forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Zapisano krvlju - recenzija
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 6

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8234 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 18/06/2004 : 19:59:50  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
fuori serie: svi serijali van originalnog, dakle specijali, maxi, almanaco...

Svojevremno sam jurio za jednom devojkom skoro dve godine samo da bi na kraju saznao da volimo iste stvari. Oboje smo, naime, ludo zaljubljeni u zene. (Groucho Marx)
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8234 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 18/06/2004 : 20:00:27  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
Oh, tek sad vidim da je i Djole napisao isto, sorry.

Svojevremno sam jurio za jednom devojkom skoro dve godine samo da bi na kraju saznao da volimo iste stvari. Oboje smo, naime, ludo zaljubljeni u zene. (Groucho Marx)
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 19/06/2004 : 13:28:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
Markos, re: Nathan

>Na ovo bi mcn imao stosta za reci, jel' tako Darko?

Pfff ...

Meni je jedini validan razlog da netko stavlja NN-a uz DD-a taj da je doticcni stavljacc mladji od mene te da mu je NN legao u pravo vrijeme. Osobno sam ccitao prvih godinu i nessto NN-a (te neke rasute, kasnije) i zbilja me nervirao nevjerojatno (krache: NN). A nervirao me jerbo je krao odasvud i sve u ssesnaest i (za razliku od DD) glupo i doslovno. malo Marvela, malo SF-klasika, malo kung-fuja ...

Kad Sclavi krade, onda krade motive, a ne pricce i poante i sve ih uklapa u svoj svjetonazor. SMV trojac na Nathanu jednostavno nema svjetonazor. To je geek-trojka koja samo besposstedno u svoj strip trpa sve ssto voli i tako te tudje lijepe ideje ccini "svojima". Od sve trojice, samo Serra je iole pisac, a ostalu se dvojicu nisam bass trudio razlikovati (iako mi je uvjerljivo najgori onaj koji je pisao onaj turnir borilacckih vjesstina u dvodijelnoj epizodi negdje s poccetka).

Ergo, ne znam, mozzda se NN poslije razvio u nessto nevidjeno (krache: NN), ali sumnjam. Gotovo svaka epizoda u koju sam gvirnuo bila je u najbolju ruku slabi Cowboy Bebop, a u najgoru neka hollywoodska kita.

Te tako i zato ne nalazim (krache: NN) potrebe ni veselja u daljnjem prachenju pustolovina navedenog junaka.

mcn

***Utorkom: nova AUKCIJA na Burzi!*** Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)!***Ne zaboravite ni MCNov ORMAR!***
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 19/06/2004 : 16:17:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
U nacelu, sve gore napisano je tacno, narocito kada se odnosi samo na prvu godinu (i kusur) koja zaista nije nešto, cak naprotiv (jedino što valja je Zabranjena zona). Ali posle, dok se kvalitet zasebnih, a narocito ne-Serrinih epizoda nije poboljšao, sve je pocelo da se sklapa u jedan ogroman mozaik u kome je sve povezano kako još nikada nije bilo u IT stripovima. Naime, tu od prvog giganta, cak malo i pre toga (Terrore sopra di noi, Il ritorno di Raven) postaje ocigledno da Nathan VODI nekuda, da sve te price nisu slucajne i nasumicno nabacane, pa cak i da je prica KONACNA. Naravno, onda su došli Vietti i Piani i nisu završili pricu sa Vendetta di Selena, ali dobro, bitna je namera autora.

Stoga, Nathan je jedan od retkih stripova (a jedini IT strip, osim Dylana, ako se tu može pricati o celini) koji su kao celina bolji od svojih pojedniacnih delova.

"Laura... e' stata colpa mia... tutta colpa mia..."
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 19/06/2004 : 16:48:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
>Stoga, Nathan je jedan od retkih stripova (a jedini IT strip, osim
>Dylana, ako se tu mo#382;e pricati o celini) koji su kao celina bolji od
>svojih pojedniacnih delova.

