Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
Melina
Average Member
![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif)
![](AvatarUpload/Pepperpot.jpg)
Croatia
641 Posts
Member since 24/10/2001 |
|
Spiderman
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/spider.jpg)
Croatia
2746 Posts
Member since 06/11/2001 |
|
risbozg
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](avatars/1081539176.jpg)
Croatia
15913 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 23/10/2004 : 01:54:26
|
ne to nego me uvije davi parking - potrošim tražeci parking više za benzin nego za stripove :-))
- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leda -- ![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_big.gif)
|
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
BOC
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
Fiji
3587 Posts
Member since 01/12/2002 |
Posted - 23/10/2004 : 09:43:16
|
Kupio sam oba izdanja. Velikim, "pravim" Q-om opet sam oduševljen. Prva liga, stripovi su za prste polizat. Najviše su mi se svidjeli Clowesov "Caricature" i naravno Eddyev strip. Baš me taj Eddyev nekako puknuo, scenarij mi se stvarno svida, a najbolje je što se iz svake linije vidi s kolikom je ljubavlju Eddy taj strip crtao. Mislim da oni kadrovi u kojima se opet susrecu ona zver i njegov gospodar spadaju medu njegove najžešce. Stvarno zakon strip. Onaj sa Japancima biciklistima nisam skužio, ali mi je crtacki dosta originalno izveden, tak da je i to plus. Toth mi je malo bezveze al nije loš. Strip sa TV intervjuom je dobar, opet crtacki originalan, ali pomalo patetican. Malo mi smeta to glasno prozivanje Zapada u stripu. Bilo bi bolje da je autor pricom, crtežom i nekakvim autenticnim situacijama sugerirao bijedu i beznade u Sarajevu za vrijeme (i poslije) rata, nego da njegovi junaci o tome govore tako uzvišenim, deklamatorskim tonom. To je uglavnom to, ovaj broj i broj 2 su mi dosad najbolji.
Highschool - it's like a prison. Sex you want, you don't get it. Sex you get, you don't want! Sedemnajst, sedemnajst, mlad perspektiven kader, namesto glave radar!!! |
|
Lopov
New Member
![](icon_star_gold.gif)
![](avatars/1081434253.jpg)
Croatia
106 Posts
Member since 10/06/2004 |
|
fler
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/lobo08mw.jpg)
Croatia
2056 Posts
Member since 21/10/2003 |
|
mcn
Advanced Member
![](AvatarUpload/nasmejseuboji.gif)
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
Posted - 25/10/2004 : 09:26:45
|
>Melina, kako to da je u prodaji prije velikog Q?
Ne bi trebalo, isti su dan otissli. Osim ako nije zbog razlike u nakladi - Dzzepnog je malo visse, jer je novi, pa ga mozzda ima i gdje velikog nema.
A mozzda je veliki rasprodan...![](icon_smile_big.gif)
mcn
*** Utorkom: nova AUKCIJA na Burzi! (pauza do listopada) *** Srijedom: MISTER MACCAK na www.stripovi.com *** CCEtvrtkom: SERGEJ na www.zmcomics.co.yu ***Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)!***Ne zaboravite ni MCNov ORMAR!*** |
|
Damjan
stripovi.com suradnik
Italy
1458 Posts
Member since 12/02/2004 |
Posted - 25/10/2004 : 10:07:12
|
quote: Originally posted by mcn
>Melina, kako to da je u prodaji prije velikog Q?
Ne bi trebalo, isti su dan otissli. Osim ako nije zbog razlike u nakladi - Dzzepnog je malo visse, jer je novi, pa ga mozzda ima i gdje velikog nema.
A mozzda je veliki rasprodan...![](icon_smile_big.gif)
mcn
*** Utorkom: nova AUKCIJA na Burzi! (pauza do listopada) *** Srijedom: MISTER MACCAK na www.stripovi.com *** CCEtvrtkom: SERGEJ na www.zmcomics.co.yu ***Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)!***Ne zaboravite ni MCNov ORMAR!***
A u meduvremenu u Rijeci nema ni jednog ni drugog. Možda su oba rasprodana? ![](icon_smile_big.gif)
|
|
zveles
Advanced Member
![](AvatarUpload/graves.jpg)
Croatia
4014 Posts
Member since 28/03/2003 |
Posted - 25/10/2004 : 10:37:43
|
u viroviticu je danas stigao veliki, a od malog ni "m". inace, ugodno me iznenadilo sto unutra ima paula popea. :)
![](http://www.inet.hr/~zveles/there.jpg) |
Edited by - zveles on 25/10/2004 10:38:11 |
|
fler
Senior Member
![](AvatarUpload/lobo08mw.jpg)
Croatia
2056 Posts
Member since 21/10/2003 |
Posted - 25/10/2004 : 13:50:23
|
jebemti Vinkovce !! inace, ni Osijek nije bolji - imaju samo džepnog, a od velikog ni kju :)
"Here it is..! "Samsonite"! I was waaay off!" |
|
Damjan
stripovi.com suradnik
Italy
1458 Posts
Member since 12/02/2004 |
Posted - 25/10/2004 : 17:41:23
|
Anyway, malo sam požurio. I veliqi i mali su stigli danas u Rijeku. Mali je toliko mali da ga se nije vidjelo od Alana Forda (???), ali strpljivom potragom ušao sam mu u trag.
