forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 The BEST Of Dylan!
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 8

IGMAN2
Senior Member

2430 Posts

Member since 08/05/2003

Posted - 19/07/2004 : 19:42:34  Show Profile Show Extended Profile  Send IGMAN2 a Private Message
Zona sumraka - I nije toliko loša epizoda, samo ju je trebalo dati nekom crtacu koji bi znao napraviti atmosveru strave i misterija.
Protiv Montanarija i Grassanija, u biti nemam ništa, ali sa takvim crtežom mogli bi crtati i... Garfilda.
Cijeli grad koji je naseljen hipnotiziranim mrtvacima, koji desetljecima žive jedan te isti dan...?
Kako to funkcionira? Imaju telefon i ceste, znaci povezani su sa vanjskim svijetom. Zar se nitko nikada ne zapita u susjednim mjestima
otom mjestu. Nisu li ti mrtvaci imali nasljednike, djecu, rodake.
Nekoga van tog mjesta, oji bi se mogao zapitati...
Kako je ,jednostavno, umro citav grad.
Prica ne drži vodu.
Ima još toga. Npr Dylan nalazi grob djevojke koja ga je pozvala i njezine majke. Cemu grobovi ako nikada nisu umrle
U stvari, to je jedna od rijetkih prica koje nisu Stanove, a da se
spominje Dylanov otac. Da li si ju radi toga uvrstio u popis,Kiky
Go to Top of Page

IGMAN2
Senior Member

2430 Posts

Member since 08/05/2003

Posted - 19/07/2004 : 19:55:49  Show Profile Show Extended Profile  Send IGMAN2 a Private Message
Eh, Morgana. O cemu se tu radi?
Dylan cita upravo ovaj strip o samom sebi kako se je smrtno zaljubio... samo još ne zna u koga!!!
Možda da je okrenuo još koju stranu stripa dalje...
Ovo je toliko glupo da jednostavno ostajem bez rijeci
Naravno, zaljubio se je u ženskog zombija! Još u prvoj epizodi (Naravno, i ona u njega)
Samo što su tamo svi zombiji izgledali "normalno",dakle, kao..zombiji
Zašto onda Morgana nije komad trulog mesa, nego zgodna, pristojno i
uredno obucena mala, koja samostalno djeluje i razmišlja
Eh, ta ljubav!
Ma daj, molim te!
Procitao sam ga kada ga je izdao Dnevnik i završio je u smecu.
Procitao sam ga ponovo od Ludensa i ... nije postao ništa smisleniji
Zaista ne znam što vidite u toj epizodi

Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 19/07/2004 : 20:09:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
Ja volim takve konfuzne Stanove epizode (osim "price o dylanu dogu"), nisu one tako cudne kako se cini, a malo nadrealizma u epizodama tipa "prica ni o kome" ili "morgana" možda donekle komplicira stvari, ali meni to ne smeta (to je i bit nadrealizma). Sclavi to sve namjerno tako zakomplicira, samo zato da bi nas nakon što procitamo njegovu pricu, natjerao na razmišljanje. A to je zapravo cilj svakog pisca, da napravi takovo djelo nad kojim ce se citatelj zamisliti i razmisliti o onome što je procitao, i ako se to i dogodi, znaci da je pisac uspio u svojoj namjeri...
Ako se igmanu ne svidjaju takve epizode, to je sasvim u redu, svatko ima drugaciji ukus.
Umjetnost i nebi bila umjetnost kada se nebi mogla tumaciti na tisucu nacina, a strip i nije bez razloga prozvan devetom umjetnošcu, zar ne?

...ma, sve vam je to reverzibilno-proporcionalno...
Go to Top of Page

Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 19/07/2004 : 20:23:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit Maximuss's Homepage  Send Maximuss a Private Message
Sjecam se da sam bio odusevljen Golkondom. Vjerojatno zbog kolicine krvi. :)

Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8244 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 19/07/2004 : 20:28:08  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
IGMAN2, jel' ti citas stripove ili gledas slike???? Po ovim tvojim postovima se ne bi moglo zakljuciti da ih citas. Ajde, pokusaj jos jedared, ovog puta se uzivi u strip, ukljuci mozak, mozda i sam dobijes odgovore na pitanja koja si postavio.

