Author |
Topic  |
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
|
realist
Senior Member

Croatia
1206 Posts
Member since 09/09/2003 |
Posted - 14/06/2004 : 20:54:08
|
Slažem se sa gore spomenutim primjedbama,ali osim toga prijevod mi je solidan.Nije preknjiževan,a podržavam stanovitu slobodu i korištenje hrvatskog slenga u nekim frazama u sljedecim brojevima...
Bolje živjeti sto godina kao milijunaš,nego sedam dana u bijedi. |
 |
|
Ramath
Senior Member

Russia
2127 Posts
Member since 26/02/2004 |
Posted - 14/06/2004 : 21:49:06
|
quote: Originally posted by realist
Slažem se sa gore spomenutim primjedbama,ali osim toga prijevod mi je solidan.Nije preknjiževan,a podržavam stanovitu slobodu i korištenje hrvatskog slenga u nekim frazama u sljedecim brojevima...
Bolje živjeti sto godina kao milijunaš,nego sedam dana u bijedi.
Ma da, bukvalan prevod nekih stvari na domacem jeziku nije uvijek prikladan, bolje da se malo modifikuje, al samo ono sto mora |
 |
|
vitruvian
Average Member

Croatia
687 Posts
Member since 15/03/2004 |
Posted - 14/06/2004 : 22:19:05
|
Slazem se s prvom primjedbom i kao Zagrepcan kazem da "je je" zvuci previse zagorsko-zagrebacko-podravski a Mister No je sve samo ne iz ovih krajeva. Mozda da mu napisu Yeah i sl. Ma zato sam uvijek preferirao originale...... Npr. Ket Klou i Kobra su vec nekaj drugo brajkovichu, zar ne? i tu je sleng dobrodosao!

hm...hm... |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 14/06/2004 : 22:38:37
|
quote: Originally posted by SejoSexon
Jebiga, moram ovo napisati, ipak se radi o nasem Jerryju! 
Umjesto Esse-Esse ili barem Kruger u stripu uvijek pise SS (npr. str. 45, 52), a u nastavku "Zatrovane lagune" je Mister No koristio uzrecicu "je-je" (str. 20, 23), ne znam sta u originalu stoji na tom mjestu, ali je-je mi zvuci totalno blesavo.
Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je de facto umjetnik. Shvacas?
Mene interesira dal se ono SS na talijanskom cita esse-esse ili kako je prevoditelj došao do SS?
The greatest trick the devil ever pulled Was convincing the world he didn't exist, That was his power... |
 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Posted - 14/06/2004 : 22:50:48
|
U originalima uvijek pise Esse-Esse
Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je de facto umjetnik. Shvacas? |
Edited by - SejoSexon on 14/06/2004 22:51:10 |
 |
|
verter
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4877 Posts
Member since 30/04/2002 |
|
Damjan
stripovi.com suradnik

Italy
1458 Posts
Member since 12/02/2004 |
Posted - 15/06/2004 : 02:29:50
|
U originalu piše esse esse jer talijani citaju "S" kao "esse". Krugerov nadimak potjece od nacistickih esesovaca, kojima je na kacigama pisalo SS (što je mislim kratica od njemackih rijeci za jurišnici smrti, ili tako nešto). U osnovi, na hrvatskom je tocno napisati SS, ili "es-es", buduci da slovo "S" mi ne izgovaramo "esse" kao talijani, nego onako kako i piše, ili univerzalno "es". |
 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Posted - 15/06/2004 : 07:01:44
|
quote: Originally posted by Damjan
U originalu piše esse esse jer talijani citaju "S" kao "esse". Krugerov nadimak potjece od nacistickih esesovaca, kojima je na kacigama pisalo SS (što je mislim kratica od njemackih rijeci za jurišnici smrti, ili tako nešto). U osnovi, na hrvatskom je tocno napisati SS, ili "es-es", buduci da slovo "S" mi ne izgovaramo "esse" kao talijani, nego onako kako i piše, ili univerzalno "es".
S te tacke gledista si u pravu, ali ovo je treca izdavacka kuca sa prostora bivse YU i svaka izdavacka kuca je za naseg dragog Svabu imala drugo ime.
Dnevnik - Kruger SD - Esse-Esse Stripagent - SS
Ja mislim da je Kruger najbolja solucija, posto Esse-Esse i SS ne zvuce lijepo.
 |
|
Ramath
Senior Member

