Ludens i nema neku preteranu potrebu da zvanicno širi tržište ka Srbiji, kad vec sada stotine i stotine stripova dospeva u strip prodavnice. Ne bi bilo neke velike promene da se Ludens pojavi na trafikma ------------------------------------------------------------------
Ne bi bilo promene???Pa bilo bi,eto na primer,Duh_koji_hoda ne bi morao da prepesaci kilometre i kilometre da nadje strip,ukoliko bi se taj isti prodavao na obliznjem kiosku.A sta je sa ljudima u Novom Sadu,Nisu,Kragujevcu,Kraljevu,Subotici,Smederevu i drugim gradovima u srbiji koji mozda nemaju strip prodavnice??Kao sto rekoh ranije,ima ljudu i van BG koji znaju sve slova i hteli bi da procitaju strip. I ne znam kojem izdavacu bi skodilo par hiljada prodatih stripova vise????
onda se nadajmo da ce Berni jednoga dana prosiriti trziste i na SCG!
Stara Vienna dobro ime ima, lijepo ime koje znaju svi, al' djevojke na ulicama nicemu ne vrijede, i kriplovi su cesta i svakodnevna stvar, rekoh spasi Bože Österreich
I ne znam kojem izdavacu bi skodilo par hiljada prodatih stripova vise????
"le roi est mort,vive le roi"
Zar još netko živi u zabludi da bi se iti jedan strip ( pa cak i Zagor - iako je upitno koliko je to strip ) u Sbiji proda u nekoliko tisuca primjeraka po cijenama od 16 kn. Možda po 8 ali onda nema racunice. Ne virujem da je Bernardu u interesu širit tržište samo radi širenja. Možda radi zauzimanja pozocija za buducnost ali to je opet predaleka buducnost.
ja jos uvek zivim u zabludi ne kazem da bi sada Ludens imao neku fantasticnu prodju,ali bi prodao par brojeva vise.Ili Ludens rasproda u Hrvatskoj citav svoj tiraz od svakog stripa?
ja jos uvek zivim u zabludi ne kazem da bi sada Ludens imao neku fantasticnu prodju,ali bi prodao par brojeva vise.Ili Ludens rasproda u Hrvatskoj citav svoj tiraz od svakog stripa?
Najprije pod brojeva valjda misliš na komade ( ne cure nego primjerke stripa ). Pa cuj, par komada je za par nula manje od prije napisanog, par tisuca . Jel' sad malo jasnije o cemu govorim. Neisplativo, tih par komada ( doduše radi se o par stotina komada ) se ionako proda putem strip knjižara i nakupaca, pa i putem ovog foruma. Zbog toga i dalje ostajem pri svojoj prethodnoj tvrdnji.
Smatram da bi Ludens prodao barem 50% vise stripova u SCG nego sada ukoliko bi ih plasirao direktno na kioske a ne samo u tih par strip prodavnica u BG.Zvuci mi logicno.Abaton takodje nije imao rasirenu mrezu distribucije,mogao je da se kupi na par kioska u Beogradu i to je to.Zato su tako i zavrsili:::() Sa druge strane,mogu da razumem da bi za Ludens to bio veliki rizik,a mozda ljudi i nemaju volje da to zapocinju... A Zagor je Sumadinac:))
Najprije pod brojeva valjda misliš na komade ( ne cure nego primjerke stripa ). Pa cuj, par komada je za par nula manje od prije napisanog, par tisuca . Jel' sad malo jasnije o cemu govorim. Neisplativo, tih par komada ( doduše radi se o par stotina komada ) se ionako proda putem strip knjižara i nakupaca, pa i putem ovog foruma. Zbog toga i dalje ostajem pri svojoj prethodnoj tvrdnji.
konsultuj se prvo sa marketprintom pa raspitaj koliko oni ultimatea/spajdija/talijevih izdanja prodaju od onih koje rashire po kioscima(chini mi se samo po BGu i vojvodini). verujem da tje ti tada tih par hiljada zagorelih biti verovatnijim. kada berni bude preuzeo srBsko boneli trzishte(shto je izvesno) samim tim tje shtampati par hiljada vishe, samim tim tje cena shtampe biti manja(jer jelte shto se vishe shtampa to manje primerak koshta) samim tim tje srbija imati posebnu cenu koja onda netje prelaziti cifru od 100 din odnosno 10ak kunulingusa shto je prihvatljivo taman toliko da pokrije tih par hiljada chitalaca i raspizdi onu vetjinu koja tje to bojkotovati zato shto je na hrvatskom.
**************** look, maybe i didn`t say every little tiny syllable,no. but basically i said `em,yeah.
cuju se neke glasine da HAZU podupire Ludensovo širenje na Srbiju da bi zapoceli projekat nacionalizacije - putem subliminiranih poruka u Zagoru djelovat ce se na pucanstvo i pohrvatiti isto visoke medunarodne institucije zadužene za slicna djelovanja, još se spore je li ta metoda legitimna ili spada u nedopuštena sredstva, jer ništa slicno nije jasno definirano u Ženevskoj konvenciji
Hm,pa odakle vam sada ideja da ce ABATON da pukne? Nisu stavili najavu za sledeceg DYD,ali to je iz opravdanih razloga. Stavili su "reklamu" za svoj "brand new" sajt www.abaton-stripovi.biz To jos ne funkcionise,osim "main page"-a,ali sto bi se trudili da ga prave ako ce da propadnu...
Hm,pa odakle vam sada ideja da ce ABATON da pukne? Nisu stavili najavu za sledeceg DYD,ali to je iz opravdanih razloga. Stavili su "reklamu" za svoj "brand new" sajt www.abaton-stripovi.biz To jos ne funkcionise,osim "main page"-a,ali sto bi se trudili da ga prave ako ce da propadnu...