UMPAH!
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8244 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 19/07/2004 : 20:29:06  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
quote:
Originally posted by Maximuss

Sjecam se da sam bio odusevljen Golkondom. Vjerojatno zbog kolicine krvi. :)

Pa to je nas Pikato

UMPAH!
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 19/07/2004 : 20:32:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
Ja bi, igmane, skoro najradije ovdje pozvao djoleta u pomoc! Ne znam ako ovo cita, ali mislim da bi te razapeo zbog ovakvih rijeci.
Previše sitnicariš, Dylanov cijeli svijet je nerealan, ne smiješ ovdje u svemu tražiti dlaku u jajetu, ako Sclavi odluci da u svijetu Dylana Doga i kobasice rastu na drvetu, to jednostavno je tako. To je takav strip u kojem autor ima jednostavno slobodu da radi što god on želi, baš zato jer je to horror-strip, svijet natprirodnog i nevjerovatnog, i gdje sve prolazi, bez obzira koliko se to nekome svidjalo ili ne. Naravno da ima takodjer gluposti koje ne prolaze ni u jednom svijetu, niti našem niti Dylanovom, ali ipak "prica ni o kome" ni u kom slucaju nije za odbacit, lijepo si je uzmi i polako procitaj, zatim procitaj stinkyjevu recenziju, i vidjet ceš da tu ima necega, neceg dobrog...

Go to Top of Page

Kowalsky
stripovi.com kum

Croatia
2204 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 20/07/2004 : 02:06:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Kowalsky a Private Message
Ne bih se upuštao u "religijska uvjerenja" po pitanju DD, ali podvukao jedan kikyjev detalj: DD je u biti cisti nadrealizam i samo u tim okvirima funkcionira. Zbog toga nisam ljubitelj njegovih epizoda koje su žanrovski odredene u nekom klasicnom stilu uz isforsirani nadrealisticni kraj, kao što je Dama u crnom... Bit nadrealnog je u tome što se ne da procjenjivati u okvirima uobicajene logike (tu ne mogu ništa novog rec u odnosu na ono što je kiky slikovito objasnio gore), medutim, baš zbog toga je i taj pristup dušu dao za muljanje, a nažalost ima toga u DD i previše. Pogotovo u novijim epizodama. A kad danas procitam mnoge stare, ne mogu se pravit da to ne primjecujem. Najbolje DD epizode (po meni) su nažalost uglavnom one koje su direktni citati nekih filmova.

Sve sam pare spisko kod Djoku u disko...
Go to Top of Page

Kowalsky
stripovi.com kum

Croatia
2204 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 20/07/2004 : 02:30:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Kowalsky a Private Message
quote:
Originally posted by kiky

Još jedan topic koji je o'šo u p...u materinu!

vidiš da nije

Go to Top of Page

Tomek
Advanced Member

Croatia
3857 Posts

Member since 16/03/2002

Posted - 20/07/2004 : 02:39:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Tomek a Private Message
deja vu

http://www.stripovi.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=12266&SearchTerms=dd,theory
Go to Top of Page

Kowalsky
stripovi.com kum

Croatia
2204 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 20/07/2004 : 02:41:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Kowalsky a Private Message
sad sam ga i ja vidio...

Go to Top of Page

Tomek
Advanced Member

Croatia
3857 Posts

Member since 16/03/2002

Posted - 20/07/2004 : 02:47:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Tomek a Private Message
ma samo vi nastavite, ovakvi topici su mi najdraži
cisto da vidite što misle kolege s drugog topica;-)
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 20/07/2004 : 17:12:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
Ma, idem ja dalje "filozofirat" o meni dragim DD epizodama, pa tko želi, može mi se slobodno prikljucit...
"Video sam kako umireš" mi je uvijek bila draga epizoda. Naravno, radi se o donekle besramnoj kopiji S. Kingove "Zone Smrti", ali kad bismo poceli nabrajat epizode koje su kopije (citati) nekih drugih djela, ne bismo nikamo došli...
Ako se po necemu pamti ta epizoda, onda je to sigurno ona nevjerovatna scena sa autobusom (nisi siguran više niti u vlastitom domu). Legendarno! To je jedna od onih prica u kojoj naoko sve izgleda natprirodno a ono na kraju ipak sve ima prihvatljivo "prirodno" objašnjenje. Nekad me malo i razocara takav kraj, jer to onda baš i nije horror, nego više kao triler, ali dobro... Roi je, naravno, odlican ovdje. Zanimljivo je nacrtao scene vizija buducih ubojstava, gdje skoro da ne upotrebljava linije, nego je sve (cak i obrise ljudskih likova) docarao pomocu sjena, onim karakteristicnim nacinom sjencanja, pa to sve izgleda prilicno efektno i jezivo. Roi je pravi majstor svog zanata, nema šta!

