Author |
Topic  |
kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 21/07/2004 : 17:27:51
|
E, jadan ja kad ovako ocajnicki moram spašavat' vlastiti topic... otkako su necastivi dushmani po njemu poceli harat... But, moving on... "Kanal 666" je jedna od zanimljivijih prica. Zanimljiva je to kritika na potrošacko društvo, i ponovno uspješni nadrealni pogled na moc televizije koju ona ima na nas obicne smrtnike. A te reklame! Jao, kak' su nekad dosadne! Posebno one za kucanske proizvode!  Naslovnica "Kanala 666" mi je jedna od najboljih naslovnica DD-a!
...ma, sve vam je to reverzibilno-proporcionalno...
|
Edited by - kiky on 21/07/2004 17:28:54 |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 21/07/2004 : 18:17:28
|
Ne vidim zašto iz kojeg razloga ste se svi usredotocili na prvih cetrdesetak brojeva...  Ima i poslije vrlo dobrih epizoda. Morgana mi stvarno nije nešto posebna. U okvirima DD Sclavijevog kontinuiteta ona možda funkcionira savršeno, ali sama za sebe po meni niti ne. Kroz broj se jedino ocito provlaci Sclavijeva fiksacija zombijima. Što još? Sveprisutni Dylanov latentni nekrofilizam (možda je to Sclavijeva sklonost, al se lakše izražava kroz njega). Opsesija mrtvom ljubavlju? Zapravo, ljubav je živa, no žena je mrtva! Gledao sam nedavno Dellamore Dellamorte koji je navodno po Sclavijevom romanu. Što ima tu? Opet fiksacija zombijima, Dylan iliti Francesco Dellamorte opet se zaljubljuje na prvi pogled u jednu te istu ženu mada su razlicite osobe. A sve one postaju ili zombiji ili umiru. Samo sam cekao kad ce spomenuti Morganu.
Zona sumraka ne spada u pet najboljih sigurno. Mada je epizoda odlicna i dobro se nadovezuje na daljnju Sclavijevu sagu o Dylanu. Cak sam gledao neki horror baš na istu temu, sredovjecni profesor koji je u jednom izoliranom gradicu napravio mjesto puno živih likova nalik onima u «Zoni sumraka». Profesor im na isti nacin sreduje tu novu kožu, a zamislite što??! Glavni lik na kraju shvati da je i on zapravo jedan od živih nemrtvih, a sasvim je zaboravio je da je umro (jer se to ponekad dešava). Nije li to ukratko sadržaj Zone sumraka? Zna li neko možda kako se zove taj film?
"Poslije ponoci" odlicno pokazuje kako život ponekad prica price, a sudbina svima nama plete jednu te istu mrežu preko koje smo povezani i mi se ko muhe zaplicemo u nju. Gradski nokturno, serijski ubojica psihopat, ženska opsjednuta ubojicom, lude situacije, humor... Dobra prica.
Za «Video sam kako umireš» uopce nisam znao da je kopija Kinga. A jel u Kingovoj prici spomenut i onaj nacistoidni politicar koje se zalaže za prevlast samo britanske rase? Ono predskazanje tj. vizije koncentracionih logora? Nastavak te price je u jednom od Vaninijevih brojeva.
«Pricu ni o kome» nisam citao, stoga ogradujem se od nje...
The greatest trick the devil ever pulled Was convincing the world he didn't exist, That was his power... |
 |
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8245 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 21/07/2004 : 18:21:01
|
quote: Za «Video sam kako umireš» uopce nisam znao da je kopija Kinga. A jel u Kingovoj prici spomenut i onaj nacistoidni politicar koje se zalaže za prevlast samo britanske rase? Ono predskazanje tj. vizije koncentracionih logora? Nastavak te price je u jednom od Vaninijevih brojeva.
Vampiri.
UMPAH! |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 21/07/2004 : 18:31:20
|
quote: Originally posted by prozirna senka
quote: Za «Video sam kako umireš» uopce nisam znao da je kopija Kinga. A jel u Kingovoj prici spomenut i onaj nacistoidni politicar koje se zalaže za prevlast samo britanske rase? Ono predskazanje tj. vizije koncentracionih logora? Nastavak te price je u jednom od Vaninijevih brojeva.
Vampiri.
UMPAH!
Nope majstore! Lov na vještice!
The greatest trick the devil ever pulled Was convincing the world he didn't exist, That was his power... |
 |
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8245 Posts
Posted - 21/07/2004 : 18:54:28
|
O je li? Moze biti, davno sam ih citao. Secam se da se u vampirima nesto akao sa vladom, bice da je zbog toga... Ako opet nesto nisam pomesao... Thanx, anyway.
UMPAH! |
 |
|
Kowalsky
stripovi.com kum

