Author |
Topic  |
kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts
Member since 17/07/2003 |
|
nenno
Advanced Member

.jpg)
Croatia
3089 Posts
Member since 15/08/2003 |
Posted - 11/05/2005 : 12:58:27
|
meni bi kao ne baš prevelikom poznavatelju navedene problematike oko Dylana pomogli neki detalji po kojima su gore navedeni scenatristi toliko unazadili Dylana da bih mogao donijeti neki svoj sud.... |
 |
|
Kowalsky
stripovi.com kum

Croatia
2204 Posts
Member since 20/10/2001 |
Posted - 11/05/2005 : 13:07:22
|
Jesi li siguran da je Sclavi imao takvu namjeru? Ili to možda govori samo fan u tebi .
Nijedna umjetnost, bez obzira na njen redni broj, ne doživljava svoje vrhunce u beskonacnim serijama.
No, vratimo se na temu - ja sam oduvijek bio alergican na Chiaverottijevu patetiku. Tocno se sjecam kako su mi nekad svi stari Dylani bili dobri (OK, onda sam bio klinac i imao drugacija mjerila), a kad je SD pocela izdavati - pocele su mi neke epizode biti manje drage od drugih. Tada sam poceo zapravo obracati pažnju na autore i na ime koje se ponavlja kod epizoda koje mi se manje dopadaju.
O ovom drugom ne znam što bih rekao. Odavno više ne citam ozbiljno Dylana, pa i ne obracam pažnju na kvalitetu stripa. Uglavnom odradim svakog novog Dylana kad mi dode u ruke. Valjda zato što je vec dovoljno unazaden.
kriv sam! |
 |
|
corto33
Senior Member

Slovenia
2556 Posts
Member since 18/11/2003 |
|
kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts
Posted - 11/05/2005 : 13:11:24
|
quote: Originally posted by Kowalsky
Jesi li siguran da je Sclavi imao takvu namjeru? Ili to možda govori samo fan u tebi .
Mislim da to govori samo fan u meni... i u to želi vjerovati. 
kriv sam 
you candy perfume girl |
Edited by - kiky on 11/05/2005 13:12:13 |
 |
|
Kowalsky
stripovi.com kum

Croatia
2204 Posts
Member since 20/10/2001 |
Posted - 11/05/2005 : 13:13:15
|
Naravno! Fan u meni slicno govori za neke druge stripove!
Je*o "vrhove umjetnosti"! Bitno je ono što voliš.
kriv sam! |
Edited by - Kowalsky on 11/05/2005 13:13:39 |
 |
|
Damjan
stripovi.com suradnik

Italy
1458 Posts
Member since 12/02/2004 |
Posted - 11/05/2005 : 15:04:33
|
Chiaverotti meni nikako nije legao, ali možda je to samo subjektivan sud. Medutim, valja reci da je i Sclavi uprskao nekoliko novijih epizoda koje je napisao. Mislim da aktualna ekipa Dylana Doga ne vidi kako izaci izvan nekih idejnih ogranicenja koja bi, s moje tocke gledišta, trebalo samo elegantno zaobici. But, that's only me.
www.zid.hr - sve ono što o rocku i metalu nikada niste željeli znati, www.zid.hr/strip - osobni pogledi na aktualnosti u svijetu stripa, uz ponekog mladog autora željnog pažnje |
 |
|
nenno
Advanced Member

.jpg)
Croatia
3089 Posts
|
Kant
Average Member

Croatia
716 Posts
Member since 17/08/2004 |
Posted - 11/05/2005 : 15:09:22
|
Meni se cini da bi, a ovo ce mnogima zvucati radikalno, pa cak i bogohulno, trebalo zatvoriti serijal. Ideje se ponavljaju u bezdan i kemije koju je ovaj serijal imao polako ali sigurno nestaje. No to je moje mišljenje. |
 |
|
nenno
Advanced Member

.jpg)
Croatia
3089 Posts
Posted - 11/05/2005 : 15:17:26
|
quote: Originally posted by Kant
Meni se cini da bi, a ovo ce mnogima zvucati radikalno, pa cak i bogohulno, trebalo zatvoriti serijal. Ideje se ponavljaju u bezdan i kemije koju je ovaj serijal imao polako ali sigurno nestaje. No to je moje mišljenje.
poštujem tvoje mišljenje ali mislim da je ipaka malo preradikalno...i zagor je bio na rubu pa se ipak digao ponovno....a dylan kao rijetko koji strip junak ima manevarskog prostora za nove ideje..... |
 |
|
alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 11/05/2005 : 15:25:15
|
quote: Originally posted by nenno
quote: Originally posted by Kant
Meni se cini da bi, a ovo ce mnogima zvucati radikalno, pa cak i bogohulno, trebalo zatvoriti serijal. Ideje se ponavljaju u bezdan i kemije koju je ovaj serijal imao polako ali sigurno nestaje. No to je moje mišljenje.
poštujem tvoje mišljenje ali mislim da je ipaka malo preradikalno...i zagor je bio na rubu pa se ipak digao ponovno....a dylan kao rijetko koji strip junak ima manevarskog prostora za nove ideje.....
Meni se Dylan sve manje dopada. Strip je od jednog pametog horor serijala postao bezidejan i nebulozan, cast nekim epizodama. Dylan je tipican primjer Bonelli stripa u kojemu je nebitno sto se desilo u prethodnoj epizodi onog trenutka kada izadje nova. Kakva su se sve sranja desila u Londonu a jos uvijek se pojavljaju likovi koji Doga nazivaju sarlatanom. Umjesto da mu CNN strazari ispred kuce i prati ga kad izidje van. Takve stvari se mogu progutati kod Zagora koji djeluje na cijelom kontinentu, a svijet je onda bio veci...
------------------------------------------------------------------------------------------- Wenn ist das Nunstuck git und Slotermeyer? Ja! Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput!? |
 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7885 Posts
Member since 18/01/2005 |
|
Damjan
stripovi.com suradnik

