Author |
Topic |
Force
Starting Member
Croatia
35 Posts
Member since 02/10/2004 |
|
Toninho
Advanced Member
Croatia
3825 Posts
Member since 15/05/2004 |
Posted - 08/10/2004 : 07:12:05
|
129 , poslije koje slijedi OSTIX do tu imam sva prva izdanja poslije je bilo još nekih ok epizoda i racunam da bi i trebao dotle dogurati |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
Posted - 08/10/2004 : 07:15:14
|
Ne sasvim odgovor na tvoje pitanje, ali: epizoda na kojoj sam definitivno pukao i rekao "ja ne mogu ovo smeche visse kupovati, koji je meni kurac da na to dajem pare" je bio "Lijepi crveni auto" ili tako nekako.
Iduchi mjesec je bio najgori - ruke su mi se tresle od ideje da nechu kupiti Forda dok sam prolazio pored kioska - ali od tada je svaki put bilo sve laksse.
mcn
*** Utorkom: nova AUKCIJA na Burzi! (pauza do listopada) *** Srijedom: MISTER MACCAK na www.stripovi.com *** CCEtvrtkom: SERGEJ na www.zmcomics.co.yu ***Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)!***Ne zaboravite ni MCNov ORMAR!*** |
|
|
Toninho
Advanced Member
Croatia
3825 Posts
Member since 15/05/2004 |
Posted - 08/10/2004 : 07:31:50
|
nakon ovog mcn-ovog djelca želim samo dodati alanius fordius je odavno sranje i sramota a jedan barba se okrece u grobu i znoji
svi oni koji su se prekasno rodili da bi uživali u odgajanju sebe i pretvaranju u pravu osubu putem nenadjebivih heroja iz alaniusa ne smiju sebi dozvolit taj nemar prema sebi pa da ne nabavljaju ovaj reprint iako , vrimena se minjaju ljudi su drukciji pa možda mladima i nece sist osobno mislim da bi njima tribalo još bolje lec jer smo mi bili naivna djecica a ova banda današnja se vec rada s fakulteteom ovo ja iz osobnog ( dvi kceri gazdarice) koji mi je kurac ovako rano ujutro mislim da bih se zapravo trebao zvati alan kolumbo |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8235 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 08/10/2004 : 08:09:36
|
Alana sam prestao da citam onoga trenutka kada se drzava raspala, pa vise nije bilo Vjesnikovih izdanja u Srbiji. Naravno, najdrazi su mi pvih 75 epizoda, i mada mi se epizode od lazne smrti Broja Jedan do one nesrecne Hik Hik Hura epizode nisu bog zna kako svidele, ali sam se zaista poceo pitati zasto kupujem AFa od Mangie, tad je serijal vec postao besmislen. Ali, kako rekoh, kupovao sam sve dok sam mogao. Najvise zalim za trobrojima, mislim da je to bio Vjesnikov poslovni poduhvat godine. Steta, a ja bas bejase nameracio da ukompletiram Alana kroz trobroje. I jesam, prvih dvanaest;)
God created Adam and Eve, He didn't create Adam and Steve. |
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 08/10/2004 : 08:13:36
|
Ja se nadam da ce Berni izgurati do 75-og broja i onda ugasiti serijal.
Kakav je Bože ovo doš'o vakat i zeman? Ljudi zlo ni ne zapamte a vec zaborave. |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8235 Posts
Member since 22/04/2004 |
|
Bilja
Average Member
Serbia
557 Posts
Member since 16/07/2003 |
Posted - 08/10/2004 : 08:28:32
|
Ne secam se tacno, samo se secam da sam jedno vreme mislila "sto su glupe epizode u poslednje vreme". Mislim da sam ispala najveci mazohista. Izdrzala sam cak do "Mangie". Odvratne epizode. Nisam ni shvatila sasvim koliko su te epizode bile lose dok nisu poceli da izlaze trobroji (reprint) od prve epizode. Tek tada sam ukapirala da je AF imao sjajne epizode na pocetku koje su u neko doba, otprilike kad sam pocela da kupujem a mozda i pre toga, pocele da bivaju sve losije. Secam se, jos cuvam tih 12 trobroja, kako sam se smejala dok sam ih citala. A kasnije epizode, ne da nisu smesne, nego su nekako ljigave i nimalo intelignetne.
