forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 MM Mitologija
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 16/01/2006 : 09:00:04  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:
Originally posted by mr murdoc
ovaj sam film prvi puta gledao u kinu na zagrebackoj kustosiji sa svojim ujakom kod kojeg sam bio u posjeti. mene je film stigmatisao za zivota i danas kada ga gledam jos uvijek osjecam isto a sjecam se i ujakovog komentara negdje sat prije kraja filma..."ma oce vise krepat pizda mu materina" sveet memories

O kome je to striko govorio? Niko nije previše dugo krepavao u tom filmu. Nadam se da ne krvariš svaki put kad ga gledaš (stigmate)!

Wealth beyond measure, outlander...
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 05/12/2006 : 14:31:27  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
-- Spoileri --

Pošto procitah Berettino "Prokletstvo u Sahari", baš sam razmišljao po cemu bi ovaj gigant razdirao kontinuitet, kako to svugdje gdje stignete, naglašavate? Senka i Djole prvenstveno. Kundingasi su donijeli heksagon, Kundingasi su preko svojeg izgubljenog grada u Sahari htjeli unaprijediti ljudsku rasu, Sahara i Australija su povezane magicnim magnetskim silnicama. Heksagona ne spominje Martin jer mislim da niti ne zna za njega, a onaj pilot Kundingas ga niti ne mora spominjati pošto su eksperimenti kreiranja svijeta i unapredivanje svijeta 2 ocito odvojena projekta. Usto, gigant prikazuje mali pogled na internu strukturu LJUC-a, Upravno vijece i nesuglasice oko iskorištavanja i skrivanja povijesnih artefakata (naglašeno u GIG 3).

Kundingasi su sa Plejada i oni su zaslužni za uništavanje Druge Atlantide? Ili sam nešto pomiješao? Možda to i jest logicno, ako su oni posijali sjeme i onda htjeli zatrti to sjeme jer se previše pokvarilo...

Kad nas vidiš, ne bi rekao da možemo stvarati svjetove, zar ne?
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8235 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 05/12/2006 : 15:32:56  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
Hihi:-)) Obozavam logiku;)

Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio.
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 24/06/2009 : 19:30:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message
Mene samo jedna stvar zanima - na osnovu chega ste zakljuchili da se svaki heksagon razdvojio na sedam delova? Jer, ja to nigde nisam video tako predstavljeno, svi pronadjeni heksagoni se manifestuju kao celi, te pretvore u jedan predmet.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 24/06/2009 : 19:51:39  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:
Originally posted by Le Samourai

Mene samo jedna stvar zanima - na osnovu chega ste zakljuchili da se svaki heksagon razdvojio na sedam delova? Jer, ja to nigde nisam video tako predstavljeno, svi pronadjeni heksagoni se manifestuju kao celi, te pretvore u jedan predmet.

Pa, Castelli je to barem 100 put spomenuo tijekom serijala (odnosno prvo su bila 4 artefakta po 7)... U G1 uvodi heksagon, odnosno 7 dijelova, prsten je jedan, shoggoth se samo 1 spominjao, a za 7. dio heksagona se nagada (prema scenaristu) da je Tothova knjiga. Samo što se to vuce decenijama. Nisi ti baš citao Mysterea,a ?...

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 24/06/2009 : 19:54:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Pa, ima 7 gralova, po Agartiju. Gral je heksagon, ergo...

Ne secam se odakle je baš info za ove ostale. Ostrvo leda i vatre?

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 24/06/2009 : 20:08:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message
Deecay, nisi me dobro shvatio - znam da ima 7 delova, samo pitam za razdvajanje svakog od njih na sedam, jer to nisam nigde video u stripu.

Djole, secam se toga za sedam gralova, ali sve vidjeno u gigantima mi kontrira tome. Mozhda on misli na sedam delova heksagona, te ih sve naziva "gralovima"?
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 24/06/2009 : 20:20:03  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:

Deecay, nisi me dobro shvatio - znam da ima 7 delova, samo pitam za razdvajanje svakog od njih na sedam, jer to nisam nigde video u stripu.

Djole, secam se toga za sedam gralova, ali sve vidjeno u gigantima mi kontrira tome. Mozhda on misli na sedam delova heksagona, te ih sve naziva "gralovima"?

To nije prikazano, nego kad se povede prica o 4 artefakta koje su donijeli Tuatha, uvijek Castelli prica da su ljudi iz neznanja napravili 7 komada od svakoga. Str. 200., "Otok leda i vatre" prica da je svaki od njih podijeljen na 7. Kako tocno i gdje, ne zna se. Isto tako nismo još sigurno dal su Tuatha i Kundingasi ista stvar, donositelji toga.

To je kazano i u "Agarthi" i "Roncisvalle". A buduci da se mogu prikazivati u više oblika, tko zna dal je njihova suština cjelina ili je sam za sebe.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."

