Author |
Topic |
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13153 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 07/05/2005 : 23:51:52
|
dobro si to opservirao, toninho sve je to veliko povezano sranje
u svakom slucaju, ja cu kupiti ono što mi bude u datom trenutku prihvatljivo, bilo to pirat bilo original najmanje cu se osjecati krivim što freghieri ili robert de niro nece dobiti još koji $$$$$ više (ako pak se oni osjecaju zakinutim ili se ne mogu nositi s time da njihov težak rad neko uzima mimo njih, nek odstupe s takvog posla i odu zaradivati, recimo, na bauštelu)
i još odgovor ovom busteru, johndrakeu da imam tih hipotetickih 10 miliona, mislio bih si, joj kak su glupi ti koji me toliko placaju, zajebavao bih se s tom ekipom koja me uzdiže i idolizira, priuštio bih si više nego sad, a i dao bih onima oko mene koje cijenim da i oni žive lakše a za one koji uzimaju mimo mene dio tog kolaca (nekakvom preprodajom mojih umotvorina) zabolilo bi me, jer ionako bih imao dosta. i previše.
baš je zanimljivo kako to vi, koji dajete svoje pare, suosjecate sa autorima koji ostaju zakinuti za jedan iznos i sad bokci imaju nešto manje nego što bi mogli ne znam jel to mene ludaci vole ili vas:)))
ludaci su me oduvijek voljeli...a i ja njih |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Member since 30/01/2003 |
Posted - 08/05/2005 : 00:40:49
|
eh, znam da ce sad opet svi da skoce na mene, ali ja cu ponovo pomenuti pojam "strip kulture", koja je kod nas nerazvijena i to je uparavo razlog ovom ovde o cemu se sad prica. A sad vi opet pljujte po meni koliko hocete, ali to je moje uverenje! A sta je covek bez uverenja...???
________________________________________________ "Najbolja majstorija koju je djavo ikada izveo je ta sto je ubedio ljude da ne postoji" - kralj lazi ________________________________________________
Svakoga dana, u svakom pogledu, sve vise napredujem!!! |
|
|
zosko
Senior Member
1506 Posts
Member since 03/11/2002 |
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Posted - 08/05/2005 : 00:47:37
|
quote: Originally posted by zosko
quote: Originally posted by Duh_koji_hoda ...pljujte po meni koliko hocete...
pljuc
ha takav primer vi stariji ostavljate nama mladjima, a posle trubite kako smo generacija koja propada...
________________________________________________ "Najbolja majstorija koju je djavo ikada izveo je ta sto je ubedio ljude da ne postoji" - kralj lazi ________________________________________________
|
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Posted - 08/05/2005 : 00:48:05
|
shame on you!!!
|
|
zosko
Senior Member
1506 Posts
Member since 03/11/2002 |
|
Toninho
Advanced Member
Croatia
3825 Posts
Member since 15/05/2004 |
Posted - 08/05/2005 : 00:50:12
|
quote: Originally posted by Markos
nevjerojatno. Bas ste pravi strip fanovi, nema sta. A koja sam ja budala.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
prevedi ovo jel ti to glede pirata il glede zajebancije il je samo kasna ura |
|
|
Tomek
Advanced Member
Croatia
3857 Posts
Member since 16/03/2002 |
Posted - 08/05/2005 : 01:20:24
|
quote: Originally posted by SejoSexon
Tomek, imamo mi svi piratska izdanja u bilo kojem obliku ali meni licno ide na zivce to sto neki ljudi izdavace pirata uzdizu u nebesa i smatraju ih prijateljima stripa koji samo misle na nas jadne kolekcionare.
ako svi imamo piratska izdanja onda smo svi jednaki, to sto ces ti ih na forumu popljuvati a ja ne ne pravi razliku ako na kraju oboje kupimo to izdanje (ja cak ni necu ali nema veze)
|
|
|
Tomek
Advanced Member
Croatia
3857 Posts
Posted - 08/05/2005 : 01:25:59
|
quote: Originally posted by Damjan Licemjerstvo? Prvo, ja nikada nisam rekao da nemam neki pirat ili pjesmu na kompjuteru. Da, imam. To uopce ne krijem, cak sam i u tekstu za Q otvoreno to rekao. Dakle, prvo pitaj, a tek se onda razmahuj izjavama o licemjerstvu. Medutim, ovdje se radi o pristupu. Kao što sam rekao, ako kradeš, kaži - kradem. To je sve. A ove fore sa pedesetmetarskim jahtama, to je obicna glupost.
