Author |
Topic |
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 16/01/2005 : 19:58:32
|
Zato se i zove kratka prica, Nobody;)
Ali, kao sto rekoh, sacekajte i preostale Vozove da izadju... Treba ih citati kao svojevrsnu celinu. Manje-vise...
CRNO-BELI, CRNO-BELI!!! |
|
|
Nobody
Senior Member
Slovenia
2195 Posts
Member since 12/03/2002 |
|
torca
Average Member
746 Posts
Member since 24/03/2003 |
Posted - 17/01/2005 : 13:17:06
|
hans je tako-tako, bolji nego sta bi se ocekivalo od stripa s takvin imenon. nije los, al radije ga ne bi opet cita... ako bas ne moran.
martin mystere je jako los, al ne triba odustat od izdavanja. valjda su ostale epizode kvalitetnije.
sta se titeufa tice, on mi je najdrazi humoristicni strip od ovih koji izlaze u stripoteci i sta se mene tice najbolje bi bilo dat mu sve 4 stranice. al ponavljanje tabli koje su izasle u comic stripu? to jednostavno nema smisla. |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
torca
Average Member
746 Posts
Posted - 17/01/2005 : 18:19:08
|
quote: Originally posted by mcn
>martin mystere je jako los
Nije uopche loss, samo je pun losse prevedenih igara rijeccima i pozivanja na nassem kulturnom krugu nepoznate filmove i likove.
Na primjer
itd.
ma los je. o igri rijecima ne znan sta da ti kazen posto nisan cita original, a i da mi dodje u ruke ne bi mi koristija posto ne znan talijanski. citava ideja mi je bezlicna i isforsirana, a i koncept... neman nista protiv toga da martin u pasivnom elemnetu, malo promjene je uvik dobro, no ovdi on jednostavno nema nikakvu ulogu, vise smeta. cista eksploatacija imena.
sta se likova tice - znas ih sve? von ryan je vjerojatno sinatra, glumija je u jednom ratnom filmu tipa koji se zove ryan, dio radnje je u vlaku. za ostale ne znan. wild guess bi za onog crnog smokingu bija james bond, za plavusu mozda marilyn monroe. medjutim nije mi to toliko ni bitno kad je cili strip bezveze. |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
Posted - 18/01/2005 : 08:57:27
|
>sta se likova tice - znas ih sve?
Ne, ne znam ih sve. Okej za Sinatru i Bonda, plavusse se ne sjecham (nisam kupio Stripoteku, ccitao sam je u MC), ali Peppone i Don Camillo su likovi iz romana G. Guareschija, vjerojatno i ekraniziranog, a i onaj s besstijom mi je grozno poznat, ali ga ne mogu smjestiti. Ah da, i Buster Keaton iz filma General se vozi naprijed na vlaku. Mozzda nih bio pametniji da imam strip pred sobom...:)
Ali po ritmu se vidi da Castelli zna ssto radi i ako sad prijedju u drugi vagon (jer ovaj tip kazze da je u svakom vagonu nessto drugo - pa pokriju receimo krimiche kao ubojstvo u Orient Expressu, damu koja nestaje, nepoznatog iz Nord Expressa itd) onda che to biti jedna lijepa Misterijina epizoda s gomilom trivija koje volimo, ovaj put o svemu ssto je ikad napisano za vlakove.
Ali trebalo je biti masstovitije prevedeno.
mcn
Q STRIP i DZZEPNI Q na svim kioscima! *** Utorkom: nova AUKCIJA na Burzi! *** Srijedom: MISTER MACCAK na www.stripovi.com *** CCEtvrtkom: SERGEJ na www.zmcomics.co.yu ***Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)! |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
|
torca
Average Member
746 Posts
Posted - 18/01/2005 : 11:17:15
|
quote: Originally posted by mcn Ali po ritmu se vidi da Castelli zna ssto radi i ako sad prijedju u drugi vagon (jer ovaj tip kazze da je u svakom vagonu nessto drugo - pa pokriju receimo krimiche kao ubojstvo u Orient Expressu, damu koja nestaje, nepoznatog iz Nord Expressa itd) onda che to biti jedna lijepa Misterijina epizoda s gomilom trivija koje volimo, ovaj put o svemu ssto je ikad napisano za vlakove.
to je gotovo sigurno. u zadnjem kadru lik kaze: "znas sta? siguran sam da nisu sisli, vec su promenili vagon. nadam se da im se fantastika vise dopada od komedije". dakle iduca epizoda je posvecena sf-u ili fantasyju, a onda vjerojatno slijede i ostali zanrovi. |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
|
Topic |
|