Author |
Topic |
DusMan
Advanced Member
5067 Posts
Member since 12/11/2001 |
Posted - 13/04/2005 : 13:37:42
|
quote: Originally posted by manhunter
Pa ne bih se bas slozio... Namerno bezanje od mainstream-a ne znaci automatski kvalitet.To moze znaciti i potpunu komercijalizaciju nekog proizvoda ili totalni underground.A ni jedno ni drugo ne znace da su bolji od onoga sto privlaci najvise ljudi.Primer u muzici:Metallica,Red hot chilli peppers,R.E.M.,Rollingstones,Björk,Jamiroquai..pripadaju mainstreamu.Da li su oni losiji od nekih grupa ili pevaca za koje niko nije cuo??(off topic,nacisto)!
Ne mora mainstream nuzno biti losh. Mada, cesto jeste. Umetnici mogu i kroz mainstream produkt proturiti nesto zanimljivo, ali masa to nece razumeti. Zasto? Zato sto je glupa. :) Jedan od zakona sociologije.
Zagor je najveci gej! |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25296 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 13/04/2005 : 13:44:43
|
"Stripovi su infantilna literatura. Osobe koje citaju stripove, citaju ih zato sto njihov um nije sposoban da svari nesto kompleksnije." Copyright by DusMan
"le roi est mort,vive le roi" |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25296 Posts
Posted - 13/04/2005 : 13:48:38
|
Dveki evo i ja da ti nesto preporucim a da nije Bonelli(nisi me pitao,al ajde): Bic bozji 1-3(v.mangin & a.gajic) La bete noire(macan & jovanovic) Mesec i ognjeno srce(Zograf) A posto volis Laru,mozda ce ti se svideti i Spawn ili spec. edicija Curse of the Spawn...
|
|
dveki11
Average Member
945 Posts
Member since 12/04/2005 |
Posted - 13/04/2005 : 13:49:29
|
"Stripovi su infantilna literatura. Osobe koje citaju stripove, citaju ih zato sto njihov um nije sposoban da svari nesto kompleksnije." Copyright by DusMan
"le roi est mort,vive le roi"
STRIPOVI SU SAMO JEDAN OD OBLIKA ZABAVE...I LITERATURE...TUZNO JE KAD SE SAMO TO CITA....ALI KAD SE CITAJU I KNJIGE I STRIPOVI I KOLUMNE....ONDA JE TO IPAK DRUGA PRICA ..ZAR NIJE TAKO? |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25296 Posts
Posted - 13/04/2005 : 13:53:52
|
quote: Originally posted by DusMan
[quote]Originally posted by manhunter
Pa ne bih se bas slozio... Namerno bezanje od mainstream-a ne znaci automatski kvalitet.To moze znaciti i potpunu komercijalizaciju nekog proizvoda ili totalni underground.A ni jedno ni drugo ne znace da su bolji od onoga sto privlaci najvise ljudi.Primer u muzici:Metallica,Red hot chilli peppers,R.E.M.,Rollingstones,Björk,Jamiroquai..pripadaju mainstreamu.Da li su oni losiji od nekih grupa ili pevaca za koje niko nije cuo??(off topic,nacisto)!
Ne mora mainstream nuzno biti losh. Mada, cesto jeste. Umetnici mogu i kroz mainstream produkt proturiti nesto zanimljivo, ali masa to nece razumeti. Zasto? Zato sto je glupa. :) Jedan od zakona sociologije.
Apsolutno se slazem,ali isto tako mislim da je najveca koncentracija kvaliteta upravo u mainstreamu.To da li ce masa razumeti ili ne,ne znaci da nema umetnosti.Ili umetnost vredi samo kada je vecina razume?? I da li su Picasso,Dali,van Gogh i co. veliki umetnici samo zato sto su svi culi za njih a ne razumeju ih ili su svi culi za njih zato sto su stvarno dobri??!!??
