forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Koji ste strip ...
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 6

Kruger
Advanced Member

Croatia
17087 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 28/12/2004 : 18:51:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
izbor jednog mog prijatelja

pajo patak
gaston
krcko
korto malteze
pat mekdonald
hogar
p. bluberi
den deri
p. valijant
zavisa

poglavica
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17087 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 28/12/2004 : 18:52:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
jedan drugi frend zavolio ej

alan forda
zagora
mister noa
bleka i marka
i ken parkera
Go to Top of Page

Damjan
stripovi.com suradnik

Italy
1458 Posts

Member since 12/02/2004

Posted - 28/12/2004 : 22:38:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit Damjan's Homepage  Send Damjan a Private Message
quote:
Originally posted by Kruger

jedan drugi frend zavolio ej

alan forda
zagora
mister noa
bleka i marka
i ken parkera

Uh. Znam da zvuci nevjerojatno, ali i nakon '70.-ih napravljena su dva tri dobra stripa.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17087 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 28/12/2004 : 23:12:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
damjane nisu svi zaludjeni glupostima
naravno da jesu , ali kalsika je kalsika
Go to Top of Page

mike
Senior Member

Slovenia
2848 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 29/12/2004 : 02:12:21  Show Profile Show Extended Profile  Send mike a Private Message
Nekolivo vas je spomenulo

Jimmy Corrigan by Chris Ware

i

Blankets by Craig Thompson

Dobro. Ali gde vi to nabaviste? Preko Amazona?

Jack the Black.
Go to Top of Page

cromosom
Starting Member

Croatia
33 Posts

Member since 02/04/2004

Posted - 29/12/2004 : 21:03:25  Show Profile Show Extended Profile  Send cromosom a Private Message
Tesko mi je u ovim starackim godinama voljeti stripove na tako potpun i zanesen nacin kao u djetinjstvu kada su Zagor, Alan Ford i drugi junaci bili vaznijii veci od zivota , al' nadje su uvijek neki koji obuzme i ponese duh ... Mada nije u toj kategoriji, Nathan Never me odmah osvojio, Usagi (citao samo jednu knjigu, mislim br. 3) me ocarao jednostavnoscu, emotivnoscu i sadrzajnoscu pricica, jedan kineski crtac prica koje ukazuju na duh budizma takodjer (mada mu se ne sjecam imena). Pronasao sam na www.klopkazapionira.com konceptualni rad nekolicine crtaca i pisca koji je zarazan likovnim minimalizmom i humorom ("Robusto" ili tako nesto), "Trashead" je vrlo dobar, X-Man (druga polovica Spider-Man izdanja) mi je bio otkrice, hrvatski "Grandel" je iznimno lijepo napisana i nacrtana prica (najteze je voditi nekoliko paralelnih prica), otkrio sam, mada kasno, i Druunu koja mi se, osim iz ocitih razloga svidjela i zbog autorove sposobnosti u vladanju vremenom (vremenski tijek u sceni na plazi, kad noge ljubavnika dodirne more pod utjecajem plime), dokopao se i albuma "Indijansko ljeto" koji me ocarao prekrasnim crtezom i atmosferom u kadrovima (scena "silovanja" na plazi s leptiricima djeluje kao igra, dok "vodjenje ljubavi" u kadi djeluje perverzno i ogavno)...

tisucljetne mi kulture!
Go to Top of Page

Damjan
stripovi.com suradnik

Italy
1458 Posts

Member since 12/02/2004

Posted - 29/12/2004 : 21:40:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit Damjan's Homepage  Send Damjan a Private Message
quote:

damjane nisu svi zaludjeni glupostima
naravno da jesu , ali kalsika je kalsika

Nije mi baš jasno na što misliš kada kažeš "gluposti"?
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 29/12/2004 : 21:46:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
quote:
Originally posted by mike

Jimmy Corrigan by Chris Ware i Blankets by Craig Thompson

Ili tokom šetnje po inozemstvu?

