forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Zapisano krvlju - recenzija
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 6

nenno
Advanced Member

Croatia
3070 Posts

Member since 15/08/2003

Posted - 16/06/2004 : 11:52:54  Show Profile Show Extended Profile  Send nenno a Private Message
quote:
Originally posted by SejoSexon

BTW, izlazi novi DD Maxi gdje ponovo mozemo uzivati u crtezu M&G!

Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je de facto umjetnik. Shvacas?

kad izlazi i gdje?
Go to Top of Page

nenno
Advanced Member

Croatia
3070 Posts

Member since 15/08/2003

Posted - 16/06/2004 : 11:55:25  Show Profile Show Extended Profile  Send nenno a Private Message
recenzija je odlicna. samo sam ja jedan od onih kojima stano nije nikad legao kod naslovnica nakon ville. a i M&G mi apsolutno nisu loši. samo toliko.
Go to Top of Page

Heyoka
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4913 Posts

Member since 01/11/2001

Posted - 16/06/2004 : 12:02:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit Heyoka's Homepage  Send Heyoka a Private Message
Hvala svima koji su procitali recenziju i dali kritiku. Lijepo je vidjeti širok dijapazon razmišljanja.

Najprije dame : Biljo, drago mi je da se slažemo oko ove epizode jer se baviš stripom, elokventna si i daješ argumentaciju za svoje stavove (makar oni bili dijametralno suprotni od mojih kao kod Dugackog pozdrava , po meni, najboljeg Bonellija uopce).

Zox, hajde priznaj da si samo lijen da poneseš table. Iskreno, ja nikad nisam bio strucnjak po pitanju crteža i ocjenjujem ga po kriteriju uklapanja u pricu i docaravanja atmosfere. Ja ni Stana ne obožavam no Dall'Agnol mi je bolji u Budenju mumije i Goblinu gdje sam donedavno mislio da je crtac Stano nego u Granici.

realisto, nas dvojica gledamo Dylana sa drugacijeg aspekta. Zbog specificne težine koju za mene ima DD, ne mogu ga posmatrati kao razbibrigu, a pogotovo van ikakvog konteksta. Baš to što se toliko razilazimo govori koliko je DD kompleksan strip.

Seyo, verter: sorry ! MG je OK za pocetno citanje DD-a, za nekog sa slabijim želucem i solidna su podloga za uvodenje u DD-a. Poslije im treba dati otkaz.

kiky, ono za Finnegana: u epizodi koju si recenzirao (Odbljesci smrti), imaš vrlo slican lik onog tipa što mlati ženu. MG su ga manje-više slicno i nacrtali. Slažem se da otac koji sina ubije svojim ocekivanjima može biti odlicna podloga za stvaranje emocijama nabijenog djela no ondje toga nema. Finnegan je mamac za citaoca da ga, ko fol, odvuce od pravog krivca, a jedini razlog zbog kojeg Chiaverotti nije Finnegana napravio Mr Fearom je taj što bi to bilo još površnije i gluplje. To je jedan od dijelova njegovog klišejiziranog pisanja gdje je preokret, znaci nešto što bi trebalo da te iznenadi, nešto sasvim ocekivano.

Ovo za tvoje negiranje zaljubljenosti u Djoleta: poznato je da je prva faza poricanje. Zezam se, of course.

ken2, o osrednjim epizodama je prilicno teško pisati jer ne ostavljaju bogznakakav dojam. Da nije bilo karizmaticnog Johnnyja Nakiara, nikad ne bih recenzirao Smrtonosni bljesak.

"Umiljato janje dvije majke siše." - Konfucije ;-)
Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 16/06/2004 : 12:12:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
quote:
Originally posted by nenno

quote:

kad izlazi i gdje?

Izlazi u Italiji, gdje ce drugo , cini mi se u sedmom mjesecu, pogledaj ns SBE

Go to Top of Page

nenno
Advanced Member

Croatia
3070 Posts

Member since 15/08/2003

Posted - 16/06/2004 : 12:17:55  Show Profile Show Extended Profile  Send nenno a Private Message
Hvala Sejo, a ja se vec ponadao da ce kod nas. Šmrc!
Go to Top of Page