Croatia
2204 Posts
Member since 20/10/2001 |
Posted - 21/07/2004 : 19:01:46
|
Dugacki pozdrav (Il lungo addio) je meni jedna draga epizoda. Ma nisam ni toliko siguran da tu mogu govorit o nekoj velikoj narativnoj kvaliteti, ali kad bih morao odabrati nekoliko DD epizoda koje su kod mene ostavile jaci utisak nakon prvog citanja-onda je to ova prica.

drma, drma, drma, drma plovak... |
 |
|
Nobody
Senior Member

Slovenia
2195 Posts
Member since 12/03/2002 |
|
kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts
Posted - 21/07/2004 : 19:28:01
|
"Dugacki pozdrav" sam uvrstio na svoju listu jer je smatram jednom od najboljih ljubavnih prica ispricanoj na tzv. DD nacin. Uopce nisam nikad volio ljubice, niti ljubavno-romanticne filmove, ali ova epizoda mi se stvarno svidjela. A završetak, kad iznose lijes u kojem leži Marina, i skužiš da je ona cijelo vrijeme bila duh... to je da ti skoro suza kane iz oka! A stvarno ne treba zanemarit epizodu u kojoj Groucho ne ispali niti jednu foru, i cijelo je vrijeme smrtno ozbiljan. Deecay, još cemo mi stic (nadam se) i do novijih epizoda, ima i tu bisera, ali ja ovako polako od pocetka biram svoje favorite... Evo, jedna od "novijih" epizoda koja je po meni iznad prosjeka je "Skener", iznenadilo me koliko mi se svidjela.
|
 |
|
Kowalsky
stripovi.com kum

Croatia
2204 Posts
Member since 20/10/2001 |
Posted - 21/07/2004 : 19:33:24
|
Da, i ja bih rekao da je to najljepše ispricana ljubavna prica! Vrlo upecatljiva epizoda...

drma, drma, drma, drma plovak... |
 |
|
IGMAN2
Senior Member

2430 Posts
Member since 08/05/2003 |
Posted - 21/07/2004 : 19:34:02
|
Prozirna Senko kao prvo, hvala na obrazlozenju nekih stvari iz Zone sumraka. Nastavak, na zalost, nisam citao i za ta objasnjenja Zone, koja su, ocigledno, i sami autori smatrali da trebaju dati nastavkom jer su neke stvari vrlo povrsne, nisam znao. Ipak, sto se tice grobova mjestana, malo se igras Bonellievog advokata, pokusavajuci objasniti nesto sto je ocigledna greska. Lijepo pise da su ljudi iz zone mesmerizirani pred smrt, stoga... Al, nema veze... Kyki, strip Dylan mi se svida, toliko ne samo da imam sve epizode koje su izasle u Hr i 4-5 iz Srbije, nego ih imam ukoricene. E, sad ako mi se nesto svida, to ne znaci da mi to nije podlozno kritici, bas naprotiv. I drvlje i kamenje na muljana u, inace, odlicnom stripu. Zasto prihvatiti polovna objasnjenja situacija u stripu i ubcivanje nelogicnosti. Sclavi moze i bez toga, sto je pokazao s par perfektnih epizoda. Razumijem i nemam nista protiv horor logike, ali samo u nerealnim djelovima stripa. Tu mogu ili pohvaliti ili popljuvati autorovu mastovitost i nista vise. Ali u onom djelu stripa koji pociva na ovozemaljskom uzrocno-posljedicnoj fizici,nema muljanja. Kanal 666 je cisto tehnoloski problem. Likovi u orbitu postavljaju satelit ciji program pobudjuje suicidno ponasanje. Cemu onda televizori koji se sami pale i neka energetska bica iz ekrana? Ako je Sclavi htio pridodati ugodaj mistike to je mogao na neki nacin i objasniti. Sjecam se one epizode iz Martia gdje je neki lik izumio televizor koji radi na magiju. Super ideja, i objasnjenje otkud se demoni pojavljuju iz TV-a ( mada grozno nacrtana). Golkonda- demoni-gentlmeni rasturaju Londonom i to djeluje vrlo mastovito, ali da ona zenska pogrjesi broj telefona i dobije nekog vrhovnog (valjda)demona, koji u sredisti Zemlje ima telefon i kompjutor...i da Dylan ode u Indiju sa "bubom". Usput , mrzim epizode u kojima junak,na kraju ,zaboravi sve sto mu se je dogodilo.
|
 |
|
torca
Average Member