PS Toninho, mail ti ne radi. Vraca mi ga Mail Deamon. Inace, odgovor je da radim ali volim malo da pogledam sajtove rano ujutru.
|
|
|
tantus
Senior Member
Slovenia
1651 Posts
Member since 10/09/2003 |
Posted - 08/10/2004 : 08:54:50
|
Dobar Topik!
Kao klinac sam citao Alan Forda povremeno, to su bile epizode od Vjesnikovog broja 100 naviše, znaci epizode 90 i nešto originalne serije, kao i reprize prvih brojeva. Glavna fora je da tada nisam shvatao da su deo tih epizoda reprize, bez obzira što se videla drasticna razlika u crtežu, a i kvalitetu izmedu njih i novih epizoda (ko je o tome razmišljao sa 8 godina). Mislim da sam do kraja 80-ih procitao vecinu Alan Fordova do nekog 180. originalnog broja (kada krece navodna Smrt broja 1), deo sam imao u kolekciji, deo sam procitao ili pozajmio od prijatelja. Tu negde pocinje da se oseca prilican pad u kvalitetu i prestao sam da ih citam.
Onda je 1989. (cini mi se) krenula inicijativa sa Trobrojima u kojima su cak izlazile i neobjavljene epizode i tu priliku jednostavno nisam mogao da propustim. Kada sam skupio prvih 13 trobroja i kada je na moje veliko razocaranje serija prestala da izlazi u Srbiji, nisam izdržao a da ne nabavim kod preprodavaca ostale za koje sam mislio da ih je vredno procitati (mada ne one originalne Vjesnikove prve brojeve, koji su bili suludo skupi, nego vecinom reprize). Sve u svemu danas imam kolekciju od originalnih italijanskih prvih 190 brojeva, prilicnu haoticnu (jer tu su reprize, izdanja veceg formata gde su objavljivane neke neobjavljene epizode, kao što je broj 125 itd.), ali meni vrlo dragu.
Što se tice kvaliteta, prvih 75 epizoda drasticno odskace u kvalitetu od ostatka serije. Posle Magnusovog odlaska iz serijala, kvalitet pocinje da osciluje, mada mislim da može da se cita negde do smrti broja 1 (oko 180. epizode). Poslednja epizoda koja me je sitog nasmejala je bila Nepredvidljivi (valjda original 176), sa Gumifleksom, a koliko se secam i Ružicasta majica za Boba i Veliki banket su dobre.
I naravno, Nenad Brixi je neprevaziden i svaki pokušaj izdavanja AF bez njegovog prevoda je cist promašaj. |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 08/10/2004 : 09:50:11
|
Nekako su me prilike pretekle u prekidu kupovanja. Tamo negde '88. ili kasnije sam "nasledio" od matorog njegovu kolekciju Fordova (koja je u meduvremenu zbog raznoraznih razloga uništena), pa sam poceo da ga skupljam sve dok nije prestao da izlazi kod nas. Reda radi sam kupovao i ona kasnija Maverickova, skor sigurno piratska izdanja. Ali, uzeo sam samo dva broja ovog novog Svetovog, podrške radi, a kada se ispostavilo da im podrška ne treba, hvala lepo, toliko od toga.
"Well, wobble my webs and call me shaky!" |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13153 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 08/10/2004 : 09:55:27
|
ja sam povukao crtu odmah na prvom broju. Pokušao sam ponovo citati taj famozni AF kad je krenuo klasik, ali sam skužio da su mi i te prve epizode dosadne i da humor AF i nije nešto. Zato, zbogom AF od mene - zauvijek
ludaci su me oduvijek voljeli...a i ja njih |
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 08/10/2004 : 10:22:32
|
Zadnje što imam od Alana Forda je epizoda iz 1993. "Arakno"... mislim da to dovoljno govori o tome koliko mi je stalo do tog stripa.
if I make a lot of tinsel then people will want to if I am hardened no fear of further abandonment if I am famous then maybe I feel good in this skin if I am cultured my words will somehow garner respect |
Edited by - kiky on 08/10/2004 10:24:10 |
|
|
corto33
Senior Member
Slovenia
2536 Posts
Member since 18/11/2003 |
Posted - 08/10/2004 : 10:30:24
|
I ja sakupljam samo prvih 75 epizoda, imam skoro sve (u razlicitim izdanjima).