Edited by - DeeCay on 24/06/2009 20:22:47
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 24/06/2009 : 20:29:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message
Hm, evo upravo proverih i tamo stvarno to pishe.

No,

tu samo pishe da su na sedam podeljena ta 4 artefakta koja do tada nisu vidjena (koplje, pehar, mach, kamen), shto znachi da ostala 3 dela mogu i ne moraju biti podeljena.

Takodje, to ne objashnjava kako neutralizacija Barijskog grala dovodi do popunjavanja jednog heksagona na svemirskom brodu, ukoliko ih ima josh 6. Da li je drugih pet vec neutralisano pre njega, ili se gral nije ni delio?

Ta dodatna podela na josh po sedam mi deluje kao lazhno produzhavanje zhivota sage o heksagonima od strane Rekanja, u njegovom standardnom stilu "e, znash ono shto ste mislili da se desilo, e zapravo se desilo ovo." Jer se do vrlo, vrlo nedavno radnja razvijala kao da su svi delovi heksagona jedinstveni predmeti.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 24/06/2009 : 20:43:07  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Da, ali, piše samo za za 4 dijela. Inace, prsten je samo 1 jer je najmocniji. Za 7. dio heksagona se još ne zna, no se nagada da je Tothova knjiga i nigdje nije spomenuto da ih je 7, kao ni Shoggotha. Maceve Recagno intenzivno skuplja u zadnje vrijeme.

Vani na forumima raspravljaju kao da ih sedam, sigurno samo za ova prva 4. Ostala tri dijela možda dolaze po 1.

Pogledaj ovdje za raspravu na Agarthiju forumu:
http://agarthi.forumfree.net/?t=21512961

Sada bi trebalo napisati jedan gigant gdje ce se konacno objediniti ta cijela prica, da recagno ili Castelli vele Martinu, moraš pronaci ovo, ovo i ovo i tvojoj potrazi doci ce kraj. Da se svi heksagoni deaktiviraju i pocne konacno novo doba. Isto tako bi trebalo razriješiti identitet i namjere Elohima, tuatha, Kundingasa, pa i da završi saga o nordijskim bogovima. MM #300 je vec natuknuo i objašnjenje ranije rase iz Lemurije, prije 200.000 godina, a i "Crvenim kraljem" najavio preatlantidske peripetije.

Edited by - DeeCay on 24/06/2009 20:53:07
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 24/06/2009 : 20:58:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
"tog recagna trebalo bi progutati i sve zaliti coca colom!"

pamtite ovu slavnu izreku neznana autora

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 24/06/2009 : 22:02:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
quote:

Ta dodatna podela na josh po sedam mi deluje kao lazhno produzhavanje zhivota sage o heksagonima od strane Rekanja, u njegovom standardnom stilu "e, znash ono shto ste mislili da se desilo, e zapravo se desilo ovo."

Nije da nije, cak je u Generacijama insinuirano da je dodekahedron (ili kako vec) isto heksagon. Što nema puno logike, još manje uporište u kontinuitetu.

No, ta prica sa podelom je ipak ustanovljena pre Rekanja, bar kad je Gral u pitanju, tako da mu opraštam. ;)

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 25/06/2009 : 00:17:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message
quote:
Originally posted by DeeCay

Pogledaj ovdje za raspravu na Agarthiju forumu:
http://agarthi.forumfree.net/?t=21512961

Koliko razumem italijanski, vidim da se i oni nesrecni izlomishe. A ono shto ne razumem - dovoljno mi je da primetim kako je najuchestaliji simbol - ?.

quote:

Sada bi trebalo napisati jedan gigant gdje ce se konacno objediniti ta cijela prica, da recagno ili Castelli vele Martinu, moraš pronaci ovo, ovo i ovo i tvojoj potrazi doci ce kraj. Da se svi heksagoni deaktiviraju i pocne konacno novo doba. Isto tako bi trebalo razriješiti identitet i namjere Elohima, tuatha, Kundingasa, pa i da završi saga o nordijskim bogovima.

Iskreno mislim da, ako bude do Rekanja, to se nece josh dugo desiti. Najbolje nam je da se nadamo da ce Kasteliju u nekom trenutku prekipeti i da ce da izda naredbu da se kuca pochisti, jer, koliko god dobar deo tih pricha zaista jeste zanimljiv i zabavan, ipak sadrzhi previshe neodredjenosti i pipanja po mraku.
quote:
Originally posted by Curunir

"tog recagna trebalo bi progutati i sve zaliti coca colom!"

Aferim.
quote:
Originally posted by Djole

Nije da nije, cak je u Generacijama insinuirano da je dodekahedron (ili kako vec) isto heksagon. Što nema puno logike, još manje uporište u kontinuitetu.

Na to sam vec i zaboravio, jer sam pretpostavio da je to mozhda neshto povezano sa Nejtanom, a za shta samim time nisam ni chuo. Al' sad cu opet malo da prelistam.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 25/06/2009 : 00:19:20  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Evo ti, #88 "Kristoferovo srce", dakle to ti je dosta rano ustanovljeno...

