da ti budem iskren nisam siguran kad ce slijedeca ali sam citao da ima pripreme za 6 i 7 i da treba složiti poglavlja kako treba.mislim da ce uskoro. vidio sam da se govori i o osmoj ali kao o nekom svojevrsnom vodicu kroz serijal.
update oko prevoda: oce Tally da mu saljem ove Astonishinge, ssto znaci da ce skoro i ona izdanja najavljena prije CRS :((( ne gledaj te me nista, Bozic ide, Bozicu se nadate, pred Bozic crknete od rada :P imali neko prijedlog gdje da postavim konaccni izgled prijevoda pa da mozete procitati?
------------------------ Apsurdno je priccat o užitku koitusa nekome ko je rodjen impotentan.
Neki hodza kad je vidio sa kojim ga 'razumjevanjem' slusaju vjernici u dzamiji
Kakva je konceptualna razlika izmedu te novije edicije Ultimate Spiderman i npr. onih novijih epizoda klasicnog Amazing Spidermana (tj. Djoletovi TPB-i u recenzijama)? Ultimates je restartana verzija Spidermana od pocetka prema filmu za novije generacije? A u Amazing se nastavlja kako je zapoceto davnih 60-tih?
The greatest trick the devil ever pulled Was convincing the world he didn't exist, That was his power...
ma kaki, to ti je ponovno priccanje najpoznatijih sukoba Spider-Mana sa njegovim najpoznatijim junacima. procitao sam prvih 6, i tu su ti Strvinar, Octopus, Sandman, dr. Doom (!!!), Guster i vjerovali ili ne, opet Strvinar!!!!
------------------------ Apsurdno je priccat o užitku koitusa nekome ko je rodjen impotentan.
Neki hodza kad je vidio sa kojim ga 'razumjevanjem' slusaju vjernici u dzamiji
Ti naravno govoriš o prvim epizodama Amazing Spidermana 60-tih? Zar ne? Te su reprintirane u essentialima... A ove nove ultimate Spiderman objavljuje Tally. Ima tu neceg pametnog?
The greatest trick the devil ever pulled Was convincing the world he didn't exist, That was his power...
Ultimate Spajdi ne prepricava bukvalno stare epizode Spajdija - moderizuje ih i u konceptu, te imamo Normana Osborna odmah na pocetku, kao i MJ, kao i brojne druge stvari.
Marvel Age Spajdi bukvalno prepricava stare epizode Spajdija, od skoro samog pocetka. Modernizovani su crtaci i dijalog, i možda ispravljene neke gluposti iz tog doba, ali sama prica je ostala potpuno ista.
Inace, u odnosu na JMS-a, sve je to dubre.
-- "Tu pensais?! Penser aux autres, ce n'est pas penser a leur place..."
Djole, oni tvoji TPB-ovi koje recenziraš su evolucija nekadašnjih Amazing Spidermana? Znaci Marvel Age je samo stari shit novo pakovanje... A Ultimatesi neka paralelna modernizirana dimenzija Spidemanovog svijeta?
Da, oni tredjovi su regularna serija Amazing Spider-Mana, koja more or less nije prekidana od šezdesetih, i more or less u kontinuitetu je od onda.
USM je deo Ultimate Marvel Univerzuma, gde je sve modernije i drugacije - te se recimo, Avengersi ne zovu Avengersi (tupavo ime, enivej), nego Ultimatesi. Kao što si citajuci Essentialse verovatno mogao da primetiš, Spajdi se nije sreo sa Green Goblinom na onaj nacin. A tek Sa Kingpinom...
-- "Tu pensais?! Penser aux autres, ce n'est pas penser a leur place..."
Tako nekako... S tim da su epizode koje je Djole recenzirao pokušaj Marvela da angažiranjem Strihninskog (heh) da umjetnicki kredibilitet stripu koji je poodavno izgubio utrku s bilo cim kredibilnim.Rezultat toga su price koje odišu "ne podilazimo publici i njihovim zahtjevima" stavom,što je ustvari diktatura jednog pisca koji kompletno citateljstvo drži kao taoce sa svojim je***im idejama...
Morao sam to izbaciti iz sistema... :))
Bolje živjeti sto godina kao milijunaš,nego sedam dana u bijedi.
Slažem se,dijalozi i storytelling su mu odlicni,ali više nego ocito je da ne voli,a ni ne poštuje lik Spider-mana.Jednostavno,to je za njega dobro placeni posao,a sva ova galama oko Sins past se njega nimalo ne tice...
Ah,dobro,bar crtež konstantno diže letvicu...
Bolje živjeti sto godina kao milijunaš,nego sedam dana u bijedi.