A dobro, onda mi pobroji kljuccne epizode pa chu ih posuditi od Markosa da proccitam uz chevape...

mcn

***Utorkom: nova AUKCIJA na Burzi!*** Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)!***Ne zaboravite ni MCNov ORMAR!***
Go to Top of Page

byoman
Advanced Member

Croatia
6349 Posts

Member since 07/12/2002

Posted - 19/06/2004 : 17:04:08  Show Profile Show Extended Profile  Send byoman a Private Message
quote:
Originally posted by mcn

A dobro, onda mi pobroji kljuccne epizode pa chu ih posuditi od Markosa da proccitam uz chevape...

mcn

Poznajuci Markosa, prije bi se ubio nego ti dao stripove da ih citas uz cevape

"I otac i deda su mu bili opancari, pa je imao prilike da pronikne u sve tajne zanata."
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 19/06/2004 : 17:25:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
quote:
Originally posted by mcn

Hard to do, skoro svaka epizoda ima neku naznakicu na koju ce se nešto nadovezati... ajd videcu...

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29356 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 19/06/2004 : 21:45:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
Originally posted by mcn

Uz ŠTO?

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page

Bilja
Average Member

Serbia
557 Posts

Member since 16/07/2003

Posted - 21/06/2004 : 07:21:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit Bilja's Homepage  Send Bilja a Private Message
quote:
Originally posted by Verfalk2003

Labirinti di paura

People like us know how to survive
There's no point in living if you don't feel alive...

Misery? Ili nesto slicno? Samo sto Dylan nije pisac. Ali asocira.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 21/06/2004 : 10:06:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Ne baš. Loša naslovnica.

Go to Top of Page

Heyoka
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4913 Posts

Member since 01/11/2001

Posted - 21/06/2004 : 10:45:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit Heyoka's Homepage  Send Heyoka a Private Message
quote:
Originally posted by Djole

btw, jel ti to sugerišeš da je Markos stvorio Chiaverottija?! ;)

Markos i jeste Chiaverotti! A ti i Angelo Stano ste krivi za to!

Sve je pocelo kad je Markos procitao prvih 10-tak DD-ova. Od prvog broja se zaljubio u Stanov crtež. (Kasnije mu se ispunio san da upozna Stana, koliko se sjecam Markos je rekao da su prijatelji). No, ono što je Markosa tangiralo je svakako pokušaj da Dylana sklopi u "iole koherentnu cjelinu", što bi rekao jedan mudar covjek. Pri kraju tinejdžerskog doba, upoznao je Stana i Sclavija na Stanovom imanju. Sclavi je imao neku cudnu napravu na glavi i nije želio pozdraviti gosta iz Hrvatske. Markos je pitao Stana: "Angelo, vi dobro poznajete Tiziana. Šta se to njemu vrzma po glavi?" Sljedeca recenica je promijenila život svima nama...
"Marko, stari moj, to ni najbolji psihijatri nisu u stanju utvrditi. Zato mi bude smiješno kad neki ljudi šalju pisma i traže da im se pojasni šta je Sclavi htio reci sa DD-serijalom. Ma dai! Vidiš onu spravu na glavi?" Markos je, zbunjeno, potvrdno kimnuo glavom. "E, to ti je gromobran. Tiziano dolazi na ovo imanje kod mene jer je cuo da ima dosta kiše. Ja usput nacrtam naslovnicu, on dobije iskru inspiracije direktno od Boga, ako razumiješ igru rijecima (pricali su na talijanskom kojeg Markos tad još nije bio usavršio - op. Heyoka) i to je sva filozofija nastanka Dylana."

U Markosu je to ubilo volju za Dylanom. Otud Djole nije uspio da navuce na tanak led Markosa svojedobno u diskusiji za koju je link ostavio u topicu DD Unified Theory. To je previše bolna rana.

Elem, nakon hladnog tuša na Stanovom imanju (Stanu se pokvario bojler), Markos je odlucio pomoci brojnim mladim ljudima koji imaju istu ideju o postojanju nekakvog kontinuiteta u Dylanu. Premišljao se i napokon se dosjetio: kreirace lik plošnog i groznog scenariste koji ce biti razlog da citaoci bježe od Dylana ili da ga, u najgorem/najboljem slucaju, shvate kao obicnu razbibrigu. Lik Chiaverottija vam je najlakše zamisliti ako se sjetite Odinovog novcica koji ima samo jednu stranu. (Samo, ako nadete Chiaverottija, ne ocekujte nikakvu nagradu - op. zlobni dio Heyoke). Markos u svom rasporedu odvaja dvije-tri minute mjesecno da sroci scenarij i šalje u Italiju. Interesantno, pocetne ideje nisu objavljene u DD-serijalu(pseudonim je bio Smarko) no jesu u fanzinu "Daryl Zed % Dylan Dog" koji je izlazio dvomjesecno u Italiji i uredivali su ga Mauro Marcheselli i Pippo Neri.