Edited by - manhunter on 13/04/2005 13:55:56 |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25296 Posts
|
dveki11
Average Member
945 Posts
Posted - 13/04/2005 : 14:03:10
|
umjetnost je umjetnost bez obzira koliko neko to gledao ...slusao....umjetnost je i kad ti nacrtas nesto kod kuce....mi smo govorili o kvaliteti i pšrihvacanju na trzistu....i u najkomercijalnijim pjesmama moze se naci dobrih stvari kao i u najnepoznatijim....sve je stvar ukusa...spawn je ok...ne,ogu citati bas sve ....ali recimo spawn film je jaako los...vizualno je super ali me je razocarao...imam jednu detaljnu figuricu spawna...iako nisam fan.. |
|
|
dveki11
Average Member
945 Posts
Posted - 13/04/2005 : 14:09:22
|
laru volim zbog hramova...piramida...i drugih oblina...arheologija mi je zanimljiva i drevne kulture....a ugodnija mi je oku od indiane jonesa mada su ti filmovi neusporedivo bolji i zabavniji od prva dva nastavka tom raidera...nisam ogranicen...volim puno raznih filmova...a van gogh.picasso....su bili neshvaceni za zivota i gladni...ali su sad napokon priznati...to dali se meni svidja picassova kubicna faza sasvim je druga tema a danas naZALOST mnogi lovasi kupuju njihove slike ne zbog umjetnosti jer ju neki i ne kuze vec zbog prestiza...tuzno.. |
|
|
comic boy
Junior Member
Croatia
445 Posts
Member since 31/01/2005 |
|
dveki11
Average Member
945 Posts
Posted - 13/04/2005 : 14:14:49
|
quote: Originally posted by comic boy
Meni se cini da vecina ovih stvari nema veze sa Tomb Raider stripovima i figuricama,ali nema veze..
T O R C I D A
PA NEMAOTISLI SMO SKROZ U DRUGOM SMJERUALI VALJDA CE SE JAVITI I NEKO KO JE FAN |
|
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Member since 30/01/2003 |
Posted - 13/04/2005 : 19:50:29
|
quote: Originally posted by dveki11
quote: Originally posted by Duh_koji_hoda
Sta da ti kazem... Pazljivije biraj sa kim se druzis. :P
Zagor je najveci gej!
Ma zans sta je tu najvec fora, ja sam njega posle toliko isprozivao da se on postideo i priznao da je Tomb Raider sranje
"Najbolja majstorija koju je djavo ikada izveo je ta sto je ubedio ljude da ne postoji" - kralj lazi
vidim ja da duh koji hoda voli malo uzburkati duhove.....ajmo rec da je ZAGOR najprodavaniji i najdugovjecniji serijal na ovim prostorima crtzanog stripa u nas....to potvrdjuje kvalitetu...a i TOMB RAIDER koji je kao igra vec legendaran...iduci mjesec izlazi 7. dio za playstation......filmovi su za zabavu a nedavno sam procitzao da je i treci dio u pripremi....i kad smo kod stripa to je jedan super nacrtan strip (bar meni)...dosad izaslo 100tinjak brojeva od kojih su se mnogi brojevi rasprodali.....dakle i tu govorimo o kvaliteti...a kad je nas duh koji hoda toliko istancanog ukusa mozemo li znati koje on filmove cjeni i stripove???
Ne uzburkavam ja nikakve duhove, vec samo javno iznosim svoje misljenje I mislim da je to u redu, j. ne nabijam ja tebi na nos sto ti volis Laru Croft, sasvim je normalno da neo voli ovo, neko ono. Sto se tice toga kako je strip nacrtan, ja to malo ostavljam po strain, meni je najvaniji kvalitet scenarija, koji da se ne lazemo, Lara Croft nema (opet moje misljenje). Sto se tice mog ukusa u vezi stripova, nije nista definisano, ali ako zelis da ti nesto preporucim ja bih ti preporucio recimo Grunge Genetika, Largo Winch, Maus, Rex Mundi, neke Betmene, neke Daredevil I tonu Vertiga, ali glupo je da to sad sve nabrajam. Sto se tice filmova I tu mi je veoma tesko da nabrajam jer sam veliki filmoman, ali evo par filmova koje sam odgledao u poslednje vreme a da sun a mene bas ostavili dobar utisak : The Rules of Attraction, Mystic River, The Butterfly Effect, Immortel…..i toga ima suvise. A to sto je igra Tomb Raider legendarna ne znaci da film I strip moraju da budu legendarni. Ja nemam nikakav istancan ukus, evo recimo meni je najdrazi italijanski strip Lazarus Ledd, za sta ce se sad vecina ljudi a forumu nasmejati, lali ipak ima I par nas koji smatramo da je Ade Capone strasan scenariista. I tko bla, bla, bla….. A molim te samo reci sta je u filmu Tomb Raider dobro (ako izuzmemo Angelinu Jolie)?
