forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Pirat --- Mister No i Martin Mystere
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8234 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 31/07/2004 : 17:08:24  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
quote:
Originally posted by SejoSexon

Marti mene ne interesuju Gusarovi pirati.

Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je de facto umjetnik. Shvacas?

Kakva je ovo recenica????

UMPAH!
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 31/07/2004 : 22:25:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message
quote:
Originally posted by Djole

quote:
Originally posted by mamlaz

Znam sta mislis, ali to mi je bio prvi pirat koji sam citao i bio sam iznenadjen kvalitetom. s obzirom da sam ga platio 2 eura i da je printan u vrlo malom tirazu ocekivao sam da ce biti puno losiji od onoga sto sam dibio.
A sto se tice M.Noa & M.M. jos ga nisam dobio, ali dao sam za njega 5 eura(po komadu, uzeo sam ih vise i nije mi zao jer to skupljam (M. No-ove) i nije mi zao love mada imam taj broj na talijanskom.
Jasno mi je da si ti razocaran, ali ja sam se jednostavno iznenadio kvalitetom za jednog pirata.

Nisam ja razocarn, posle crno-belog najamnika apsolutno ništa ne može da me razocara. I nije mi žao para, mislim da svi koji me znaju i sa foruma i licno, znaju da oko novca nikada ne pravim probleme.

Ali taj strip ne bi trebalo da košta toliko, sudeci po kvalitetu. Tiraž mi je nebitan, ko ga je štampao je nebitno, da li je imao problema u porodici kada je bio mali je nebitno - bitna je samo jedna stvar: konacni proizvod. A on nije zadovoljavajuci, za te pare. Za 2 evra bi bio OK. Za 5, nije. Pogledaj kvalitet "Zavere Bogov" koja košta manje nego MM&MNo. Razlike drasticne.

No dobro, kao što rekoh, popustljiv sam prema piratima, dajem im još fore, narocito zato što se primecuje pomak u kvalitetu.

A da i pirati MOGU, kada hoce, pokazuje Batman B&W, kao i Helvetske price.

Poukram!

Ma slazem se ja sa tobom, vec sam jednostavno primjetio da sam ja ocekivao da su pirati kvalitete kao nekadasnji LMS i ZS pa sam se jednostavno iznenadio.
Mada dobro kazes da su dosta skupi s obzirom na kvalitetu
Go to Top of Page

Advanced Member

Denmark
3264 Posts

Member since 05/11/2001

Posted - 01/08/2004 : 01:35:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Top a Private Message
a to vam dodje ko neki bonus za stvarno zagrizene. nije to stampano da uzimaju klinci na kioscima, nego bas za one koji to bas moraju imati. zato je i za ocekivati da ce biti masnije. da nespominjemo cinjenicu da je radjeno u manjem tirazu i da treba dobit na komedu biti puno veca da bi se pokrili troskovi, negoli je to slucaj sa komercialnim izdavastvom.

ja sam ih se inace uspio docepati u banjaluci u srijedu iz druge/trece ruke, i zadovoljan sam kvalitetom. usput pozdrav ekipi iz banja luke koja nas je docekala i odvela u dobar restoran kraj vrbasa. cak smo kasnije preporucili taj restoran kao "mjesto u koje izlazimo" u Banjaluci, kao odgovor na pitanje tv-novinara " gdje izlazite u Banjoj luci?", koje nam bijese postavljeno na ulici u banjaluci. dok smo se svi zurno sklonjali ispred kamera, Kruger je pljunuo u sake te popravio friz i pohvalio restoran kao istinsko mjesto za nocni provod!

*-*"The only thing we have to decide is what to do with the time that is given to us."*-*
Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 01/08/2004 : 11:08:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
quote:
Originally posted by prozirna senka

quote:

UMPAH!

Negativna.

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29276 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 01/08/2004 : 12:12:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Ove pirate sam vidio jucer i.... ljudi moji, to je toliko lose da je negledljivo... Ali dobro, koga veseli neka kupuje...

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8234 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 01/08/2004 : 13:23:02  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
quote:

quote:

quote:

UMPAH!

Negativna.

Tu si u pravu. Za keca i jeste.

UMPAH!
Go to Top of Page

Advanced Member

Denmark
3264 Posts

Member since 05/11/2001

Posted - 01/08/2004 : 15:23:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Top a Private Message
quote:
Originally posted by Markos

Ove pirate sam vidio jucer i.... ljudi moji, to je toliko lose da je negledljivo... Ali dobro, koga veseli neka kupuje...

preterujes marko, i to mi se cini sve iz nekog principa a ne iz cinjenica.

*-*"The only thing we have to decide is what to do with the time that is given to us."*-*
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 01/08/2004 : 16:18:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
quote:
Originally posted by Top

a to vam dodje ko neki bonus za stvarno zagrizene. nije to stampano da uzimaju klinci na kioscima, nego bas za one koji to bas moraju imati. zato je i za ocekivati da ce biti masnije. da nespominjemo cinjenicu da je radjeno u manjem tirazu i da treba dobit na komedu biti puno veca da bi se pokrili troskovi, negoli je to slucaj sa komercialnim izdavastvom.

Znam ja sve to. I razumem. Ali poenta je da NE MORAM da znam i da NE MORAM da razumem. Trebalo bi da me zanima samo KONACNI PROIZVOD, ništa drugo.

Jer kad pocneš izdavacima previše da gledaš kroz prste jer ih, kao, treba razumeti, bilo da su legalni ili pirati, dobiješ crno-belu XIII i one Systemove brljotine.

A to niko ne želi.

Poukram!
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 01/08/2004 : 16:20:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
quote:

Ne preteruj, MM/MNo su bolji od recimo MV#2, i po skenu, i po štampi, i po prevodu, i po upisu texta. Što, doduše, i nije kompliment...