Tokom godina, Markos/Chiaverotti je stekao cijelu armiju neprijatelja. Kako je Markos, nakon diplomiranja, sada uspio odvajati 10 minuta mjesecno, odlucuje kreirati novi lik - Brendona. (Neslužbeno, lik je dobio ime po liku iz Beverly Hillsa - vidjeti "Daryl Zed % Dylan Dog" #30, rubrika za pisma citalaca).
Svejedno, armija neprijatelja je rasla, a Markosu je pocelo smetati svo to neprijateljstvo i neuvidavnost ljudi koji nisu shvatali da on to radi za njihovo dobro. Posebno ga je rastužilo saznanje da je covjek za cije poznavanje stripa ima najdublje poštovanje, izvjesni V.T. (rodom iz Zajecara, studira u Beogradu), nastavio atake na Chiaverottijev lik i djelo. Recenica "Cu da ga slomim o batinu" je toliko zaboljela Markosa da je odlucio osvetiti se spomenutom V.T.-u, svima nama poznatom pod nickom DJOLE! Da, da, shvatam vašu iznenadenost ovim otkricem. I sam sam tako reagovao...

Dugo vremena, Markos/Chiaverotti je smišljao kako da se osveti Djoletu. Jednog dana, dok je upravo završavala pauza za rucak na kojoj napisao unaprijed 6 brojeva Brendona, sinulo mu je!

Vanredno upisuje pravo u Italiji (štela by Stano?) i završava ga bez problema. I ceka svoju priliku. I doceka je!

Nakon što je osjetio da je Djole kratkog fitilja, tj. da ga je lako razljutiti, Markos radi krucijalni potez: svjestan reakcija koje ce taj potez izazvati, objavljuje kikyjevu recenziju "Price o DD-u" (dokaz da je Markos želio isprovocirati Djoleta ima u topicu kikyjeva naricaljka). Djole je bijesan, pali cigaretu za cigaretom za cigaretom za cigaretom za cigaretom...kutiju za kutijom! Odvaja lovu iz studentskog džeparca koju je prethodno nanijjetio potrošiti na cigarete uz jutarnju kafu (tj. dvije kutije) i kupuje baseball palicu.

No, ocito, to nije bilo dosta da Markosov/Chiaverottijev plan uspije. On se zato nalazi sa kikyjem na kafici i nagovara ga da napravi nešto slicno te da se ne boji Djoleta jer je on politicar i pravnik, tj. jak je samo na rijecima. kiky izvršava plan i radi (solidnu - op. Heyoka) recenziju. Djole je vec bijesan, gazda (koji je tog jutra dobio anonimni poziv iz Zagreba; broj pripada firmi Iskon) ga je napao da je po stranackoj liniji sredivao vize Ukrajinkama. Uzalud je Djole pokušavao dokazati svoju nevinost. Vjerovatno bi i danas trajao njegov verbalni rat sa gazdom da Djole nije isukao genijalan argument: "Ajde, leba ti, reci: ZAŠTO BI IKO DOLAZIO NA BALKAN?????"

Ipak, cilj je ostvaren: tajfun zvan Djole je aktiviran i ništa više nije moglo sprijeciti da ne poplavi kikyja.

Njih dvojica dogovaraju dvoboj negdje u Istri. "Zašto u Istri?", pitao se Djole no želja za osvetom je bila jaca od želje za odgovorom na to pitanje.

Djole je došao u Istru sa namjerom da isprebija kikyja. To uradi gorepomenutom palicom. kiky se nije branio, Markos ga je ubjedivao da Djole samo prijeti. Teške tjelesne ozljede. Policija privodi Djoleta. Izrucen je Srbiji no Vlada Srbije ga izrucuje Vladi Hrvatske. Premijer Srbije Koštunica tvrdi da nije bio obaviješten o tome.

Djole je u zatvoru no Markosu/Chiaverottiju to nije krajnji cilj. Istra je tih dana izglasala pripajanje Italiji pa je Djoleta preuzela talijanska policija. Postaju nadležni talijanski sudovi. "Sad sam najebo", rece Djole.

Optužba na saslušanju traži da optužba bude "teške tjelesne povrede na rasnoj osnovi". Djole se cudio: "Pa napadao sam System, jeste li vi normalni?" "Ne na nacionalnoj, g.Tadicu, na rasnoj!" Tužilac donosi ispis Macanovog komentara "Djole vs Trolle" u topicu kikyjeva naricaljka. Pogadajte ko je Macana nagovorio da to napiše...

