Author |
Topic  |
GParlov
Special guest star

2246 Posts
Member since 06/11/2002 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 17/06/2004 : 01:40:10
|
Meni se, slicno kao i Damjanu, svidjaju prvih 120-130 epizoda, pa cak i neke do oko 150. epizode, a tek nakon toga kvalitet pocinje znacajno da opada. |
 |
|
GParlov
Special guest star

2246 Posts
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8229 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 18/06/2004 : 00:58:36
|
ljepilo je dobro, drži, možda bi izdržalo i sunce, ali ne bih eksperimentirao
u svakom slucaju s novim ljepilom ludens je napokon ispravio jedini nedostatak koji je imao |
 |
|
Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 18/06/2004 : 01:38:00
|
quote: Originally posted by VJ
quote: Originally posted by nenno
[quote]Originally posted by prozirna senka
Nek se Berni orijentise na izdavanje prvih 75 epizoda, ostale i ne vrede toliko, stavise. slažem se, neka izdrži barem te najbolje epizode, a može i dalje ako ce se pokazati financijski isplativo.
To prica o prvih 75 epizoda koje se proglasavaju najboljima samo zato jer ih je Magnus crtao je cisto lupetanje. Nije Bunker prolupao tocno sa 76 brojem, a niti je Magnus tusirao svoje radove jos od 15og broja niti se kasnije trudio kao u pocetcima, a i njegove zadnje brojeve tusirao je Piffarerio koji ga je kasnije nasljedio i na olovci. Stoga da bas 75 epizoda valja a ostalo nista ne su nebulozne izjave. Uostalom ni Klodovik, ni Gumiflex ni jos neki od najlegendarnijih likova u AF nisu se pojavili za vrijeme Magnusa.

Upravo tako. Ta prica o 75 brojeva je totalno sranje.
And I must be an acrobat to talk like this and act like that... |
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
Posted - 18/06/2004 : 01:41:13
|
quote: Originally posted by Gaston
quote: Originally posted by VJ
quote: Originally posted by nenno
[quote]Originally posted by prozirna senka
Nek se Berni orijentise na izdavanje prvih 75 epizoda, ostale i ne vrede toliko, stavise. slažem se, neka izdrži barem te najbolje epizode, a može i dalje ako ce se pokazati financijski isplativo.
To prica o prvih 75 epizoda koje se proglasavaju najboljima samo zato jer ih je Magnus crtao je cisto lupetanje. Nije Bunker prolupao tocno sa 76 brojem, a niti je Magnus tusirao svoje radove jos od 15og broja niti se kasnije trudio kao u pocetcima, a i njegove zadnje brojeve tusirao je Piffarerio koji ga je kasnije nasljedio i na olovci. Stoga da bas 75 epizoda valja a ostalo nista ne su nebulozne izjave. Uostalom ni Klodovik, ni Gumiflex ni jos neki od najlegendarnijih likova u AF nisu se pojavili za vrijeme Magnusa.

Upravo tako. Ta prica o 75 brojeva je totalno sranje.
And I must be an acrobat to talk like this and act like that...
tako je...a vj ipak ima sve u malome prstu o af!
...i onda kad ne bude nas bilo,stripove ce citat' naše... HAJDUK-PRVAK 2004. |
 |
|
GParlov
Special guest star

2246 Posts
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
Prodigy
Senior Member

Croatia
1801 Posts
Member since 01/12/2003 |
Posted - 19/06/2004 : 09:04:08
|
Prvih bi 200 brojeva bilo cisto O.K.
Hi, i am an Albanian virus but becouse of poor technology in my country i am not able to do anything vith your computer. Please be so kind to delite one of your files and than forvard me to other users. Thanks! |
 |
|
mamlaz
Advanced Member

Croatia
9956 Posts
Member since 28/02/2004 |
Posted - 19/06/2004 : 12:35:00
|
Meni je bilo ok do jedno broja 100, ali najbolji su mi prvih 30. Mislim da se kasnije crtaci nisu trudili toliko oko detalja nego je sve vise u plan dolazila sama radnja, sto se lako moze primjetiti u novijim brojevima gdje crtac potpuno zanemaruje sve osim radnje pa najnovije AF-ove procitas u 10 min i nemas osjecaj da si ista propustio tako brzim citanjem dok kad uzmes neki od starijih trebati po sat vremena da ga prodjes jer svaka slika sadrzi jos neke fore. Danas se humor sve vise bazira na razgovoru, a manje na crtezu. Steta:(( |
 |
|
mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
Posted - 19/06/2004 : 13:32:38
|
>Danas se humor sve vise bazira na razgovoru, a manje na crtezu.
Nakon proccitana jedno dva Borgisova moram zakljucciti kako se humor danas bazira iskljuccivo na izostanku istog.
mcn
***Utorkom: nova AUKCIJA na Burzi!*** Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)!***Ne zaboravite ni MCNov ORMAR!*** |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 20/06/2004 : 04:30:25
|
Obzirom koliko mi je neinteresantan Alan Ford kojeg nije prevodio Brixy, pocinjem da sumnjam i u kvalitet originalnog italijanskog izdanja, to jest, pretpostavljam da smo mi vise uzivali u takvom Alan Fordu nego italijani u njihovom |
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
Posted - 20/06/2004 : 05:41:14
|
quote: Originally posted by GParlov
Ali njegov mali prst je jako debeo!
da...inace ne bi sve stalo   
...i onda kad ne bude nas bilo,stripove ce citat' naše... HAJDUK-PRVAK 2004. |
 |
|
Damjan
stripovi.com suradnik