Poukram!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29276 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 01/08/2004 : 17:50:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Ma ne pretjerujem, ali nema veze... Prevod spominjes? Kao prvo, sam naslov je krivo preveden, za pocetak, drugo nisam ni gledao, upis teksta je los, pogotovo izbor fonta, ocajan Comic Sans Serif, crna boja je nekako blijeda kod stampe itd itd.

Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8234 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 01/08/2004 : 18:02:58  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
A kako su preveli ovu epizodu?

UMPAH!
Go to Top of Page

Nobody
Senior Member

Slovenia
2195 Posts

Member since 12/03/2002

Posted - 01/08/2004 : 19:21:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Nobody a Private Message
quote:

nije Ludens, ali je puno bolje od LMS i ZS!

kdor ne skace ni Sloven´c
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
15586 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 01/08/2004 : 20:15:37  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message
quote:
Originally posted by globinjo

quote:
Originally posted by risbozg

jel mi ga može tko nabaviti ?

a da malo posjetiš burzu

...i onda kad ne bude nas bilo,stripove ce citat' naše...
H A J D U K--S U P E R P R V A K 2004.

pa nisam videl na burzi

- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leda --
Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 01/08/2004 : 21:42:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
Bojkotujmo pirate!

Go to Top of Page

jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts

Member since 01/11/2002

Posted - 01/08/2004 : 21:47:21  Show Profile Show Extended Profile  Send jang a Private Message
ja sam dobio prva cetiri pirata juce i mislim da su solidne kvalitete. Najmanje mi se svidaju reklame na naslovnicama i to je jedina vecja zamjera sa moje strane. Nemam ništa protiv reklama unutra na koricama ili na zadnjoj korici. ali na naslovnici to je kriminal!
Ako su ova dvojica novijih pirata još bolja onda odlicno!
I jedan predlog sa moje strane piratima ili Bernardu: neka neko konacno uradi Zagora sp. broj 4, jer citajuci broj osam opet je bilo par puta: vidi sp. broj 4- isto je bilo i u piratu Dugin most.
A ako ce ko raditi Ciko specijale neka uradi Ciko Traper jer se ta prica nekoliko puta spominjala u specijalu River Chico.
Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 01/08/2004 : 22:42:24  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
quote:
Originally posted by jang

ja sam dobio prva cetiri pirata juce i mislim da su solidne kvalitete. Najmanje mi se svidaju reklame na naslovnicama i to je jedina vecja zamjera sa moje strane. Nemam ništa protiv reklama unutra na koricama ili na zadnjoj korici. ali na naslovnici to je kriminal!

Seronje od pirate,ne bih to sranje takvo kupio bljak.Reklama na naslovnoj holy f

"They say this one has a surprise ending."
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 01/08/2004 : 22:48:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message
quote:

A kako su preveli ovu epizodu?

UMPAH!

Original je Fuga da Skynet
Sto bi se trebalo prevesti kao Bijeg iz Skyneta, ali pirat je preveden kao Skynetov bijeg sto je malo pogresno.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29276 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 01/08/2004 : 23:07:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Tocno. Ako nisu bili sposobni tocno prevesti tako jednostavan naslov, necu uopce ni pomisljati na to sto su ucinili unutra...

Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8234 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 01/08/2004 : 23:10:21  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
Znam kako se zove u originalu i kako treba prevesti, a prevod ne da je pogresan nego... Ko bezi? Skajnet? Baza? Svasta.

UMPAH!
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8234 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 01/08/2004 : 23:13:02  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
quote:

Tocno. Ako nisu bili sposobni tocno prevesti tako jednostavan naslov, necu uopce ni pomisljati na to sto su ucinili unutra...

To bih se ja mogao zapitati, jer ga jos nisam ni video (dd fane eeeeee). Zar ti nisi vec procitao ovaj strip?

UMPAH!

Edited by - prozirna senka on 01/08/2004 23:13:45
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 01/08/2004 : 23:24:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message
quote:

Znam kako se zove u originalu i kako treba prevesti, a prevod ne da je pogresan nego... Ko bezi? Skajnet? Baza? Svasta.

UMPAH!

Hehe
Ili je prevodioc malo popio pa je pobrkao neke stvari u stripu
Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 02/08/2004 : 07:40:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
Sta se cudite kada znate ko je izdao te pirate?

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 02/08/2004 : 10:37:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
quote:

Ma ne pretjerujem, ali nema veze... Prevod spominjes? Kao prvo, sam naslov je krivo preveden, za pocetak, drugo nisam ni gledao, upis teksta je los, pogotovo izbor fonta, ocajan Comic Sans Serif, crna boja je nekako blijeda kod stampe itd itd.

Pogledaj unutra, i uporedi sa Systemom.

Pazi, ne kažem da su dobri, daleko bilo, spisak primedbi koje sam vec naveo stoji, ali su bolji od nekih legalnih izdanja.

Poukram!
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 02/08/2004 : 10:39:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
quote:

Bojkotujmo pirate!

A kad ja pozivam na bojkot Systema zbog lošeg kvaliteta, dobijem: "Ma preteruješ", "MA samo neka izlazi, nije bitan kvalitet", i slicno?

Što me ne podržaste javno, o silni borci za kvalitet?

Poukram!
Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 02/08/2004 : 10:53:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
quote:
Originally posted by Djole

quote:

Bojkotujmo pirate!

A kad ja pozivam na bojkot Systema zbog lošeg kvaliteta, dobijem: "Ma preteruješ", "MA samo neka izlazi, nije bitan kvalitet", i slicno?

Što me ne podržaste javno, o silni borci za kvalitet?

Poukram!

Moju podrsku imas!

Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000