Author |
Topic  |
Bardho
Senior Member

1943 Posts
Member since 10/04/2003 |
|
vang0gh24
New Member

Serbia
207 Posts
Member since 17/01/2004 |
Posted - 04/05/2005 : 19:26:07
|
stvarno steta sto ljudi nisu otvoreni za nove stvari, zar je moguce da najbolji serijal iz SBE ce da zamre ovde??? Ziveli Pirati!!!
devojke su lude za mnom, prosle noci jedna je satima kucala na moja vrata ali je nisam pustio da....izadje |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 04/05/2005 : 19:46:39
|
Kako živeli pirati? Oni još nisu izdali nijednog Nathana, za razliku od Zagora svih vrsta...
The greatest trick the devil ever pulled Was convincing the world he didn't exist, That was his power... |
 |
|
JORGE
Junior Member

Croatia
483 Posts
Member since 21/04/2004 |
|
kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts
Member since 17/07/2003 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 04/05/2005 : 20:24:49
|
quote: Originally posted by Bardho
Danas sam nacuo u MC-u da ovog mj. nece biti NN-a, a što je još gore da ce B. izdati još samo dva broja koja je otkupio. Nadam se da su ove informacije samo loša zajebancija.
Bolje on nego Mister NO. 
Stara Vienna dobro ime ima, lijepo ime koje znaju svi, al' djevojke na ulicama nicemu ne vrijede, i kriplovi su cesta i svakodnevna stvar, rekoh spasi Bože Österreich |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
|
makikatalinic
Advanced Member

Croatia
6187 Posts
Member since 07/03/2005 |
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts
Member since 30/01/2003 |
Posted - 04/05/2005 : 21:40:03
|
Ma vazno je da se izda 30-ak Zagora godisenje, ovi ostali junaci su nevazni....
________________________________________________ "Najbolja majstorija koju je djavo ikada izveo je ta sto je ubedio ljude da ne postoji" - kralj lazi ________________________________________________
Dole Bonelli, ziveli ameri!!! |
 |
|
Tomislav
Average Member

