forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Bonelli pirati
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 08/05/2005 : 12:27:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
quote:
Originally posted by jang

zanimiva rasprava..... ali potpuno nepotrebna, jer nece biti nikakvog haska od nje. Osim svade.
Pirati su ovo odradili (pretpostavljam da to nije niko sa ovog foruma), a oni koji to žele i vole ce kupiti. iako je loš kvalitet kako kažete a cjena skupa. To da je ovo vec drugi DD Gigant, samo je znak da se stvar isplati, isto važi i za Mr.No-a i ostale. Neka legalni izdavaci razmisle o tome i neka oni pocinju izdavati. Svako ce radije kupiti od njih, jer je po obicaju mnogo bolje kvalitete (Ludens, SA), može biti i ista cjena.

Normalno je da se isplati kada ne moras da kupujes prava.

P.S. Jebo vas Shaq

Stara Vienna dobro ime ima, lijepo ime koje znaju svi, al' djevojke na ulicama nicemu ne vrijede, i kriplovi su cesta i svakodnevna stvar, rekoh spasi Bože Österreich
Go to Top of Page

TORQUE
Senior Member

Croatia
2781 Posts

Member since 27/04/2005

Posted - 08/05/2005 : 12:29:08  Show Profile Show Extended Profile  Send TORQUE a Private Message
Kaj imate protiv pirata neki rade bolje nego legalizirane kuce!
Da se bar pirati uhvate Lazarusa!

I GOT NEWS FOR YOU PAL,YOU AINT LEADING BUT TWO THINGS RIGHT NOW:JACK AND SHIT!!
AND JACK LEFT TOWN!
Go to Top of Page

Damjan
stripovi.com suradnik

Italy
1458 Posts

Member since 12/02/2004

Posted - 08/05/2005 : 13:54:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit Damjan's Homepage  Send Damjan a Private Message
@ Stinky

Ok. Korak po korak. Još nikome na ovom forumu nisam rekao da je glup, pa necu ni tebi, iako je iskušenje veliko.

Medutim, ono što me strahovito nervira je tvoj pseudoautoritativan nastup u temama koje ocigledno ne razumiješ. Jedna stvar je ispucavati neke pubertetske parole, ali - razumijeti problematiku o kojoj govoriš je nešto sasvim drugo.

To što Shaq dobija x miliona dolara nije proizvoljna brojka. Njegova placa se bazira na jasnim parametrima. Primjera radi, ako njegov klub zaraduje 300 milijuna dolara od marketinga, TV prava, ulaznica, itd. logicno je da on, koji je tom klubu donio 300 milijuna, bude placen sa, recimo, 100. Brojke govorim napamet, jer nemam pojma kolika je Shaqova placa. Naravno, onog trenutka kad ti budeš u stanju uci u reket, dostojno se nositi sa Shaqom, a pored toga i biti dovoljno atraktivan da ljudi kupuju ulaznice zbog tebe, da daju lovu za tvoj dres i što ja znam što sve ne, tada ceš i ti dobiti istu lovu. To je zakon zabavne industrije, sa kojim se ne moramo složiti, ali je on egzaktan. Kao veliki pobornik logike, ti bi to morao shvacati.

Naravno, možemo raspravljati je li to ispravno ili ne u moralnom smislu, ali iz toga nece proizaci nikakav pragmatican zakljucak.

Što se stripova tice, vjeruj mi da to je izuzetno naporan posao, iza kojega stoje godine teškog rada, vježbe i ucenja. Svaki kadar stripa je napravljen tako da funkcionira po brojnim tehnickim pravilima likovne umjetnosti i to nije nešto što se bazira iskljucivo na talentu i pet minuta crtkaranja. Pored toga, radi se o kreativnom radu koji ima svoju cijenu i vrijednost. Zbog toga, kada platiš 16 ili 160 kuna za neki album, ne bih rekao da si ga preplatio. Ako te pare nemaš, u redu. Kupi pirat. Ali u tome nema niceg plemenitog niti pravednog. To je sve.