--
"The sphinx. That has tits, right?"
Go to Top of Page

marlowe
Advanced Member

Serbia
4279 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 29/12/2004 : 22:00:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit marlowe's Homepage  Send marlowe a Private Message
quote:

i

Jack the Black.

vazno je imati prava poznanstva...

Double the powder and shorten the fuse!!!
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17087 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 29/12/2004 : 22:49:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
damjan
pa mislim da ove moderne gluposti
x - men , zhgd - men , krsvgt - men i ostali americki otpad
pa onda dodate gluposti iz andergaund scene , da ne govorimo koliko se i francuska skola pokvarila pod uticajem raznog otpada
Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 29/12/2004 : 23:10:01  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
ko ti je kriv kad citas lose americke stripove,probaj nesto dobro kao npr. the walking dead .

"Come along, follow me as I lead through the darkness
As I provide just enough spark, that we need to proceed"
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17087 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 29/12/2004 : 23:18:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
seinfild

nisam lud , da se jos i na to navucem , pa gdje bi bio onda kraj
Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 29/12/2004 : 23:19:14  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
ne stvarno probaj ovaj strip pa reci,ni ja ne citam sranja od spidija,supermena,xmena i ostalih gluposti koje tally izdaje!

"Come along, follow me as I lead through the darkness
As I provide just enough spark, that we need to proceed"
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29350 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 29/12/2004 : 23:23:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:

i

Jack the Black.

Preko dobrih prijatelja. (Bok Melina)

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17087 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 29/12/2004 : 23:32:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
seinfild

ja to kupujem al ne citam bas
napr dobar je onaj barner od talija , a spidijeva prica je stara pa da je to ok , kad bi bar izdali one prve epizode
hm , walking dead , ta mi setajuca smrt nekako zvuci prekrvavo , nadam se da to nije strip pun krvavih scena

Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 29/12/2004 : 23:34:01  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message
Preko dobrih prijatelja. (Bok Melina)

pa da, otkad sam zaboravio da mu pozdravim zenu na CRshu ja izgleda vishe nisam prijatelj :))))PppP
matrijarhat na delu nema shta:)))))))))

look, maybe i didn`t say every little tiny syllable,no. but basically i said `em,yeah.

Edited by - BlekenDekara on 29/12/2004 23:51:02
Go to Top of Page

Toto
Starting Member

Vatican City
83 Posts

Member since 12/01/2004

Posted - 29/12/2004 : 23:43:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Toto a Private Message
quote:
i Blankets by Craig Thompson

Ne, preko Vatikana.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17087 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 29/12/2004 : 23:49:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
BlekenD

izgleda da si previse crn , pa se ne vidis u mraku , noc je

jel su slike gotove , ak jesu , da ih posaljes mailom , imamo mi neki kmpjutore i znademo se koristi njime ( ne bas najbolje , ali vazno je znati )
Go to Top of Page

mike
Senior Member

Slovenia
2848 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 30/12/2004 : 01:10:08  Show Profile Show Extended Profile  Send mike a Private Message
Dobro, posto ne setam bas po inozemstvu, nemam pravih poznanstva i ne mogu naruciti preko Vatikana, ostaju mi Amazon i Melina .

Ja sam za Melinu!

Jack the Black.
Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 30/12/2004 : 01:41:15  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message
kruger kume, fotke josh uvek u zarobljenishtvu kod okupatora VJa:)
chim ih oslobodim shaljem u pravcu tvoga rachunala:)))

look, maybe i didn`t say every little tiny syllable,no. but basically i said `em,yeah.