"Najbolja majstorija koju je djavo ikada izveo je ta sto je ubedio ljude da ne postoji" - kralj lazi |
|
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Posted - 13/04/2005 : 19:51:50
|
very thin ice,dveki,very thin...
PA MOZDA ALI GLUPO JE PLJUVATI PO TUDJIM UKUSIMA A NE RECI STA ON VOLI...BAS ME ZANIMA...MISLIM POPLJUVAO JE I ZAGORA..I LARU...KAO TO JE NEKVALITETA...PA ME ZANIMA KOJE BI FILMOVE I STRIPOVE ON PREPORUCIO
Ja ne pljujem po tvom ukusu, nego samo po stripu koji ti volis, tj. nisam reao da je tvoj ukus sranje, nego da je Tomb Raider sranje. Ukusi su razliciti, a takodje I stavovi prema necemu a kako je ovo free world svako moze da prica sta mu je na dusi. A meni Tomb Raider I Zagor predstavljaju trn u oku, jebiga valjda su me tukli po glavi kad sam bio mali pa sam sad poludeo.
"Najbolja majstorija koju je djavo ikada izveo je ta sto je ubedio ljude da ne postoji" - kralj lazi |
|
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Posted - 13/04/2005 : 19:52:54
|
ajmo rec da je ZAGOR najprodavaniji i najdugovjecniji serijal na ovim prostorima crtzanog stripa u nas....to potvrdjuje kvalitetu...
Pa ne. Bas obrnuto. Cim je nesto masovno, tj. cim masa nesto voli, to ne moze valjati.
Zagor je najveci gej!
To majstore, znas onu pesmu od Djordja Davida “Samo svoj”
|
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Posted - 13/04/2005 : 19:56:42
|
ma on to radi namerno,evo pogledaj njegova dva topika:"anketa" i "pogledaj obavezno",pravo krvoprolice!A on stoji sa strane i smeska se;)))
Pa znas kako za topic "POGLEDAJ OBAVEZNO" nisam ja bas mnogo kriv sto je otisao gde je otisao, ja sam samo prenosio informacije. A sto se tice ankete to sam otvorio zato sto su me interesovale neke stvari, tj bio sam ubejen da mladji ljudi citaju novije stvari a da se stariji drze onog od pre 100 godina, sto za sad manje vise i dokazujem. Doduse malo je i to skrenulo, ali i za to nisam bas mnogo kriv (jesam malo, ali...)
|
|
dveki11
Average Member
945 Posts
Posted - 13/04/2005 : 20:15:07
|
ma znam da nisi kriv...i ovaj moj topik je otisao u skroz drugom smjeru....Batman je super strip...ali ga je toliko izaslo da bi me bolila glava sad jos tragat za njegovim stripovima...a kod stripova mi je jako vazan crtez...sto je u 80% tomb raider stripova super...a film TR..pa angelina jolie koja skakuce tamo amo..prica je nakon toga manje vazna..nisam ja NEKI ZADRTI FAN i vec sam rekao da je film poput TR zabava i nista mudro duboko...bla bla bla...a ove filmove sto si ti nabrojio sam gledao neke i jaaaako su mi dosadni....ocito su nam ukusi u filmu razliciti....a i ne ljutim se...pisi svoje mnisljenje kakvo god bilo |
|
|
dveki11
Average Member
945 Posts
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Posted - 13/04/2005 : 20:22:06
|
Dveki evo i ja da ti nesto preporucim a da nije Bonelli(nisi me pitao,al ajde): Bic bozji 1-3(v.mangin & a.gajic) La bete noire(macan & jovanovic) Mesec i ognjeno srce(Zograf) A posto volis Laru,mozda ce ti se svideti i Spawn ili spec. edicija Curse of the Spawn...
