Author |
Topic |
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
Posted - 21/12/2004 : 13:58:48
|
... zavoljeli u posljednjih godinu dana? Ili dvije? Ili pet? Ali ono, bass zavaoljeli ...
Ovo je anketa za one iznad 30, onako, da vidim je l' se ccita samo nostalgije radi ili je nekom novom stripu moguche joss kroz okosstalost prodrijeti.
Napomena: Ako ste Bonellijeve ccitali prije, novi nose pola boda. Mange nose dva.
mcn
Q STRIP i DZZEPNI Q na svim kioscima! *** Utorkom: nova AUKCIJA na Burzi! *** Srijedom: MISTER MACCAK na www.stripovi.com *** CCEtvrtkom: SERGEJ na www.zmcomics.co.yu ***Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)!
|
|
PAJDO
Senior Member
Croatia
2236 Posts
Member since 10/04/2003 |
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3993 Posts
Member since 28/03/2003 |
Posted - 21/12/2004 : 14:09:36
|
"Daisy Kutter" Kazu Kabuishia, americko izdanje, Viper Comics. (i dekara i ja smo istovremeno, a potpuno odvojeno otkrili ovaj strip )
|
|
|
GTI_TURBO
Advanced Member
3854 Posts
Member since 28/07/2004 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29349 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 21/12/2004 : 14:10:27
|
Ja imam 29,3 godine, ne znam jel se racuna. Ali ipak...
Ken Parker:-) Sandman. Maus. Rdeci alarm. Lone Wolf and Cub. Usagi. Bone. Magico Vento. Watchmen. Lamu.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 21/12/2004 : 14:10:42
|
Nemam iznad 30, ali nisam ni preeeviše daleko, pa ako smem...
U poslednjih godinu dana, zavoleo sam Sillage i Geu, mada mi se dopadala i pre, ali tek sada mogu da je sagledam.
A za dve, ili pet godina, pa recimo Invisibles, Maison Ikokku (jel ima tome samo pet godina? Tko ce ga znati), Swamp Thing (eto, nisam ga ranije citao u kompletu)... mada, ni Moore ni Morrison nisu za voljenje, oni su za hvatanje za glavu...
Ali, ako pricamo o stripu koji mi je baš postao drag u tom periodu, to je vec malo teže... recimo da mi je posle Majcinske ljubavi Usagi postao veoma drag, i neke od starih Spajdijevih epizoda, mada je to više kašnjenje sa moje strane, nego novi stripovi...
LBN me je šarmirao krajem, za koji sam se plašio da nece ispasti kako treba, ali jeste, mada tek treba da ga procitam kao celinu...
-- "Tu pensais?! Penser aux autres, ce n'est pas penser a leur place..." |
|
|
Blek Stena
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1344 Posts
Member since 03/07/2004 |
Posted - 21/12/2004 : 15:28:25
|
Nisam bass puno proccitao,uglavnom domace. A da sam ih zavolio jesam
1.Pali Andjeo 2.LBN 3.Bicc Bozziji 4.100 Bullets 5.Eudora 6.Martina,Maccak,Vilintuljak... |
|
|
Watashi
Senior Member
Croatia
1382 Posts
Member since 11/11/2004 |
Posted - 21/12/2004 : 15:32:09
|
Ja imam 52 :o
"I wish I would have a real tragic love affair and get so bummed out that I'd just quit my job and become a bum for a few years, because I was thinking about doing that anyway" --Jack Handey |
|
|
Watashi
Senior Member
Croatia
1382 Posts
Member since 11/11/2004 |
Posted - 21/12/2004 : 15:42:32
|
ovaj, 25 :o :o
"I wish I would have a real tragic love affair and get so bummed out that I'd just quit my job and become a bum for a few years, because I was thinking about doing that anyway" --Jack Handey |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 21/12/2004 : 15:54:17
|
Eto, kao punopravni clan ovog elitnog kluba (bar da necemu vrede ove stare kosti) cu da ostavim svoj spisak. A vi mladjahni, brisite ove vase postove, nije ovo za vas:))
Ehm, otkrice godine i decenije je Tomaz Lavric i to opet zahvaljujuci tebi macane! Sto opet potvrdjuje svrsishodnost i opravdanost Q. I nisi mi odgovorio kad ce br 7;)
Pored Crvenog alarma svideli su mi se jos: MV NN Druna:) Bic Bozji Ima jos nesto, ali da ne pravim podugacak spisak...
