Author |
Topic  |
perper
Average Member

Serbia
892 Posts
Member since 12/03/2002 |
Posted - 07/09/2004 : 14:19:27
|
Markose, jos nesto.
Da se ti i ja ne bismo pogresno razumeli, moram da kazem da je mene Ludens i Strip Agent toliko obradovao svojim izdanjima, i da mu zelim uspeha i izlazenja jos 200 godina, sa sve novim i starim junacima.
Medju 4 moja omiljena junaka spadaju Mister No i Marti Misterija, i mozes zamisliti kakva je moja sreca bila kad su poceli ponovo da izlaze. Zato ja i cenim Ludens i zelim Bernardu jos puno vise uspeha.
Ali, zato i kazem da se ovi pirati koji izlaze mimoilaze sa onim sto objavljuje Ludens, i neka izlaze...samo neka izlaze...
Ali, bez Bernarda, sta bi mi Bonellijevci uopste i citali i cekali da izadje??? Zato znaj da nemam protiv njega nista.I kupujem svaki broj koji izadje u izdanju Ludensa i Strip Agenta. I kupovacu i dalje.
Hocu da kazem da su pirati toliko nebitni da bi uopste povukli ovako nesto kao sto je zabrana na ovom sajtu...e sve vreme pokusavam to da kazem. Sta je tih stotinak pirata, kome oni smetaju? |
 |
|
wiz
Advanced Member

Slovenia
5487 Posts
Member since 20/10/2003 |
Posted - 07/09/2004 : 14:21:38
|
quote: Originally posted by zveles
@wiz
eh vidis... ne smijes ih na internetu prodavati, ali nitko ne kaze da ih preko peer to peer ne smijes sherati... ;)
nisam odvjetnik, ali znam da je to kaznena prijava u onoj zemlji u kojoj su registrirana autorska prava (u ovom slucaju amerika). kod nas su te stvari van zakona i pravnicki "ne postoje". sasvim druga je stvar sto cd pirati drapaju po 25 kn za obican cd (to je pljacka), tako da sam ja iz zajebancije stavio oglas da prodajem dvd za 20 kn. pa sad racunaj. hoces li kupovati skenove i po kojoj cijeni ili ih besplatno sherati (besplatno, osim one love koju dajes za konekciju) - sam biraj. kad ih kupujes, to ti je kao da skupe pare dajes za gomilu reklama...

pa dobro ja ih ne kupujem, ja ih skidam, pa drugi kupuju od mene. Ja dajem nizku cenu, npr. za 1 cd + max 10 kuna moj trud. ja sam ih skinuo sa prodaje pa ako bude koga zanimalo neka javi na mejl.
_____________________ Judo Dancer! |
 |
|
wiz
Advanced Member

Slovenia
5487 Posts
Member since 20/10/2003 |
Posted - 07/09/2004 : 14:27:41
|
da sam ja moderator zakljucao bi topic prije nego sto se pokoljete! ajde momci smirite se, necemo se pobiti valjda zbog stripova. Ako su odlucili da preprece prodaju moramo se s tim pomiriti. Tako su odlucili i tako mora bit. Mislim da i Markkos i Dado i ostali odgovorni za ovaj sajt kupuju pirate al ako postoje pravila oni ih se moraju drzati ako hoce da ovaj sajt ostane.
_____________________ Judo Dancer! |
 |
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8245 Posts
Member since 22/04/2004 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29689 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 07/09/2004 : 14:36:26
|
quote: Originally posted by perper
Markose, jos nesto.
Da se ti i ja ne bismo pogresno razumeli, moram da kazem da je mene Ludens i Strip Agent toliko obradovao svojim izdanjima, i da mu zelim uspeha i izlazenja jos 200 godina, sa sve novim i starim junacima.
Medju 4 moja omiljena junaka spadaju Mister No i Marti Misterija, i mozes zamisliti kakva je moja sreca bila kad su poceli ponovo da izlaze. Zato ja i cenim Ludens i zelim Bernardu jos puno vise uspeha.
Ali, zato i kazem da se ovi pirati koji izlaze mimoilaze sa onim sto objavljuje Ludens, i neka izlaze...samo neka izlaze...
Ali, bez Bernarda, sta bi mi Bonellijevci uopste i citali i cekali da izadje??? Zato znaj da nemam protiv njega nista.I kupujem svaki broj koji izadje u izdanju Ludensa i Strip Agenta. I kupovacu i dalje.
Hocu da kazem da su pirati toliko nebitni da bi uopste povukli ovako nesto kao sto je zabrana na ovom sajtu...e sve vreme pokusavam to da kazem. Sta je tih stotinak pirata, kome oni smetaju?
Iskreno, meni ne smetaju pirati. ja ih ne kupujem (osim PDSZ, ni sam ne znam zasto), kome pasu neka ih kupi. Nisam ih volio, ali sam ih podnosio na sajtu. Ni Bernardu ne smetaju, jer tko god kupi pirate, kupit ce i regularni broj, to je savrseno jasno. Ali ako je dobijem sluzbeno upozorenje da ne dopustim prodaju pirata od vlasnika autorskih prava, ja ih moram skloniti sa sajta, ne razumijem kako ti to nije jasno. A ako onda zabranim jedne pirate, onda moram i sve. Pa jel trebam bas crtati?
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 07/09/2004 : 14:53:40
|
quote: Originally posted by SejoSexon
Djole ja licno ne vjerujem u teoriju da Rustemagic mrzi Srbe. Biznis je biznis, a sta Rustemagic privatno misli je druga stvar.
Ako neko ispunjava uslove zasto ne bi dobio prava za SCG?
Sejo, ja bih licno mrzeo Srbe na njegovom mestu. Ali nije u tome poenta, i da više to ne spominjemo, da ne bi topic odlutao u tri lepe.
The point is this: ide prica da je Svet, nakon uspeha Alan Forda hteo da otkupi prava za Zagora i Dylana. Više nego logican potez vrlo prevejanog izdavaca Roberta Cobana, verovatno bi im i žutu traku stavio na bok korica. To isto je hteo i Abaton, ili ko vec stoji iza njega. Prava nije dobio izdavacki gigant kakav je Svet, prava je dobila izdavacka nepoznanica koja je Abaton. Postavlja se pitanje: kako?!
"Well, wobble my webs and call me shaky!" |
 |
|
perper
Average Member

