Author |
Topic  |
zveles
Advanced Member

Croatia
4016 Posts
Member since 28/03/2003 |
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6222 Posts
Member since 10/06/2002 |
|
zveles
Advanced Member

Croatia
4016 Posts
Posted - 30/05/2004 : 13:56:58
|
quote: Originally posted by Emir Pasanovic
...ako bude propadao, valjda ce mi Tally javiti da mu ne saljem vise prevode...
ako njemu gazda uopce javi da su propali  nema vise ni lm foruma, izgleda da je izdavanje marvela bacilo na koljena cijeli mocni lm! 
nego, sad bez zafrkancije, stvarno steta sto se nisi vise toga uhvatio prevoditi jer je tvoj prijevod stvarno okej. nema gresaka u sadrzaju, a nije niti nezgrapan - izvan duha govornog jezika. 
THERE, THERE |
Edited by - zveles on 30/05/2004 13:57:46 |
 |
|
degman
Advanced Member

Germany
5797 Posts
Member since 23/03/2003 |
Posted - 30/05/2004 : 21:07:45
|
quote: Originally posted by zveles ako njemu gazda uopce javi da su propali 
tally se ne javlja  a pravo da ti kazem, uspio si me jos vise ubedirat ovom izjavom  |
 |
|
zveles
Advanced Member

Croatia
4016 Posts
Posted - 30/05/2004 : 22:58:01
|
nije namjerno, al kad takav dojam ostavlja. "ja cu napravit ovo ono - AKO GAZDA DOZVOLI." meni je jos uvijek zao sto je bila odlicna prilika krenuti s marvelom u hrvatskoj, a nisu odabrani bolji naslovi. velika je steta sto se nije krenulo s cableom/soldier x-om...
ps. o x-statix ovom prilikom necu. :)
THERE, THERE |
 |
|
degman
Advanced Member

Germany
5797 Posts
Posted - 30/05/2004 : 23:12:25
|
pusti ti cablea!! necu ga na hrvatskom, jos me samo urekni ...e jesi ljubomoran c c c :)))
istina fantasticna prilika je bila (ili mozda jos jest - tally, javi se)
|
 |
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6222 Posts
Member since 10/06/2002 |
|
zveles
Advanced Member

Croatia
4016 Posts
|
Tally
Average Member

Croatia
744 Posts
Member since 13/01/2003 |
Posted - 31/05/2004 : 13:29:20
|
Evo i mene! Tally se javlja. Dakle, koliko upita i svega? No neka, ipak nismo propali. Tko to prica laži? Nedamo se mi tek tako. Idemo dalje punom parom. BANNER 2 je tiskan i ovih dana dolazi na kioske. SX 17 ce kasniti koji dan jer CD fajlovi kasne. Duga prica, no nije moja krivica. Kompleti (2 za 20 kn) bi se trebali pojaviti ovih tjedana. Naprotiv ide nam sjajno, barem što se tice poslovanja firme. Ne znam dali ste culi za fenomen i crtic zvan YU-GI-OH! E, pa mi smo uvoznici tih karata i prodaju se kao ludi, još malo I srušit ce rekorde koje su držali POKEMONI.
Što se tice prevoda, naravno da sam zahvalan Emiru na njegovom doprinosu i entuzijazmu, no i na njegovom prevodu ima nekih izmjena. To znaci da cjelokupni prijevod nije proizvod jedne osobe, vec prvog prevoditelja, mojih izmjena i profi lektorice. Ponekad netko i zariba? Nemojte mi reci da su prevodi svih ostalih stripova na tržištu savršeni.
Još nešto? Opet prica o bolji naslovima! Kaj je to? Svatko ima neki svoj ukus, no ja mislim da klincima treba dati ono što je u svijetu popularno, a ne neke potpune nepoznanice. Naravno, i ja sam za to da im damo nešto novo i radim na tome. Mislim da smo to uvodenje noviteta postigli s mini serijalima. A eto do CRŠ-a ce valjda biti i LOKIJA u mini serijalu od dve sveske, te još koje cega…
Tally www.LMInfo.hr/comics
|
 |
|
Aco
stripovi.com suradnik

