kupice ovaj Zagor 300.
I voleo bih da ovaj Zagor 300 stigne do Beograda. Pre nekoliko meseci izdat je onaj strip o Fitziju u 100 primeraka i koliko vidim ovaj o 7 strela je u 100 primeraka. Tako mali broj primeraka može da demotiviše buduceg izdavaca koji bi to uradio u 5000 primeraka, tako da se pitam ko li ce sad izdati Legendu o Fitziju ili Zagor 300 za malo vece tržište od komšiluka samog izdavaca. Navalite sa piraterijom, ali bar malo više od 100 komada, nega bude 1000 ili 500.
Ja bih sad voleo da kupim i Fitzija i Sedam Strela, ali nemam gde.
Skidam ovaj sken sa neta, ali bih najviše voleo da kupim taj strip za 3 eura, kao i onih 30-ak koje sam naveo (bez obzira na kvalitet) i tad bih znao da smo u koraku sa Italijom.
Na žalost, jednog dana Ferri ce zaista prestati da se bavi Zagorom i to ce Italijani odmah osetiti, ali na našu srecu (jer kasnimo) ovde ce Ferri biti "živ" bar pet godina duže.
Naslovnicu Zagor300 ne bi bilo loše skenirati.
<<< CLICK HERE |
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
Posted - 08/05/2004 : 07:20:39
|
quote: Originally posted by Zole
Ne podrzavam pirateriju, ali s obzirom da je u pitanju Zagor, ostavi mi jedan primjerak. :-) Salu na stranu, znajuci da taj strip nitko nece objaviti na ovim prostorima, pogotovo u boji, zasto ne uzeti taj Gusarov uradak, pa ako ga netko poslije izda, jos bolje. Nece propasti svijet za 3 eura. Ja Gusara ne dozivljavam kao pirata (ovo fino zvuci :-)), vec kao entuzijasta (zbog samo 100 primjeraka), i mislim da nikoga od legalnih izdavaca nije na bilo koji nacin ugrozio. Dakle, samo ti meni njega rezerviraj. :-)
Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor!
tako je zole   kupujem svakakve škovace,pa i pirate!
...i onda kad ne bude nas bilo,stripove ce citat' naše... HAJDUK ŽIVI VJECNO! |
 |
|
mephisto_III
Senior Member

Germany
2168 Posts
Member since 24/07/2002 |
Posted - 08/05/2004 : 07:45:05
|
Senfelde nijesi sam! Kakvi bre pirati,prije il`kasnije izdace to Ludens,Abaton ili neko treci.Samo strpljenja momci... ........... Tri stranice podrske piratstvu,ko bi to reko?!
;-) |
 |
|
Ramath
Senior Member

Russia
2127 Posts
Member since 26/02/2004 |
|
Ramath
Senior Member

Russia
2127 Posts
Member since 26/02/2004 |
Posted - 08/05/2004 : 08:19:35
|
quote: Originally posted by Markos
100 primjeraka my ass. Ispada da je Gusar eto filantrop koji je ustvari na gubitku sa ovim projektom ali ga eto ipak radi iz ljubavi prema stripu. Cuo sam i smijesnijih viceva ali ni ovaj nije los.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Za razliku od nekih, Gusar je bas takav... |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29730 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 08/05/2004 : 09:40:38
|
Dajte me nemojte zajebavati. Kakva filantropija, kakvi stripofili, pa nismo djeca. No dobro, nije bitno, tko hoce u to vjerovati nek vjeruje. Sto se kupovine tog "izdanja" tice, ajde nekako i razumijem vas sve ostale, ali Zole, ti imas talijanski original u boji, talijanski govoris savrseno, koji ce ti kurac tamo neki CB pirat tog broja? Kolekcionarstvo? A istovremeno prodajes stare ZS i LMS Zagore?! I ne, ne znam koliko su "neki izdavaci zaradili na slicnim projektima". Tko i koliko?
Da je piratizirao Mister Noa kojeg svi hoce citati a nitko ga ne izdaje, ajde nekako, ali Zagora koji izlazi 3 broja mjesecno...
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
 |
|
zeks
New Member

185 Posts
Posted - 08/05/2004 : 09:54:56
|
quote: Originally posted by Gusar
Koliko ces komada Zeks?
dosta se ljudi raspituje hoce li utrka sedam strela doci do Beograda?neki su me sinoc zvali po tom pitanju,pa ima li nade za njih? |
 |
|
zeks
New Member