Italy
1458 Posts
Member since 12/02/2004 |
Posted - 11/05/2005 : 16:18:53
|
Slažem se sa vecinom iznesenih stavova, ali da ponovim svoju "krilaticu" - kritizirati je jedno, a napraviti bolje nešto sasvim drugo.
www.zid.hr - sve ono što o rocku i metalu nikada niste željeli znati, www.zid.hr/strip - osobni pogledi na aktualnosti u svijetu stripa, uz ponekog mladog autora željnog pažnje |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 11/05/2005 : 16:42:54
|
@kicky Sad i potegao ono glavno istorijsko pitanje... Zašto si otvorio topic? Iz razloga da se popljuju doticni scenaristi i izvelica nadmoc Veliko Meštra Sclavija?
@Kant
A koje se to teme tako ofucano ponavljaju da je stvarno vijeme da se ugasi serijal? Što je bilo otrcano u "Otkucajima vremena" i "Snu razuma"? Je li uistinu bila tako loša "Vjecita iluzija" ili "Sunceve pjege"?
@everybody
Niste li svi poceli pristupati stripu na pogrešan nacin? Vecina stvari se samo kritizira, npr. na sam spomen pojedinih autora, pojedinih likova, pojedinih izdavaca, pojedinih škola stripova... Umjesto da se njemu pristupa kao jednoj vrsti razbibrige s nekim opuštenim stavom, a ne da cim se spomene neko ime, slijedi provala psovki, uvreda i omalovažavanja na njegov racun? Hoce li neko izgubiti svoje dostojanstvo ako jedanput pokaže simpatije prema višestruko omalovažavnom liku ili autoru?
The greatest trick the devil ever pulled Was convincing the world he didn't exist, That was his power... |
 |
|
TORQUE
Senior Member

Croatia
2781 Posts
Member since 27/04/2005 |
Posted - 11/05/2005 : 16:51:18
|
Svaki broj je dobar na svoj nacin,bez obzira tko je radio na njemu!
I GOT NEWS FOR YOU PAL,YOU AINT LEADING BUT TWO THINGS RIGHT NOW:JACK AND SHIT!! AND JACK LEFT TOWN! |
 |
|
Aco
stripovi.com suradnik

.GIF)
Slovenia
6368 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 11/05/2005 : 19:55:06
|
Nisam baš toliki ljubitelj Dylan Doga,ali moje mišljenje je da i Ruju i Chiaverotti imaju par dobrih epizoda(Vjecna iluzija,Igra sa smrcu)mada su u velikoj vecini njihovi radovi totalna katastrofa.Ni Sclavija ne smatram nekim posebnim umjetnikom jer je i on napisao par(za mene,naravno) prosjecnih i loših prica(Kanal 666,Zlo,neke od pocetnih itd..
Ja bih prije svega ukinuo mjesecno izdanje i izdavao samo kad scenarist/crtac naprave nešto dobro,ponekad bi to bilo 10 epizoda a ponekad 2 epizode godišnje.Izdavanje svakakvih gluposti samo srozava serijal.
Bond.James Bond. |
 |
|
kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts
Posted - 11/05/2005 : 20:04:04
|
quote: Originally posted by DeeCay
@kicky Sad i potegao ono glavno istorijsko pitanje... Zašto si otvorio topic? Iz razloga da se popljuju doticni scenaristi i izvelica nadmoc Veliko Meštra Sclavija?
Ne, ne... stvar je u tome da ja citam Dylana vec skoro 20 godina, i Ruju i Cjavi su me se, od svih DD scenarista, najmanje dojmili. Procitao sam i sve DD recenzije na ovom sajtu, i sve komentare recenzija i opet se vrlo jasno stice dojam da Ruju i Cjavi dobiše podjednako najviše negativnih poena. Stoga je otvoren ovaj topic. Da "popricamo" tko je ipak najlošiji DD scenarist, tko je taj koji je najviše fulao i najviše razocarao...
No, ja sam mišljenja da je Chiaverotti ipak gori... recimo da Ruju ipak ima dobre pocetne ideje za svoje price koje više-manje uspješno realizuje, dok Chiaverotti zapravo vecinom uopce nema ideje, on kao da pocne sam tak pisat scenarij sam da nešto napiše, pa kud puklo da puklo... no, ja sam ga ipak i pohvalio u jednoj svojoj recenziji, ali jedva nadjoh neku njegovu dobru epizodu.   I to sam ucinio baš s razlogom da ne ispadne kako ja imam nešto protiv njega, pošto sam ga dosta kritizirao u nekim svojim recenzijama... stoga ne stoji da cu ja Chiaverottija (ili Rujua)popljuvati na sam spomen njegova imena, ak nešt dobro naprave, ja cu biti prvi koji ce ih pohvaliti, ali da su loši, e jesu, i to jako... A nije niti sve što je Sclavi sklepao super, i to je isto cinjenica, ali omjer uspjeha i neuspjeha ipak ide njemu u prilog. 
you candy perfume girl |
 |
|
kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
|
Aco
stripovi.com suradnik