Kako se Djole ne može sam braniti jer je optužen za djelo koje mu nosi dugotrajni zatvor, mora unajmiti advokate. Svi ga odbijaju jer "niko nece da ima posla sa rasistom". Djole je u ocaju. Tracak nade dobiva kad ga obavijestiše da je dobio službenog branitelja. "Napokon!", uskliknuo je Djole. "Gospodin Claudio Chiaverotti je vaš advokat". Muk.

"E, tek sam sad najebo", zavapi Djole.

Kako ce se prica završiti?

"...nigdje, nigdje, nikad, niko nije pronasao stecak na kome Bosanac kleci i moli. Na kom je prikazan kao sužanj." M.Krleža

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 21/06/2004 : 10:54:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Ti si loooooooooooood!!!!!! :))))))))))))))))))))))))))

Go to Top of Page

realist
Senior Member

Croatia
1206 Posts

Member since 09/09/2003

Posted - 21/06/2004 : 11:02:58  Show Profile Show Extended Profile  Send realist a Private Message
Ovo ti je bolje od bilo koje recenzije

Bolje živjeti sto godina kao milijunaš,nego sedam dana u bijedi.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29356 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 21/06/2004 : 11:22:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message

Nisi normalan!:-)

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page

Verfalk2003
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4761 Posts

Member since 19/05/2003

Posted - 21/06/2004 : 12:28:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit Verfalk2003's Homepage  Send Verfalk2003 a Private Message

E, jesi lud, Heyoka! Ovo treba staviti kao tekst na sajt...

People like us know how to survive
There's no point in living if you don't feel alive...
Go to Top of Page

tantus
Senior Member

Slovenia
1651 Posts

Member since 10/09/2003

Posted - 21/06/2004 : 14:59:35  Show Profile Show Extended Profile  Send tantus a Private Message
Skoro nisam procitao kreativnije zezanje na neciji racun...
Go to Top of Page

nenno
Advanced Member

Croatia
3070 Posts

Member since 15/08/2003

Posted - 21/06/2004 : 15:35:13  Show Profile Show Extended Profile  Send nenno a Private Message
Go to Top of Page

plavi
Junior Member

424 Posts

Member since 10/05/2002

Posted - 21/06/2004 : 16:03:52  Show Profile Show Extended Profile  Send plavi a Private Message
jao,umrecu od smeha,pa ovo je bolje od sve zute stampe koju mozes naci na kioscima
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 21/06/2004 : 17:41:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
Mislim, doci kuci s posla... lijepo se najest... pa onda sjest za kompjutor i onda se logirat na ovaj forum... pa procitat sve ovo... i onda ostat normalan?????
Šalim se, naravno. Heyoka, opet si nas uspio sve posramit... i to naveliko!!!

Crnomasna Mara je šilica prava, o slavoncima sve zna, daleko je Pennsylvania.
Na kraju dana, da uljepša vece, ona kecere stavlja i palacinke pece.
Go to Top of Page

Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 21/06/2004 : 18:42:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit Gaston's Homepage  Send Gaston a Private Message
quote:
Originally posted by Heyoka

quote:
Originally posted by Djole

btw, jel ti to sugerišeš da je Markos stvorio Chiaverottija?! ;)

Markos i jeste Chiaverotti! A ti i Angelo Stano ste krivi za to!

Sve je pocelo kad je Markos procitao prvih 10-tak DD-ova. Od prvog broja se zaljubio u Stanov crtež. (Kasnije mu se ispunio san da upozna Stana, koliko se sjecam Markos je rekao da su prijatelji). No, ono što je Markosa tangiralo je svakako pokušaj da Dylana sklopi u "iole koherentnu cjelinu", što bi rekao jedan mudar covjek. Pri kraju tinejdžerskog doba, upoznao je Stana i Sclavija na Stanovom imanju. Sclavi je imao neku cudnu napravu na glavi i nije želio pozdraviti gosta iz Hrvatske. Markos je pitao Stana: "Angelo, vi dobro poznajete Tiziana. Šta se to njemu vrzma po glavi?" Sljedeca recenica je promijenila život svima nama...
"Marko, stari moj, to ni najbolji psihijatri nisu u stanju utvrditi. Zato mi bude smiješno kad neki ljudi šalju pisma i traže da im se pojasni šta je Sclavi htio reci sa DD-serijalom. Ma dai! Vidiš onu spravu na glavi?" Markos je, zbunjeno, potvrdno kimnuo glavom. "E, to ti je gromobran. Tiziano dolazi na ovo imanje kod mene jer je cuo da ima dosta kiše. Ja usput nacrtam naslovnicu, on dobije iskru inspiracije direktno od Boga, ako razumiješ igru rijecima (pricali su na talijanskom kojeg Markos tad još nije bio usavršio - op. Heyoka) i to je sva filozofija nastanka Dylana."

