Author |
Topic |
Dalma
New Member
Croatia
212 Posts
Member since 01/12/2001 |
|
MAGIC
stripovi.com suradnik
Lebanon
3341 Posts
Member since 12/11/2001 |
Posted - 22/11/2004 : 11:42:46
|
haha...srbi su svudje infiltrirani ;-))))
So many people have come and gone,Their faces fade as the years go by; Yet I still recall as I wander on,As clear as the sun in the summer sky.
|
|
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
|
Heyoka
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4913 Posts
Member since 01/11/2001 |
Posted - 22/11/2004 : 12:37:33
|
Vrag. Zar nisi onomad gledao Smogovce?
"...nigdje, nigdje, nikad, niko nije pronasao stecak na kome Bosanac kleci i moli. Na kom je prikazan kao sužanj." M.Krleža
|
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Posted - 22/11/2004 : 13:09:06
|
quote: Originally posted by Heyoka
Vrag. Zar nisi onomad gledao Smogovce?
"...nigdje, nigdje, nikad, niko nije pronasao stecak na kome Bosanac kleci i moli. Na kom je prikazan kao sužanj." M.Krleža
zadnji put sam ih gledao 1992.
Kakav je Bože ovo doš'o vakat i zeman? Ljudi zlo ni ne zapamte a vec zaborave. |
|
|
zosko
Senior Member
1506 Posts
Member since 03/11/2002 |
|
Dalen
Senior Member
Croatia
2269 Posts
Member since 13/03/2003 |
Posted - 22/11/2004 : 14:08:33
|
O januaru, sekretarici, oficiru i Evropi ne želim komentirati, ali se rijec davo (vrag) u našim krajevima upotrebljava od pamtivijeka, doduše u raznim oblicima kao npr. daval, davli ili vrag, vrazi. U našem dijelektu se recimo kaže za nekog "davle jedan" sa vrlo vrlo "mekim" Ð. To se uvijek kaže u pozitivnom kontekstu, nikad u negativnom. |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 22/11/2004 : 14:29:47
|
I ja sam primetio isuvise srbizama, recimo u poslednjem Martiju Putevi (zar nisu putovi) sudbine, gde imamo raskrsca (zar nisu raskrizja), itd... Nije da mi smesta, naravno... BTW, bas sam mislio to da pomenem u mojoj recenziji kao zanimljivost, sada ne verujem da ima smisla. Ma, sa srbizmima ili bez, vazno je da stripovi izlaze. Jesu li izasli iz stamparije-tiskare novi MM i Mno?
God created Adam and Eve, He didn't create Adam and Steve. |
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Posted - 22/11/2004 : 14:37:56
|
quote: Originally posted by prozirna senka
I ja sam primetio isuvise srbizama, recimo u poslednjem Martiju Putevi (zar nisu putovi) sudbine, gde imamo raskrsca (zar nisu raskrizja), itd... Nije da mi smesta, naravno... BTW, bas sam mislio to da pomenem u mojoj recenziji kao zanimljivost, sada ne verujem da ima smisla. Ma, sa srbizmima ili bez, vazno je da stripovi izlaze. Jesu li izasli iz stamparije-tiskare novi MM i Mno?
God created Adam and Eve, He didn't create Adam and Steve.
vec su od prosle sedmice u mc-u
Kakav je Bože ovo doš'o vakat i zeman? Ljudi zlo ni ne zapamte a vec zaborave. |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
Member since 22/04/2004 |
|
tony starks
Average Member
South Sandwich Islands
833 Posts
Member since 21/10/2003 |
Posted - 22/11/2004 : 15:22:55
|
quote: Originally posted by Dalma
Molim gospodina Radovcica kao glavnog urednika Strip Agenta da prije nego što se tiskaju Martin Mystere i Mister No provjeri prijevod teksta kako se nebi pojavljivale rijeci kao januar, sekretarica, oficir, Evropa, davo itd. A mislim da bi se casnicki cinovi trebali prevoditi onako kako se zovu u HV a ne kako su se zvali u JNA. Pa bi umjesto kapetan trebalo biti satnik a umjesto major bojnik. Hvala.
..... neka greška bude grješka!!!!!!! .....neka helikopter bude zrakomlat!!!!! .....neka u skladu bude sukladno!!!!!! ......neka poglavica bude poglavnik!!!!! .....neka licna zamjenica bude osobna!!!!! .....neka svi jezicni puritanci, uglavnom ..... idu u .....!!!!!!!!
*VIVID LASER EYE GUY* |
|
|
perper
Average Member
Serbia
892 Posts
Member since 12/03/2002 |
Posted - 22/11/2004 : 15:36:29
|
Molim gospodina Radovcica kao glavnog urednika Strip Agenta da prije nego što se tiskaju Martin Mystere i Mister No provjeri prijevod teksta kako se nebi pojavljivale rijeci kao januar, sekretarica, oficir, Evropa, davo itd. A mislim da bi se casnicki cinovi trebali prevoditi onako kako se zovu u HV a ne kako su se zvali u JNA. Pa bi umjesto kapetan trebalo biti satnik a umjesto major bojnik. Hvala.
