forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Koji ste strip ...
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 6

Kruger
Advanced Member

Croatia
17087 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 03/01/2005 : 22:46:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
damjan

upravo to mi se nesvidja
politika u stripu ( dobro i prije je bilo malo politike , ali nije bilo agresivne i negativne )
nemogu citati ono sto ce mi zamagliti misli crnilom
grung genetika - smece
Go to Top of Page

Damjan
stripovi.com suradnik

Italy
1458 Posts

Member since 12/02/2004

Posted - 04/01/2005 : 05:48:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit Damjan's Homepage  Send Damjan a Private Message
quote:
Originally posted by Djole

quote:
Originally posted by Damjan

Btw, kad govorimo o novijim stvarima, vrijedi spomenuti tandem Mills & Ledroit koji ima dvije interesantne stvari: "Sha" i "Requiem". Vrlo zanimljivo kadriranje i jak kolorizam. Možda malo previše briju na religiju (tj. protiv iste), ali meni je to ok.

Meni nije. Ima par godina kako sam citao Sha u Heavy Metalu, i nije mi se dojmilo. OK, sa crtacke strane pretpostavljam da bi se našlo inovacija, za onog kome je interesantno da ih traži. Ali sa scenaristicke, run off the mill HM anti-religijska storija. Po tom pitanju mi je Grunge genetika ipak bolja. Mada ceo taj dystopian future controled by the church žanr mi nije previše interesantan, možda zato što još nisam video da ga je neko odradio kako treba. Šta, kao ne možemo da pljujemo po crkvi u današnjici, pa moramo da smestimo pricu u buducnost zbog toga? Mislim stvarno...

--
"The sphinx. That has tits, right?"

Pretpostavljam da cemo se ja i ti teško složiti oko nekog stripa jer ja prvi dojam gradim na crtežu. I kod "Sha" i kod "Requiema" crtež mi je genijalan, možda i nešto najbolje što sam vidio nakon Bisleya (dobro, tu je i Civiello), dok je prica manje više samo isprika za likovni masakr boja i suludih kadrova. Na kraju krajeva, i sam Bisley je radio po poluinteresantnim scenarijima (a to se ponavlja i sa Cardosellijem koji mi je takoder vrlo dobar u zadnje vrijeme).
Go to Top of Page

Damjan
stripovi.com suradnik

Italy
1458 Posts

Member since 12/02/2004

Posted - 04/01/2005 : 05:50:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit Damjan's Homepage  Send Damjan a Private Message
quote:
Originally posted by Kruger

damjan

upravo to mi se nesvidja
politika u stripu ( dobro i prije je bilo malo politike , ali nije bilo agresivne i negativne )
nemogu citati ono sto ce mi zamagliti misli crnilom
grung genetika - smece

Pa, nije politika nego religija. Ali pretpostavljam da i nema neke razlike izmedu ta dva pojma.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17087 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 04/01/2005 : 10:37:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
damjan

pa nije isto , al to je druga prica
ima boljih tema za strip , pozitivnijih , a ne pljuvackih tema , tema koje su politicki naklonjene jednoj strani
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 04/01/2005 : 11:31:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
quote:
Originally posted by Damjan

Pretpostavljam da cemo se ja i ti teško složiti oko nekog stripa jer ja prvi dojam gradim na crtežu. I kod "Sha" i kod "Requiema" crtež mi je genijalan, možda i nešto najbolje što sam vidio nakon Bisleya (dobro, tu je i Civiello), dok je prica manje više samo isprika za likovni masakr boja i suludih kadrova. Na kraju krajeva, i sam Bisley je radio po poluinteresantnim scenarijima (a to se ponavlja i sa Cardosellijem koji mi je takoder vrlo dobar u zadnje vrijeme).

A ne znam, meni je to kao da idem da gledam filmove zbog specijalnih efekata, bez obzira na pricu (što, doduše, i radim). OK, nije najtacnija analogija, tacnije bi bilo zbog specijalnih efekata i režije, što je sasvim dovoljno da Titanic bude najbolji film svih vremena...

No dobro, to je vec pitanje ukusa, neko gleda pricu, neko crtež. A o ukusima...

--
Go to Top of Page

Damjan
stripovi.com suradnik

Italy
1458 Posts

Member since 12/02/2004

Posted - 04/01/2005 : 13:08:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit Damjan's Homepage  Send Damjan a Private Message
No, dobro, da ne bi bilo zabune - prica je i meni vrlo važna, ali sam uvijek bio više vizualan tip i volim pratiti tu unutarnju dinamiku crteža, putem koje ponekad lakše premostim osrednju ili lošu pricu. U dvije rijeci - Bob Moran. >:D
Go to Top of Page

Witchblade
Senior Member

Croatia
2754 Posts

Member since 22/07/2002

Posted - 04/01/2005 : 13:39:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Witchblade a Private Message
Sha, the Shadow One? Ni meni se prica nije bas svidjela (da ne kazem da je bila glupasta ), a crtez... ono sto se Damjanu svidjelo ("likovni masakr boja i suludih kadrova") mene je bas odbilo... nekako mi je crtez napadan, cak nasilan, "in your face" kricav... od crtaca iz u Heavy Metala (dok sam ga jos bio kupovao) najvise mi se svidio Frezzato, a ni Boucq nije los.