.jpg)
746 Posts
Member since 24/03/2003 |
Posted - 21/07/2004 : 19:45:12
|
quote: Originally posted by DeeCay Cak sam gledao neki horror baš na istu temu, sredovjecni profesor koji je u jednom izoliranom gradicu napravio mjesto puno živih likova nalik onima u «Zoni sumraka». Profesor im na isti nacin sreduje tu novu kožu, a zamislite što??! Glavni lik na kraju shvati da je i on zapravo jedan od živih nemrtvih, a sasvim je zaboravio je da je umro (jer se to ponekad dešava). Nije li to ukratko sadržaj Zone sumraka? Zna li neko možda kako se zove taj film?
dead & buried. |
 |
|
Nobody
Senior Member

Slovenia
2195 Posts
Posted - 21/07/2004 : 19:52:22
|
quote: Originally posted by Nobody
1. Prica o Dylan Dogu 2. Dylan dog br. 200 3. Zona sumraka
eh zaboravio i dugacki pozdrav 
kdor ne skace ni Sloven´c |
 |
|
IGMAN2
Senior Member

2430 Posts
Member since 08/05/2003 |
Posted - 21/07/2004 : 20:00:43
|
Usput, da ne bi izgledalo da ja samo po svemu pljujem, i da pokazem da, ipak, Kyki i ja imamo neke epizode koje se obojici svidaju,navest cu moje favorite. Zalim ,ali nema sanse da ih navedem samo pet. Probo, al neide
1. Sesto culo 6. Dok nas smrt ne rastavi 2. Direktan prenos 7. Igra sa smrcu 3. Vidio sam kako umires 8. Prokleti dan 4. Dogodit ce se sutra 9. Izmedju zivota i smrti 5. Dugacki pozdrav 10. Tama
Obrazlozit cu, ukratko, samo zasto su mi prva dva prva dva i to ova dva koja se, ocigledno, nikome od vas ne svidaju. Ali, to je vas gubitak... Kao prvo- crtac. Claudio Castellini je , bez dvojbe, crtacki genije. Tako cisti i precizni crtez vecinom je krut i dosadan, ali,ne i njegov. Predivan,izrazito dinamican i anatomski savrsen.... Kadriranje, rakursi, kompozicija... sve je superiorno Nemam rijeci, ama niti jednu primjedbu. Sto se tice price, ocigledno je de je Castellini mogao birati koju ce epizodu crtati i izabrao je najbolje. Sesto culo je odlicna prica sa mastovitim poigravanjem temama iz filmova Isijavanje i Poltergajst Sjajno vodena i zestoka prica o opsjednutoj kuci. Likovi su savrseni. Cak su i Grucove sale dobre,a to nesto znaci Direktni prenos - isto sve to,a mozda i vise, sa svojom nelinearnom pricom i izvrsnim uklapanjem Dylanovih sjecanja i nemogucim filmskim prizorima u kojima se je nasao. Totalno bizarna misterija koju Dylan mora rijesavati dok pokusava ostati ziv. Odlicno! I nema muljanja |
 |
|
kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts
Posted - 21/07/2004 : 20:03:34
|
Ma, Igmane, slažem se ja sa tobom da u nekim epizodama ima nelogicnosti i ponekad polovicno nerazjašnjenih raspleta (takve epizode obicno piše Ruju ). Procitaj npr. moju recenziju "Zla" pa ceš vidjeti kakve meni gluposti smetaju kod Dylana. A ona nelogicnost oko grobova u "Zoni sumraka", pa nije loše i prije smrti naruciti sebi parcelu na groblju, nikad ne znaš kad ce ti zatrebati... a onda doš'o Hiks u selo, i jebiga, naglo opala prodaja grobnih mijesta... jer nitko nece da rikne.
|
Edited by - kiky on 21/07/2004 20:04:04 |
 |
|
Nobody
Senior Member