Serbia
892 Posts
Member since 12/03/2002 |
Posted - 07/09/2004 : 14:53:44
|
quote: Originally posted by Markos
Markose, jos nesto.
Hocu da kazem da su pirati toliko nebitni da bi uopste povukli ovako nesto kao sto je zabrana na ovom sajtu...e sve vreme pokusavam to da kazem. Sta je tih stotinak pirata, kome oni smetaju?
Iskreno, meni ne smetaju pirati. ja ih ne kupujem (osim PDSZ, ni sam ne znam zasto), kome pasu neka ih kupi. Nisam ih volio, ali sam ih podnosio na sajtu. Ni Bernardu ne smetaju, jer tko god kupi pirate, kupit ce i regularni broj, to je savrseno jasno. Ali ako je dobijem sluzbeno upozorenje da ne dopustim prodaju pirata od vlasnika autorskih prava, ja ih moram skloniti sa sajta, ne razumijem kako ti to nije jasno. A ako onda zabranim jedne pirate, onda moram i sve. Pa jel trebam bas crtati?
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
E, to je vec druga stvar... Kad si stvarno dobio upozorenje, onda je to druga stvar...
Ja sam, iskreno, mislio da je to neki tvoj hir! Ali, sad razumem tvoj postupak.
Ma, ja sam takav, volim da razjasnim stvari u potpunosti, ali se nikad neljutim kad mi neko kaze svoje misljenje, ali mi smeta kad neko pocne da vredja i ponizava cim mu se moje misljenje ne svidi... Onda se i ja primim i tu nastane ovo.
Zato, nesmijes se ljutiti cim te neko dirne, mnogo si osetljiv, a ja nemam nista licno protiv tebe. Ja nemam nista licno ni protiv -a.
|
 |
|
Ramath
Senior Member

Russia
2127 Posts
Member since 26/02/2004 |
Posted - 07/09/2004 : 14:57:52
|
quote: Originally posted by Blek Stena
Posstovani, kompanija Microsoft me je kao najjacceg na ovom forumu ovlastila da vas lijepo zamolim da sami ugasite svoje raccunare i da izbrissete sve dokumente koje ste napravili uz pomoc nekog od njihovih softvera i hardvera,i to do srijede, inacce...