Bilja
Average Member

Serbia
557 Posts

Member since 16/07/2003

Posted - 16/06/2004 : 14:15:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit Bilja's Homepage  Send Bilja a Private Message
Dobro, sa Dugackim pozdravom sam mozda prenaglila s obzirom da mi je to sto sam napisala bilo misljenje kad sam ga procitala pre vise od 5 godina. Da ga sada pricitam, verovatno bih imala drugaciju recenziju. Dakle, bez ljutnje, nadam se. Kad se dokopam tog stripa napisacu novu recenziju up-to-date.
Uh razmisljala sam da uradim recenziju jednog Dilana, ali to ispada teze nego sto izgleda kad nego drugi pise. Ne bih volela da nesto lupim. Razmisljala sam o Goblinu ili Golkondi, ali uh svi tako dobro pisu recenziju da ne znam hocu li se izblamirati.
Dall Agnol mi je dobar crtac, meni se dopada. Ima neku zivost u crtezu. A M&G mi se ne dopadaju sto ne znaci da ne valjaju. Ocigledan je njihov trud u crtanju, no vise volim malo zivahnije, duhovitije crteze. Eto ima i onih koji nepodnose Picattov crtez, a meni se svidja.
Mislila sam da probam i recenziju Ratnika, obozavam taj strip, ali uh...jel bi to islo po epizodama ili za ceo album odjednom? Izgleda tesko za recenziju, ali s druge strane procitala sam ga bar 30 puta pa bi trebalo da ide dobro.
Razmisljala sam i o recenziji Drune. Sta mislite?

PS puno obecavam ali nemam petlje
Go to Top of Page

realist
Senior Member

Croatia
1206 Posts

Member since 09/09/2003

Posted - 16/06/2004 : 14:32:36  Show Profile Show Extended Profile  Send realist a Private Message
[quote]Originally posted by Heyoka
[

realisto, nas dvojica gledamo Dylana sa drugacijeg aspekta. Zbog specificne težine koju za mene ima DD, ne mogu ga posmatrati kao razbibrigu, a pogotovo van ikakvog konteksta. Baš to što se toliko razilazimo govori koliko je DD kompleksan strip.

------------------------------------------------

Potpuno razumijem tvoj stav i entuzijazam,kao i zalaganje za produbljivanje nekih aspekata stripova o Dylan Dogu.Ja takvu motiviranost za branjenje stavova više osjecam za film i muziku nego za strip.Ponekad se svadam s nekim satima s ciljem da mu dokažem da je Pink Floyd najbolji bend na svijetu.Ali,to ne znaci da Dylana shvacam olako i površno i da nakon citanja bacam te stripove u ormar da godinama skupljaju prašinu.Naprotiv,o nekim epizodama razmišljam danima nakon citanja.80 % stripova koje sad citam sam citao kao klinac prije desetak i više godina.I upravo su Montanari & Grassani epizode bile ono što je u mojoj mašti stvaralo nevjerojatne slike i asocijacije.Tako je i danas,jednostavno mi leže,to je stil koji volim.Ne volim kad netko omalovažava njihov rad,to je sve...A što se tice "unified theory",pitanje je da li je i sam Sclavi imao "veliku sliku" u glavi kad je radio koncept DD-a.Možda su sve te epizode scriptirane bez ikakve namjere da se ikad povežu u smislenu cjelinu.Uglavnom,i tvoje i moje mišljenje imaju jednaku težinu,i nitko ne može reci da je jedno tocnije od drugog.I slažem se,Dylan je kompleksan strip,ali ja nikad necu napustiti svoju filozofiju citanja stripova radi zabave.Analiza svake stranice na pet-šest nivoa:crtež,prica,scenarij,simbolizam,alegorija,kvazi-pseudo-realizam?Ne hvala,nije moj stil...

Bolje živjeti sto godina kao milijunaš,nego sedam dana u bijedi.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29356 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 16/06/2004 : 14:39:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Ajde, bar u necemu imas pravo, Pink Floyd je (bio) najbolji bend na svijetu:-)

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page

nenno
Advanced Member

Croatia
3070 Posts

Member since 15/08/2003

Posted - 16/06/2004 : 14:51:59  Show Profile Show Extended Profile  Send nenno a Private Message
u najvecem dijelu se slažem s realistom. stripovi, a pogotovo bonellijevi, su meni jednostavno za uživanje, razbibrigu, odnosno samo da se maknem iz svakodnevice. nikad nisam želio uci u neke dublje analize. želim samo procitati strip, uživati u njemu, pa ga za neko vrijeme ponovno procitati.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29356 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 16/06/2004 : 15:04:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
Originally posted by nenno

u najvecem dijelu se slažem s realistom. stripovi, a pogotovo bonellijevi, su meni jednostavno za uživanje, razbibrigu, odnosno samo da se maknem iz svakodnevice. nikad nisam želio uci u neke dublje analize. želim samo procitati strip, uživati u njemu, pa ga za neko vrijeme ponovno procitati.

