forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Top Sales Charts in August 2004
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

Tally
Average Member

Croatia
744 Posts

Member since 13/01/2003

Posted - 22/09/2004 : 10:15:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Tally a Private Message
Objavili smo HULK/WOLVERINA i BANNERA, a LOKI ce ipak morati pricekati još neko vrijeme. Dakle, na ledu je.

Djoletu: Za ovu i iducu godinu planirao sam objaviti samo tu prvu pricu. INTIFADA! story i ostale ce pricekati 2006. A i sami ste rekli da prodaja u USA ništa ne znaci da bi se prodalo kod nas. Hej, nisam rekao da ne bih želio objaviti New X-Mene, nego ima ih previše da bi krenuli ove godine.

Ima li još nešto što bi vrijedilo objaviti od X-Mena a da nisu ova dva serijala.

Mislio sam ih možda zamijeniti s X-MEN UNLIMITED. Zgodan serijal jer u svakom US izdanju objave dvije kratke i gotove samostalne pricice. Mogao bih izabrati najatraktivnije pricice i napraviti 3 cro izdanja. Dakle, cca: 12 pricica. Što kažeš na ovu ideju? Ima cak i odlicna prica koju je crtao Bisley.

Tally www.LMInfo.hr/comics
Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
4036 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 22/09/2004 : 11:32:41  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message
prica koju je crtao bisley je koma! uglavnom su x-men unlimited koma, pogotovo ovaj sad vol.2. od njih vrijedi jedino baccalov broj 1 (prve serije) i broj 42 (prve serije) u kojem je kratki strip zezelja i macana...

>Ima li još nešto što bi vrijedilo objaviti od X-Mena a da nisu ova dva serijala.

ima. mekanix. crtaju bobillo i sosa, 6 sveski, zaokruzena prica. takodjer od novih ongoing x-mena isplatilo bi se krenuti s astonishing x-men. jesu komercijala i prica je "za siroku publiku", ali su korektno napisani i crta ih fenomenalni cassaday.

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 22/09/2004 : 11:39:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
zveles je u pravu, Whedonovi Astonishing bi trebalo biti iole bolji.

X-treme su se, nakon završetka tog serijala samo preselili u Uncanny, svi plotovi se tamo nastavljaju, od XSE pa nadalje. Dok se svi plotovi New X-mena završavaju sa 154. Pa ti vidi cega ima više.

A ne kažem ja da ti nešto ne želiš da objaviš, vec samo da ako objavljuješ, bolje objaviš ono što je bolje, i pride ima više smisla.

"Well, wobble my webs and call me shaky!"
Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
4036 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 22/09/2004 : 13:28:32  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message
btw, tally, zasto ne bi objavio x-force/x-statix??? to je sada zaokruzeno! ;)

Go to Top of Page

Tally
Average Member

Croatia
744 Posts

Member since 13/01/2003

Posted - 22/09/2004 : 14:12:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Tally a Private Message
Je, skoro sam zaboravio na njih. Možda ih uspijem dobiti umjesto prvo navedenog.

A x-force/x-statix je malo presladunjavo i onako neobicno. Svida mi se, no ima toga previše, zar ne?

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 22/09/2004 : 14:17:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Lupi na naslovnicu Astonishing X-men "Od autora Buffy the vampire slayer!", pa da vidiš kako ce da ide! ;)

Go to Top of Page

Kornboy
Senior Member

Croatia
2936 Posts

Member since 07/06/2002

Posted - 22/09/2004 : 14:25:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Kornboy a Private Message
Astonishing X-men bi definitivno bili dobar izbor.
A ukoliko mislis objavljivati New X Men... bolje ih je objaviti u cjelosti ili nikako.

-velvet darkness they fear-
Go to Top of Page

Tally
Average Member

Croatia
744 Posts

Member since 13/01/2003

Posted - 22/09/2004 : 14:27:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Tally a Private Message
Pretpostavljam da nema smisla prevoditi ono Astonishing? Možda bi cak zvucalo bolje bez toga, no sigurno nam nece dati jer ce se brkati s ostalim izdajnima. Cudno da su Slobodnoj Dalmaciji dozvolili (još kada su ih izdavali) da idu bez onog "AMAZING" SPIDER-MAN, ili "UNNCANY" X-MEN?