Cak ni tih prvih 75 epizoda, koje je potpisao Magnus, cini mi se da nije sve uradio on, prosli put sam gledao ove 4, koji su mi sumnjivi:
069. Iznenadna ideja 071. Susret s vampirom 072. Vampir u New Yorku 074. Superhik opet napada
|
|
|
Advanced Member
Denmark
3264 Posts
Member since 05/11/2001 |
Posted - 08/10/2004 : 11:09:30
|
nek nam bude bernarda jos dugo pa nek izda tih prvih 75, a poslije cemo popricati :)
*-*"The only thing we have to decide is what to do with the time that is given to us."*-*
|
|
|
marlowe
Advanced Member
Serbia
4279 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 08/10/2004 : 11:15:33
|
quote: Originally posted by stinky
ja sam povukao crtu odmah na prvom broju. Pokušao sam ponovo citati taj famozni AF kad je krenuo klasik, ali sam skužio da su mi i te prve epizode dosadne i da humor AF i nije nešto. Zato, zbogom AF od mene - zauvijek
ludaci su me oduvijek voljeli...a i ja njih
ja sam povukao crtu ispred Svetovog i Bernardovog izdanja. to necu uzimati.
DON'T PLAY NO BOOGIE-WOOGIE ON THE KING OF ROCK 'N' ROLL!!! |
|
|
sonjecka
Senior Member
Croatia
1172 Posts
Member since 29/09/2004 |
|
Heyoka
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4913 Posts
Member since 01/11/2001 |
Posted - 08/10/2004 : 12:16:37
|
Prve epizode su zbilja vrhunske. "Ucviljeni diktator", "Daj!Daj!Daj!", "Kuca duhova"... Sve odlicne epizode!
Ovo smece od Borgisa je otprilike na razini onih famoznih 20 preskocenih brojeva Zagora (možda epizoda "Sayonara" lici na nešto), ovaj Svetov da ne govorim. Prijevod pokojnog Brixyja je nezamjenjiv, a ni kvalitet epizoda sam po sebi nije necemu...
"...nigdje, nigdje, nikad, niko nije pronasao stecak na kome Bosanac kleci i moli. Na kom je prikazan kao sužanj." M.Krleža
|
|
|
realist
Senior Member
Croatia
1206 Posts
Member since 09/09/2003 |
Posted - 08/10/2004 : 12:20:13
|
Istina je da bi današnje generacije mogle više cijeniti Alana Forda.Meni kao klincu nije toliko bilo smiješno pljackanje slijepaca i potkradanje sirotinje da bi se davalo bogatima,ali danas je AF aktualniji nego ikad,prava društvena kronika.Sad umirem od smijeha dok citam stare epizode.
Da,prvih 75 epizoda je prava stvar,ostalo-ne!
Bolje živjeti sto godina kao milijunaš,nego sedam dana u bijedi. |
|
|
BiDi
Senior Member
Slovenia
2439 Posts
Member since 06/05/2002 |
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 08/10/2004 : 12:54:15
|
Prvih 75 su odlicne, no i poslje toga ima dobrih epizoda, tamo do 200 i nekog broja, kasnije je sve rijedje bilo nesto dobro. Kupujem sve, (na zalost) i ova nova izdanja koji po kvaliteti mogu posluziti jedino kao podmetac za kavu ili negdje podbaciti ispod klimavog stola... No kolekcionarski uzimam sve to, jer kad bih uzimao samo kvalitetu, dosta stripova iz opsega ZS i LMS bi takodje bilo izbaceno, i tamo ima doslovce SVASTA... |
|
|
VJ
Advanced Member
Croatia
5947 Posts
Member since 19/10/2001 |
Posted - 08/10/2004 : 13:44:06
|
quote: Originally posted by corto33
Cak ni tih prvih 75 epizoda, koje je potpisao Magnus, cini mi se da nije sve uradio on, prosli put sam gledao ove 4, koji su mi sumnjivi:
069. Iznenadna ideja 071. Susret s vampirom 072. Vampir u New Yorku 074. Superhik opet napada
Crtao je Magnus, ali samo olovku. Izgledaju ti drugacije jer su te epizode tusirali razni crtaci. Magnus je crtao i tusirao sam samo prvih 15 epizoda, ostale koje su i dalje u njegovom stilu je tusirao Romanini. Npr. epizodu 74 koju navodis tusirao je Piffarerio koji je zamjenio Magnusa od broja 76 a strip su nastavili tusirati razni crtaci.