Croatia
815 Posts
Member since 23/08/2002 |
|
Damjan
stripovi.com suradnik

Italy
1458 Posts
Member since 12/02/2004 |
Posted - 04/05/2005 : 21:43:41
|
Problem je u tome što dobar dio tiraže Bonellijevih stripova u Hrvatskoj otpada na stare fanove i nostalgicare, kojima nije do noviteta. S obzirom da je Nathan startao nakon gašenja LMS/ZS, nije se stvorila navika kupovanja kod tih, starijih generacija, pa za razliku od Zagora i drugih, Nathan ovisi iskljucivo od novih fanova. Ja osobno poznajem nekoliko ljudi koji prate sve serijale, osim Nathana i Lazarusa Ledda, jednostavno zato što nemaju interesa za novijim stvarima.
www.zid.hr - sve ono što o rocku i metalu nikada niste željeli znati, www.zid.hr/strip - osobni pogledi na aktualnosti u svijetu stripa, uz ponekog mladog autora željnog pažnje |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 04/05/2005 : 21:46:50
|
Dajte neke oficijalne informacije i ne bacajte i onako ocajne stripofile u ocaj! 
The greatest trick the devil ever pulled Was convincing the world he didn't exist, That was his power... |
 |
|
dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 04/05/2005 : 21:58:04
|
Ne znam što bih rekao?!? Nathan mi je jedan od najboljih stripova i mislim da ga jedino ne mogu voljeti ljudi koji inace ne vole SF. Ako se ugasi...ne smijem to ni pomisliti.
>>>Stripovi i ja... sve do propasti svijeta<<< |
 |
|
kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 04/05/2005 : 22:00:56
|
Za mene je vec kasno... ja sam vec pao u ocaj! :)
Šit, stvarno sam se vezao uz taj strip, ne samo da ga citam, vec ga i pomalo "studiram", kao što to radim s Dylanom vec oko desetak godina. Ne smiju ga ukinut...
you candy perfume girl |
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
marlowe
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4279 Posts
Posted - 04/05/2005 : 23:12:26
|
quote: Originally posted by Dado
Nemoj te zavijati glave prije nego ih razbijete, no mozete popiti jedan aspirin za svaki slucaj :))
steta bi bilo. mislim da je to naznaka opste tendencije koju sam predvidjao, a koju je stinky prvi javno naveo u nekom topicu. nazovimo je implozijom.
___________ "In my Havana cabana I'll eat something sweet like banana..." |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 04/05/2005 : 23:26:26
|
Ako je zaista istina bila bi velika steta. Nadam se da nije istina. A uostalom, pitat cemo Bernija pa cemo vidjeti.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 04/05/2005 : 23:38:01
|
quote: Originally posted by marlowe
Nemoj te zavijati glave prije nego ih razbijete, no mozete popiti jedan aspirin za svaki slucaj :))
steta bi bilo. mislim da je to naznaka opste tendencije koju sam predvidjao, a koju je stinky prvi javno naveo u nekom topicu. nazovimo je implozijom.
___________ "In my Havana cabana I'll eat something sweet like banana..."
Ma vidis kod nas se strip uopce ne smatra kulturom, odnosno oni koji bi trebali u tom pogledu nesto uciniti da se to popravi nazivaju klincima odrasle osobe koje citaju stripove i ismijavaju ih. Neka se malo ogledaju kako se to radi po europi, kad je ionako stalno prizivaju... Prije par dana zavrsen je 14 sajam stripova u mom gradu Luzernu, sto je bilo i kako je bilo napisat cu u malom kratkom izvjestaju a oni koji ne znaju vidjet ce u cemu se razlikujemo mi i Europa u opcem odnosu prema stripu... |
 |
|
dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts
Member since 30/01/2003 |
Posted - 04/05/2005 : 23:41:00
|
quote: Originally posted by marlowe
___________ "In my Havana cabana I'll eat something sweet like banana..."
Ma vidis kod nas se strip uopce ne smatra kulturom, odnosno oni koji bi trebali u tom pogledu nesto uciniti da se to popravi nazivaju klincima odrasle osobe koje citaju stripove i ismijavaju ih. Neka se malo ogledaju kako se to radi po europi, kad je ionako stalno prizivaju... Prije par dana zavrsen je 14 sajam stripova u mom gradu Luzernu, sto je bilo i kako je bilo napisat cu u malom kratkom izvjestaju a oni koji ne znaju vidjet ce u cemu se razlikujemo mi i Europa u opcem odnosu prema stripu...
ma da, ali i ova strip kultura medju ljubiteljima stripa kod nas se zasniva na starudijama koje izlaze vec decenijama i ni ne pokusava da prihvati ista novo. Sto je veoma porazavajuce.
________________________________________________ "Najbolja majstorija koju je djavo ikada izveo je ta sto je ubedio ljude da ne postoji" - kralj lazi ________________________________________________
Svakoga dana, u svakom pogledu, sve vise napredujem!!! |
 |
|
marlowe
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4279 Posts
Posted - 04/05/2005 : 23:48:43
|
Ma vidis kod nas se strip uopce ne smatra kulturom, odnosno oni koji bi trebali u tom pogledu nesto uciniti da se to popravi nazivaju klincima odrasle osobe koje citaju stripove i ismijavaju ih. Neka se malo ogledaju kako se to radi po europi, kad je ionako stalno prizivaju... Prije par dana zavrsen je 14 sajam stripova u mom gradu Luzernu, sto je bilo i kako je bilo napisat cu u malom kratkom izvjestaju a oni koji ne znaju vidjet ce u cemu se razlikujemo mi i Europa u opcem odnosu prema stripu... [/quote]
ma, sve ja to znam, dado. zato sam i ponekad mozda naporan u svojim postovima na slicne teme. zato i ulazim u rasprave sa ljudima koji su srecni sto im je strip vid zabave, ispusni ventil, povratak u detinjstvo. zato i trujem ponekad protiv zagorelog, iako ne mislim nista posaebno lose o njemu, jer smatram da on ne moze promeniti sveopsti stav prema stripu kao mediju, umetnosti. na kraju, ostacemo opet samo sa zagorom, a tek onda ce biti tesko ubediti bilo koga neobavestenog da je strip medijum za sebe i kao takav jedini sposoban da izrazi odredjenu emociju, sadrzaj, atmosferu. samosvojan i ravnopravan sa drugim umetnostima. ipak, nadam se da su pred nama bolja vremena, jer od proslih tesko da moze gore, i da cemo jednom dosegnuti status kakav postoji u francuskoj da strip bude prihvacen kao knjizevni rod i da predsednik republike jednom nacionalnom heroju na lecenju u bolnicu odnese neki komplet stripova (predsednik je bio Miteran, a komplet je bio HC komplet castermanovog Corta - pozdrav, magic).
___________ "In my Havana cabana I'll eat something sweet like banana..." |
 |
|
dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts
Posted - 04/05/2005 : 23:48:58
|
Da, to je istina, ali problem je što je vecina ljubitelja stripova sa ovih podrucja odrasla na tim "starudijama" i prirasle su im srcu! Prihvacanje novih stvari moglo bi potrajati godinama! (ne osudim se napisati i desetljecima!)
>>>Stripovi i ja... sve do propasti svijeta<<< |
 |
|
verter
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4877 Posts
Member since 30/04/2002 |
Posted - 04/05/2005 : 23:58:34
|
"Bolje on nego Mister NO."
sejo bolan sta to pricas!?! nemoj da se pjehe vracas u bec za 10 dana 
stvarno bi mi bilo zao da ugase nathana. sjecam se kao da je bilo juce kad sam kod jednog lika na faxu vidio ravenov povratak. nisam mogao vjerovati da je opet poceo izlaziti. tad sam prvi put i cuo za ludens a nedugo nakon toga i dosao na forum gdje se o svemu tome nadugo i nasiroko pricalo.stvarno steta...  
"I believe comic book heroes walk the earth..." |
 |
|
dule_car
Advanced Member