Sto mu preporucujs Bic Bozji od 1 do 3, kad mozes da mu preporucis od 1 do 4. Inace opet ja sa svojim stavovima, strip moze da prodje, ali nije na nivou. Inace i sam Aleksa Gajic se slozio sa tim na jesenjasnjem sajmu knjiga. Dok mi je crtao Atilu, pitao me je sta mislim o stripu, a ja njemu "pa i nije bas nesto, scenario je mogao i bolje", a on meni "pa i jeste, ali trebals je prvo da ide u 4 nastavka, a evo oduzise ga na 6"
|
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Posted - 13/04/2005 : 20:24:39
|
laru volim zbog hramova...piramida...i drugih oblina...arheologija mi je zanimljiva i drevne kulture....a ugodnija mi je oku od indiane jonesa mada su ti filmovi neusporedivo bolji i zabavniji od prva dva nastavka tom raidera...nisam ogranicen...volim puno raznih filmova...a van gogh.picasso....su bili neshvaceni za zivota i gladni...ali su sad napokon priznati...to dali se meni svidja picassova kubicna faza sasvim je druga tema a danas naZALOST mnogi lovasi kupuju njihove slike ne zbog umjetnosti jer ju neki i ne kuze vec zbog prestiza...tuzno..
Eto kad vec spomenu arheologiju, ja kad student arheologije nikako ne mogu da prihvatim agluposti, debilastine i besmislice koje se pominju u tom stripu .Sta ces takvi smo ti mi arheolozi.
|
|
dveki11
Average Member
945 Posts
Posted - 13/04/2005 : 20:26:08
|
pa dobro duse nevalja zagor...ni lara...ni atila..sve je to tako tako..najbolje da ti pocnes izdavat strip..i crtat..i scenario pisat...evo ja ti glumim glavnog heroja kad se po tvom stripu bude snimao film |
|
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Posted - 13/04/2005 : 21:05:53
|
pa dobro duse nevalja zagor...ni lara...ni atila..sve je to tako tako..najbolje da ti pocnes izdavat strip..i crtat..i scenario pisat...evo ja ti glumim glavnog heroja kad se po tvom stripu bude snimao film
Nisam rekao da Bic ne valja, samo sam hteo da kazem kako i jedan od autora nije bas najzadovaoljniji razradom price (Znas valjda ko je Aleksa Gajic?)
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25296 Posts
Posted - 13/04/2005 : 21:16:48
|
preporucio sam mu Bic 1-3- zato sto sam ih toliko procitao.i ja mislim da su mogli bolje da urade,ali rekoh,nije bas toliko sranje,citao sam mnogo gore stvari.
|
|
DusMan
Advanced Member
5067 Posts
Posted - 13/04/2005 : 21:34:23
|
Ne. Ne volim tu prepotentnu pedercinu. A ne volim ga ni zato sto ga voli masa. :)
Zagor je najveci gej! |
|
|
marlowe
Advanced Member
Serbia
4279 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 13/04/2005 : 21:45:59
|
Ne. Ne volim tu prepotentnu pedercinu. A ne volim ga ni zato sto ga voli masa. :)
Zagor je najveci gej!
koja masa voli djordja davida??? meni je cinjenica da on i dalje postoji uvek bio fenomen, posto sam uveren da ima publike isto kao i, recimo, dejan cukic. dakle - samo bliza familija...
___________ "In my Havana cabana I'll eat something sweet like banana..." |
|
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Posted - 13/04/2005 : 21:54:48
|
Ma i jedan i drugi su meni ok. Da je Djordje David naduvan, jeste,ali niko ne moze da mu ospori glas
|
|
DusMan
Advanced Member
5067 Posts
Posted - 13/04/2005 : 21:55:58
|
Tako je to kad zivis u NS-u. Zivis u zalbudi. Najvece legende jugoslovenskog roka su Djordje David i Dejan Cukic. Kad bi se gadjali tramvajima. Ne znam ni ja nikog ko ce reci mu je ijedan od dvojice autora najomiljeniji, ali oni imaju popularnost. Da upadnes na neki splav u sred noci (gde naravno zabludeli slusaju turban folk) i sprovedes npr. ovu anketu:
Za koje domace muzicare od navedenih culi: A) Milan Mladenovic B) Dejan Cukic C) Dusan Kojic D) Djordje David E) Nesha Galija
... siguran sam da bi svi zaokruzili B, D i E, a da za A i C niko nije cuo. :(
Dakle, da se vratim na poentu, Dj.D. je popularan medju masama. Svi znaju barem 3, ako ne i 5 njegovih pesama.
Zagor je najveci gej! |
|
|
Topic |
|