Btw, Mcn, u vezi s onim "prebijanjem" o kojem smo govorili, mogu dodati samo jednu rijec - TRONDHEIM. A kada to kaže sociopat koji teži prelasku s konja na magarca... sve je jasno.
Btw part 2, kako samo volim upotrijebiti to: "Btw, Mcn"... ;oD
|
|
BOC
Advanced Member
Fiji
3587 Posts
Posted - 26/10/2004 : 09:48:54
|
quote: Originally posted by zveles
u viroviticu je danas stigao veliki, a od malog ni "m". inace, ugodno me iznenadilo sto unutra ima paula popea. :)
![](http://www.inet.hr/~zveles/there.jpg)
Taj Popeov strip mi se crtacki jako dopao, mislim da je dosta originalan, ali fakat nisam skužio poantu. Njih dvoje, na biciklima u tom stampedu, on nju traži, šta li? Nek mi netko objasni!![](icon_smile_big.gif)
Highschool - it's like a prison. Sex you want, you don't get it. Sex you get, you don't want! Sedemnajst, sedemnajst, mlad perspektiven kader, namesto glave radar!!! |
|
zveles
Advanced Member
Croatia
4014 Posts
Posted - 26/10/2004 : 10:38:51
|
ovaj popeov "yes" je relativno dosta poznat strip, iako je stariji i jedan od njegovih prvih publiciranih u njegovoj thb seriji (valjda to znaci da ce mac nastaviti objavljivati thb?). ovako, kad se strip cita izdvojeno, moze se protumaciti kao ljubav na prvi pogled, dovoljna da covjek izadje iz mase i hrabro krene suprotno od mase... :)
|
sAdam
Junior Member
![](icon_star_bronze.gif) ![](icon_star_bronze.gif)
![](avatars/alien0002.gif)
Croatia
346 Posts
Member since 29/06/2002 |
Posted - 26/10/2004 : 18:39:33
|
quote: jebemti Vinkovce !! inace, ni Osijek nije bolji - imaju samo džepnog, a od velikog ni kju :)
di u osijeku nadje mali q?????? inache ja veliki danas kupio i meni najbolje max-ovi "mi mrtvaci",taj strip ima toliko poruka, da tko zna koliko mi ih je i promaklo |
|
CortoMaltese
Average Member
![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif)
![](AvatarUpload/corto(2).jpg)
Croatia
792 Posts
Member since 16/03/2003 |
Posted - 26/10/2004 : 19:39:32
|
quote: Originally posted by fler
jebemti Vinkovce !! inace, ni Osijek nije bolji - imaju samo džepnog, a od velikog ni kju :)
"Here it is..! "Samsonite"! I was waaay off!"
Pih, a ja kupio veliki brez problema , a za mali sam moro obic cijel Vinkovce. Naso na kolodvoru!! :)) |
|
BOC
Advanced Member
Fiji
3587 Posts
Posted - 26/10/2004 : 20:50:04
|
ovaj popeov "yes" je relativno dosta poznat strip, iako je stariji i jedan od njegovih prvih publiciranih u njegovoj thb seriji (valjda to znaci da ce mac nastaviti objavljivati thb?). ovako, kad se strip cita izdvojeno, moze se protumaciti kao ljubav na prvi pogled, dovoljna da covjek izadje iz mase i hrabro krene suprotno od mase... :)
I ja sam mislio da bi moglo biti tako nešto. Ali na kraju je ona njemu pobjegla a on je ostao sam. Valjda je to uvijek tako u životu.
|
Čoro
Starting Member
Croatia
26 Posts
Member since 02/05/2004 |
Posted - 26/10/2004 : 21:03:43
|
Ukratko: veliki Q je zakon kao i obicno, ali bas sam maloprije procitao malog i nevalja. Zaliboze 10 kn. Primjetio sam u velikom Q reklamu za zeca od Lewisa Trondheima. Kada ce to izaci i tko to izdaje? Koliko ce kostati? Oce li izlaci vise albuma ili samo taj jedan? |
|
zveles
Advanced Member
Croatia
4014 Posts
Posted - 26/10/2004 : 21:32:50
|
quote: Originally posted by BOC
I ja sam mislio da bi moglo biti tako nešto. Ali na kraju je ona njemu pobjegla a on je ostao sam. Valjda je to uvijek tako u životu.