www.zid.hr - sve ono što o rocku i metalu nikada niste željeli znati, www.zid.hr/strip - osobni pogledi na aktualnosti u svijetu stripa, uz ponekog mladog autora željnog pažnje
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13153 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 08/05/2005 : 15:00:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
damjan
opet ti ponavljam - ne zakljucuješ dobro (barem što se tice mene i ove teme)
i ja tebi mogu opet reci grubo, mogu i finije
nije mi drago da se moram svadati s ljudima, ali kad je to jednostavno tako; mnogo je tu stvari u interakciji, a ljudi (recimo ti) ne dozvoljavaju meni da mislim drugacije, štoviše, odmah me deklasiraš i šikaniraš (iz svojih pogrešnih uvjerenja)

ovako, naravno da shvacam zašto shaq ima 100 miliona (ili ne znam koliko), a to si mogao i uvidjeti da si pažljivo citao moje postove
ima, zato jer mu se nudi, a nudi mu se zato jer neko drugi opet zgrce pare na njemu i tako u krug
tu nije ništa nejasno, a kao što i sam kažeš, upitno je je li to sve moralno (iako to nije sad bitno; ja sam naveo te primjere i to kao mataforu jer ne smatram da su autori (tipovi poput shaqa ili priblizni njemu, jednom rijecju, oni bogatiji, uskraceni, kao što to markos tvrdi)

ono što je bitno je:
1. ja cu kupiti ono što mi je prihvatljivo ( i cijenom i u moralnom smislu, dakle necu ubiti nekog da uzmem ono što hocu)
2. ne osjecam grižnju savjesti i jednostavno ne vidim da radim nešto amoralno uzimajuci cd sa filmom kojeg hocu za 5kn umjesto za 170kn

ti to prihvati ili nemoj, samo mi se nemoj iseravati sa moralnošcu u onom segmentu gdje to nije slucaj

još nešto, što odmah poistovjecuješ mene na shaqovo mjesto - to uopce nije relevantno u ovoj raspravi
on neka bude placen najviše što može, ljudi nek kupuju njegov dres, nek mu bude vrijednost na tržištu 50000 puta veca od mene - to je tako, ali to su za mene iskrivljene vrijednosti. nisam mu zavidan, neka ima, mene zanima da i meni bude bolje, a ne da njemu bude gore (valjda to možeš shvatiti)
meni je recimo bolje, što si mogu nabaviti neke stvari puno jeftinije, i to je to
tako i mnogim ljudima
vidiš, ako uzmeš takvu stvar (recimo pirat), ima u tome i plemenitog i pravednog isto toliko koliko u originalu nema plemenitog i pravednog
razumiješ, raspodjela dobara nije ni pravedna ni plemenita - zato mi je svejedno je li nešto pirat ili ne
to što je država rekla, ovo je pravedno, ne znaci da to je i zbiljski pravedno - to što si ti kupiš nike patike i daš veliku paru vlasniku tog proizvoda nije pravedno jer je on došao do svog velikog, ogromonog profita tako da je platio one radnike u indoneziji 5kn na dan - opet, to je zakon tržišta i jasna logika (koju shvacam decko), ali svejedno ostaje - TO NIJE PRAVEDNO I DRUŠTVO U KOJEM ŽIVIŠ NIJE PRAVEDNO KAO ŠTO NI DRŽAVA NE FUNKCIONIRA NA PRAVEDNOSTI
(vidiš, o.j. simson ce si uzeti jednog skupog pravednog odvjetnika i nece biti kriv što je ubio drugu osobu i tu ce sve biti legalno, država kaže da je to u redu)

što ti znaci ovo za autore stripova? to nema smisla, ne dovodim ja u pitanje njihov rad, ali ga niti ne glorificiram. i raditi u koki je vrlo teško, moguce teže nego crtati stripove, trebaš danonocno kaciti piceke na kuke. bilo što raditi je teško. neko je placen više, neko manje. ni tu nema niceg pravednog.
ti suosjecaš sa autorom (koji je solidno placen i živi jednim boljim životom), meni je više žao onog covjeka koji živi lošije, lošije je placen. ipak mi je takav prioritetniji od onog bogatijeg. nek si covjek pogleda film, ili posluša nekakvu muziku, a bez da placa nenormalno visoke cijene.
a ak neko hoce placati visoko, neka placa. nemam ništa protiv.
to je sve.