prica zavrsava na ovome "da, imam" kao sto sam rekao seji, to sto ces se ti na forumu razbacivati legalizmom a na kraju kupiti taj strip ne razlikuje te od mene koji ga cak nece ni kupiti pirati zaraduje na kupcima, ne na lijepim rjecima
|
|
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Posted - 08/05/2005 : 01:26:28
|
quote: Originally posted by Tomek
quote: Originally posted by SejoSexon
Tomek, imamo mi svi piratska izdanja u bilo kojem obliku ali meni licno ide na zivce to sto neki ljudi izdavace pirata uzdizu u nebesa i smatraju ih prijateljima stripa koji samo misle na nas jadne kolekcionare.
ako svi imamo piratska izdanja onda smo svi jednaki, to sto ces ti ih na forumu popljuvati a ja ne ne pravi razliku ako na kraju oboje kupimo to izdanje (ja cak ni necu ali nema veze)
ja ne pljujem sve pirate, ustvari ne pljujem nikog nego sam ukazujem na neke malo pobezobrazne poteze, ako si vec pirat onda to znaci da to sto piratizujes treba da prodajes jeftinije od legalnog izdanja, zar ne??? E sad setite se onih starih pirata (Aster Blistok, Thorgal, Moebius, Korto Maletze.....) i uporedite ih sa ovim novima. Oni stari su barem nudili fer cenu i dosta kvalitetnije su radili poaso.
|
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Posted - 08/05/2005 : 01:27:38
|
quote: Originally posted by zosko
cudna si ti ptica, kad ti covjek kaze kontra ne valja, kad ti uslisi molbu ne valja.
Hm, u pravu si, sta cu kad sam anti-heroj
|
|
Tomek
Advanced Member
Croatia
3857 Posts
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Posted - 08/05/2005 : 01:33:04
|
quote: Originally posted by Tomek
duse, kakve veze moj post ima sa cijenom piratskih izdanja
Ma nikakve samo mi lepo doslo da se nadovezem na ono pljuvanje
|
|
Tomek
Advanced Member
Croatia
3857 Posts
Posted - 08/05/2005 : 01:37:12
|
iako ovaj topic zavrasava na priznanju da svi imamo nesto piratsko , dobro je dosao da se utvrdi tko je veci a tko manji strip fan
|
|
|
XIII
Senior Member
Serbia
1013 Posts
Member since 05/05/2002 |
Posted - 08/05/2005 : 01:46:21
|
Dobro stalno se vrti jedno te isto. Da odmah kazem NISAM DO SADA KUPOVAO PIRATE I NEMAM NAMERU. Ali zasto uvek sve svaljivati na te pirate. Nije poenta u postenju ili nepostenju i u moralisanju. Evo najprostiji primer. Da li je Ken Parker legalno izdanje. JESTE. da li je isti taj Ken kvalitetno izdanje. JESTE. Da li je taj Ken Parker kupljen u Srbiji LEGALNO.
NIJE!!! Dakle da li su tu samo izdavaci i pirati u pitanju. Gde su tu distributeri. Gde je tu DRZAVA koja treba da stoji iza toga. Pa valjda tu prvo treba drzava da vidi da li je neko zakida za lovu ili ne.
A sad nek me jos neko ubedi da je neki pirat JEFTIN zato sto kosta 10 eura, a da je MAGICNI VETAR koji je u tvrdom povezu sa tom cenom SKUP.
|
|
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Posted - 08/05/2005 : 02:11:05
|
Pa skupi su i jedan i drugi s obzirom da moze za 8,5 eura da kupis Strip-Agentove HC albume u boji, ili za 7 eura Marketprintove
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7812 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 08/05/2005 : 02:22:31
|
quote: Originally posted by IGMAN2 Evo jedan noviji primjer smeca- Slobodna Dalmacija , Zagor # 8 - Opsjednuti. Prekrojen sa masu izbacenih strana.
zar jeste? nisam to znao. koliko su strana izbacili? |
|
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Posted - 08/05/2005 : 02:25:33
|
quote: Originally posted by kico
e,ali to su HC albumi u boji,a ne pirati usto još loše skenirani...