.GIF)
Slovenia
6278 Posts
Member since 29/11/2001 |
|
Tally
Average Member

Croatia
744 Posts
Posted - 31/05/2004 : 13:48:22
|
Nije. Naprimjer SPIDERMAN 2 movie adaptation izlazi u Hrvatskoj 5. kolovoza. Isti dan kada se pocinje prikazivati i film u CRO.
A pregovara se za još toga, no o tom potom... da ne bi bilo ja planiram, a ono Berny ili netko drugi ukrade ideju. Primjer je Mr. No, te prvih 70-ak epizoda ALAN FORD-a. No, neka to je njegov fah. Barem smo ga pokrenuli, ha!
|
 |
|
Aco
stripovi.com suradnik

.GIF)
Slovenia
6278 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 31/05/2004 : 13:54:53
|
Uz dužno poštovanje,ne pada mi napamet kupovati filmske adaptacije jer se po pravilu radi o katastrofi.
Bond.James Bond. |
 |
|
Tally
Average Member

Croatia
744 Posts
Posted - 31/05/2004 : 14:10:10
|
Pa nitko te ne sili. Ima onih koji hoce. Inace, mislim da su Spidey adaptacije bolje od bilo kojih drugih.
Prva Spidey adaptacije je fantasticno prošla. To nas je i ohrabrilo da idemo dalje s MARVELOM. Nadamo se da ce nas i ova druga ohrabriti da nastavimo i dalje s širenjem palete stripova... DC ili što god drugo... ima mnogo toga što vrijedi, zar ne?
|
 |
|
VJ
Advanced Member

Croatia
5959 Posts
Member since 19/10/2001 |
|
Colossus
Junior Member

Croatia
425 Posts
Member since 31/01/2004 |
|
BiDi
Senior Member

Slovenia
2445 Posts
Member since 06/05/2002 |
Posted - 31/05/2004 : 14:31:07
|
quote: Tko to prica laži?
Ma izgleda da imas neke nesuglasice sa Buchom iz nase Striparnice ili nekome iz Hrvatske koji radi sa njim. Svim koji pitaju za Marvele iz Hrvatske kaze, da je ideja sa Marvelom u Hrvatskoj definitivno propala i da mozda izadje jos jedan ili dva komada a onda pouzdano nista vise.
Dobro je da je sada jasno.
Tako mi mlijeka u prahu, kidam naljevo |
 |
|
degman
Advanced Member

Germany
5797 Posts
Posted - 31/05/2004 : 14:34:41
|
quote: Originally posted by Tally
Pa nitko te ne sili. Ima onih koji hoce. Inace, mislim da su Spidey adaptacije bolje od bilo kojih drugih.
ne prodaje se tebi to sto izdajes jer valja (cast pojedinim naslovima), koliko iz OCAJA sto nitko drugi nista ne izdaje takvog sadrzaja trebali bi biti pametni i dok ste prvi, rasturit trziste odlicnim naslovima i pokupit publiku dok vam se konkurencija nije stvorila
a to je samo pitanje vremena kad ce se dogodit |
 |
|
Mailman
Senior Member

Croatia
1690 Posts
Member since 26/12/2001 |
Posted - 31/05/2004 : 14:36:08
|
Pusti, samo ti izdavaj stvari, Tally. Bitno je da nesto izlazi na ovom nasem bijednom i nikakvom trzistu. Ruku na srce, ponajbolje stvari (npr. Alias, Preacher, Human Target, Losers, Y - The Last Man...) i bolje da se ne prevode na hrvatski ili ikoji ovdasnji jezik jer bi u najmanju ruku zvucale blesavo. Neka Tally ruje po americkoj sceni, a Bernard po talijanskoj i jos ce i nesto dobro iz svega toga ispasti.
How do you know that my dimwitted inexperience isn't merely a subtle form of manipulation, used to lower people's expectations, thereby enhancing my ability to effectively manuever within any given situation?
|
 |
|
dd fan
Advanced Member