CRNO-BELI, CRNO-BELI!!! |
|
|
zosko
Senior Member
1506 Posts
Posted - 21/12/2004 : 15:54:38
|
bonellijevac, 30+ "nove" zavolio:
neke brojeve jeremije (NE 25icu, kvari cijeli serijal) indijansko ljeto
ken parker (kvalitetno tiskan, osrednji prijevod (kao da se razumijem)) john kendall (c/b arturo del castillo; kod ovoga jos malo vazem, ali ako se vec onaj blentavi kubertov tex cita/prodaje...)
|
|
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
|
marlowe
Advanced Member
Serbia
4279 Posts
Member since 24/09/2002 |
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 21/12/2004 : 16:54:56
|
Zadnjih par godina:
Grendel Tales - Ponos vragova Calvin & Hobes Grunge genetika Bone Bic Božji Tugovanka Kran Okružen mrtvima Nepobedivi Tocak
Ipak ne mogu reci da sam ih zavolija jer smo tek u fazi upoznavanja s obzirom na kolicinu prezentiranog materijala ali je ipak nešto novo. Mislim da smo u fazi simpatiziranja
U prošloj dekadi:
Ratnici sa Akbara
...a sigurno bi se dalo još šta spomenuti da moj staracki mozak nije preumoran
www.sd-gradac.hr ( nogomet ) www.gradac.hr |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29349 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
zosko
Senior Member
1506 Posts
|
Damjan
stripovi.com suradnik
Italy
1458 Posts
Member since 12/02/2004 |
Posted - 21/12/2004 : 17:32:10
|
Ja sam debelo ispod tridesete, ali ipak cu "provaliti" u ovu anketu s obzirom da stripove intenzivno pratim vec 20 godina (naucio sam citati sa 4 jer me bratic napalio na Zagora), pa je bilo i za mene prilike da se pretvorim u nostalgicara, heh (ipak, volim misliti da se to nije dogodilo).
Drugim rijecima, ne mogu izdržati a da se ne umiješam u tako inspirativan topic iako mi tu nije mjesto. *blushing*
Dakle, u zadnjih godinu dvije nije bilo mnogo stvari koje sam nešto narocito zavolio, ali tu su definitivno Korrigansi i Mladi Ciceron. Mislim da je važna pojava na domacem terenu "Mali Q" - Barbarin Blaž je zakon, ali kod njega je teško izbjeci opravdane usporedbe sa Kranom, pa onda radije dajem glas za Honesty Chase.
|
|
|
Liberty Seb
Starting Member
Slovenia
15 Posts
Member since 13/04/2003 |
|
Gaston
stripovi.com suradnik
Croatia
5935 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 21/12/2004 : 18:02:03
|
Iskreno, volio bih da imam 10 godina manje i da ne mogu ovdje glasovati.
Evo mog izbora (u obzir sam uzeo samo izdanja koja sam po prvi put procitao unutar posljednje 2 godine):
Grunge genetika Bone Calvin & Hobbes Grendel Tales - Ponos vragova Magicni Vetar
And I must be an acrobat to talk like this and act like that... |
|
|
osim
Senior Member
Vatican City
1686 Posts
Member since 12/11/2002 |
Posted - 21/12/2004 : 19:12:01
|
strip koji me je definitivno oborio s nogu kad sam ga prvi put procitao bio je Noseni vetrom, i to negde krajem 80-ih u Stripoteci |
|
|
ninel
Senior Member
Serbia
1583 Posts
Member since 16/11/2004 |
Posted - 21/12/2004 : 19:44:41
|
CRAIG THOMPSON: BLANKETS Strip nad kojim sam se najviše oduševio u poslednjih par godina. Dekice su naprosto odlicne.