Slovenia
2195 Posts
Posted - 21/07/2004 : 20:14:56
|
Pa skoro sve epizode Dylana su takve, ali su tolko više zanimivlije. A drugo je, da je Dylan drugi najvecji jebac poslije Mister No-a , a na poslednjem mjestu je Tex. 
kdor ne skace ni Sloven´c |
 |
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8245 Posts
Posted - 21/07/2004 : 20:24:18
|
Al na prvom medju drkadzijama, ili na drugom, kolje se sa Zagorom:))) IGMANE, koliko mene secanje sluzi, prvo je Mejbel mesmerizovana, a onda i svi ostali. Nazalost, nemam sa sobom kolekciju, ovo izvlacim iz malog mozga... Moze biti da nisam u pravu u svakom detalju... Kakav bre Bonelijev advokat:)))
UMPAH! |
 |
|
kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts
Posted - 21/07/2004 : 20:33:30
|
Igmane, nije ti loš izbor epizoda... cak štoviše i dapace. Tko nebi volio Castellinnija, ma svi ga vole. "Direktni prenos" je živa ludnica! Freddy Krueger, Alien, Rambo, Hellraiser, sve to u jednoj epizodi, smuckano u pravi cirkus, iliti neki luna-park buducnosti, kada više ljudima nece biti dovoljna samo jeftina zabava, nego ce htjeti pravi show! A Dylanu je prvom pripala cast da iskuša taj užas. Odlicno je napravljen nacin pricanja price, gdje se cijelo vrijeme ispreplicu prošlost i sadašnjost, da bi se na kraju sve spojilo u jedno!
|
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 21/07/2004 : 20:34:44
|
quote: Originally posted by torca
quote: Originally posted by DeeCay Cak sam gledao neki horror baš na istu temu, sredovjecni profesor koji je u jednom izoliranom gradicu napravio mjesto puno živih likova nalik onima u «Zoni sumraka». Profesor im na isti nacin sreduje tu novu kožu, a zamislite što??! Glavni lik na kraju shvati da je i on zapravo jedan od živih nemrtvih, a sasvim je zaboravio je da je umro (jer se to ponekad dešava). Nije li to ukratko sadržaj Zone sumraka? Zna li neko možda kako se zove taj film?
dead & buried.
Ma hvala         Gledao sam ga davno, al me oduvijek kopkalo kako se taj film zove.
 |
|
Toninho
Advanced Member