.GIF)
Slovenia
6368 Posts
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 11/05/2005 : 22:15:10
|
quote: Originally posted by Aco Ja bih prije svega ukinuo mjesecno izdanje i izdavao samo kad scenarist/crtac naprave nešto dobro,ponekad bi to bilo 10 epizoda a ponekad 2 epizode godišnje.Izdavanje svakakvih gluposti samo srozava serijal.
A po kojim kriterijima bi odabrao koje su epizode dobre, a koje nisu? Znaš i sam koliko se ukusi razlikuju u citaoca. Neki oce trash, neki oce filozofiju, treci nešto novo, a neki nikada nisu zadovoljni...
The greatest trick the devil ever pulled Was convincing the world he didn't exist, That was his power... |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 11/05/2005 : 22:20:23
|
quote: Originally posted by Aco
Bilo bi dobro i da Djole nešto kaže jer cini mi se da on ipak najdetaljnije prati Dylana.
Možda i prati topice na stripovi.com samo kao guest, a kolko vidim vec davno nije ništa postao. No mogli smo vidjeti tko su mu favoriti, a ko negativci u desetke slicnih topica...
Mene bi zanimalo zašto i kako, npr. ako staff DD vidi da Ruju ili Chiavi konstantno šepaju i citoci ih cijelo vrijeme kritiziraju, zašto nešto ne poduzmu glede toga? Ili su možda cijelo vrijeme uvjereni da ono što ona dvojica rade ipak ima neku vrijednost. Naravno, financijsku vrijednost ima, jer se franšiza DD dobro prodaje.
 |
|
kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts
Posted - 11/05/2005 : 22:26:59
|
To se i ja cesto pitam, zašto u tom Bonelliju trpe tog Chiaverottija? Tko zna kakvi su im kriteriji pri zapošljavanju novih scenarista... ocito jako niski.   
you candy perfume girl |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 11/05/2005 : 22:34:01
|
Misliš li da, ako dovoljno nahvalim Chiavija, da ce Djole sigurno reagirati?
 |
|
Aco
stripovi.com suradnik

.GIF)
Slovenia
6368 Posts
Posted - 12/05/2005 : 00:05:31
|
quote: Originally posted by DeeCay
A po kojim kriterijima bi odabrao koje su epizode dobre, a koje nisu? Znaš i sam koliko se ukusi razlikuju u citaoca. Neki oce trash, neki oce filozofiju, treci nešto novo, a neki nikada nisu zadovoljni...
The greatest trick the devil ever pulled Was convincing the world he didn't exist, That was his power...
Vrlo jednostavno.Zaposlio bih dvojicu,trojicu velikih fanova + samog tvorca lika(dakle Sclavija)da odlucuju što ce izaci a što ne.Ne bih ni u snu dopustio da izade Pakleni pas,Nesmiljeni Hook,Dostava smrti,Zlo,Simfonija smrti, + 80%Chiaverottijevih prica.Mislim da bi nakon neizlaženja doticnih epizoda serijal ipak bio nešto renomiraniji. Možda neki ljudi i vole spomenute epizode i naravno da to treba poštovati,ali mislim da je takvih jako malo i da se ne bi previše bunili ako u životu nikad ne bi došli u kontakt sa npr. Paklenim psom
Bond.James Bond. |
 |
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8253 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 12/05/2005 : 00:18:19
|
Zaposli mene, i nemas brige: nista od ove dvojice ne bi proslo moje sito i reseto:) Samo se ti pobrini za Bonelija;)
Grozni ispravljac gresaka |
 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7885 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 12/05/2005 : 01:36:16
|
quote: Originally posted by Aco
Bilo bi dobro i da Djole nešto kaže jer cini mi se da on ipak najdetaljnije prati Dylana.
Bond.James Bond.
ma kod djoleta je, sudecio po ocjenama i komentarima recenzija, sve u nekim krajonostima, ili su mu price savršene ili su opca katastrofa  |
 |
|
Topic  |
|