Uh, jebo te, pa kako ces to preziv(j)eti??? Pa ti nisi znao da ti je Bernard u stvari Crnogorac... |
|
|
Advanced Member
Denmark
3264 Posts
Member since 05/11/2001 |
Posted - 22/11/2004 : 15:50:16
|
ha, to sad hrvati imaju problema da svi konsekventno koriste isti rijecnik? zanimljivo. ja nemam pojma iz kojeg rijecnika potice koja rijec kad pricam maternji, ili ti bosanski. u toku zadnjih 10 godina u izbjeglistvu sam bombardiran sa toliko razlicitih izraza za mnoge pojmove, da mi je prosto nemoguce razluciti iz kojeg danasnjeg jezika to potice. nepomaze tu ni to sto se gleda srpska tv, hrvatska, bosanska, pa sve pomjesas. a narocito i ovakvi forumi gdje se pise i rvatski i bosanski i srpski, a niko izgleda nezna odakle koja rijec potice. zanimljivo :)
*-*"The only thing we have to decide is what to do with the time that is given to us."*-*
|
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 22/11/2004 : 16:01:08
|
Pa zar je gosp. Radovcic glavni lektor i prevoditelj SA? Tih par primjera uopce nisu neka velika stilska pogreška. Nakon svih onih Dnevnikovih stripova, ovako minorne "greškice" uopce ne primjecujem. Gramaticke greške da, ali tipa januar, sekretarica te oficir niti ne...
The greatest trick the devil ever pulled Was convincing the world he didn't exist, That was his power... |
|
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15633 Posts
Member since 10/08/2003 |
|
zosko
Senior Member
1506 Posts
Posted - 22/11/2004 : 16:17:37
|
quote: Originally posted by tony starks .....neka svi jezicni puritanci, uglavnom ..... idu u .....!!!!!!!!
vidi, kad odrastes i, mozda, krenes u potragu za poslom, ili obolis, ili zatrebas kredit, ili onda ces mozda shvatiti znacenje nekih stvari; znas kako neki kazu: los gospodar, dobar sluga (zapamti ovu poslovicu i razmisli jos jednom o svojim stavovima za par godina) a sve odrasle velikodusne ljude sirokih plemenitih shvacanja treba malo na tretman u inozemstvo; naravno, da se upoznaju poslovicom putem lerning baj duing |
|
|
realist
Senior Member
Croatia
1206 Posts
Member since 09/09/2003 |
Posted - 22/11/2004 : 17:32:47
|
quote: Originally posted by zosko
quote: Originally posted by tony starks .....neka svi jezicni puritanci, uglavnom ..... idu u .....!!!!!!!!
naravno, da se upoznaju poslovicom putem lerning baj duing
E,to je loš pravopis
Bolje živjeti sto godina kao milijunaš,nego sedam dana u bijedi. |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 22/11/2004 : 18:26:37
|
Gospodine Radovcicu, optuženi ste za konstantno neodogovorno i neprecizno iznošenje minimuma vitalnih informacija glede izlazaka vaših izdanja te neprofesionalno i nepravovremeno informiranje citalacke publike. Publika je takoder živo bice koje treba svoje duševne hrane, a to su informacije o datumima izlaska svih vaših stripova.
A kao drugo, vaš odnos prema hrvatskom pravopisu i sintaksi takoder je doveden u pitanje zbog vec navedene uporabe arhaizama i neželjenih tudica.
Casni sud moli prisutne forumaše da iznesu svoju odluku glede pravnog lijeka!
Hvala!
The greatest trick the devil ever pulled Was convincing the world he didn't exist, That was his power... |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 22/11/2004 : 18:29:23
|
Po prvoj tacki - kriv je.
Po drugoj tacki - nevin je.
Sve skupa - nevin je, usled nedostatka dokaza da se omrsio. ;)
-- "...Una citta' aldila' dello spazio e del tempo, malincolica, pigra, affascinante... e chissa' come doveva essere quando questi canali erano pieni dell'acqua della laguna..." |
|
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3992 Posts
Member since 28/03/2003 |
Posted - 22/11/2004 : 18:35:28
|
za kaznu, osudjujemo gorepomenutog da slijedeci mjesec mora krunuti s barem jos 10 novih mjesecnih strip naslova. napomena: pozeljno bi bilo da u tim naslovima bude sto vise pravotopisnih grjeski, tako da mu sto cesce mozemo izricati istu prijesudbu.
vrhovni sud republike klitoris (samopridruzeni i samoproglaseni clan i presudbenik) velesudac, zveles-udac
|
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 22/11/2004 : 18:40:00
|
Al optuženi još ništa nije rekao u svoju obranu!!?? Ne možete ga samo tako optužiti da je nevin na temelju jednog posta laicki pripremljene postavke presude! Covjek je, ima pravo na svoj izkaz.
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 22/11/2004 : 18:41:18
|
Ma jok, odakle ti to?
-- "...Una citta' aldila' dello spazio e del tempo, malincolica, pigra, affascinante... e chissa' come doveva essere quando questi canali erano pieni dell'acqua della laguna..." |
|
|
zosko
Senior Member
1506 Posts
Posted - 22/11/2004 : 19:01:43
|
preuzimam dragovoljno, neprozvano i nepovezano obranu optuzenog. na nepostavljeno pitanje o krivici, optuzeni nije odgovorio; obrana se poziva na prevodioca, te naglaseno odbija svaku odgovornost optuzenoga. prevodioc telepatski izjavljuje: "fleksibilnost, to se danas trazi, nije savrseno, al' je djabe bre" |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9934 Posts
Member since 28/02/2004 |
Posted - 22/11/2004 : 21:20:54
|
Tako je: Kao ne razumijemo o cemu se prica!!! Zao mi je samo sto ima dosta neobrazovane ekipe pa ne razumiju internacionalne rijeci!!!! Jebes ga, zivjela zaostalost!!! PS: I nemoj da mi neko prica slucajno o napretku jer takvih mamlaza ima u svih sest "drzava"!
Mrzim mrznju! |
|
|
Topic |
|