Ma sve je to ok, razbriga sama po sebi nije nista lose, dapace, ali to sto ti, Mate i Pero ne želite uci u dublje analize ne znaci da su one nepotrebne ili besmislene, pogotovo u stripu kao što je Dylan koji nudi i previše materijala za takve analize. Dakle, možeš kritizirati sadržaj analize ali ne i njenu opravdanost.

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 16/06/2004 : 15:15:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Odlicna recenzija, jedino onaj deo o fiziološkim potrebama pomalo zalazi u neukus.

Biljo, što ne uradiš ne recenziju, nego prikaz Ratnika sa Akbara? Ja sam se nosio mišlju da to uradim, ali pošto nisam crtac, moj tekst ne bio mogao da u potpunosti obuhvati Loiselovu genijalnost...

Bolje idi na prikaz, greh je da Ratnici budu svedeni na recenziju, kao što su vec Maus i Ronin...

"Laura... e' stata colpa mia... tutta colpa mia..."
Go to Top of Page

nenno
Advanced Member

Croatia
3070 Posts

Member since 15/08/2003

Posted - 16/06/2004 : 15:20:41  Show Profile Show Extended Profile  Send nenno a Private Message
ma ne, ne kritiziram opravdanost analize, samo jednostavno ne osjecam potrebu nakon što zatvorim korice, sjesti i tražiti neku pozadinu u onome što sam procitao. kod filma mi se to nekad i dogodi, ali kod stripa teško. ali recenziju nekog stripa obavezno procitam jer volim cuti kakav je dojam odredeni strip ostavio na druge ljude, odnosno kako su ga oni doživjeli.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 16/06/2004 : 15:34:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Inace, baš se rasplakah što "naše" epizode kvare dojam svima onima koji vole mediokritetne stripove.

Žao mi je, ali Dylan nije procitaj-i-baci strip, šta da vam kažem. Vratite se Zagoru ili molite Bernieja da pokrene Brendona, tu nema potrebe da se koristi mozak prilikom citanja, a pogotovu nakon njega.

Go to Top of Page

dd fan
Advanced Member

Serbia
4883 Posts

Member since 19/10/2001

Posted - 16/06/2004 : 15:35:20  Show Profile Show Extended Profile  Send dd fan a Private Message
quote:

Potrebna je pozamasna doza mazohizma za citanje toga ;-))

[Heyoka, ni rec! ]

I've always been a nobody. When i was a child, my mother used to confuse me with my brother, even though i'm an only child. To this day she still thinks i'm my brother.
Go to Top of Page

dd fan
Advanced Member

Serbia
4883 Posts

Member since 19/10/2001

Posted - 16/06/2004 : 15:45:43  Show Profile Show Extended Profile  Send dd fan a Private Message
Biljo, napisi ti Druunu! Zivo me zanima kako ce da izgleda text o Druuni napisan od strane jedne devojke! [umalo da se zajebem pa napisem "zene" ]

I've always been a nobody. When i was a child, my mother used to confuse me with my brother, even though i'm an only child. To this day she still thinks i'm my brother.
Go to Top of Page

nenno
Advanced Member

Croatia
3070 Posts

Member since 15/08/2003

Posted - 16/06/2004 : 15:49:06  Show Profile Show Extended Profile  Send nenno a Private Message
quote:
Originally posted by Djole

Inace, baš se rasplakah što "naše" epizode kvare dojam svima onima koji vole mediokritetne stripove.

Žao mi je, ali Dylan nije procitaj-i-baci strip, šta da vam kažem. Vratite se Zagoru ili molite Bernieja da pokrene Brendona, tu nema potrebe da se koristi mozak prilikom citanja, a pogotovu nakon njega.

ne znam da li si ovdje mislio na mene, ali bih ti samo želio reci da mi kao klincu nije palo napamet procitati Jeremiah-a, Blueberry-a, pa niti mi je Dylan bio nešto posebno. što sam stariji ti stripovi mi postaju sve bolji i ponekad moram Jeremiah-a i procitati dva-tri puta da bih dobio potpunu sliku o cijeloj prici (što mi ne pricinjava problem vec zadovoljstvo). možda mi s godinama odgovara sve više drugaciji profil stripova, ali definitivno nikad necu odbaciti stripove tipa Zagora.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 16/06/2004 : 15:51:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Nisam mislio na tebe.