Pa da, to i govorim!
|
|
mike
Senior Member
Slovenia
2850 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 08/05/2005 : 04:30:24
|
stinky
Nema nista ugladjeno kod mog ponasanja. Jednostavno mogu da kazem da si u krivu. I sam sam bio. U tvojim postovima ima ludosti, koje jednostavno ne valjaju. Ali ti ces gonit ono svoje. Takav je put. Pa neka. Nek ti je slobodno. Valjda ces jednom shvatit.
Jack the Black. |
|
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
Posted - 08/05/2005 : 10:11:36
|
zanimiva rasprava..... ali potpuno nepotrebna, jer nece biti nikakvog haska od nje. Osim svade. Pirati su ovo odradili (pretpostavljam da to nije niko sa ovog foruma), a oni koji to žele i vole ce kupiti. iako je loš kvalitet kako kažete a cjena skupa. To da je ovo vec drugi DD Gigant, samo je znak da se stvar isplati, isto važi i za Mr.No-a i ostale. Neka legalni izdavaci razmisle o tome i neka oni pocinju izdavati. Svako ce radije kupiti od njih, jer je po obicaju mnogo bolje kvalitete (Ludens, SA), može biti i ista cjena. |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13153 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 08/05/2005 : 11:16:32
|
mike ja nisam svetac i mnogo toga radim što nije ispravno ali, daj mi reci za ovu konkretnu stvar, što je to krivo? to što cu kupiti pirat? jel tebe razdire savjest što imaš piratski album od Motley Crue i bicuješ se u mraku sobe zbog toga? preplaticeš njihov originalni cd i vikati na sav glas da si postupio moralno (???) i boriti se za njih na svakom koraku, dajuci im svoj novac, želeci im dati još više, obožavati ih, smatrati ih uzvišenima, smatrati ih božanskima, ljubiti lažne idole?
ako smatraš da cu to shvatiti - teško ja se nadam da ceš ti shvatiti (a ja cu shvatiti valjda neke druge stvari, kako budu dolazile, uvijek se ima nešto za shvatiti)
i da, ja se ne zalažem za pirate (ili protiv originala) kako to uglavnom svi krivo zakljucuju (ljudi bi trebali ipak biti malo prodorniji), nego se zalažem za sebe, pa onda za one kojima više treba nego ovima drugima. za one najmanje se zalažem, a vecima ce biti dobro ionako i ovako.
ludaci su me oduvijek voljeli...a i ja njih |
|
|
Advanced Member
Denmark
3264 Posts
Member since 05/11/2001 |
Posted - 08/05/2005 : 11:41:51
|
ma revolucija nas ceka, dole kapitalizam
*-*"The only thing we have to decide is what to do with the time that is given to us."*-*
|
|
|
johnhartson
Senior Member
Serbia
2814 Posts
Member since 17/10/2003 |
Posted - 08/05/2005 : 12:26:33
|
quote: Originally posted by Markos
quote: Originally posted by johnhartson
Ali, recimo ako neko ne zna talijanski a zeli procitati npr. one mr noove specijalce koji nisu toliko lose uradjeni a koji nikad, sigurno nikad, nece biti prevedeni na nas jezik, sta onda? Drzati se principa ili se pokoriti zelji?
Until the colour of a man's skin is of no more significance than the colour of his eyes - me say war
Kako znas da nikad, ali bas nikad, nece biti objavljeni? Kako? Pogotovo sto najveci izdavac stripova u exYu izdaje upravo Mister Noa.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Pa pretpostavljam gledajuci kako ide prodaja novih izdanja. Ona jako lose ide, zar ne?
Until the colour of a man's skin is of no more significance than the colour of his eyes - me say war |
|
|
Topic |
|