KEN PARKER Ken parker je legenda,Krvavi lov, Melez, Bela tišina..., da o Titanima uopšte ne govorim.
KEN PARKER KLASIK Kad sam video na CRŠ-u prvih šest knjiga o Ken Parkeru zaljubio sam se na prvi pogled. Odlicna štampa, papir,prevod, tvrde korice, originalne naslovnice i fenomenalan dizajn. Samo, ko ce da ceka pola godine na novih šest stripova? Markose, zar ne bi mogao izbaciti svakog meseca šest komada?!
PRATT: JEZUITA DŽO Prošle sedmice sam kod Buha kupio taj strip i mogu samo da kažem da je to jedan od tri najbolja Prattova ostvarenja (pored Corta u Sibiru i Male Tvrdave u Dankaliji)
ALAN FORD KLASIK Ponovo ga kupujem i citam. Skoro sam vec zaboravio, kako je to dobar strip.Za sva vremena.I na kraju još
MILOVIC: GRBE U VRTU Poezija u koloru.
|
|
|
marlowe
Advanced Member
Serbia
4279 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 21/12/2004 : 20:24:39
|
quote: Originally posted by ninel
CRAIG THOMPSON: BLANKETS Strip nad kojim sam se najviše oduševio u poslednjih par godina. Dekice su naprosto odlicne.
e, slazem se. Blankets je odlican. fala chika dekara.
Double the powder and shorten the fuse!!! |
|
|
dobricina
Advanced Member
Croatia
4507 Posts
Member since 02/09/2004 |
Posted - 21/12/2004 : 20:36:44
|
quote: Originally posted by mcn
... zavoljeli u posljednjih godinu dana? Ili dvije? Ili pet? Ali ono, bass zavaoljeli ...
Ovo je anketa za one iznad 30, onako, da vidim je l' se ccita samo nostalgije radi ili je nekom novom stripu moguche joss kroz okosstalost prodrijeti.
Napomena: Ako ste Bonellijeve ccitali prije, novi nose pola boda. Mange nose dva.
mcn
Q STRIP i DZZEPNI Q na svim kioscima! *** Utorkom: nova AUKCIJA na Burzi! *** Srijedom: MISTER MACCAK na www.stripovi.com *** CCEtvrtkom: SERGEJ na www.zmcomics.co.yu ***Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)!
A jel' smijem i ja....evo još tocno dva mjeseca do punih 30! Zavoleo sam devojku iz grada...hgmrhgmbh...šta i ja pricam svašta... Dakle, u proteklih 10ak godina zavolio sam ove "nove" stripicce - Lazarus Ledd, Nathan Never, Druuna, Dick Long , Okruzen mrtvima, Magico Vento još nekako apsorbiram, Legs te Zona X! Bonelije sam, uz skoro sve ostalo što postoji , citao i ranije... Mange....hm...Spunky Knight!
_____________________________________________________________________________ Krstarim mrezom zlocina, radim red i tjeram pravdu! dobricina pomaze kad se najmanje nadas! |
|
|
Toto
Starting Member
Vatican City
83 Posts
Member since 12/01/2004 |
Posted - 21/12/2004 : 20:46:35
|
Fala bogu mcn nije odredio i gornju granicu starosti otkrica godine (barem za mene),onako iz senilne glave:
DANIEL CLOWES- GHOST WORLD CRAIG THOMPSON- BLANKETS - GUERRE D'ALLAN kult: Tony Millionaire- MAAKIES a naj-naj: CHRIS WARE- JIMMY CORRIGAN
i (neskromno, ali iskreno): Lavric- SLEPO SONCE
P.S. Koji su ovi: Mladi Ciceron, Lamu, "Daisy Kutter" ? P.P.S. Hvala svima na pohvalama ALARMA
Toto |
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17087 Posts
Member since 25/10/2001 |
|
Topic |
|