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 22/09/2004 : 14:29:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Ma lupi "Neverovatni", i mirna Backa.

Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
4036 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 22/09/2004 : 16:02:23  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message
quote:
Originally posted by Tally

A x-force/x-statix je malo presladunjavo i onako neobicno. Svida mi se, no ima toga previše, zar ne?

nisam siguran da govorimo o istom stripu. presladunjavo? kada (pazi spoiler!) glavni heroji stripa se posluze ucjenom da bi UBILI jednog svog obozavatelja koji pravi probleme, a oni sami su u takvoj situaciji da ga ne smiju taknuti onda je to brutalno realisticno, a ne sladunjavo ili usminkano. bas suprotno od sladunjavog - veoma oporo i gorko!

ima li toga previse? nikad dosta, nikad dosta...
ali, kuzim, za tebe kao izdavaca u ovom trenutku toga ima stvarno previse, svezajedno oko 30-40 sveski.

Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
4036 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 22/09/2004 : 16:11:07  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message
quote:

Pretpostavljam da nema smisla prevoditi ono Astonishing?

nisam za amerikanizaciju hrvatskog jezika, ali sam jos manje za kroatizaciju americkog! neka ostane astonishing, to je isto ime kao i x-men. kad bi se prevodilo "astonishing", onda bi trebalo prevesti i "x-men" - a "zadivljujuci x-ljudi" mi lose zvuci. isto kao sto se daredevil nekad na nasim prostorima zvao nebojsa. nije to to!

Go to Top of Page

Logan
Junior Member

Croatia
365 Posts

Member since 02/12/2003

Posted - 22/09/2004 : 16:12:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Logan a Private Message
OK,Tally-ucini što moraš.
Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
4036 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 22/09/2004 : 16:18:22  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message
btw, prvi storyarc astonishing x-mena je od sest brojeva, pocinje s pricom od samog pocetka (znaci neka nikakvih prednastavaka ili "drama" koje se vuku iz drugih serijala, a prica je stilom bazirana bas na onom sto je prvi milligan izveo u svojim x-statix: x-meni su ovdje puno realisticniji likovi od obicnih super heroja, imaju svoje mane i vrline, te konacno izlaze izvan mutanskog svijeta i djeluju u "real world-u").

Go to Top of Page

Tally
Average Member

Croatia
744 Posts

Member since 13/01/2003

Posted - 22/09/2004 : 16:57:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Tally a Private Message
OK, baš sam napravio neke probe s naslovnicama i vrlo sam zadovoljan. Vjerojatno cu uspjeti promjeniti X-treme X-mene za Astonoshing X-Mene. Ako se to desi, svi koji su sudjelovali u odabiru ovog serijala biti ce posebno nagradeni.

Da, možda je najbolje da ostane izvorno ime.

I meni je želja objavljivati što bolje serijale jer samo tako i ima smisla.

Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 22/09/2004 : 17:38:04  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message
vala ako uspesh da izgurash taj astonishing umesto xtremea chak tju i ja zakleti neprijatelj superhero grupnjaka i x stvari(x-statix se ne rachuna:)pazariti primerak za sebe. ipak je to whedon a kao shto to neko lepo primeti pricha se ne oslanja(previshe) na kontinuitet prethodnih 15xyz87 serijala tako da tje lepo letji i totalnom nepoznaniku mutantskih prilika.a tu je i casadey koji je korektan i oku prijatan crtach tako da je definitivno bolji odabir negoli kordey na xtremeu.
shushka se da tje pisanje serijala posle #12ice preuzeti singer(reziser filmova dezurni krivci i x-men)pa ako serijal zazivi i kod nas verujem da tje i tad odrzati zavidan nivo koji whedon postavlja.

nego tally imal shanse za onog batman-hush oko kojeg se ranije prichalo?

look, maybe i didn`t say every little tiny syllable,no. but basically i said `em,yeah.
Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
4036 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 22/09/2004 : 19:31:27  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message
quote:

Vjerojatno cu uspjeti promjeniti X-treme X-mene za Astonoshing X-Mene.

a da bi sve bilo kako treba, za prijevod se trazi prava beba! kolko nudis?