Russia
2127 Posts
Member since 26/02/2004 |
|
dule_car
Advanced Member

Slovenia
4193 Posts
Member since 01/05/2003 |
Posted - 15/06/2004 : 08:25:12
|
Je-je... To mi je stvarno upalo u oci... ali osim toga nemam nekih primjedbi...
to e to
---there is no spoon--- (a viljuske?)
|
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 15/06/2004 : 09:09:35
|
quote: Originally posted by Damjan
U originalu piše esse esse jer talijani citaju "S" kao "esse". Krugerov nadimak potjece od nacistickih esesovaca, kojima je na kacigama pisalo SS (što je mislim kratica od njemackih rijeci za jurišnici smrti, ili tako nešto). U osnovi, na hrvatskom je tocno napisati SS, ili "es-es", buduci da slovo "S" mi ne izgovaramo "esse" kao talijani, nego onako kako i piše, ili univerzalno "es".
S te tacke gledista si u pravu, ali ovo je treca izdavacka kuca sa prostora bivse YU i svaka izdavacka kuca je za naseg dragog Svabu imala drugo ime.
Dnevnik - Kruger SD - Esse-Esse Stripagent - SS
Ja mislim da je Kruger najbolja solucija, posto Esse-Esse i SS ne zvuce lijepo.
Glede onog SS, možda je u pitanju novi prevoditelj, koji je riješio da ispravi sve pogrešno navedene stvari koje su SS-a pratile od pocetka. Možda neki fanaticni MNo fan-fan.  Pa zar ne bi bilo lijepo kad bi Mister No govorio: Vidio sam SS-a jucer, ili SS-u je bilo zlo, itd ?
Kruger ili SS je bio pripadnik tog odreda, al mislim da se negdje spominje da je dezertirao, ili tako nešto.
The greatest trick the devil ever pulled Was convincing the world he didn't exist, That was his power... |
 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Posted - 15/06/2004 : 09:16:27
|
Kruger nikada nije bio clan Schutz Staffeln (SS), to je objasnjeno u prvim epizodama SD
 |
|
nenno
Advanced Member

.jpg)
Croatia
3089 Posts
Member since 15/08/2003 |
Posted - 15/06/2004 : 09:26:35
|
mislim da bi se trebao i dalje zvati Kruger, nije možda kao u originalu, ali navikli smo na njega (barem ja,) a ako idemo po originalu treba se zvati es-es, jer tako mi citamo skracenicu SS (a ne kao talijani ese-ese). što se tice je-je, nije mi baš leglo u uho, ali ne smeta previše - sve to mogu progutati samo da Mr No i dalje izlazi. |
 |
|
zeraprinc
Average Member

Serbia
977 Posts
Member since 03/02/2004 |
Posted - 15/06/2004 : 13:01:08
|
E,stvarno,svi smo mi navikli na Krugera,dok mo ovo es-es neshto mnogo odbojno. Ali,nema veze,bitno je da su njih dvojica ponovo zivi. "...ja naprafila felika zezancija...ja ozivela mrtaf chofek..." |
 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Posted - 15/06/2004 : 13:02:15
|
Berni hajde javi se, ovo nije jedno od uobicajenih pitanja tipa kada ce izaci strip i sl.
Lijepo bi bilo kada bi nam odgovorio.
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 15/06/2004 : 13:04:10
|
Kruger nikada nije bio clan Schutz Staffeln (SS), to je objasnjeno u prvim epizodama SD
Ipak je bio clan, uclanio se u SS "samo zbog jedne djevojke" i bio je "mlad i glup". Onda se dogodilo što se dogodilo pa je morao bježati. Pogledao sam te prve epizode SD...
 |
|
JORGE
Junior Member

Croatia
483 Posts
Member since 21/04/2004 |
Posted - 15/06/2004 : 13:07:15
|
Pravo ime SS-a ili Esse Essse-a ili Kruger-a je: Otto Wolfgang Kruger, a nadimak mu je SS, koji su mu dali prijatelji iz Manausa. (za detalje vidite MR No SD br 5. Bez Milosti, str67) Znaci nije ni DNEVNIK pogriješio, ali je upotrebljavao njegovo drugo ime, a nikad nije koristio njegov nadimak. A nisu pogriješili ni SD ni Strip Agent. |
 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Posted - 15/06/2004 : 13:07:18
|
Koliko se sjecam, postojale su neke falsifikovane slike gdje se on vidi u SS odori, koje su napravljene da bi Kruger mogao uci u nacisticku bandu u Amazoniji.
Moracu i ja jos jednom da procitam te epizode. 
 |
|
zeraprinc
Average Member

Serbia
977 Posts
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 15/06/2004 : 13:18:55
|
Koliko se sjecam, postojale su neke falsifikovane slike gdje se on vidi u SS odori, koje su napravljene da bi Kruger mogao uci u nacisticku bandu u Amazoniji.
Moracu i ja jos jednom da procitam te epizode. 
Ma da, sve je to istina... On i Mister No na kraju nešto pricaju pa mu on to otkriva. Da mu se nacisti nisu svidali od samog pocetka, al da je ušao u to zbog neke zgodne cure. Epizoda SD#7 "Posljednje oružje".
Tu je i onaj prazni pravokutnik u dnu vinjete, a mislim da se Kruger poziva na neki dogadaj iz epizode pred sam kraj onih pustolovina u Africi. Nemam te epizode, ali možda je Kruger tu pricao Mister Nou kako je završilo to da je morao pobjeci u Amazoniju i za tu djevojku radi koje se uclanio u SS. Eto
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Posted - 15/06/2004 : 14:22:19
|
Marko sta ti kazes za ove primjedbe? Ili jos bolje, sta Berni kaze?
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Posted - 15/06/2004 : 15:10:56
|
quote: Originally posted by Markos
Ne znam sto Bernie kaze. SS u principu nije greska, pitanje je samo nase navike.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
A ona uzrecica je-je? Pa to blesavo zvuci.
 |
|
zeraprinc
Average Member

Serbia
977 Posts
|
Topic  |
|