U Markosu je to ubilo volju za Dylanom. Otud Djole nije uspio da navuce na tanak led Markosa svojedobno u diskusiji za koju je link ostavio u topicu DD Unified Theory. To je previše bolna rana.

Elem, nakon hladnog tuša na Stanovom imanju (Stanu se pokvario bojler), Markos je odlucio pomoci brojnim mladim ljudima koji imaju istu ideju o postojanju nekakvog kontinuiteta u Dylanu. Premišljao se i napokon se dosjetio: kreirace lik plošnog i groznog scenariste koji ce biti razlog da citaoci bježe od Dylana ili da ga, u najgorem/najboljem slucaju, shvate kao obicnu razbibrigu. Lik Chiaverottija vam je najlakše zamisliti ako se sjetite Odinovog novcica koji ima samo jednu stranu. (Samo, ako nadete Chiaverottija, ne ocekujte nikakvu nagradu - op. zlobni dio Heyoke). Markos u svom rasporedu odvaja dvije-tri minute mjesecno da sroci scenarij i šalje u Italiju. Interesantno, pocetne ideje nisu objavljene u DD-serijalu(pseudonim je bio Smarko) no jesu u fanzinu "Daryl Zed % Dylan Dog" koji je izlazio dvomjesecno u Italiji i uredivali su ga Mauro Marcheselli i Pippo Neri.

Tokom godina, Markos/Chiaverotti je stekao cijelu armiju neprijatelja. Kako je Markos, nakon diplomiranja, sada uspio odvajati 10 minuta mjesecno, odlucuje kreirati novi lik - Brendona. (Neslužbeno, lik je dobio ime po liku iz Beverly Hillsa - vidjeti "Daryl Zed % Dylan Dog" #30, rubrika za pisma citalaca).
Svejedno, armija neprijatelja je rasla, a Markosu je pocelo smetati svo to neprijateljstvo i neuvidavnost ljudi koji nisu shvatali da on to radi za njihovo dobro. Posebno ga je rastužilo saznanje da je covjek za cije poznavanje stripa ima najdublje poštovanje, izvjesni V.T. (rodom iz Zajecara, studira u Beogradu), nastavio atake na Chiaverottijev lik i djelo. Recenica "Cu da ga slomim o batinu" je toliko zaboljela Markosa da je odlucio osvetiti se spomenutom V.T.-u, svima nama poznatom pod nickom DJOLE! Da, da, shvatam vašu iznenadenost ovim otkricem. I sam sam tako reagovao...

Dugo vremena, Markos/Chiaverotti je smišljao kako da se osveti Djoletu. Jednog dana, dok je upravo završavala pauza za rucak na kojoj napisao unaprijed 6 brojeva Brendona, sinulo mu je!

Vanredno upisuje pravo u Italiji (štela by Stano?) i završava ga bez problema. I ceka svoju priliku. I doceka je!

Nakon što je osjetio da je Djole kratkog fitilja, tj. da ga je lako razljutiti, Markos radi krucijalni potez: svjestan reakcija koje ce taj potez izazvati, objavljuje kikyjevu recenziju "Price o DD-u" (dokaz da je Markos želio isprovocirati Djoleta ima u topicu kikyjeva naricaljka). Djole je bijesan, pali cigaretu za cigaretom za cigaretom za cigaretom za cigaretom...kutiju za kutijom! Odvaja lovu iz studentskog džeparca koju je prethodno nanijjetio potrošiti na cigarete uz jutarnju kafu (tj. dvije kutije) i kupuje baseball palicu.

