Author |
Topic |
wanderer
Advanced Member
United Arab Emirates
3489 Posts
Member since 18/08/2004 |
Posted - 01/05/2005 : 03:09:47
|
quote: Originally posted by Duh_koji_hoda
quote: Originally posted by wanderer
Dobro kad si tvrdoglav pogledaj lepo ovo http://www.dccomics.com/graphic_novels/?cat=VERTIGO
nema sta da se ceka da se vidi sta ce izaci. Ono je dc-ijeva stranica, one stvari su odavno vec sve izasle
________________________________________________ "Najbolja majstorija koju je djavo ikada izveo je ta sto je ubedio ljude da ne postoji" - kralj lazi ________________________________________________
Smrt Zagoru, sloboda narodu!!!
mislio sam na to sta ce izaci u nasim krajevima od "Sendmena"
I'll tell you the TRUTH: 'Your SOUL will BURN in the LAKE of FIRE !!!' |
|
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Member since 30/01/2003 |
Posted - 01/05/2005 : 03:09:58
|
ma care svaka cast, u pravu si... ode ja na spavanje :)
I'll tell you the TRUTH: 'Your SOUL will BURN in the LAKE of FIRE !!!'
Pa naravno da sam u pravu uh sto volim da budem u pravu
________________________________________________ "Najbolja majstorija koju je djavo ikada izveo je ta sto je ubedio ljude da ne postoji" - kralj lazi ________________________________________________
Smrt Zagoru, sloboda narodu!!! |
|
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Posted - 01/05/2005 : 03:12:58
|
Dobro kad si tvrdoglav pogledaj lepo ovo http://www.dccomics.com/graphic_novels/?cat=VERTIGO
nema sta da se ceka da se vidi sta ce izaci. Ono je dc-ijeva stranica, one stvari su odavno vec sve izasle
Smrt Zagoru, sloboda narodu!!!
mislio sam na to sta ce izaci u nasim krajevima od "Sendmena"
I'll tell you the TRUTH: 'Your SOUL will BURN in the LAKE of FIRE !!!'
Pa za sad samo tih 10 trejdova u roku od 3 godine. Mada je bilo nekih prica da ce neki zagrebacki izdavac(sta mi mozak, pa ne mogu da se setim koji) pocetkom godine da izbaci Endless Nights, ali jos uvek nista od toga
|
|
Lex
New Member
Serbia
194 Posts
Member since 12/09/2004 |
Posted - 01/05/2005 : 09:17:43
|
quote: Originally posted by Duh_koji_hoda Ali kontinuitet se zavrsava 10 trejdom koji se zove budjenje
Osnovna Sandman pricha je zaista kompilirana u 10 trejdova, dok je Endless Nights kasnije napisan dodatak.
Samo se zavrshni trejd ne zove Budjenje, nego Bdenje.
Kick You Down Like Gravity! |
|
|
DusMan
Advanced Member
5067 Posts
Member since 12/11/2001 |
Posted - 01/05/2005 : 10:40:02
|
Istina je. Endless nights je pisao Gejmen, ali nema veze sa kontinuitetom priche. Mcn je EN opisao kao fanfiction koji je Gejmen pisao sebi. :) A crtachi su sve neke poznate face, tipa Manara.
