Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
prozirna senka
stripovi.com suradnik
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/prikazi.php.jpg)
USA
8240 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 16/01/2005 : 19:58:32
|
Zato se i zove kratka prica, Nobody;)
Ali, kao sto rekoh, sacekajte i preostale Vozove da izadju... Treba ih citati kao svojevrsnu celinu. Manje-vise...
CRNO-BELI, CRNO-BELI!!! |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
Nobody
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
Slovenia
2195 Posts
Member since 12/03/2002 |
|
torca
Average Member
![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif)
![](AvatarUpload/images(5).jpg)
746 Posts
Member since 24/03/2003 |
Posted - 17/01/2005 : 13:17:06
|
hans je tako-tako, bolji nego sta bi se ocekivalo od stripa s takvin imenon. nije los, al radije ga ne bi opet cita... ako bas ne moran. ![](icon_smile.gif)
martin mystere je jako los, al ne triba odustat od izdavanja. valjda su ostale epizode kvalitetnije.
sta se titeufa tice, on mi je najdrazi humoristicni strip od ovih koji izlaze u stripoteci i sta se mene tice najbolje bi bilo dat mu sve 4 stranice. al ponavljanje tabli koje su izasle u comic stripu? to jednostavno nema smisla. ![](icon_smile_dead.gif) |
|
mcn
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/nasmejseuboji.gif)
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
torca
Average Member
746 Posts
Posted - 17/01/2005 : 18:19:08
|
quote: Originally posted by mcn
>martin mystere je jako los
Nije uopche loss, samo je pun losse prevedenih igara rijeccima i pozivanja na nassem kulturnom krugu nepoznate filmove i likove.
Na primjer
![](http://www.antoniodecurtis.com/loc483.jpg)
itd.
ma los je. o igri rijecima ne znan sta da ti kazen posto nisan cita original, a i da mi dodje u ruke ne bi mi koristija posto ne znan talijanski. citava ideja mi je bezlicna i isforsirana, a i koncept... neman nista protiv toga da martin u pasivnom elemnetu, malo promjene je uvik dobro, no ovdi on jednostavno nema nikakvu ulogu, vise smeta. cista eksploatacija imena.
sta se likova tice - znas ih sve? von ryan je vjerojatno sinatra, glumija je u jednom ratnom filmu tipa koji se zove ryan, dio radnje je u vlaku. za ostale ne znan. wild guess bi za onog crnog smokingu bija james bond, za plavusu mozda marilyn monroe. medjutim nije mi to toliko ni bitno kad je cili strip bezveze. |
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8240 Posts
|
mcn
Advanced Member
![](AvatarUpload/nasmejseuboji.gif)
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
Posted - 18/01/2005 : 08:57:27
|
>sta se likova tice - znas ih sve?
Ne, ne znam ih sve. Okej za Sinatru i Bonda, plavusse se ne sjecham (nisam kupio Stripoteku, ccitao sam je u MC), ali Peppone i Don Camillo su likovi iz romana G. Guareschija, vjerojatno i ekraniziranog, a i onaj s besstijom mi je grozno poznat, ali ga ne mogu smjestiti. Ah da, i Buster Keaton iz filma General se vozi naprijed na vlaku. Mozzda nih bio pametniji da imam strip pred sobom...:)
Ali po ritmu se vidi da Castelli zna ssto radi i ako sad prijedju u drugi vagon (jer ovaj tip kazze da je u svakom vagonu nessto drugo - pa pokriju receimo krimiche kao ubojstvo u Orient Expressu, damu koja nestaje, nepoznatog iz Nord Expressa itd) onda che to biti jedna lijepa Misterijina epizoda s gomilom trivija koje volimo, ovaj put o svemu ssto je ikad napisano za vlakove.
Ali trebalo je biti masstovitije prevedeno.
mcn
Q STRIP i DZZEPNI Q na svim kioscima! *** Utorkom: nova AUKCIJA na Burzi! *** Srijedom: MISTER MACCAK na www.stripovi.com *** CCEtvrtkom: SERGEJ na www.zmcomics.co.yu ***Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)! |
|
Djole
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/ZZCP.gif)
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
|
torca
Average Member
746 Posts
Posted - 18/01/2005 : 11:17:15
|
quote: Originally posted by mcn Ali po ritmu se vidi da Castelli zna ssto radi i ako sad prijedju u drugi vagon (jer ovaj tip kazze da je u svakom vagonu nessto drugo - pa pokriju receimo krimiche kao ubojstvo u Orient Expressu, damu koja nestaje, nepoznatog iz Nord Expressa itd) onda che to biti jedna lijepa Misterijina epizoda s gomilom trivija koje volimo, ovaj put o svemu ssto je ikad napisano za vlakove.
to je gotovo sigurno. u zadnjem kadru lik kaze: "znas sta? siguran sam da nisu sisli, vec su promenili vagon. nadam se da im se fantastika vise dopada od komedije". dakle iduca epizoda je posvecena sf-u ili fantasyju, a onda vjerojatno slijede i ostali zanrovi. |
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8240 Posts
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|