|
|
|
marlowe
Advanced Member
Serbia
4279 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 08/10/2004 : 13:58:09
|
quote: Originally posted by sonjecka
Grozno je i to sto ti novi, ako se to mogu nazvati "Alan Fordovi" toliko kostaju,a da ne spominjem uvez!Ma uzas!
da, i mene nervira razlika u ceni izmedju mekog i tvrdog poveza. tvrdi je 2,5 puta skuplji!!! zasto??? nijedno izdanje nigde nema toliku razliku izmedju tvrdog i mekog. ko tu koga...
DON'T PLAY NO BOOGIE-WOOGIE ON THE KING OF ROCK 'N' ROLL!!! |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 08/10/2004 : 15:14:48
|
quote: Originally posted by marlowe
quote: Originally posted by sonjecka
Grozno je i to sto ti novi, ako se to mogu nazvati "Alan Fordovi" toliko kostaju,a da ne spominjem uvez!Ma uzas!
da, i mene nervira razlika u ceni izmedju mekog i tvrdog poveza. tvrdi je 2,5 puta skuplji!!! zasto??? nijedno izdanje nigde nema toliku razliku izmedju tvrdog i mekog. ko tu koga...
DON'T PLAY NO BOOGIE-WOOGIE ON THE KING OF ROCK 'N' ROLL!!!
Ona misli na Borgisova AF, ne na Strip Agent. A tvrdo izdanje je skuplje jer proizvodnja kosta dosta skuplje i tiraz je visestruko manji.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
Čoro
Starting Member
Croatia
26 Posts
Member since 02/05/2004 |
Posted - 08/10/2004 : 15:41:39
|
quote: Originally posted by mcn
Ne sasvim odgovor na tvoje pitanje, ali: epizoda na kojoj sam definitivno pukao i rekao "ja ne mogu ovo smeche visse kupovati, koji je meni kurac da na to dajem pare" je bio "Lijepi crveni auto" ili tako nekako.
Iduchi mjesec je bio najgori - ruke su mi se tresle od ideje da nechu kupiti Forda dok sam prolazio pored kioska - ali od tada je svaki put bilo sve laksse.
mcn
*** Utorkom: nova AUKCIJA na Burzi! (pauza do listopada) *** Srijedom: MISTER MACCAK na www.stripovi.com *** CCEtvrtkom: SERGEJ na www.zmcomics.co.yu ***Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)!***Ne zaboravite ni MCNov ORMAR!***
Ne mogu vjerovati da si odustao nakon te epizode! Ja se ne sjecam kada sam odustao ali ta epizoda crveni auto mi je remek djelo i jedna od najboljih epizoda Alan Forda ikad. Ma jebo ga patak, to je mozda i jedan od najboljih stripova uopce! Idem ga sada ponovo prolistati da se malo smirim
A opcenito rekao bi da je prvih 30-40 epizoda bilo vrh vrhova, ali i poslije se znala nac pokoja jako dobra epizoda dok nije umro broj jedan. Onda je sve otislo u k... |
|
|
Force
Starting Member
Croatia
35 Posts
Posted - 08/10/2004 : 16:22:32
|
Sad ste me zbunili - jer ja nikad nisam vidio epizodu "Crveni auto". Do sada sam citao na dva mjesta da je to katastrofalno loša epizoda nakon koje je sve otišlo kvragu. A sada je nekome to "remek djelo i jedna od najboljih epizoda Alan Forda ikad"???
(...možda zato jer je on coro...)
:)) sorry :)) |
|
|
Force
Starting Member
Croatia
35 Posts
Posted - 08/10/2004 : 16:29:54
|
quote: Originally posted by SejoSexon
Ja se nadam da ce Berni izgurati do 75-og broja i onda ugasiti serijal.
Meni je rekao da izdaje sigurno prvih 75 epizoda "a poslije cemo vidjeti". |
|
|
Topic |
|