P.S. Tomek, nije ovo moj pokušaj stvaranja nekog novog "unified theory" topica, ovo je malo više ležerniji topic, necu ja tu sad analizirat Dylanovu licnost. Tu razgovaramo o nama dragim DD epizodama, tak' da malo vidim koje epizode forumaši najviše vole.
Kowalsky, naravno da se u nekim epizodama nadrealizam itekako pretvori u pravo pravcato muljanje, i onda sve od kvragu, a tada su i meni onda draže za citat' one malo obicnije epizode, koje imaju neki "populistickiji" štih.

Go to Top of Page

Kowalsky
stripovi.com kum

Croatia
2204 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 20/07/2004 : 17:49:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Kowalsky a Private Message
U toj mi je (inace solidnoj) epizodi baš objašnjenje tog dogadjaja s autobusom nažalost pokvarilo kraj.

Po mom mišljenju najbolje DD epizode su one u kojima su scenaristi znali u pravoj mjeri dozirati taj nadrealizam. Rani Sclavi je uglavnom dobro vladao tom vještinom.

Go to Top of Page

IGMAN2
Senior Member

2430 Posts

Member since 08/05/2003

Posted - 20/07/2004 : 20:03:38  Show Profile Show Extended Profile  Send IGMAN2 a Private Message
Heh, izgleda da mi je uspjelo da vas malo izprovociram i ozivim
ovaj topic,koji je vise nego interesantan, a opasno je zastranio.
U svakom slucaju, htio sam reci upravo to sto sam rekao, samo mozda malo diplomatskije.
Htio sam spomenuti jos par naslova, ali kad naglo moras pobjeci..

Dakle sta imamo
Kiky kaze da previse sitnicarim. OK, priznajem, ponekad sam stvarno
picajzla, ali ovdje nisam, jer ovdje se radi O NAJBOLJIM D.D.ako je tko zaboravio naslov topica! Koliko je izaslo Dylana na ovim prostorima? Oko 150 tak! Od tih 150 izaberes 5 najboljih. Izbor je
prevelik da ne bi sitnicario. Te epozode moraju biti savrsenstvo!
A meni su, vecina ovih koje ste vi naveli, daleko od toga.
I kako opravdavate izbor tih epizoda. Filozofijom i umjetnickom slobodom. Nemam nista protiv nadrealizma, xy dimenzija i nemogucih stvorenja. Ali osnova oko Dylana mora biti zasnovana na ovozemaljskoj stvarnosti. On je normalan covijek ( ok, i gore od toga ,sa svim svojim fobijama)i rijesenja njegovih slucajeva su vrlo ljudska, koliko god slucaj bio nemoguc.
Moze se on tuci protiv npr.zombija i ,apsolutno se necu zapitati o smislu postojanja nekog eliksira koji bi mogao ozivjeti tkivo mrtvo ko zna kolko. Koji bi to lijek mogao natjerati istruljele misice da se ponovo smisleno pokrenu. Nije ni bitno,bitno je da znamo opcu definiciju zombija. U prvoj epizodi Dylan se bori protiv zombija i tu je meni sve OK, ali sto je sa Morganom? Ona je zombi koja ne odgovara zombi definiciji. Sto s njom? Kako prihvatiti zastranjivanje kod elementarnih stvari. Takvo muljanje jednostavno ne prihvacam.
Kazete da vas ovakve epizode natjeraju na razmisljanje?
Pa, jel razmisljamo? Kada razmisljamo, jel to ono sto se zove
sitnicarenje?
Proz.Senka mi kaze da trebam ukljuciti mozak dok citam, tj. dok gledam slike. Stari, ponizno te molim da mi objasnis ove ,moje,gore navedene primjedbe, jer te stvari nadmasuju jadne mogucnosti moga uma.
Upravo zato se obracam takvima kao ti, da mi objasnis kako nesto
moze biti savrseno sa toliko ociglednih i krupnih mana.
Ako imas na nesto uprijet prstom kod mojih primjedbi, izvoli, reci. rado cu te saslusati i diskutirati o tome, al nemoj mi tako sa visoka: ako ti nesto nije jasno, to je zato sto si glup ,a mi smo pametni.
Kyki naziva "Poslje ponoci" savrsenom epizodom, na koju nema ni jednu primjedbu. Kao sto sam rekao, namam nista protiv postojanja
nemogucih bica i ne znam cega sve, al normalne situacije bi trebale biti - normalne. Sa normalnim uzrocno-posljednicnim vezama.
Kada Kyki nema primjedbi na ovu epizodu, navest cu ih ja par.
tek toliko da vas jos malo narajcam.
Dylan luta gradom, jer nema kljuceve od kuce, a Gruco..., a kod svoje djevojke ne moze jer otkriva da ima muza... i, na kraju, da je u potpunosti luda. E, nes ti detektiva!
Usput, tu je neki ubojica sa sjekirom, koji nema nikakve veze sa Dylanom, a ni on sa njime.
Susrecu se samo zato sto mu je Dylan, zabunom, uzeo mantil iz garderobe diskoteke ( Iako godinama Dylan nosi jedno te isto!)u koji
je bila zamotana sjekiretina !
Ubojica koji ostavlja mantil sa sjekiretinom u garderobi!!
I Dylan koji ne primjecuje da vuce pod rukom tu sjekiretinu! Super!
Ima toga jos... Smrt taksiste ( cemu to?) i zasto je ubojica ubio bas
Dylanovog susjeda. Koliko se sjecam, crtez je odlican, ali
sa toliko mana ne bi je stavio medju 5 najboljih.

Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 20/07/2004 : 21:22:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
Igmane, nakon svega što sam doživio sa djoletom, mene više apsolutno ništa na ovom sajtu ne može isprovocirati, pa tako ni ti. Imaš zanimljiva stajališta, drugacija od mojih, ali necu te ja zbog toga mrzit ili prozvat glupim, a ja kao da sam pametniji od tebe. Tvoje pravo je da misliš o bilo cemu što god želiš.
Što se tice "poslije ponoci" kao što rekoh možda uskoro napišem recenziju, pa tamo objasnim svoja stajališta, jer ne mogu ti sada ukratko objasnit zašto mi je ta prica super.
Ali jedno moraš shvatit, ak' ti od Dylan Dog ocekuješ normalne situacije, neki zakon fizike po kojemu ce se stvari u nekoj prici dogadjati kao u stvarnom životu, onda nemoj ni citat više taj strip (bez uvrede). Horror kultura nema zakona fizike, tu pojam kao "normalno" ne postoji. Dylan je Sclavijevo djelo, njegovo dijete, i u mnogim situacijama on progovara kroz njega (kao što obicno i svaki autor progovara kroz svoj lik). A Sclavi ti je cudan lik sam po sebi, voli eksperimentirati, ima uvrnutu maštu, voli komplicirat stvari, ali ipak s vremena na vrijeme kaže i nešto pametno.
Evo kako ja gledam na "pricu ni o kome", tko je zapravo taj Niko. To je osoba koja je tzv. slabic, životni gubitnik, osoba u kojoj bi se zacudo mnogo ljudi moglo prepoznati. Kao malog u školi su ga tukli, tata ga je šamarao konstantno, ima ženu koja ga vara i onda ga u najboljim godinama života pokosi infarkt. Mislim, stvarno jadan život. I onda tu na scenu stupa Dylan i Xabaras, koji oživi Niku i pokušava od njega stvoriti neku snažniju, rafiniraniju vrstu živih mrtvaca. Ali namjerio se na krivu osobu, jer Niko ne želi vjecnost, jer i život kakav je vec živio mu je bio odvratan, a sada bi ga kao trebao živjeti zauvijek. To za njega znaci pravi pakao biti zarobljen u takvom svijetu, pa mu je cak i taj nesretni infarkt bio kao slamka spasa iz sivila života kakvog je živio. Malo ja to sada šturo prepricavam, ali šta ceš...
A sad sve te scene gdje Dylan i Xabaras normalno razgovaraju, a u drugim scenama se tuku, tu Sclavi pronosi ideje o dimenzijama (kojima je ocito opsjednut). Tako u jednoj dimenziji Dylan ne podnosi Grouchove šale, a u drugoj dimenziji je njima oduševljen.
Tko zna, možda stvarno postoji više dimenzija a u svakoj smo ti, ja, markos, kowalsky drugaciji, igramo druge uloge...
A i taj trenutak prije smrti je zanimljiv, tko zna šta se dogadja u ljudskom umu, dali se stvarno odvrti cijeli život kao na filmu, taj trenutak, stotinka sekunde prije nego covjek umre, šta se dogadja? Sclavi je ovdje dao samo svoje mišljenje o tome... i meni je stoga sve to tako zanimljivo, baš te sve ideje iznesene, koje ne moraju biti istinite, ali su zanimljive. I baš taj detaljan psihološki profil i karakter doticnog Nika je savršeno opisan, niti jedan lik u nekom stripu nije bio tako temeljito docaran.
Evo, ukratko i nabrzinu sam napisao zašto volim takve epizode.
I još jednom ponavljam, i Dylanovom svijetu je sve moguce, a ako si ti pravi Dylanov obožavatelj, e onda moraš prihvatiti taj svijet, sa svim njegovim dobrim i lošim stranama.

Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 20/07/2004 : 21:35:54  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
Ma Dylan je glavni evo sada citam, DD 206 Maglu cim sam vidio prvu stranicu znam sam da ce strip biti gotivan ;-)).
Ovim putem zelim da se zahvalim sestri sto mi je donijela nove DD stripove iz Italije.Merci Bojana merci ;-))))!
E budale sto se dere po forumu...:-)

1.Killer
2.NY NY
3.Magla
4.Demonska lepota
5.Dok nas smrt ne rastavi

in no particular order btw ;-))

"They say this one has a surprise ending."
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8244 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 20/07/2004 : 22:16:43  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
IGMANe ne prepire mi se nimalo. Nisma ni jednog trenutka kazao da si glup, a ja je li pametan, pa jos te kudim sa visoka, kako rece. Nemoj da si patetican. Jednostavno, procitaj sta si sam kazao za Zonu sumraka, prvo da to nije losa epizoda a onda si je nagrdio na sva usta. Ako si citao Povratak u Zonu sumraka onda znas da je profesor Hiks objasnio (mrtvom) Dilanu da je u Zoni sve moguce pa cak i da mrtvaci zaborave da su umrli. Jednostavno im se ponavlja jedan te isti dan, koji za nas zive izgleda uzas, za njih verovatno ne, jer su u Zoni,a i mrtvi pride. Zoni koja je mozda i malecna crna rupa na severu Skotske, a ako je to u pitanju onda mozes slobodno da isljucis svaku logiku... Takodje, oni nisu povezani sa spoljasnjim svetom, jer za spoljasnji svet oni su mtrvi, stanovnici Zone mogu obitavati i krpiti se samo u Zoni, nije moguce preci horizont dogadjaja, da se opet vrtaim na crnu rupu. A i njihovi naslednici, kao i naslednici naslednika su pomrli, i to se objasnjava jos u Zoni sumraka, ako se ne varam. A grobovi su tu jer su bili prvobitno sahranjeni, a onda je nastupila mesmerizacija. Zato sam ti kazao procitaj jos jedared, imas odgovore na bukvalno sva pitanja koja si postavio gore.
Mogao bi sad da nastavim i o Morgani, i t d, ali me mrzi...

UMPAH!
Go to Top of Page

Toninho
Advanced Member

Croatia
3825 Posts

Member since 15/05/2004

Posted - 21/07/2004 : 01:03:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Toninho a Private Message
kiky
sin nocnog orla i duh sa sekirom su ti zapamtili
Go to Top of Page

DusMan
Advanced Member

5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 21/07/2004 : 01:09:17  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message
Cekaj, cekaj... Seinfeld, ti imas sestru koja se zove Bojana? Roditelji vam onda nisu bas bili mastoviti. Bojan i Bojana. ;)

Dugo se pitam vredi li truda, ali sigurno da mi se svidja. Zato zelim da sacekam malo u odluci ovoj, ne bih hteo da stradam. Necu da kopam po djubristu srece, necu da zaprljam ruke. Moc pociva negde iza debelih vrata, ja bih hteo da vladam.
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8244 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 21/07/2004 : 01:14:05  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
quote:
Originally posted by DusMan

Cekaj, cekaj... Seinfeld, ti imas sestru koja se zove Bojana? Roditelji vam onda nisu bas bili mastoviti. Bojan i Bojana. ;)

Dugo se pitam vredi li truda, ali sigurno da mi se svidja. Zato zelim da sacekam malo u odluci ovoj, ne bih hteo da stradam. Necu da kopam po djubristu srece, necu da zaprljam ruke. Moc pociva negde iza debelih vrata, ja bih hteo da vladam.

UMPAH!
Go to Top of Page

mradje11
Junior Member

Canada
365 Posts

Member since 05/07/2004

Posted - 21/07/2004 : 01:14:59  Show Profile Show Extended Profile  Send mradje11 an ICQ Message  Send mradje11 a Private Message
quote:
Originally posted by DusMan

DOOBAR
Go to Top of Page

Toninho
Advanced Member

Croatia
3825 Posts

Member since 15/05/2004

Posted - 21/07/2004 : 01:25:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Toninho a Private Message
bojana platno beleše....
Go to Top of Page

DusMan
Advanced Member

5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 21/07/2004 : 01:29:55  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message
Biljana.

Go to Top of Page

Toninho
Advanced Member

Croatia
3825 Posts

Member since 15/05/2004

Posted - 21/07/2004 : 01:31:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Toninho a Private Message
jebi ga
otkad su ukinili bratstvo i jedinstvo masu toga sam zaboravija
Go to Top of Page
Page: of 8 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000