Zagor je najveci gej! |
|
|
BlekenDekara
Advanced Member
United Arab Emirates
3758 Posts
Member since 07/07/2004 |
Posted - 01/05/2005 : 11:35:06
|
ovakva kolichina pozajmljenih impresija te osnovnog neznanja o autorima zastupljenim jasno govori da chika dushman veliki grandzer te darker(u daljem tekstu vertigovac)nije ni primirisao unutrashnjost ovoga izdanja:)P dutja druze pozajmitju ti ja skenirano taj EN a ako hotjesh da BASH budesh kul - 1602 u 8 sveski nestrpljivo cheka na novog vlasnika:)PppPP
**************** look, maybe i didn`t say every little tiny syllable,no. but basically i said `em,yeah. |
|
|
stripoznalac
New Member
128 Posts
Member since 06/01/2005 |
Posted - 01/05/2005 : 12:02:59
|
endless nights je kolekcija prica, stavljena u sandmanov univerzum svaka prica pripada nekom od aktera, smrti, sandmanu... to jeveoma luksuzno, estetski napravljena knjiga, ima i trade i hardcover i unutra ima par iznimnih prica, narocito ona o smrti. i coveku, koji se u nju zaljubio. i tako je sreo i drugi put. i ceka na poslednji susret. pa ona, koju je crtao Manara, prica o ženi, koja ceka muža, a donose mu njegovu glavu. i to ljudi, koji su ga ubili. no, ima samo deset trejdova kontinuirane price, koje ce izaci i kod nas. u belom putu. ako ce izaci tamo više, ne znam. a u SAD je izašlo mnoštvo prica, koje su stavljene u sandmanov univerum, pored endless nights, recimo furies. Nedugo toga citao sam pricu o sandmanu, koju je nacrtao Richard Corben. a postoje još druge interpretacije sandmana. |
|
|
wanderer
Advanced Member
United Arab Emirates
3489 Posts
Member since 18/08/2004 |
Posted - 01/05/2005 : 12:24:26
|
quote: Originally posted by stripoznalac
endless nights je kolekcija prica, stavljena u sandmanov univerzum svaka prica pripada nekom od aktera, smrti, sandmanu... to jeveoma luksuzno, estetski napravljena knjiga, ima i trade i hardcover i unutra ima par iznimnih prica, narocito ona o smrti. i coveku, koji se u nju zaljubio. i tako je sreo i drugi put. i ceka na poslednji susret. pa ona, koju je crtao Manara, prica o ženi, koja ceka muža, a donose mu njegovu glavu. i to ljudi, koji su ga ubili. no, ima samo deset trejdova kontinuirane price, koje ce izaci i kod nas. u belom putu. ako ce izaci tamo više, ne znam. a u SAD je izašlo mnoštvo prica, koje su stavljene u sandmanov univerum, pored endless nights, recimo furies. Nedugo toga citao sam pricu o sandmanu, koju je nacrtao Richard Corben. a postoje još druge interpretacije sandmana.
stvarno si stripoznalac thnx na odgovoru
I'll tell you the TRUTH: 'Your SOUL will BURN in the LAKE of FIRE !!!' |
|
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3993 Posts
Member since 28/03/2003 |
|
jgoran5
Senior Member
Croatia
1924 Posts
Member since 07/07/2002 |
Posted - 01/05/2005 : 12:59:42
|
quote: Originally posted by zveles
stripoznalac, koju pricu o sandmanu ili u sandman presents je nacrtao corben? jel to mozda u endless night?
ako se dobro sjecam nije to u endless night.i da ti budem iskren uopce nemam pojma sta je corben crtao od sandman prica.a i nemas bas puno sandman presents...bast,furies, i mozda jos koja koje se nemrem sada sjetiti...
------------- carpe diem... -------------
|
|
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3993 Posts
Posted - 01/05/2005 : 13:20:20
|
ma ni ja nisam siguran da je corben nesto crtao... mozda se ne mogu sjetititi? ali od sandman presents ima dosta toga: petrefax, dead boys detectives, corinthian (kojeg su napravila neka dvojica luzera ), thesaliad & thesaliad2, spomenuti bast i furies... ima toga... i death manga od jill thompson (uskoro ce dead boys manga)... pa onda ima trejd s nalovnicama dave mckeana, sandman digest ili tako nekako, pa ona mala knjizica sa sandman quotes...
