Author |
Topic |
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13122 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 07/09/2004 : 23:09:50
|
quote: Originally posted by Markos
Dakle ovako. Kao prvo, ovaj potez nema apsolutno nikakve veze sa Gandom, jednostavno radi se o slucajnosti. Drugo, nisam duzan objasnjavati nikome nista, ali ok, evo, da ne povlaci te rasprave nadugo i nasiroko. Stripovi.com se citaju u Sloveniji i u Italiji, znate. Stigla mi je sluzbena poruka od strane vlasnika prava za odredjene stripove u vezi piratskih izdanja koja se otvoreno reklamiraju i prodaju na sajtu i u kojoj nam je prijateljski savjetovano da onemogucimo prodaju istih izdanja kako ne bi došlo do konzekvenci po samu stranicu. Taj se dopis cak i ne odnosi na popis spomenutih izdanja u bazi podataka nego iskljucivo na prodaju gdje svako malo ponosno vijori "Prodajem PIRATSKE stripove". Kako se stripovi.com vrlo skoro namjeravaju upustiti u izdavacke vode, zbog ugleda nas samih a i zbog svih onih legalnih izdavaca koji isticu naše ime u svojim izdanjima, najmanje što možemo uciniti je kolegijalno stati na stranu izdavaca i ne dopuštati promociju nelegalnih izdanja. OK? Trece, na pitanje "što je sve pirat" odgovor se jako dobro zna. Naime, u ovom trenutku mali broj ljudi radi takva izdanja u kontinuitetu i u tom smislu nije toliko bitno da li nešto iz '95 pirat koliko je bitno da li je nešto iz kolovoza ili rujna 2004 pirat. Naravno, nismo toliko naivni da mislim da cemo obeshrabriti pirate da nastave sa svojim poslom, ali bar nece imati toliko otvoreno tržište (kako ovdje, tako i u strip shopovima), jer svi vi koji kupujete one šugave banjalucke "specijalce" podržavate njihov rad. Cetvrto, svi ce imati isti tretman, dakle i PSDZ i ostali, mada osobno mislim da PSDZ spada u drugaciju kategoriju ali svejedno.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
evo ovako nisam baš citao ovaj topic (jer sam bio aktivniji na nekim drugim aktualnim topicima) pa ne znam jel vec neko spomenuo ovu malu sitnicu na stranu te prijetnjice licemjernih robovlasnika, to ti, markos, sam odlucuješ i napraviš kak ti se svida (ja te naravno ne podržavam u zabrani pirata ko što sam vec rekao) medutim tu spominješ i legalne izdavace koji isticu stripovi.com u svojim izdanjima treba jasno, britko i istinito reci: koje licemjerje tih istih legalnih izdavaca pošto oni i sami prodaju piratske stripove poput PSDZ, Thorgala, Astera Blistoka i slicno
i zato, sve to skupa je jedno veliko sranje
ludaci su me oduvijek voljeli...a i ja njih |
|
|
zosko
Senior Member
1506 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 07/09/2004 : 23:21:44
|
mozda sitna greska u inace filigranom razmisljanju izdavac = firma, ne osoba nije lijepo koristiti insajderske informacije u svrhe protesta meni jedan izdavac (ili osoba?) nije ni odgovorio kad sam pokusao naruciti neke stripove
...jeli su samo kruh i sol al' oni su gledali marisoooooool...oooo |
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 08/09/2004 : 12:43:39
|
Djole moja isprika za neke navedene stvari u postu na predhodnoj stranici. Da bi covjek znao kakvo je vrijeme danas nije dovoljno da zna prognozu od juce, ponekad je potrebno pogledati kroz prozor i ustanoviti vremenske prilike. |
|
|
Zole
stripovi.com kum
Croatia
4286 Posts
Member since 24/10/2001 |
Posted - 08/09/2004 : 12:51:51
|
I ja sam pogledao kroz prozor danas, pridruzujem se kumu Dadi u izrecenom.
Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! |
|
|
Heyoka
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4913 Posts
Member since 01/11/2001 |
Posted - 08/09/2004 : 13:20:34
|
Djole, kao iskusan pravnik, mozes li mi pomoci rijesiti ovaj hipoteticki primjer:
X iznajmljuje sobu dileru droge Y. X zna da je Y diler droge i, sto je jos vaznije, da ce koristiti iznajmljenu sobu u dilanju. Na to sve, X ne cini nista i ne prijavljuje Y-a policiji.
E, sad, jel se ta analogija moze primijeniti na ovu situaciju Markos-pirati s obzirom da u oba slucaja govorimo o nedopustenoj trgovini te neprijavljivanju krivicnog djela? Mozes i potvrditi ili zanijekati SMS-om.
"...nigdje, nigdje, nikad, niko nije pronasao stecak na kome Bosanac kleci i moli. Na kom je prikazan kao sužanj." M.Krleža
|
|
|
Topic |
|
|
|