185 Posts
Posted - 08/05/2004 : 09:57:38
|
quote: Originally posted by hua
Moje mišljenje o :
Ex-Yu Tržište kasni za Italijanskim odprilike 50 redovnih , 10 specijalaca, 4 MAXI-ja, 15 CIKO-ovih i 5 AVANTURA Zagora.
Ludens ce najverovatnije što se tice onih prvo pomenutih (redovnih) ici strip za stripom bez obzira da li neki entuzijasta bude hteo preko reda da izda neki strip (Il ritorno di Kandrax ili necto slicno).
Isto tako Ludens kao redovni kupac autorskih prava po povoljnoj ceni može legalno godišnje izdati (ako sam dobro obavešten) jedan specijalac i godišnje jedan Ciko specijalac, a tom brzinom se stripovi izdaju i u Italiji. Dakle, ako ne bude pirata vecno cemo kasniti mnogo stripova. Ovde navodim Zagora jer samo njega skupljam. Zakljucak je: Podržavam i pozdravljam Gusara (i sve ljude poput onih koji su izdali Princ Elfova na primer). Samo nastavite i Neka vam Princ Elfova bude uzor (tiraž i kvalitet).
Kao što sam rekao imate više od 30 brojeva o Zagoru koje gomila gladnih Zagorovih fanova sa ovih prostora želi da ima u rukama makar bili Dnevnik-ovog kvaliteta, jer njih Ludens ne može da stigne da izda.
Citam neke ovde price o ismevanju pirata. Pa Zlatna Serija je bila legalna pa je bila daleko lošijeg kvalitela od tadašnjeg Zenita u Italiji. Kupcu je bitno da strip ima normalnu cenu i da se ne raspada. Svako ko voli Zagora kupice ovaj Zagor 300.
I voleo bih da ovaj Zagor 300 stigne do Beograda. Pre nekoliko meseci izdat je onaj strip o Fitziju u 100 primeraka i koliko vidim ovaj o 7 strela je u 100 primeraka. Tako mali broj primeraka može da demotiviše buduceg izdavaca koji bi to uradio u 5000 primeraka, tako da se pitam ko li ce sad izdati Legendu o Fitziju ili Zagor 300 za malo vece tržište od komšiluka samog izdavaca. Navalite sa piraterijom, ali bar malo više od 100 komada, nega bude 1000 ili 500.
Ja bih sad voleo da kupim i Fitzija i Sedam Strela, ali nemam gde.
Skidam ovaj sken sa neta, ali bih najviše voleo da kupim taj strip za 3 eura, kao i onih 30-ak koje sam naveo (bez obzira na kvalitet) i tad bih znao da smo u koraku sa Italijom.
Na žalost, jednog dana Ferri ce zaista prestati da se bavi Zagorom i to ce Italijani odmah osetiti, ali na našu srecu (jer kasnimo) ovde ce Ferri biti "živ" bar pet godina duže.
Naslovnicu Zagor300 ne bi bilo loše skenirati.
<<< CLICK HERE
druze i ja sam nabavio Ficija i Elfa prije nepune dvije sedmice u Darkwudu,,tamo ces ih naci ili ce te uputiti do ljudi od kojih ih mozes nabavit |
 |
|
Aco
stripovi.com suradnik

.GIF)
Slovenia
6380 Posts
Member since 29/11/2001 |
|
jgoran5
Senior Member

Croatia
1931 Posts
Member since 07/07/2002 |
Posted - 08/05/2004 : 10:55:24
|
quote: Originally posted by Markos
Dajte me nemojte zajebavati. Kakva filantropija, kakvi stripofili, pa nismo djeca. No dobro, nije bitno, tko hoce u to vjerovati nek vjeruje. Sto se kupovine tog "izdanja" tice, ajde nekako i razumijem vas sve ostale, ali Zole, ti imas talijanski original u boji, talijanski govoris savrseno, koji ce ti kurac tamo neki CB pirat tog broja? Kolekcionarstvo? A istovremeno prodajes stare ZS i LMS Zagore?! I ne, ne znam koliko su "neki izdavaci zaradili na slicnim projektima". Tko i koliko?
Da je piratizirao Mister Noa kojeg svi hoce citati a nitko ga ne izdaje, ajde nekako, ali Zagora koji izlazi 3 broja mjesecno...
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
apsolutno se slažem.jebo vas zagor.piratizirajte nešto drugo a ne strip koji izlazi svaki mjesec u hrvatskoj i u srbiji.jebiga
------------- carpe diem... -------------
|
 |
|
Topic  |
|