Croatia
3825 Posts
Member since 15/05/2004 |
Posted - 21/07/2004 : 20:45:10
|
quote: Originally posted by Nobody
Pa skoro sve epizode Dylana su takve, ali su tolko više zanimivlije. A drugo je, da je Dylan drugi najvecji jebac poslije Mister No-a , a na poslednjem mjestu je Tex. 
kdor ne skace ni Sloven´c
to bi barba freud komentira : kad vec ja ne jebem neka bar moj strip junak   |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 21/07/2004 : 20:49:00
|
quote: Originally posted by IGMAN2
Usput, da ne bi izgledalo da ja samo po svemu pljujem, i da pokazem da, ipak, Kyki i ja imamo neke epizode koje se obojici svidaju,navest cu moje favorite. Zalim ,ali nema sanse da ih navedem samo pet. Probo, al neide
1. Sesto culo 6. Dok nas smrt ne rastavi 2. Direktan prenos 7. Igra sa smrcu 3. Vidio sam kako umires 8. Prokleti dan 4. Dogodit ce se sutra 9. Izmedju zivota i smrti 5. Dugacki pozdrav 10. Tama
Obrazlozit cu, ukratko, samo zasto su mi prva dva prva dva i to ova dva koja se, ocigledno, nikome od vas ne svidaju. Ali, to je vas gubitak... Kao prvo- crtac. Claudio Castellini je , bez dvojbe, crtacki genije. Tako cisti i precizni crtez vecinom je krut i dosadan, ali,ne i njegov. Predivan,izrazito dinamican i anatomski savrsen.... Kadriranje, rakursi, kompozicija... sve je superiorno Nemam rijeci, ama niti jednu primjedbu. Sto se tice price, ocigledno je de je Castellini mogao birati koju ce epizodu crtati i izabrao je najbolje. Sesto culo je odlicna prica sa mastovitim poigravanjem temama iz filmova Isijavanje i Poltergajst Sjajno vodena i zestoka prica o opsjednutoj kuci. Likovi su savrseni. Cak su i Grucove sale dobre,a to nesto znaci Direktni prenos - isto sve to,a mozda i vise, sa svojom nelinearnom pricom i izvrsnim uklapanjem Dylanovih sjecanja i nemogucim filmskim prizorima u kojima se je nasao. Totalno bizarna misterija koju Dylan mora rijesavati dok pokusava ostati ziv. Odlicno! I nema muljanja
Dobro što si dao ukoriciti te stare brojeve... Šesto culo i Direktni prijenos mislim da nece biti objavljeni u Extra DD baš poradi Castellinija 
Ajd Igmane, daj mi malo približi kraj Tame... Davno sam ga citao. Je li onaj lik iz tmine stvarno postojao ili je neko drugi bio ubojica? Stvarno se ne sjecam, a nisam ga nabavio nanovo. Imam samo onaj noviji sa Tminom u SD kad Tmina upozorava Dylana na podmetnutu bombu.
Glede izbora Dylana, vidi se da voliš konkretni horror. Nema muljanja, da se izrazim tvojim rijecima...
 |
|
Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4682 Posts
Member since 10/10/2003 |
Posted - 22/07/2004 : 00:31:26
|
1. Morgana (ko je shvatio, razumeo je  ) 2. Uspomene nevidljivog / S druge strane smrti 3. Posle ponoci 4. Golkonda / Njujork,Njujork (Picatto i potoci krvi su veza) 5. Igra sa smrcu 6. Uzas beskonacnosti / Kad padaju zvezde / Neko nas zove odozgo 7. Dugacki pozdrav 8. Dva lica istine 9. Mefisto 10.Granice vremena
Siguran sam da sam propustio jos neke odlicne za mene epizode, ali ovo je spisak po secanju, mrzi me da proveravam popis epizoda.
Bistro i duboko nebo utociste pruza! |
 |
|
jurchek
Senior Member

Slovenia
1288 Posts
Member since 04/05/2004 |
Posted - 22/07/2004 : 08:42:40
|
Kako ste vec rekli: tesko je naci 5 najboljih izmedju toliko Dylana. Ima dosta dobrih, a meni jedna izmedju boljih je Abaton-Ubice dolaze iz mraka. Stvarno sam odusevljen Dylanom i malo je toga sto mi kod njega smeta. Jos najvise mi kod nekih epizoda smeta njihov zavrsetak. A u ovoj mi se bas zavrsetak puno svidja. Ostarijeli Dylan Dog zamalo da nije zakasnio i u zadnjem trenu spasava djevojku. Za mene jedan izmedju najboljih ako ne i najbolji kraj neke epizode Dylan Doga.
You remind me of my Grandma, except I haven't slept with you yet! |
 |
|
jurchek
Senior Member

Slovenia
1288 Posts
Member since 04/05/2004 |
Posted - 22/07/2004 : 09:20:25
|
Jos jedna prica koja kod mene kotira vrlo visoko je Igra sa smrcu. Ideja o tome sta se desava izmedju zivota i smrti, kad se covjek u komi stvarno bori za svoj zivot. A po ovoj prici: igras sah sa smrcu i ako pobjedis vrati ti se zivot, ako izgubis-umres. I za svaku izgubljenu figuru umre jedan izmedju tvojih prijatelja. E sad igraj ako imas jaja. A onaj covjek (zaboravio sam mu ime) namjerno izgublja figure, da bi se osvetio svojoj djevojki, prijatelju, direktoru, itd. Misli da se moze tako lako zajebati smrt. Ne ide to tako lako. Za nekoga i nije nesto, a za mene, kako sam vec rekao, jedna izmedju boljih prica.
You remind me of my Grandma, except I haven't slept with you yet! |
 |
|
BOGI
Advanced Member

USA
6494 Posts
Member since 07/09/2002 |
Posted - 22/07/2004 : 12:33:02
|
da u pravu si i meni je to odlicna epizoda, ne znam koliko orginalna, ali zanimljiva
some motherfuckers are allways trying to ski up hill if you*r cool and she satisfacted how come that bitch just page me? |
 |
|
djuna
New Member

Serbia
214 Posts
Member since 20/07/2004 |
|
Topic  |
|
|
|