Go to Top of Page

Tally
Average Member

Croatia
744 Posts

Member since 13/01/2003

Posted - 23/09/2004 : 10:07:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Tally a Private Message
Uh, ala imam težak poso!? Izmedu toliko serijala moram izabrati nešto što ce pobuditi interes i prodaju. Još se neckam koje bi uzeo, no ovi zadnji sigurno vode. No, jos nista nije potpisano pa uvijek postoji mogucnost promjene, što od strane gazde, što od mene.

Za prijevod vec imam covjeka (Emira i svoju malenkost) Ako želiš pomoci, dati cu ti nešto za pocetak da vidimo koliko si dobar i brz. Ne može se posao dobiti tek tako. Treba se dokazati.

Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
4036 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 23/09/2004 : 10:13:13  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message
>Za prijevod vec imam covjeka (Emira i svoju malenkost)

emir je okej prevoditelj, ali nakon one blamaze s bannerom daj, molim te, nemoj nista vise prevoditi! ;) :)))

Go to Top of Page

Tally
Average Member

Croatia
744 Posts

Member since 13/01/2003

Posted - 23/09/2004 : 14:42:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Tally a Private Message
Zvelesu: Oš se ti tuci ili što? Nemoj mi pljuckati po poslu jer cu da te bijem!

Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
4036 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 23/09/2004 : 15:08:09  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message
radi posao kako spada, pa ce te ljudi hvaliti. ovako, radis javni posao i podlozan si kritici. moja kritika je dobronamjerna (za dobrobit stripa) i bolje bi bilo da ispravis greske na koje ti ljudi (izmedju ostalog i moja malenkost) dobronamjerno ukazuju.

tvoj prijevod bannera je bio totalna katastrofa. jebiga, k'o da si engleski ucio u skoli stranih jezika "dr. miomir zuzul"! poradi malo na tome ili unajmi profesionalne prevodioce poput mene, jer - nije bitno da neki strip izadje samo da bi izasao, vec je vazno da izadje da bi ga ljudi razumjeli i zavolili (a samim time i dalje kupovali)! ;)

Go to Top of Page

Tally
Average Member

Croatia
744 Posts

Member since 13/01/2003

Posted - 23/09/2004 : 16:34:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Tally a Private Message
Eh, da znaš što ja sve radim u toj firmi onda bi imao razumijevanja za te "male greške". Prevodim ih kod kuce kada djeca odu spavati. Kritike prihvacam jer i ja želim da stripovi budu još bolji. No, još jedanput moram reci da su na pocetku prevodili ljudi koji su se "furali" da znaju poso pa sam skužio da rade još lošije od mene. Sorry, ali zašto da ovisim o drugima kad i ja to mogu napraviti na vrijeme i malkoc popraviti kucni budžet?

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 23/09/2004 : 18:15:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Dakle, ovo je takva izjava da se izvinjavam svima što cu morati da vicem:

ZATO ŠTO OCAJNO PREVODIŠ I IZ TVOJIH PREVODA COVEKU NIJE JASNO ŠTA SE U STRIPU DEŠAVA, ZATO NE TREBA DA TI POBOLJŠAVAŠ SVOJ KUCNI BUDŽET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ništa licno, samo ako nešto ne znaš da radiš, nemoj to da radiš. Našao si Emira koji, kako cujem, a jedva cekam i da vidim, veoma dobro prevodi stripove. Sigurno postoji još neko ko to radi dobro, ili barem bolje od tebe.

Edited by - Djole on 23/09/2004 19:10:23
Go to Top of Page

degman
Advanced Member

Germany
5797 Posts

Member since 23/03/2003

Posted - 23/09/2004 : 19:03:28  Show Profile Show Extended Profile  Send degman a Private Message
damn djole
krvav si mi danas
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 23/09/2004 : 19:09:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Ok, u pravu si.
Smanjicu font, izvinjavam se.

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 23/09/2004 : 19:11:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Samo me nerviraju te "a što ne bi mog'o ja?" izjave.

Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000