|
|
|
jgoran5
Senior Member
Croatia
1924 Posts
Member since 07/07/2002 |
Posted - 01/05/2005 : 13:47:49
|
quote: Originally posted by zveles
corinthian (kojeg su napravila neka dvojica luzera ),
e kvragu,kak sam mogo zaboravit na ovo
------------- carpe diem... -------------
|
|
|
stripoznalac
New Member
128 Posts
Posted - 01/05/2005 : 14:05:27
|
Corbenova prica o Sandmanu, koja prakticki predstavlja pocetak novog serijala, izašla je samo kao dodatak jednoj prici, u jednoj DC strip svesci. Nigdje nije sabrana ili ukljucena u koji trade. Malo moram potražit, da je nadjem. Pa cu onda postirat tacne podatke. Ja sve vreme ocekivao, da to krene jacim tempom, ali evo, vec ima godina dana, od kako se pojavilo, a ništa novo. |
|
|
stripoznalac
New Member
128 Posts
Posted - 01/05/2005 : 14:13:16
|
a što se tice drugih interpretacija pa, sandman je strip iz tridesetih godina. više je bio nalik na betmena i druge borce za pravdu. duga je to bila serija. pa, onda Gaiman oživio lik, dao mu novu suštinu, smisao, a istovremeno pisao se Sandman Mystery Theatre. Isto DC. I jedan trade, kojeg je cak Gaiman pisao, koji je nekakav crossover izmedju oba sandmana. Prica uopšte nije loša, tolko, da se zna.
eh izvinjavam se. Taj trade, kao i ostale tri, ipak nije pisao Gaiman. Nego Matt Wagner. Ne znam zašto mi je to bilo u glavi. Al mora, da postoji još neka veza. Oriseticu se ja vec. Eh, da sam sveznalac, a ovako samo siroti stripoznalac... |
Edited by - stripoznalac on 01/05/2005 14:54:57 |
|
|
stripoznalac
New Member
128 Posts
Posted - 01/05/2005 : 14:24:18
|
e, ovo je ta sveska
Just Imagine Stan Lee Creating Sandman DC Comics, 2002
No, SGaiman nije izumio sandmana, pa zašto ne bi o njemu pisao i Stan Lee? Glavni dio proce crta Walt Simonson, a prica.. Sandman je astronaut, koji navodno umire u svemiru i koje se nadje sanjskom svetu, kojeg je stvarno posetio kao decak. Na kraju je miniatura od 4 strane koju je nacrtao Richard Corben. Cova, neki pijana spava na klupi i ophrvan nocnim morama. Prolazi sandman i spašaga ga tih mora, i pijanac spoznaje, da njegovom svetu preti opasnost. I pocne to kazivat ljudima. Kaže vam, vredno je to procitat. Ako se jo gdje nadje,
|
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 01/05/2005 : 15:18:31
|
Cijena izdanja Belog puta ce biti oko 10€??? ILiti 75-ak kuna? A jesi siguran? Sam HC MV dode 55kn (bar u MC-u). Bernijevi albumi su po 60-tak kuna... Ako ce ti velki trejdovi biti 10-tak € to uopce nije skupo (dobro, kak za koga...)
The greatest trick the devil ever pulled Was convincing the world he didn't exist, That was his power... |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 01/05/2005 : 15:22:45
|
Meni se prvi dio jako dopao. Jedino mi je smetalo što je veliko odudaranje kvalitete crteža pojedinih dijelova price. Prica i scenarij su odlicni, a unutra je cak i Hellblazer i spominje se JLA pa Batmanovi nemesisi... Jedna epizoda u zalogajnici je cisti trash u stilu nekog spaltter Dylan Doga, itd... Koji procitaju, znat ce!
