Author |
Topic  |
prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8246 Posts
Member since 22/04/2004 |
|
mamlaz
Advanced Member

Croatia
9955 Posts
Member since 28/02/2004 |
|
Ramath
Senior Member

Russia
2127 Posts
Member since 26/02/2004 |
|
perper
Average Member

Serbia
892 Posts
Member since 12/03/2002 |
Posted - 08/09/2004 : 08:57:53
|
quote: Originally posted by mamlaz
Jel se to meni cini ili je stvarno ovaj site u zadnjih tjedan dana uhvatio neki PMS:) Svi se samo nesto svadjamo i pricamo svasta (ukljucujuci i mene:).
Mrzim mrznju!
Pa ja sam mislio da si ti mamlaz, a ne mamlazka!  |
 |
|
igorpb
Senior Member

Australia
1931 Posts
Member since 24/08/2003 |
Posted - 08/09/2004 : 08:59:09
|
quote: Originally posted by Markos
"strip-scenu na podrucju ex-YU znacajno uzdržavaju i pirati" Nabroji mi piratska izdanja u zadnje 2 godine koja su bila tako znacajna za strip scenu, molim te.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Ti si meni gori od njih.Pokusavas ih ubijediti u stvari koje oni ne zele da razumiju.Bio si kratak i jasan sa odlukom i to je to. Dvije opomene i dovidjenja.
I dok sjedim ovdije u hladu i kroz prozor posmatram njega kontam da je Frojd u pravu i da je Sex korijen svega.
|
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29689 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
mamlaz
Advanced Member

Croatia
9955 Posts
Member since 28/02/2004 |
Posted - 08/09/2004 : 11:17:25
|
quote: Originally posted by perper
quote: Originally posted by mamlaz
Jel se to meni cini ili je stvarno ovaj site u zadnjih tjedan dana uhvatio neki PMS:) Svi se samo nesto svadjamo i pricamo svasta (ukljucujuci i mene:).
Mrzim mrznju!
Pa ja sam mislio da si ti mamlaz, a ne mamlazka! 
 Meni se cini da je ovo neki PMS koji napada i muske 
Mrzim mrznju! |
 |
|
Ramath
Senior Member

Russia
2127 Posts
|
verter
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4877 Posts
Member since 30/04/2002 |
Posted - 09/09/2004 : 01:01:34
|
"Kod nas u Bosni je sve piratsko, mozda mi je i racunar piratski"
ne bih se slozio s tobom.moj windows i office su sa licencom.firma logosoft u kojoj sam kupio racunar ima licencu(nazalost jedina u sarajevu),tako da sam je platio(mislim oko 200-300km ne znam tacno)
AMERICKA NACIJO URADI MI FELACIO!!! |
 |
|
GGG
Senior Member