Edited by - BlekenDekara on 30/12/2004 01:43:22
Go to Top of Page

Damjan
stripovi.com suradnik

Italy
1458 Posts

Member since 12/02/2004

Posted - 30/12/2004 : 02:06:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit Damjan's Homepage  Send Damjan a Private Message
quote:

damjan
pa mislim da ove moderne gluposti
x - men , zhgd - men , krsvgt - men i ostali americki otpad
pa onda dodate gluposti iz andergaund scene , da ne govorimo koliko se i francuska skola pokvarila pod uticajem raznog otpada

Pogrešno si me shvatio. Prvo, ni ja baš nisam sklon "x-men, zhgd-men, krsvgt-men i ostalom americkom otpadu". Draža mi je europska scena. Ali, americko je tržište preveliko i preobuhvatno da bi mu se sudilo na temelju onoga što izlazi na našim kioscima.
Zatim, 90% stripova koje si naveo u ovom topicu su i meni zakon, ali nervira me kada se ljudi zatrpaju starim stvarima, pa nemaju vremena za neke klasike modernog doba.
Na primjer, meni u "Top 10" strip autora svakako spadaju A. Raymond, H. Foster, J.C. Murphy, J. Giraud, R. Corben itd. (dakle, "drevni" klasici), no to ne znaci da cu se zakopati u prošlost i zanemarivati sve novitete sa predrasudom da je sve novo bez veze. Ili, da je sve americko - otpad.
A to što meni govoriš da sam zaluden glupostima je smiješno, buduci da cak i na ovom sajtu imaš tekstove u kojima sam pisao baš o starim klasicima kakve sasvim sigurno i ti cijeniš i voliš.
Kljucna rijec je, dakle - ravnoteža. Ravnoteža izmedu starih i novih stvari, jer svako doba ima svoje klasike i svoj otpad.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17087 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 02/01/2005 : 19:40:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
damjan

ma ok , nisam se obracao direktno nikome
kako si vec sam spomenuo - ravnoteza , a nje nema
mnogi bi samo o novim stvarima , a neki opet o starim

od novih stvari mi je ok bone ( ima jos )

ali stare stvari su puno bolje od novih , ima dosta dobrih stvari koje bi trebalo iskopati iz proslosti , a ne da prodnu u zaborav
zasto da se ovi mladji narastaji informiraju samo novitetima ( od kojih je dobar dio lose kvalitete ) , kad vjerovatno nikadnece biti u prilici da vide mnoga stara blaga
Go to Top of Page

Damjan
stripovi.com suradnik

Italy
1458 Posts

Member since 12/02/2004

Posted - 03/01/2005 : 02:53:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit Damjan's Homepage  Send Damjan a Private Message
Btw, kad govorimo o novijim stvarima, vrijedi spomenuti tandem Mills & Ledroit koji ima dvije interesantne stvari: "Sha" i "Requiem". Vrlo zanimljivo kadriranje i jak kolorizam. Možda malo previše briju na religiju (tj. protiv iste), ali meni je to ok.
Go to Top of Page

Brandy Jim
Average Member

Croatia
545 Posts

Member since 04/10/2004

Posted - 03/01/2005 : 22:35:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Brandy Jim a Private Message
Nathan Never,za kojeg prije 10-ak godina kad je izasao kod nas nisam imao pozitivno misljenje,prije par mjeseci poceo sam citat iz dosade i mogu rec da me je odusevio,naravno i Magico Vento
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 03/01/2005 : 22:41:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
quote:
Originally posted by Damjan

Btw, kad govorimo o novijim stvarima, vrijedi spomenuti tandem Mills & Ledroit koji ima dvije interesantne stvari: "Sha" i "Requiem". Vrlo zanimljivo kadriranje i jak kolorizam. Možda malo previše briju na religiju (tj. protiv iste), ali meni je to ok.

Meni nije. Ima par godina kako sam citao Sha u Heavy Metalu, i nije mi se dojmilo. OK, sa crtacke strane pretpostavljam da bi se našlo inovacija, za onog kome je interesantno da ih traži. Ali sa scenaristicke, run off the mill HM anti-religijska storija. Po tom pitanju mi je Grunge genetika ipak bolja. Mada ceo taj dystopian future controled by the church žanr mi nije previše interesantan, možda zato što još nisam video da ga je neko odradio kako treba. Šta, kao ne možemo da pljujemo po crkvi u današnjici, pa moramo da smestimo pricu u buducnost zbog toga? Mislim stvarno...

--
"The sphinx. That has tits, right?"
Go to Top of Page
Page: of 6 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.31 seconds. Snitz Forums 2000