The greatest trick the devil ever pulled Was convincing the world he didn't exist, That was his power... |
|
|
stripoznalac
New Member
128 Posts
Posted - 01/05/2005 : 15:33:59
|
da, crtež ponekad suviše odudara od scenarija. kao da nedostaje dobrih crtaca. meni se u Sandman kolekciji najviše svidja Wake, zbog fenomenalnog crteža Michela Zullija. A ima tu i J.J. Muth. Da li je iko od vas kada citao Blood, A tale. Tamo je Muth crtao sa Kent Williamsom, po mome jednom najboljih crtaca sadašnjice. Kakav je to par. A sandman, scenaristicki, naravno pocetak, pa story ark sa orfejom. I naravno sandova smrt. jedan najboljih offshota je svakako The Death, The High Cost of Living. Nema dana, da se ne prisetim price... da li se zna legenda, da smrt svakih sto dana svrati na zemlju za jedan dan kao smrtna žena... da zna bolje cijeniti i razumeti živote, koje uzima... |
Edited by - stripoznalac on 01/05/2005 15:46:10 |
|
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Posted - 01/05/2005 : 16:29:43
|
quote: Originally posted by DeeCay
Cijena izdanja Belog puta ce biti oko 10€??? ILiti 75-ak kuna? A jesi siguran? Sam HC MV dode 55kn (bar u MC-u). Bernijevi albumi su po 60-tak kuna... Ako ce ti velki trejdovi biti 10-tak € to uopce nije skupo (dobro, kak za koga...)
The greatest trick the devil ever pulled Was convincing the world he didn't exist, That was his power...
Pa tako se prica, ne striktno 10 eura, ali oko 10. Naravno ovo se verovatno ne odnosi na Watchmene, ali svaki taj trejd imaa preko 100 u radjen je u high opremi
|
|
stripoznalac
New Member
128 Posts
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Posted - 01/05/2005 : 16:42:41
|
hej, a ja mislio, da ste vas dvoje jedna te ista osoba zbog quota na kraju
On voli Zagora
|
|
TORQUE
Senior Member
Croatia
2781 Posts
Member since 27/04/2005 |
|
Boyan.P
Senior Member
Croatia
2773 Posts
Member since 13/06/2004 |
Posted - 01/05/2005 : 20:03:12
|
The greatest trick the devil ever pulled Was convincing the world he didn't exist, That was his power...
Tek sad sam vidio ovu izdavacku kucu, a kad bi trebalo to uci u prodaju. A šta su Sandmana krenuli od vol.3 |
|
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3993 Posts
Posted - 01/05/2005 : 20:05:04
|
e, ovo je ta sveska
Just Imagine Stan Lee Creating Sandman DC Comics, 2002
hvala. to spada pod dc-jevu seriju one-shot specijalki zajednicki nazvanu "just imagine stan lee re-creating dc universe". kao i ostale "jislc" specijalke, nema nikakve veze sa kontinuitetom odredjenih serija i likova koje obradjuje, ali ipak ima dosta dobrih stripova u njima. btw, prije par mjeseci je izasao i drugi sandman mystery theathre tpb, a za slijedeci mjesec je najavljen treci. izgleda da se netko konacno sjetio u dc-u da ovu odlicnu krimi seriju objavi cijelu u trejdovima. vecinu smt stripova crta guy davies, a kao gostujuci crtac na nekim story-arcima se pojavljuje meni takodjer odlican watkiss. kad smo vec kod sandmana, nakon zavrsetka serije krenulo se s drugom serijom koja se nastavila na sandmana - the dreaming. nekima pravovjernim fanovima sandmana se the dreaming nije toliko svidio, ali meni je jako drag i dobar (osim onih zadnjih brojeva koje je pisala kiernanova kad se pocela gubiti u blesavom zapletu - tu mislim na jedan-dva zadnja story-arca, tj. koje je crtao meni jako losi randall).
|
|
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Posted - 01/05/2005 : 20:59:46
|
quote: Originally posted by Boyan.P
Tek sad sam vidio ovu izdavacku kucu, a kad bi trebalo to uci u prodaju. A šta su Sandmana krenuli od vol.3
Za 15-ak dana, Sandmana krecu od Vol.3 zbog postojanja Vol.1 pirata, ali inace ce biti objavljeno svih 10
|
|
Topic |
|