Slovenia
2561 Posts
Member since 08/11/2003 |
Posted - 09/09/2004 : 01:06:07
|
"strip-scenu na podrucju ex-YU znacajno uzdržavaju i pirati" Nabroji mi piratska izdanja u zadnje 2 godine koja su bila tako znacajna za strip scenu, molim te.
Ja sam kupio Torgala prije tri mjeseca a Helvecane prije pola godine - ako su u posljednje dvije godine ti stripovi izašli u nekakvom legalnom izdanju, bacam ove u smece i kupujem legalne. Do sada si napravio ogroman posao i sve ove primjedbe (bar s moje strane) su u rangu manje od promila prema pohvalama koje zaslužuješ za stripove.com. Cak i ako ti je cilj pratiti samo legalnu hrvatsku strip scenu u posljednje dvije godine.
Osim toga, ako me vec citiraš onda citiraj cijelu izjavu - prvo sam napisao da se u principu sa zabranom slažem. A osim toga nije stvar toliko u piratskim izdanjima vec u skenovima. Za pirate si i sam rekao, da u posljednje dvije godine nisu izdali ništa znacajno i vremenom ce ih biti sve manje. Ali ne znam zašto izjednacavaš pirate sa skenovima starih izdanja (drugo su skenovi novih stripova, koji se mogu tako ili drugacije nabaviti normalnim putem - tu se slažem sa Dadom koji je rekao, da se može skenirati i objaviti samo nekoliko stranica). Možda je ova ideja previše utopicna, ali najbolje bi bilo skenirati što više stripova iz naše mladosti i to staviti na besplatan download - time ce se onemoguciti sve koji na tim skenovima ilegalno zaraduju a i ti stripovi ce možda opstati koju godinu više. Niko se nece buniti zbog stripova koji se ne tiskaju vec 20 godina i to na jednom marginalnom jezicnom podrucju.
Još jednom - ti si gazda, zna se šta je piratstvo i kakav je zakon. U principu je tvoja odluka pravilna i vidjet cemo kako ce se sprovoditi. Ako ti nije više do citanja mojih primjedbi dodaj jedan i necu te više opterecivati s njima i stvar cu smatrati zakljucenom |
 |
|
verter
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4877 Posts
Posted - 09/09/2004 : 01:09:12
|
"A dobro si to rekao, bas. Lako je njima budalu zajebavat..."
izgleda da imamo vise od jednog mamlaza ovdje   
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29689 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 09/09/2004 : 12:56:19
|
quote: Originally posted by GGG
Ja sam kupio Torgala prije tri mjeseca a Helvecane prije pola godine - ako su u posljednje dvije godine ti stripovi izašli u nekakvom legalnom izdanju, bacam ove u smece i kupujem legalne. Do sada si napravio ogroman posao i sve ove primjedbe (bar s moje strane) su u rangu manje od promila prema pohvalama koje zaslužuješ za stripove.com. Cak i ako ti je cilj pratiti samo legalnu hrvatsku strip scenu u posljednje dvije godine.
Osim toga, ako me vec citiraš onda citiraj cijelu izjavu - prvo sam napisao da se u principu sa zabranom slažem. A osim toga nije stvar toliko u piratskim izdanjima vec u skenovima. Za pirate si i sam rekao, da u posljednje dvije godine nisu izdali ništa znacajno i vremenom ce ih biti sve manje. Ali ne znam zašto izjednacavaš pirate sa skenovima starih izdanja (drugo su skenovi novih stripova, koji se mogu tako ili drugacije nabaviti normalnim putem - tu se slažem sa Dadom koji je rekao, da se može skenirati i objaviti samo nekoliko stranica). Možda je ova ideja previše utopicna, ali najbolje bi bilo skenirati što više stripova iz naše mladosti i to staviti na besplatan download - time ce se onemoguciti sve koji na tim skenovima ilegalno zaraduju a i ti stripovi ce možda opstati koju godinu više. Niko se nece buniti zbog stripova koji se ne tiskaju vec 20 godina i to na jednom marginalnom jezicnom podrucju.
Još jednom - ti si gazda, zna se šta je piratstvo i kakav je zakon. U principu je tvoja odluka pravilna i vidjet cemo kako ce se sprovoditi. Ako ti nije više do citanja mojih primjedbi dodaj jedan i necu te više opterecivati s njima i stvar cu smatrati zakljucenom
Thorgal je izasao davno, a i trenutno izlazi u Stripoteci. Da nije bilo pirata mozda bi se pojavio i kao Marketprintov album. Helvecani - pa postoje razne indicije da su to radili neki legalni izdavaci, sto cijelu stvar cini jos gorom. Ali ajde, to je bitno izdanje, mada opet, to je Corto i sumnjam da se to bas nikad ne bi pojavilo.
Sto se zabrane skenova tice, ako cemo biti striktni, svejedno je bio sken ili papir, nije bitan medij bitno je krsenje prava. Ili hoces reci da je ok zabraniti piratski muzicki CD, a piratsku audio kazetu ne treba zabraniti? Moje misljenje oko toga nije tako kruto i opet, u principu mislim da skenovi nisu tolika steta izdavacima, ali ponavljam, ja sam dobio upozorenje koje je ukljucivalo i skenove i toga se moram drzati.
Sto se tvoje utopicne ideje tice, imas pravo - utopicna je i neostvariva.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
 |
|
wiz
Advanced Member

Slovenia
5487 Posts
Member since 20/10/2003 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 09/09/2004 : 13:52:20
|
quote: Originally posted by wiz
Markose: a sta skenovi tudjih stripova npr. Marvel, DC, Dark Horse??
_____________________ Judo Dancer!
Pirat je pirat brate, sta je tu nejasno?
Kakav je Bože ovo doš'o vakat i zeman? Ljudi zlo ni ne zapamte a vec zaborave. |
 |
|
Dok Lester
Advanced Member

5078 Posts
Member since 15/11/2001 |
Posted - 09/09/2004 : 15:29:20
|
Koja je razlika izmedju pirata i gusara, Sejo? ;-)))
"When I do good, I feel good; when I do bad, I feel bad, and that is my religion." |
 |
|
Zole
stripovi.com kum

.jpg)
Croatia
4286 Posts
Member since 24/10/2001 |
Posted - 09/09/2004 : 15:56:26
|
Ima neka razlika, to sam skuzio gledajuci DVD Pirata s Kariba, al sam zaboravio. :-)
Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! |
 |
|
verter
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4877 Posts
Posted - 09/09/2004 : 17:32:11
|
a ja sam skontao gledajuci piratski dvd pirata s kariba 
PS:bas prekjuce kontam da je renky ovdje da opali jedan svoj crtez na svu ovu halabuku  
Edited by - verter on 10/09/2004 00:34:32 |
 |
|
big joco
Senior Member

.jpg)
Slovenia
1713 Posts
Member since 27/05/2003 |
|
Ramath
Senior Member

Russia
2127 Posts
|
GGG
Senior Member

Slovenia
2561 Posts
Member since 08/11/2003 |
|
wiz
Advanced Member

Slovenia
5487 Posts
Member since 20/10/2003 |
Posted - 09/09/2004 : 22:39:57
|
Trebao je Berni maci sa prodaje novog Dylana 

jos ima pravi naslov 
_____________________ Judo Dancer! |
Edited by - wiz on 09/09/2004 22:41:34 |
 |
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
Posted - 09/09/2004 : 23:21:25
|
quote: Originally posted by GGG
OK Markose, ti se samo drži stripove.com iznad vode :-).
Tako je!
In my dream I was drowning my sorrows, but my sorrows they learned to swim... |
 |
|
big joco
Senior Member

.jpg)
Slovenia
1713 Posts
Member since 27/05/2003 |
|
Topic  |