Slovenia
4193 Posts
Member since 01/05/2003 |
Posted - 05/05/2005 : 00:00:40
|
quote: Originally posted by Damjan
Problem je u tome što dobar dio tiraže Bonellijevih stripova u Hrvatskoj otpada na stare fanove i nostalgicare, kojima nije do noviteta. S obzirom da je Nathan startao nakon gašenja LMS/ZS, nije se stvorila navika kupovanja kod tih, starijih generacija, pa za razliku od Zagora i drugih, Nathan ovisi iskljucivo od novih fanova. Ja osobno poznajem nekoliko ljudi koji prate sve serijale, osim Nathana i Lazarusa Ledda, jednostavno zato što nemaju interesa za novijim stvarima.
Bez veze, pa valjda treba probati i nove stvari. 'Opce nisam ni mislio NN skupljati dok mi nije par komada slucajno palo u ruke (hvala Sireni:)) i sad imam (skoro) sve... Nadam se da ga nece ugasiti iako i ovo izlaženje skoro da i nije izlaženje ali je ipak nešto.
to e to
---there is no spoon--- (a viljuske?)
|
 |
|
Tomek
Advanced Member

Croatia
3857 Posts
Member since 16/03/2002 |
Posted - 05/05/2005 : 00:11:59
|
quote: Originally posted by Dado Ma vidis kod nas se strip uopce ne smatra kulturom, odnosno oni koji bi trebali u tom pogledu nesto uciniti da se to popravi nazivaju klincima odrasle osobe koje citaju stripove i ismijavaju ih.
strip i nema sanse kao umjetnost vec kao jedan od oblika "jeftine" (vise nije ni jeftin) zabave tako da recimo ken parker sto ste izdali bolje bi prosao na tariguz papiru nego u toj opremi u kojoj je vec izasao nazalost
|
 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7890 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 05/05/2005 : 00:18:49
|
šta reci osim težak udarac za sve koji vole nathana... al ono što markos kaže, treba pitat bernija licno da li je to zaista istina ili je u pitanju obicna dezinformacija. toplo se nadam da je ovo drugo. |
 |
|
Topic  |
|