Smrt terorizmu, sloboda Rusima! |
 |
|
Ramath
Senior Member

Russia
2127 Posts
Posted - 07/09/2004 : 15:00:03
|
quote: Originally posted by Dado
Posstovani, kompanija Microsoft me je kao najjacceg na ovom forumu ovlastila da vas lijepo zamolim da sami ugasite svoje raccunare i da izbrissete sve dokumente koje ste napravili uz pomoc nekog od njihovih softvera i hardvera,i to do srijede, inacce...
Zbog cega? Moj windows je regularan, moj office je takodje orginal, i sto onda? Sto ce tko raditi u svome privatnom zivotu sasvim je svejedno, nije to bit cijele price...
Kod nas u Bosni je sve piratsko, mozda mi je i racunar piratski
 |
|
Ramath
Senior Member

Russia
2127 Posts
Posted - 07/09/2004 : 15:02:50
|
Gusar je za sve kriv!  
Kakav je Bože ovo doš'o vakat i zeman? Ljudi zlo ni ne zapamte a vec zaborave.
Spalimo ga na lomaci
 |
|
Ramath
Senior Member

Russia
2127 Posts
Posted - 07/09/2004 : 15:11:33
|
''Ovo je tipicno balkansko misljenje o gastarbajterima. Ti mislis da ovdje lova pada sa neba? Mislis da nam svugdje tece med i mlijeko? Da bi se ovdje dokazao moras biti 10 puta bolji od Svabe inace ti ne gine gradjevina gdje ces unistiti svoje zdravlje.
Kakav je Bože ovo doš'o vakat i zeman? Ljudi zlo ni ne zapamte a vec zaborave.''
A sta mislis koliko kod nas treba da se potrudis da bi imao isto koliko i neko ko radi i zaradjuje na zapadu, trideset puta vise nego obicni radnici. Ja znam koliko sam krvi i znoja prolio da bi dobio svoje mjesto pod suncem ,da ne moram raditi po cijeli dan ko konj za drugog, mislim da sam se potrudio vise nego 90% nasih gastarbajtera, a imam opet manje nego oni. Mozes misliti kako je tek onda obicnim radnicima koji rade za place od 300 maraka? Kako oni da kupe windows original ili neki CD, DvD?
 |
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8245 Posts
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 07/09/2004 : 15:20:00
|
quote: Originally posted by Ramath
''Ovo je tipicno balkansko misljenje o gastarbajterima. Ti mislis da ovdje lova pada sa neba? Mislis da nam svugdje tece med i mlijeko? Da bi se ovdje dokazao moras biti 10 puta bolji od Svabe inace ti ne gine gradjevina gdje ces unistiti svoje zdravlje.
Kakav je Bože ovo doš'o vakat i zeman? Ljudi zlo ni ne zapamte a vec zaborave.''
A sta mislis koliko kod nas treba da se potrudis da bi imao isto koliko i neko ko radi i zaradjuje na zapadu, trideset puta vise nego obicni radnici. Ja znam koliko sam krvi i znoja prolio da bi dobio svoje mjesto pod suncem ,da ne moram raditi po cijeli dan ko konj za drugog, mislim da sam se potrudio vise nego 90% nasih gastarbajtera, a imam opet manje nego oni. Mozes misliti kako je tek onda obicnim radnicima koji rade za place od 300 maraka? Kako oni da kupe windows original ili neki CD, DvD?
Smrt terorizmu, sloboda Rusima!
A mozes misliti kako je kada je prosjecna plata u Austriji € 1000,-, a prosjecna kirija u Becu oko € 500,-, a struja oko € 100,-? I ovdje ima ljudi kojima na kraju mjeseca nista ne ostane. Samo sto ljudi u BIH misle da se ovdje lova lahko zaradi. Svi mi znamo kako je tesko zivjeti u BIH, ali trebate shvatiti da ovdje ne tece med i mlijeko.
Kakav je Bože ovo doš'o vakat i zeman? Ljudi zlo ni ne zapamte a vec zaborave. |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29689 Posts
Posted - 07/09/2004 : 15:21:04
|
quote: Originally posted by Markos
E, to je vec druga stvar... Kad si stvarno dobio upozorenje, onda je to druga stvar...
Ja sam, iskreno, mislio da je to neki tvoj hir! Ali, sad razumem tvoj postupak.
Ma, ja sam takav, volim da razjasnim stvari u potpunosti, ali se nikad neljutim kad mi neko kaze svoje misljenje, ali mi smeta kad neko pocne da vredja i ponizava cim mu se moje misljenje ne svidi... Onda se i ja primim i tu nastane ovo.
Zato, nesmijes se ljutiti cim te neko dirne, mnogo si osetljiv, a ja nemam nista licno protiv tebe. Ja nemam nista licno ni protiv -a.
Onda molim te ubuduce procitaj pažljivo postove prije nego se upustis u raspravu, jer ja s tobom raspravljam mislici da ti je jasno moje objašnjenje i naravno da se nerviram. Procitaj topic "aukcije" pa vidi. I ljutim se kad me netko dirne bez razloga, a inace ne.
 |
|
Ramath
Senior Member