heheheh, you get it! ![](icon_smile_big.gif)
|
Mord
Advanced Member
Croatia
3134 Posts
Member since 20/10/2001 |
|
Kornboy
Senior Member
![](AvatarUpload/lobster.jpg)
Croatia
2936 Posts
Member since 07/06/2002 |
Posted - 27/10/2004 : 22:24:06
|
quote: Originally posted by BOC
heheheh, you get it! ![](icon_smile_big.gif)
Plasim se i mislit o tome. ( )
|Everything is a lie...| |
Edited by - Kornboy on 27/10/2004 22:24:45 |
|
jurica
Senior Member
1799 Posts
Member since 19/02/2003 |
Posted - 28/10/2004 : 09:08:54
|
quote: Originally posted by Coro
Ukratko: veliki Q je zakon kao i obicno, ali bas sam maloprije procitao malog i nevalja. Zaliboze 10 kn. Primjetio sam u velikom Q reklamu za zeca od Lewisa Trondheima. Kada ce to izaci i tko to izdaje? Koliko ce kostati? Oce li izlaci vise albuma ili samo taj jedan?
znas sto? s tvojom placom i kolicinom slobodnog vremena, trebao bi se polako navikavati da ne mislis u formatu 'sto vise vremena za citanje za sto manje para'. sto je 10kn mladom inzenjeru?
inace se pridruzujem komentaru za Q... previse je dobar da bi se to moralo iznova spominjati. najbolji strip magazin koji je ikada izlazio a da bi ja znao za njega. slovenci si veselo mogu zagurati... znaju vec gdje... svoj Stripburger (a to kaze obozavatelj tog magazina koji ga ne propusta!).
a Trondheim? ne poznam nikoga tko je ikada procitao njegov strip a ne deklarira se kao obozavatelj (u stvari, nikoga osim moje sestre koja i inace ne cita stripove, a kad sam joj dao da procita 'Ne,ne,ne' rekla je: 'onaj strip sto ima puno kratkih prica mi nije nesto'... jedini potreban komentar je da taj strip nema vise prica nego je sve jedna.)
kad gdje i kako ce izici 'zekanove hvalevrijedne pustolovine'?
zahtjevam odgovor! |
|
mcn
Advanced Member
![](AvatarUpload/nasmejseuboji.gif)
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
Posted - 28/10/2004 : 10:15:14
|
>kad gdje i kako ce izici 'zekanove hvalevrijedne pustolovine'?
ZEKAN je izdanje More Comicsa te se o datumu i cijeni mozze raspitati iskljuccivo kod njih, na telefone i adrese navedene u reklami.
Ja sam samo prevodio ...
mcn
*** Utorkom: nova AUKCIJA na Burzi! (pauza do listopada) *** Srijedom: MISTER MACCAK na www.stripovi.com *** CCEtvrtkom: SERGEJ na www.zmcomics.co.yu ***Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)!***Ne zaboravite ni MCNov ORMAR!*** |
|
Witchblade
Senior Member
![](AvatarUpload/nite_owl2.jpg)
Croatia
2754 Posts
Member since 22/07/2002 |
Posted - 28/10/2004 : 13:20:19
|
Sitnica jedna... zbog cega voditelj u 'Mi, mrtvaci' izgleda kao Jacobsov Mortimer? Interna neka fora?
Inace, u novom Q najvise mi se svidio Biukovic (naravno)... Lavric je standardno dobar, Kljunovi sve bolesniji, Profesionalci ovaj put nesto slabiji nego inace, Toth i Clowes nelosi...
~ But if of ships I now should sing, what ship would come to me, What ship would bear me ever back across so wide a Sea? ~ |
|
Markos
Webmaster
![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif)
![](AvatarUpload/KPAvatar.jpg)
Croatia
29468 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 28/10/2004 : 13:30:09
|
meni se isto najvise svidio Biukovic, ovu pricu do sada nisam bio procitao... I Clowes mi je isto jako dobar, kao i Toth. Mi, mrtvaci me dojmio ali nisam siguran sto da mislim o njemu jos... Yes mi pak nije nesto. Ostalo je vise manje standardno dobro.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
BOC
Advanced Member
Fiji
3587 Posts
Posted - 28/10/2004 : 20:36:03
|
Meni je Toth bezveze, ali Profesionalci su još brutalniji nego inace. Treba ih objavljivati u svakom broju, oni i Kljunovi su nekako zaštitni znak Q-a.
|
Čoro
Starting Member
Croatia
26 Posts
Member since 02/05/2004 |
Posted - 28/10/2004 : 20:54:41
|
Neznam cemu to odusevljenje Biukovicevim stripom. Mislim, krasno je on to nacrtao, ali je u izradi tog stripa sudjelovao i nekakav scenarista, Jones se mislim zove, koji je napravio zalosno losu i predvidljivu pricu koja nije zasluzila da bude objavljena na stranicama ovog odlicnog casopisa. Bilo koja prica iz citata je deset puta bolja od tog smeca. A Toth mi je bas krasno nacrtan, nikad nisam citao nista od tog tipa, ali sad cu se potruditi i nabaviti kakav njegov stari hit.
Jurice, dobio sam otkaz i zivim na roditeljskoj grbaci pa svakih 10 kn puno znaci. 10 kn = 2 polovna Zagora |
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|