No, ocito, to nije bilo dosta da Markosov/Chiaverottijev plan uspije. On se zato nalazi sa kikyjem na kafici i nagovara ga da napravi nešto slicno te da se ne boji Djoleta jer je on politicar i pravnik, tj. jak je samo na rijecima. kiky izvršava plan i radi (solidnu - op. Heyoka) recenziju. Djole je vec bijesan, gazda (koji je tog jutra dobio anonimni poziv iz Zagreba; broj pripada firmi Iskon) ga je napao da je po stranackoj liniji sredivao vize Ukrajinkama. Uzalud je Djole pokušavao dokazati svoju nevinost. Vjerovatno bi i danas trajao njegov verbalni rat sa gazdom da Djole nije isukao genijalan argument: "Ajde, leba ti, reci: ZAŠTO BI IKO DOLAZIO NA BALKAN?????"

Ipak, cilj je ostvaren: tajfun zvan Djole je aktiviran i ništa više nije moglo sprijeciti da ne poplavi kikyja.

Njih dvojica dogovaraju dvoboj negdje u Istri. "Zašto u Istri?", pitao se Djole no želja za osvetom je bila jaca od želje za odgovorom na to pitanje.

Djole je došao u Istru sa namjerom da isprebija kikyja. To uradi gorepomenutom palicom. kiky se nije branio, Markos ga je ubjedivao da Djole samo prijeti. Teške tjelesne ozljede. Policija privodi Djoleta. Izrucen je Srbiji no Vlada Srbije ga izrucuje Vladi Hrvatske. Premijer Srbije Koštunica tvrdi da nije bio obaviješten o tome.

Djole je u zatvoru no Markosu/Chiaverottiju to nije krajnji cilj. Istra je tih dana izglasala pripajanje Italiji pa je Djoleta preuzela talijanska policija. Postaju nadležni talijanski sudovi. "Sad sam najebo", rece Djole.

Optužba na saslušanju traži da optužba bude "teške tjelesne povrede na rasnoj osnovi". Djole se cudio: "Pa napadao sam System, jeste li vi normalni?" "Ne na nacionalnoj, g.Tadicu, na rasnoj!" Tužilac donosi ispis Macanovog komentara "Djole vs Trolle" u topicu kikyjeva naricaljka. Pogadajte ko je Macana nagovorio da to napiše...

Kako se Djole ne može sam braniti jer je optužen za djelo koje mu nosi dugotrajni zatvor, mora unajmiti advokate. Svi ga odbijaju jer "niko nece da ima posla sa rasistom". Djole je u ocaju. Tracak nade dobiva kad ga obavijestiše da je dobio službenog branitelja. "Napokon!", uskliknuo je Djole. "Gospodin Claudio Chiaverotti je vaš advokat". Muk.

"E, tek sam sad najebo", zavapi Djole.

Kako ce se prica završiti?

"...nigdje, nigdje, nikad, niko nije pronasao stecak na kome Bosanac kleci i moli. Na kom je prikazan kao sužanj." M.Krleža

That's my man!!! To asuuuuuuuuuuuuuuu!!!

And I must be an acrobat to talk like this and act like that...
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8234 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 21/06/2004 : 19:34:22  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
Idi u pi..u matreinu, covece. Nisam mogao piti kafu i citati post u isto vreme, tresao sam se od smeha. Nisi normalan, majke mi.

Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 21/06/2004 : 19:38:51  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
Stigo sam do druge recenice,ne da mi se ici dalje :-).

"They say this one has a surprise ending."
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 21/06/2004 : 20:27:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
quote:
Originally posted by prozirna senka

Idi u pi..u matreinu, covece. Nisam mogao piti kafu i citati post u isto vreme, tresao sam se od smeha. Nisi normalan, majke mi.

Kao što rekoh, nije dobro niti jesti niti piti prije nego se logirate na ovaj forum. Zbog ovakvih Heyokinih postova nuspojave mogu biti pogubne!

Crnomasna Mara je šilica prava, o slavoncima sve zna, daleko je Pennsylvania.
Na kraju dana, da uljepša vece, ona kecere stavlja i palacinke pece.
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8234 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 21/06/2004 : 20:31:36  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
Hmmm, tesko je odreci se cirkanja kafice za vreme citanja/slanja postova. Sta cu kad volim ikstrim sports:)))) Lajf on di edz, men!!!

Go to Top of Page

Bilja
Average Member

Serbia
557 Posts

Member since 16/07/2003

Posted - 22/06/2004 : 07:15:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit Bilja's Homepage  Send Bilja a Private Message
Heyoka, ti si genije!!! Cekamo nastavak reportaze.
Go to Top of Page
Page: of 6 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000