ludaci su me oduvijek voljeli...a i ja njih
Go to Top of Page

Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 08/05/2005 : 16:33:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit Maximuss's Homepage  Send Maximuss a Private Message
E vidis Stinky, u cijenu jednog originalnog CDa ili DVDa ulazi puno vise nego sto je cijena praznog medija. Dakle, originali nemaju nenormalno viske cijene, nego mi imamo nenormalno malo para. Realna cijena za jedan original CD je 100kn, zato jer se kroz taj CD placaju skladatelji, tekstopisci, muzicari, studio, distribucija, spotovi...

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13153 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 08/05/2005 : 16:48:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
max, znam ja to
ali, onaj temeljni problem je što su ti svi (skladatelji, tekstopisci, muzicari itd) bolje placeni od onog radnika (i tu me ne zanimaju one plitke damjanove fore zašto je to tako - to je jednostavno tako) i nece im sfaliti ako ti ili ja ili neko uzme neki pirat
neke vrijednosti su IZOKRENUTE U DRUŠTVU, to su paklene inverzije, kužiš;)))
i zato, ja sam za to da svima bude dobro, ili bolje, kako autorima i ovima koji su uspjeli zajebati sistem pa ih se više placa:)), tako i onima koji su klasicni luzeri
(ali, ocito da previše ocekujem od foruma, valjda su to previsoki standardi da bi bili razumljivi)

max, realna cijena za cd je 100kn
a koja je realna cijena za nekog nogometaša? za radnika na pilani? zidara? ucitelja? lijecnika? sekretaricu? poštara? mesara?
jel mogu i ovi svi dobiti svoju realnu cijenu da si mogu priuštiti barem malo, ne treba previše
mislim da razumiješ

ludaci su me oduvijek voljeli...a i ja njih
Go to Top of Page

Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 08/05/2005 : 17:20:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit Maximuss's Homepage  Send Maximuss a Private Message
Razumijem o cemu pricas, ali sto se tice glazbe, puno toga loseg vuku pirati. Zahvaljujuci njima, tirazi su nizi nego bi bili da ih nema, automatski je prihod nizi, sto povlaci manje ulaganje u glazbu. Zato nam je muzika sranje. Nije da autori vise ne znaju napisati dobru muziku, nego im se ne da, jer im je isto lomio on mozak nekoliko tjedana ne bi li napisao nesto super originalno ili promijenio malkice melodiju kakvog stranog hita.
Obrti su otisli u neku stvar, hvala drzavi, pa su svi redom potplaceni. Sto se tice nogometasa i opcenito sportasa- nisu svi jednko placeni. Oni koji su vrhunski, zasluzuju da budu placeni dobro. Bas nekidan sam sa jednim svojim profesorom poveo zucnu raspravu u kojoj se on pjenio zasto je Goran Ivanisevic toliko placen, a ne zna sastavit jednu normalnu recenicu i nema niti srednju skolu. I briga tog profesora sto Ivanievic cijeli zivot trenira dnevno puno vise sati nego je profesorsko radno vrijeme, a da ne govorimo da ce, kao i svi ostali vrhunski sportasi (jadna Janica) trpiti posljedice takvog tjelesnog maltretiranja cijeli zivot.
Mislim da bi se nekom logikom mogla izracunati realna cijena za sve i svakoga, a sad to sto to u vecini slucajeva nece biti realno, to je druga stvar.
Sistem vrijednosti JEST izokrenut, ali ne nuzno svudje gdje se cini da jest.

Go to Top of Page

darkwoodski kralj
Advanced Member

USA
3652 Posts

Member since 10/01/2004

Posted - 08/05/2005 : 22:34:01  Show Profile Show Extended Profile  Send darkwoodski kralj an AOL message  Send darkwoodski kralj a Private Message
Ne zxnan ljudi, neki su za a neki protiv pirata, a znas sto, kad bi izdavacka kuca kod nas radila dobro ne bi bilo potrbe za piratima, mislin oni specijalci, oce li to ikad ludens izdati ili sto??
Meni npr. pirati toliko ne smetaju, premda volim orginale vise, ali nova prica me uvik obraduje stogas...