Russia
2127 Posts
Posted - 07/09/2004 : 15:33:02
|
quote: Originally posted by Ramath
Smrt terorizmu, sloboda Rusima!
A mozes misliti kako je kada je prosjecna plata u Austriji € 1000,-, a prosjecna kirija u Becu oko € 500,-, a struja oko € 100,-? I ovdje ima ljudi kojima na kraju mjeseca nista ne ostane. Samo sto ljudi u BIH misle da se ovdje lova lahko zaradi. Svi mi znamo kako je tesko zivjeti u BIH, ali trebate shvatiti da ovdje ne tece med i mlijeko.
Kakav je Bože ovo doš'o vakat i zeman? Ljudi zlo ni ne zapamte a vec zaborave.
Razumijem ja sve to, znam da nije lako ni vama tamo, al ne razumijem da obicno vecina gastarbajtera kad dodje ovamo na odmor, uhvati kukati na sav glas - vi zivite bolje od nas, kod nas je glad - i td, a onda ga upitas koliko je platio novog pasata, pezoa, forda, koliko dana ce biti na moru i sl, onda se pocnu hvaliti. Ipak mislim da je tamo bolje, jer da je losije ljudi bi se vracali ovamo, a posto se rijetko ko vraca (osim ako ga najure)... A 1000 KM u bosni iam malo ko, tako da je malo tih koji zive bolje od austrijanaca. Prosjecna plata kod nas je oko 300 - 400 maraka, 80% radnika radi neprijavljeno i td, pa mislim da o razlici izmedju standarda u BiH i Evropi ne treba previse govoriti. Ovo nije tema razgovora na ovom topicu al kad smo se uhvatili toga
 |
|
Blek Stena
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1344 Posts
Member since 03/07/2004 |
Posted - 07/09/2004 : 15:37:01
|
Zbog cega? Moj windows je regularan, moj office je takodje orginal, i sto onda? Sto ce tko raditi u svome privatnom zivotu sasvim je svejedno, nije to bit cijele price...
E, pa moj nije i ne zzivim u Ssvici i zato sad gasim raccunannaaaa...
Onda drugi put poruku uputi sebi a ne onima za koje ne znas cime se koriste.
Nisam je uputio ni tebi liccno, mislio sam da se zezam, da ukazzem da nije bass tako crno zato ssto postoje pirati. Nigdje nisam pomenuo zassto treba da se iskljucce raccunari i pobrissu dokumenti, niti me zanima ko ima legalan, a ko nelegalan softver... Ako vjerujete svemu ssto napissem, onda sam ja stvarno najjacci ccovjek na forumu    Mozzemo sad do ujutro razglabati, ssta je ko kome mislio i htio da kazze, svak ce naci neku rupu u neccijoj reccenici... ssto se ticce Markosa ja nisam znao da je dobio upozorenje jer to i ne pisse u zvaniccnoj vijesti na sajtu. Mozzda pisse na nekom topicu, ali ne mozzemo svi ccitati sve topice. da je sve lijepo objassnjeno u zvaniccnom obavjesstenju na home stranici, ovaj topic ne bi imao ni 20 postova! Hm...pa mozzda je onda bolje ovako... |
 |
|
djuna
New Member

Serbia
214 Posts
Member since 20/07/2004 |
Posted - 07/09/2004 : 16:38:15
|
Logicno.
Svako ko se bavi piraterijom treba u svom aranzmanu da daje oglase ili napravi sajt pa da piraterise do mile volje, dok mu neko ne zakuca na vrata.
|
 |
|
Tomek
Advanced Member

Croatia
3857 Posts
Member since 16/03/2002 |
Posted - 07/09/2004 : 20:06:35
|
quote: Originally posted by Markos A je li Mister No zasluzio da se pojavio u onako šugavom banjaluckom izdanju?
a da ga pitamo
šalu na stranu, za mene je sve jasno netko (jako pametan i pošten) se žalio/prijetio sudskom tužbom i dobio je što je htio pirati #263;e oti#263;i malo više underground i to je to
|
 |
|
Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 07/09/2004 : 21:48:39
|
quote: Originally posted by Maximuss
Meni je krivo da se ukida prodaja pirata. U redu mi je da se ne podrzava piratiziranje domacih autora, pogotovo lako nabavljivih materijala, ali za strane me bas briga. Cak mi je i pozeljno vidjet sken prije nego narucim kakav strani strip u koji nisam 100% siguran. Al eto...