Kako vam se cinio Casinijev "The Demon Within" od 11/99?

"Znate, ja sam malo puk'o, zivim kraj azotare i nocu ne mogu da spavam ako malo ne popijem"
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 04/01/2005 : 14:43:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Damn, moracu ponovo da išcitam Morane koje imam u Stripotekama...

A ja pak imam ponekog crtaca koga bih pratio pa makar da crta dubre - Hempella, Rossija, O'Neilla... ali to su više izuzeci koji potvrduju pravilo - da mi je crtež na drugom mestu.

Witchblade, nisam citao The Demon Within, ne nabavljam redovno HM, not much of a value for money, imam i bolje nacine da bacim tu negde oko 65 kuna...

--
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17087 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 04/01/2005 : 14:47:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
sto ce taj civielo reci za napr dan barry - a
barry - ijevi su svi likovi zivahni , a od ovoga zombijasti , ja jos uvjek nezivim u svijetu zombija i ta mi se ukocenst likova nesvidja
Go to Top of Page

Witchblade
Senior Member

Croatia
2754 Posts

Member since 22/07/2002

Posted - 04/01/2005 : 14:51:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Witchblade a Private Message
quote:
Originally posted by Djole

Witchblade, nisam citao The Demon Within, ne nabavljam redovno HM, not much of a value for money, imam i bolje nacine da bacim tu negde oko 65 kuna...

--

Posudit cu ti iduci put kad obojica dodjemo na CRS ili u Makarsku
(ionako je pitanje bilo vise namijenjeno Damjanu ;))

"Znate, ja sam malo puk'o, zivim kraj azotare i nocu ne mogu da spavam ako malo ne popijem"
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 04/01/2005 : 14:57:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
A jel tako?!

Dobro!

--
Go to Top of Page

Damjan
stripovi.com suradnik

Italy
1458 Posts

Member since 12/02/2004

Posted - 04/01/2005 : 16:22:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit Damjan's Homepage  Send Damjan a Private Message
quote:
Originally posted by Kruger

sto ce taj civielo reci za napr dan barry - a
barry - ijevi su svi likovi zivahni , a od ovoga zombijasti , ja jos uvjek nezivim u svijetu zombija i ta mi se ukocenst likova nesvidja

Pa, ljudi doživljavaju stvari razlicito. Osim toga, Barry je radio za novine, a Civiello za albumski format pa su u startu razliciti vec po samom formatu. Barry je radio pod utjecajem zlatnog doba Hollywooda, a Civiello se nadovezuje na slikarstvo koloristicke struje talijanske renesanse, pa ih je stvarno teško usporedivati.
Go to Top of Page

Damjan
stripovi.com suradnik

Italy
1458 Posts

Member since 12/02/2004

Posted - 04/01/2005 : 16:25:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit Damjan's Homepage  Send Damjan a Private Message
quote:
Originally posted by Witchblade

Sha, the Shadow One? Ni meni se prica nije bas svidjela (da ne kazem da je bila glupasta ), a crtez... ono sto se Damjanu svidjelo ("likovni masakr boja i suludih kadrova") mene je bas odbilo... nekako mi je crtez napadan, cak nasilan, "in your face" kricav... od crtaca iz u Heavy Metala (dok sam ga jos bio kupovao) najvise mi se svidio Frezzato, a ni Boucq nije los.

Kako vam se cinio Casinijev "The Demon Within" od 11/99?

"The Demon Within"? Ne sjecam ga se. Morat cu malo pogledati o cemu se radi, ali bit ce da me se nije dojmio kad sam ga zaboravio.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17087 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 04/01/2005 : 23:33:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
damjan

je tesko , ali civielo je jadnik prema beriju
mozda je kao slikar perfektan , ali kao crtac stripa je los ( bar za mene )
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6623 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 01/02/2005 : 05:50:14  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message
Ma loš je i kao slikar. Jedina stvar koja ga izvlaci jest trud koji ulaže. No opet, price su katastrofa pa mi je besmisleno što toliko slika.