Serbia
4889 Posts
Posted - 31/05/2004 : 14:42:50
|
quote:
da ne bi bilo ja planiram, a ono Berny ili netko drugi ukrade ideju. Primjer je Mr. No
Nemoj sad i ti zezati Tally, kad si pa imao ideju da izdajes mr. Noa?!
I've always been a nobody. When i was a child, my mother used to confuse me with my brother, even though i'm an only child. To this day she still thinks i'm my brother. |
 |
|
dd fan
Advanced Member

Serbia
4889 Posts
Posted - 31/05/2004 : 14:49:23
|
quote:
trebali bi biti pametni i dok ste prvi, rasturit trziste odlicnim naslovima i pokupit publiku dok vam se konkurencija nije stvorila
a to je samo pitanje vremena kad ce se dogodit
Ne zanosi se Degi  
I've always been a nobody. When i was a child, my mother used to confuse me with my brother, even though i'm an only child. To this day she still thinks i'm my brother. |
 |
|
degman
Advanced Member

Germany
5797 Posts
Posted - 31/05/2004 : 14:50:21
|
quote: Originally posted by Mailman
Pusti, samo ti izdavaj stvari, Tally. Bitno je da nesto izlazi na ovom nasem bijednom i nikakvom trzistu. Ruku na srce, ponajbolje stvari (npr. Alias, Preacher, Human Target, Losers, Y - The Last Man...) i bolje da se ne prevode na hrvatski ili ikoji ovdasnji jezik jer bi u najmanju ruku zvucale blesavo.
nije bitno da 'nesto' izlazi bitna je kvaliteta! dapace, presudna (jebo ti kvantitetu)
a sto se tice kako ce zvucati naslovi stripova to je stvarno najmanji problem
|
 |
|
degman
Advanced Member

Germany
5797 Posts
Posted - 31/05/2004 : 15:04:31
|
quote: Originally posted by dd fan
quote:
trebali bi biti pametni i dok ste prvi, rasturit trziste odlicnim naslovima i pokupit publiku dok vam se konkurencija nije stvorila
a to je samo pitanje vremena kad ce se dogodit
Ne zanosi se Degi  
ma u totalnom sam elementu  
u gradu ti se otvorila nova krizara. engleski naslovi, maleni prostor 7 X 7, neke police su i prazne. a pazi lika. ima 24 godine (gazda), mlad - poduzetan - nadobudan - pristupacan jeba ga ja vec smo na TI lipo sam mu objasnia sto bi treba napravit (iz kuta musterije) da on bude sretan a i ja nema tu lik je uza papir i olovku i zapisivao!
osobno sma mu naporavia u prva dva tjedna 250 kn prometa a ekipu ni ne brojim! svi nesto kupujemo kod njega ne zato jer je nov! ili jer je jedini!
vec iz razloga sto slusa, nabavlja sto se trazi i to nabavlja po odlicim cijenama pa nisam ja tu zbog njega - vec on zbog mene! |
 |
|
Tally
Average Member

Croatia
744 Posts
|
degman
Advanced Member

Germany
5797 Posts
Posted - 31/05/2004 : 15:21:11
|
mislim da nitko normalan nece reci da se ne trudis jerbo ti crncis kolko ja vidim! i taj tvoj gazda je prava mala kapitalisticka svinja (samo mi reci jel debeo i celav?!) ;)
sto je dobro smo ti rekli u topicu koji je davno pao u zaborav ;(
|
 |
|
zveles
Advanced Member

Croatia
4016 Posts
Posted - 31/05/2004 : 17:09:03
|
quote: Originally posted by Tally
Ne znam dali ste culi za fenomen i crtic zvan YU-GI-OH! E, pa mi smo uvoznici tih karata i prodaju se kao ludi, još malo I srušit ce rekorde koje su držali POKEMONI.
kume, nemoj se s jugijima ili pokacima hvalit' - pa to je katastrofa! sta ce biti sljedece? telletubbies, mozda? 
quote: ja mislim da klincima treba dati
ako su ti klinci publika, mogao bi brzo bankrotirati: klinci ne zaradjuju lovu da bi sami mogli kupiti stripove, a tate ce im prije kupiti video kazetu jugija ili pokaca, pa da su pola sata na miru, da ne ispituju tatu ili mamu "sto to tu pise?"! 
THERE, THERE |
 |
|
Topic  |
|