Go to Top of Page

nenno
Advanced Member

Croatia
3070 Posts

Member since 15/08/2003

Posted - 16/06/2004 : 15:56:24  Show Profile Show Extended Profile  Send nenno a Private Message
quote:

Nisam mislio na tebe.

onda moja isprika tebi.
Go to Top of Page

realist
Senior Member

Croatia
1206 Posts

Member since 09/09/2003

Posted - 16/06/2004 : 16:41:32  Show Profile Show Extended Profile  Send realist a Private Message
Ali si garant mislio na mene :)
I "vaše" price i "mediokritetne"price su dvije strane istog novcica.Kao što je Heyoka rekao,to samo daje stripu kompleksnost.A sad,da su "vaše" price bolje od ovih drugih,mogli bi jaaaako dugo raspravljati.A to se s ukusima ne radi...

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 16/06/2004 : 17:34:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Ne samo na tebe.

Da se nekome svidjaju one prve Sclavijeve epizode - fine. Meni ne, ali dobro, ima ko voli.
Da se nekome svidjaju Chiaverottijeve žvrljotine, e to mi vec nije jasno, pa ma šta god mislili o ukusima.

No dobro. Ne vidim što se digla frka oko recenzije, ako vec o ukusima ne vredi raspravljati?

Go to Top of Page

realist
Senior Member

Croatia
1206 Posts

Member since 09/09/2003

Posted - 16/06/2004 : 17:47:13  Show Profile Show Extended Profile  Send realist a Private Message
S moje strane nema frke,sve je OK,poštujem svacije mišljenje...dok god i moje nešto znaci.Ali,za neke stvari se može reci da su lagano iritantne u toj recenziji,pa sam reagirao sa svojim mišljenjem...

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 16/06/2004 : 18:10:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
hm, meni sad nije jasno Djole kako tebi nije jasno da se nekome nešto svida? Mislim, ima ljudi kojima se svida Tim i Dasti, Kapetan Miki itd, ono, najbezazlenije price, pa šta. nema problema, nek im se svida. Nekome se svida skociti sa padobranom sa visoke zgrade, drugome šetati psa, a trecemu americki akcioni filmovi. Odavno sam vec skužio da ima svašta na svijetu tako da me to ništa ne cudi, u neku ruku je upravo to zanimljivo.

E sad, DD je meni ultra zanimljiv, ali ne samo zbog onih tumacenja kojima smo se bavili, vec i one druge price, klasicnog tipa poput prvih epizoda, fenomenalne su mi, tako da pronalazim ogromno zadovoljstvo i u jednome i u drugome. Volim horor i u filmu, tako da mi te pojedine citirane epizode jesu drage i zbog samog svojevrsnog odavanja pocasti odredenom filmu ili knjizi. Npr, Emet mi se ultra svida, pa Prokleti dan, Poslije ponoci, Vidio sam kako umireš (jel ovo Chiaverotti??? ovo mu je onda vrhunska epizoda, ujedno i najbolja), Opsesija, Motel Bejts i gomila drugih.

ludaci su me oduvijek voljeli...a i ja njih
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 16/06/2004 : 18:53:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
realist, uvažavam svako informisano mišljenje, što tvoje nesumnjivo jeste.

stinky - pa eto, nije mi jasno. Nije mi jasno ni kako ljudi gledaju Ljovisnu ili šta vec, nije mi jasno kako neki slušaju Cecu... eto, nije mi jasno.

Video sam kako umireš je Ferandino, ne Chiaverotti... a meni se baš i ne dopada... mislim jedno je ubacivanje citata koje moraš da tražiš, kao u LOEG, gde strip postaje neka vrsta lavirinta, a drugo je blatantno kopiranje cele knjige/filma... a toga ima dosta u ranim Dylanima (o Nathanu recimo da i ne govorimo, s tim što je to kod njega opet uzdignuto na viši nivo...).

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 16/06/2004 : 18:59:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
Aha, pa da onda ni ne znam neku jako jako dobru epizodu Chivarotija. Ustvari, jel Igra sa smrcu? Ako je to on, onda mu je to najbolja, i spada mi u jako jako dobre epizode.
Ne smeta mi kopiranje filma/knjige, dapace, svida mi se, posebno kad ga autor malo modificira, tj. isplete neku svoju misao, naravno, to dobro radi Sclavi.

ludaci su me oduvijek voljeli...a i ja njih
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29356 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 16/06/2004 : 19:44:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:

a drugo je blatantno kopiranje cele knjige/filma... a toga ima dosta u ranim Dylanima (o Nathanu recimo da i ne govorimo, s tim što je to kod njega opet uzdignuto na viši nivo...).

Na ovo bi mcn imao stosta za reci, jel' tako Darko?

Go to Top of Page
Page: of 6 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.46 seconds. Snitz Forums 2000