Krivo razmisljas prijatelju. Nikome nece biti zabranjeno da postavi dva, tri skena ako se prica o odredjenom stripu, kada to sluzi svrsi prezentacije samog stripa. A to je upravo ono sto si naveo, dakle bez problema ti ja mogu reci kako je taj i taj strip fantastican, staviti dva skena, staviti link gdje mozes naruciti i to je to. Naravno ako se radi o piratskim izdanjima onda to ne ide na ovaj nacin, a ti si spomenuo strane stripove i njih bas nema puno piratskih, tako da tu nebi trebalo biti problema. Problem bi nastao kada bih te ja uputio na mjesta gdje mozes besplatno i nelegalno skinuti neke kompletne stripove, strane ili domace sasvim svejedno.
Ma nisam ja mislio na dva-tri skena, Dadonjo, nego na kompletne stripove. Sta ce meni dva-tri skena, evo recimo bas iz Preachera? Sa par skenova se ne bih odlucio za kupovinu isto kao sto se nisam odlucio ni dok sam ga prolistavao tu i tamo u MCu (skup je, vrag ga odnio), ali nakon procitanog skeniranog sam se odmah zainteresirao. Podrzavam skenirane stripove kao jedan vid informacije (tu hvala Zvelesu, jer sad imam materijala za pregledavanje :) ) i bilo mi je drago kad bi naletio da netko nudi skenirano nesto sto sam jako zelio vidjeti. Zao mi je da je doslo do toga da salju upozorenja (a tko to, nek se goni u materinu?), jer mi je bilo drago da stranica o stripovima daje informaciju i o piratskim stripovima, ali kad je vec tako i kad se ipak moraju na kraju krajeva postivat autorska prava, pozdravljam Markosovu odluku. U biti, koliko vidim i nije imao bas izbora. Napadaju nasu malu utopiju. Pasmater.
  |
 |
|
GGG
Senior Member

Slovenia
2561 Posts
Member since 08/11/2003 |
Posted - 07/09/2004 : 23:15:55
|
Ja se u principu sa razlozima za zabranu prodaje pirata i skenova slažem, ali tu ima dosta drugih razloga, koji možda bar djelomicno opravdavaju takvu situaciju. Strip je trenutno marginalan medij i u ovom momentu strip-scenu na podrucju ex-YU znacajno uzdržavaju i pirati. Nije da branim bilo kakvu pirateriju, ali stripovi.com su postali ogledalo strip scene u cjeloj ex-YU (kakva je, takva je). Ako se stripovi.com žele ograditi od svega što baš ne miriše onako kako bi moralo, jedini gubitnik ce biti ljubitelji stripa i sami stripovi.com. Šti se tice skenova, tu je stvar i više promašena - ako govorimo o ex-Yu izdanjima, to su stripovi koji su osudeni na propast i koje niko više nikada nece izdati na ovim prostorima. Moje licno mišljenje je, da je to u jedan oblik pop-kulture, koji je utjecao na cjele generacije. I ako je neko spreman te skenove dijeliti ili prodavati i još pronaci ljude koje to zanima ond hvala bogu, da takvih još ima. Najlakše je napravit copy/paste nekih pravila iz drugih podrucja i oprat ruke. Ovaj 8.9. je drastican zaokret u politici stripova.com i baš me zanima kako ce to sve izgledati (i kako tvrdom rukom ce se to sve skupa provoditi) |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29689 Posts
Posted - 07/09/2004 : 23:19:56
|
"strip-scenu na podrucju ex-YU znacajno uzdržavaju i pirati" Nabroji mi piratska izdanja u zadnje 2 godine koja su bila tako znacajna za strip scenu, molim te.
 |
|
Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts
Member since 15/11/2002 |
|
mamlaz
Advanced Member

Croatia
9955 Posts
Member since 28/02/2004 |
Posted - 08/09/2004 : 02:27:38
|
quote: Originally posted by prozirna senka
Sta je smesno? Pa i moj Windows je originalan. Kao i Star Trek DVD-i, Drunini albumi...
UMPAH!
Pa i ja imam cesalj bez zubaca, ali ga nisam kupio originalno takvog u ducanu 
Mrzim mrznju! |
 |
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8245 Posts
|
mamlaz
Advanced Member

Croatia
9955 Posts
Member since 28/02/2004 |
Posted - 08/09/2004 : 02:39:13
|
Jel se to meni cini ili je stvarno ovaj site u zadnjih tjedan dana uhvatio neki PMS:) Svi se samo nesto svadjamo i pricamo svasta (ukljucujuci i mene:).
Mrzim mrznju! |
 |
|
Topic  |
|
|
|