Italy
1458 Posts
Member since 12/02/2004 |
Posted - 20/06/2004 : 06:26:18
|
quote: Originally posted by ---dp---
Obzirom koliko mi je neinteresantan Alan Ford kojeg nije prevodio Brixy, pocinjem da sumnjam i u kvalitet originalnog italijanskog izdanja, to jest, pretpostavljam da smo mi vise uzivali u takvom Alan Fordu nego italijani u njihovom
Citao sam ja neke originale i bili su jednako smiješni. Štoviše, nove epizode ostavljaju bolji dojam na talijanskom nego na hrvatskom. Nakon Brixyija, padu kvalitete našeg Alana Forda pridonio je i lošiji prijevod. |
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 20/06/2004 : 10:29:52
|
quote: Originally posted by mcn
Nakon proccitana jedno dva Borgisova moram zakljucciti kako se humor danas bazira iskljuccivo na izostanku istog.
mcn
***Utorkom: nova AUKCIJA na Burzi!*** Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)!***Ne zaboravite ni MCNov ORMAR!***
   Pa cuj ako imas neki stol koji nije ravan, borgisovi fordici mogu posluziti da ga ispravis, samo podmetnes na odgovarajucem mjestu...provjereno... |
Edited by - Dado on 20/06/2004 10:31:19 |
 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 20/06/2004 : 11:12:48
|
O AF mogu reci samo jedno: NIJE MI TO HUMOR OD KOG BIH SE PIŠAO OD SMIJEHA. Evo, pokušao samo ponovo, buduci je izašao af klasik, da krenem sa citanjem i skupljanjem, no nakon citanja prve epizode (s odmakom od nekoliko godina, a nije mi se ni tad svidjelo) odustajem od AF definitivno. Prvo mi nije smiješno uopce, ne mogu se zabaviti uz to i onda sve skupa vuce na dosadu. Tako da što se mene tice, ne da valjaju prvih 75 ili prvih 200, nego su od samog pocetka osrednji. I zato, zbogom alan ford (kažem ja)
ludaci su me oduvijek voljeli...a i ja njih |
 |
|
mamlaz
Advanced Member

Croatia
9956 Posts
Member since 28/02/2004 |
Posted - 20/06/2004 : 14:02:34
|
quote: Originally posted by mcn
mcn
***Utorkom: nova AUKCIJA na Burzi!*** Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)!***Ne zaboravite ni MCNov ORMAR!***
Ma slazem se sa tobom  Krivo sam se izrazio. Mislio sam da je danasnji AF sve vise baziran na kreveljenju i djecjim forama:)) |
 |
|
VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 20/06/2004 : 15:36:06
|
Meni su oduvijek najjace epizode u kojima Broj Jedan evocira svoje uspomene na povijesne licnosti s kojima se druzio i kojima je davao savjete bez obira sto je vec tada bio star. Ove prve epizode i meni su prilicno dosadne, tu nema toliko humora, vec se cini da je kod Bunkera bila prisutna zelja da napravi pravi spijunski strip, ciji su akteri doduse siromasni spijuni. Tek kada se pojave Broj Jedan i kasnije Superhik humor u AF-u postaje majstorski. |
 |
|
Damjan
stripovi.com suradnik

Italy
1458 Posts
Member since 12/02/2004 |
Posted - 20/06/2004 : 16:02:33
|
quote: Originally posted by VALTER
Ove prve epizode i meni su prilicno dosadne, tu nema toliko humora, vec se cini da je kod Bunkera bila prisutna zelja da napravi pravi spijunski strip, ciji su akteri doduse siromasni spijuni. Tek kada se pojave Broj Jedan i kasnije Superhik humor u AF-u postaje majstorski.
Teško da je Bunker htio napraviti pravi špijunski strip, s obzirom da od prve do zadnje strane ismijava prave špijunske stripove (filmove i knjige). |
 |
|
VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8253 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 20/06/2004 : 17:15:35
|
Ja sam oduvek drzao da je af crnohumorni spijunski stip. I to sa crnim humorom u prvom, drugom i trecem planu, koji jos uvek ume da me nasmeje do suza.
Svojevremno sam jurio za jednom devojkom skoro dve godine samo da bi na kraju saznao da volimo iste stvari. Oboje smo, naime, ludo zaljubljeni u zene. (Groucho Marx) |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
|
big joco
Senior Member

.jpg)
Slovenia
1713 Posts
Member since 27/05/2003 |
Posted - 20/06/2004 : 23:14:27
|
Oko prevoda AF: ja imam sve dosad izašle AF u Hrvatskoj, Srbiji i Sloveniji, ali najbolji prevodi su u prvih 20 brojeva slovenskog izdanja (bez cenzure i bez preskocenih epizoda i stranica). Al i ostali prevodi od 20 dalje su bili OK. Ne kažem, da nije Brixy bio dobar, ali oni koji su citali slovenske AF znaju u cemu pricam! |
 |
|
Tomek
Advanced Member

Croatia
3857 Posts
Member since 16/03/2002 |
Posted - 21/06/2004 : 01:42:26
|
quote: Originally posted by ---dp---
Meni je Alan Ford UVEK smesan do suza, bez obzira koliko ga puta iznova citao.
pa ovisi o kojem je broju rijec ali zaista ima dosta odlicnih epizoda, cak i medu nešto "novijim" brojevima u izdanju Borgisa koje Dado koristi za ravnotežu stola  
quote: Originally posted by VALTER Meni su oduvijek najjace epizode u kojima Broj Jedan evocira svoje uspomene na povijesne licnosti s kojima se druzio i kojima je davao savjete bez obira sto je vec tada bio star.
meni se to nikad nije pretjerano svidalo |
Edited by - Tomek on 21/06/2004 01:44:10 |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
|
Topic  |
|