Only God will judge me!
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 09/05/2005 : 02:11:01  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
mislim da ce se pirati objavljivati zadnji...
pogotovo,Zagor.Još toliko toga je neobjavljeno kod njega da ima popusta i za pirate i za Ludens.Nažalost!Izgleda da se ovde radi ponajviše o prodaji.Da li ce se neki strip prodavati tako dobro kao svi dosadašnji,ako su ga vec obradili pirati.Vjerujem,iskreno,da hoce jer svi žele imati normalno izdanje,lijepo skenirano i uredeno,a ne tamo nekakvo smece.
Go to Top of Page

dule_car
Advanced Member

Slovenia
4193 Posts

Member since 01/05/2003

Posted - 09/05/2005 : 10:17:18  Show Profile Show Extended Profile  Send dule_car a Private Message
quote:
Originally posted by Maximuss

E vidis Stinky, u cijenu jednog originalnog CDa ili DVDa ulazi puno vise nego sto je cijena praznog medija. Dakle, originali nemaju nenormalno viske cijene, nego mi imamo nenormalno malo para. Realna cijena za jedan original CD je 100kn, zato jer se kroz taj CD placaju skladatelji, tekstopisci, muzicari, studio, distribucija, spotovi...

e, svako brani svoju struku, iako bi bilo najbolje da svi imaju para pa placaju po 200 kn po cd-u...ali pošto toga nece biti- ostaju samo pirati.

što se tice ucitelja i Ivaniševica- vecina obrazovnog kadra je frustriranog do daske, a kad vide da neko ko' ko nema škole ima para onda tek polude...

to e to

---there is no spoon--- (a viljuske?)

Go to Top of Page

dule_car
Advanced Member

Slovenia
4193 Posts

Member since 01/05/2003

Posted - 09/05/2005 : 10:23:42  Show Profile Show Extended Profile  Send dule_car a Private Message
Što se tice stripova, cini mi se glupim kupovati lošu kvalitetu za velike pare...a u ovom (mikro) slucaju mi nije ok uništavati postojece (domace) izdavace, pošto smo se osvjedocili da ionako tu nema para a bez njih bi bilo još i manje stripova...
Doduše moram priznati da bi NN gigante kupio pa makar i pirate...(Svako padne na nešto drugo).

Što se tice Bernija- imam pitanje (koje naravno nece odgovoriti)-
ZAŠTO NEMA PRETPLATE? Dati ljudima popis mogucih posebnih izdanja, po toj i toj cijeni i reci im- za izdavanje moram imati toliki broj narudžbi. S obzirom da postoji internet i ovakvi site-ovi, nebi baš bio neki problem doci do ciljne skupine potrošaca.
Znaci- neopozivo narucujem.... :))

i za kraj:

STINKER EL PRESIDENTE
:))

to e to

---there is no spoon--- (a viljuske?)

Go to Top of Page

johnhartson
Senior Member

Serbia
2814 Posts

Member since 17/10/2003

Posted - 09/05/2005 : 14:52:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit johnhartson's Homepage  Send johnhartson a Private Message
Ja mislim da se mozemo sloziti da ovih dvadesetak pirata kvaliteta koji levitira izmedju loseg i ocajnog, i smesno malog tiraza ne mogu ugroziti ni Bernija ni Bonelija. Najveca poenta koja svima smeta je ta sto pirati zaradjuju u znoju lica tudjeg ali i njih ce to kad tad stici. Za sve ostalo je kriv nesklad love izmedju "ovde" i "tamo".
Ali, ako stranci (koji po defaultu imaju love) dolaze ovamo i kupuju diskove na metar bez ikakvih moralnih dilema ne bi trebalo ni mi da toliko zucno ulazimo u ove rasprave. To je bar moje misljenje.

Until the colour of a man's skin is of no more significance than the colour of his eyes - me say war
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.12 seconds. Snitz Forums 2000