Go to Top of Page

mike
Senior Member

Slovenia
2848 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 04/02/2005 : 13:20:05  Show Profile Show Extended Profile  Send mike a Private Message
No, posto smo malo zasli u neke druge vode, bilo bi ljepo (a i korisno) da se ponovo vratimo stripu, kojeg smo najvise zavoljeli u poslednje vreme.

Dobrodosla je neka alternativa. Za Bonellija minus bodovi :).

Jack the Black.
Go to Top of Page

mike
Senior Member

Slovenia
2848 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 12/11/2005 : 21:54:31  Show Profile Show Extended Profile  Send mike a Private Message
Ok, ove sam ove godine zavoleo sledece

Spirou (ever green i jedan inteligentnijih stripova danas)
Sin City (neverovatno, mogu citati i 5 puta zapored...)
Troendheim (tako je dobar da je vec odlican, bilo sta njegovo)
Magico Vento (e da, nakon muka sa 1. brojem zapravo postaje odlican)

No ko zna sta bi jos sve doslo ovamo ali je neprocitano. Na jedan procitan kupi se 10 novih .

Jack the Black.

Edited by - mike on 12/11/2005 21:58:05
Go to Top of Page

Dreamlord
Senior Member

Haiti
1833 Posts

Member since 18/08/2005

Posted - 12/11/2005 : 22:10:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Dreamlord a Private Message
Jes da ne spadam u age limit ali ajde da kazem koji sam strip zavoleo posebno u zadnjih godinu dana...

Meni je zapao jedan webcomic za oko a i srce u pitanju je DiceBox. Mozete ga citati ovde.

http://www.dicebox.net/

Interesantna vizija buducnosti, ok crtez, dobra prica i jedno osvezenje. Preporucujem svima. Mozda je vreme da neki razbiju barijeru citanja sa ekrana. Ovaj strip je vredan toga...

He didn't understand the price. Mortals never do.
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 12/11/2005 : 22:12:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
Ja sam ove godine zavolio Dampyra.

in the evidence of its brilliance
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7307 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 13/11/2005 : 00:41:13  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message
Spirou,Gaston i Dampyr.

Svih mi Darkwoodskih bubnjeva!
Go to Top of Page

mladen13
Senior Member

Croatia
1145 Posts

Member since 22/09/2005

Posted - 13/11/2005 : 01:21:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit mladen13's Homepage  Send mladen13 a Private Message
Zagor
Ken Parker
Spawn
Batman
MM

daj, šta daš
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 13/11/2005 : 01:36:06  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
Konkurencija ove godine je bila prevelika.
Neke stripove sam zapostavio,neke nove otkrio
i sada kad sagledam u cijelosti vidim da sam se navukao
na sljedece stripove koji su se dogodili zadnjih godinu dana...
1.Bluberry
-reci cete ništa nova,ali nije tako...jer imali smo premijeru u hrvatskoj za epizodu "Dust"
2.Preacher
-da nema Belog Puta nikada se ne bi usudio probati ovaj strip
3.Akira
-pocelo je kad je serijal završio,pa sam tek onda nabavio sve i u dahu ih procitao,nešto fenomenalno
4.Nepobedivi/Okružen mrtvima
-Dekari same pohvale za ovo samostalno izdanje
5.Spirou & Fantasio
-a Dado&Dado su tek poceli....

ljudi ima toga još....kao Zekan,Best-seller,Nošeni vetrom,Jeremiah,100 metaka,Sandman,Dampyr,Gaston,ali valjalo je odvojit samo neke...
za ovu godinu
Go to Top of Page

jgoran5
Senior Member

Croatia
1924 Posts

Member since 07/07/2002

Posted - 13/11/2005 : 10:11:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit jgoran5's Homepage  Send jgoran5 a Private Message
u zadnjih godinu dana....

1.Planetary
2.She Hulk
3.Lone Wolf And Cub
4.Y The last men
5.Fables
6.Sleeper
7.Catwoman

eto to mi trenutno pada na pamet..vjerojatno ima još ali neda mi se razmišljati

-------------
carpe diem...
-------------

Edited by - jgoran5 on 13/11/2005 10:12:15
Go to Top of Page

jfk
Starting Member

46 Posts

Member since 07/11/2005

Posted - 13/11/2005 : 10:12:10  Show Profile Show Extended Profile  Send jfk a Private Message
definitivno izdanja BP
dampyr
lazarus ledd
bic božji
a strip koji me je najviše oduševio u zadnje vreme je 300 (frenk miller prica o bitci kod termopila)
Go to Top of Page

osim
Senior Member

Vatican City
1686 Posts

Member since 12/11/2002

Posted - 13/11/2005 : 11:41:41  Show Profile Show Extended Profile  Send osim a Private Message
ne znam sta me je odbijalo ranije, ali sem tek pre pola godine procitao mausa i navukao se skroz!
Go to Top of Page
Page: of 6 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000