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 25/06/2009 : 00:29:13  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:
Iskreno mislim da, ako bude do Rekanja, to se nece josh dugo desiti. Najbolje nam je da se nadamo da ce Kasteliju u nekom trenutku prekipeti i da ce da izda naredbu da se kuca pochisti, jer, koliko god dobar deo tih pricha zaista jeste zanimljiv i zabavan, ipak sadrzhi previshe neodredjenosti i pipanja po mraku.

Gle, nemoj ti sad napadati Recagna... Castellijeva saga pronalaženju gralova se takoder vuce od #66/67 (1987.). Nakon stotinjak epizoda ona piše G1 (1995.) u kojem dodatno komplicira potragu za gralom i ostalim artefaktima, uvodi heksagone. Oko broja #220 izlazi G6 "Otok leda i vatre" (2000.) i od onda pocinje njegov ples. Castelli se još igra time u #268 (2004.) gdje se bavi Kundingasima i heksgonom. Znaci, 17 godina i 200-tinjak epizoda castelliju nije bilo dosta da završi sagu, vec ju je dodatno komplicirao. Recagno? Mislim da samo slijedi vec utaban Castellijev puteljak, samo što Recagno jako, jako voli fantasy; što je i sam Castelli priznao da mu se baš i ne svida. Nije jabuka pala daleko od stabla...

Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 25/06/2009 : 02:02:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
hihihi... vidjet ces koliko se vole kroz koji mjesec...

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 25/06/2009 : 02:20:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message
Pa dobro, ok, secam se i ja toga da je bilo sedam gralova, ali upravo kao shto si i ti rekao, ta dodatna komplikacija oko heksagona unosi chitav haos u celu prichu. Da ne pominjem kako nam svaki drugi gigant nanova preprichavaju istu prichu o pecinskom choveku koji otkriva ovaj ili onaj deo heksagona, i da je pricha svaki put malo ili malo vishe razlichita od prethodnih verzija.

Curunire, mislish na ljubav rekanja i fentazija, ili shta? Ako da, nadam se ne u vezi sa PiBD.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 25/06/2009 : 15:35:11  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Le Samurai, našao sam što si tražio! Prica "Grendel"

Ocito je glavni artefakt razbijem i od njega su napravili 7 istih. Imamo potvrdu za maceve i gralove.

I da, Indice analitico kojeg su napravili autori serijala potvrduje heksagone kao te Tuathine artefakte...

Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 25/06/2009 : 16:06:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
quote:

Pa dobro, ok, secam se i ja toga da je bilo sedam gralova, ali upravo kao shto si i ti rekao, ta dodatna komplikacija oko heksagona unosi chitav haos u celu prichu. Da ne pominjem kako nam svaki drugi gigant nanova preprichavaju istu prichu o pecinskom choveku koji otkriva ovaj ili onaj deo heksagona, i da je pricha svaki put malo ili malo vishe razlichita od prethodnih verzija.

Curunire, mislish na ljubav rekanja i fentazija, ili shta? Ako da, nadam se ne u vezi sa PiBD.

ma rekanja i kastelija... o, itekako mislim na pibd, no tesko da ti se nece svidjeti kako je kasteli spizdio rekanja

Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 25/06/2009 : 16:23:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message
quote:

Le Samurai, našao sam što si tražio! Prica "Grendel"

Jel ovo josh nije izashlo kod nas?

quote:
Originally posted by Curunir

ma rekanja i kastelija... o, itekako mislim na pibd, no tesko da ti se nece svidjeti kako je kasteli spizdio rekanja

Uhhuhuhuhuh....jedva chekam!
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4746 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 25/06/2009 : 16:24:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message
Ja mislim da ce uskoro kod Veselog

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 25/06/2009 : 16:37:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message
quote:
Originally posted by kreŠa

Da, to je broj 288, dakle za 4 epizode.
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 25/06/2009 : 16:38:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message
quote:
Originally posted by kreŠa

Za 2 godine :)

Inace, svaka vam cast za ove topike o Martiju, sa uzivanjem ih citam, iako zasad ne mogu da ucestvujem zbog manjka procitanih epizoda. I najgora epizoda Martija bolja je od najboljih epizoda vecine ostalih Bonellija.

Pozdrav!
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 25/06/2009 : 16:51:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
quote:

Evo ti, #88 "Kristoferovo srce", dakle to ti je dosta rano ustanovljeno...

Ko je ovo crtao? Fregijeri?
Go to Top of Page

aleksa crnobrnja
New Member

276 Posts

Member since 19/02/2009

Posted - 25/06/2009 : 17:02:55  Show Profile Show Extended Profile  Send aleksa crnobrnja a Private Message
Izgleda kao dobri stari Roi.
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.26 seconds. Snitz Forums 2000