Author |
Topic  |
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
TORQUE
Senior Member

Croatia
2781 Posts
Member since 27/04/2005 |
|
darth-vader
Advanced Member

Croatia
4834 Posts
Member since 05/10/2002 |
Posted - 22/05/2005 : 09:24:41
|
igra u cinestaru na ponocnoj premijeri vec tri dana. Cekam da krene u normalnu distribuciju. Cuo sam da je vizualno nenadjebiv.
if you only knew the power of the dark side |
 |
|
makikatalinic
Advanced Member

Croatia
6187 Posts
Member since 07/03/2005 |
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
Posted - 22/05/2005 : 11:38:39
|
quote: Originally posted by darth-vader
igra u cinestaru na ponocnoj premijeri vec tri dana. Cekam da krene u normalnu distribuciju. Cuo sam da je vizualno nenadjebiv.
if you only knew the power of the dark side
Svako ko zeli da bude reziser, ovo je stivo koje ne zelis da propustis. Ovako se prica mora ispricati, Lucas treba da ide kod Rodrigueza da nauci sta znaci rijec rezija  !
A sada spektakl ... |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 22/05/2005 : 11:54:39
|
Pa Rodriguez je poznat po takviim sumanutim akcijskim sekvencama i pretjerivanjima... Pogledaj treci dio Mariachia. A glavnu ulogu igra i montaža.
Meni se posebni svidio film zbog tog nacina snimanja, mislim na to kroz zelenu podlogu ili kak se vec to snimalo. Da, to baš docarava noir stil. Film je hiperbrutalan, a pošto je direktna ekranizaicija stripa onda pretpostavljama da je takav i strip. Prva prica i Mickey Rourke kao Marv su mi fantasticni! Clive OWen je bio loš izbor za aktera druge price, fali mu karakter za takvog lika. Willis odlican kao i uvijek. MIslim da je sequel vec planiran za 2007.
Oni koju su citali strip, ima li kakvu ulogu u nekoj prici i onaj gentleman ubojica s pocetka i kraja?
The greatest trick the devil ever pulled Was convincing the world he didn't exist, That was his power... |
 |
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
Posted - 22/05/2005 : 12:11:48
|
Taj ubica je iz The Babe wore red and other stories ! Ustvari on je iz price koja je takoder pocetak filma The customer is always right !
Na imdb ga zove the man , nedgje drugo ga zovu the customer ... A sada spektakl ... |
Edited by - seinfeld on 22/05/2005 12:16:43 |
 |
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
Posted - 22/05/2005 : 12:25:17
|
Josh Hartnett on his role in Sin City: I play a kind of unnamed character. The reason I got into it is because Robert Rodriguez needed to get the rights from Frank Miller. Frank had felt like he had been duped before. He didn't want to give the rights away to his baby, Sin City. I had worked with Robert before and I told him at the time, anytime he ever wanted me to do anything, I'd be up for it and I was about to go shoot Mozart. He was like, "Well, just come down here for a couple days, we'll shoot a scene and show Frank that we're going to do this right." So I went down there and then Frank gave him the rights after that and then Robert called me back after I got done with Mozart and said, "Can you come down and just do one more scene for the end of the movie." So I'm just in the beginning and the end.
Sada znamo da je prva scena snimljena samo da ubjede Franka za prava itd itd ali zadnju scena ni ja ne kontam, mozda ce on biti glavni lik u Sin City 2 !
  |
Edited by - seinfeld on 22/05/2005 12:30:32 |
 |
|
comic boy
Junior Member

Croatia
445 Posts
Member since 31/01/2005 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 22/05/2005 : 15:23:40
|
Cudi me gdje je Rodriguez baš uzeo Josh Hartnetta za lika u njegovom filmu. On baš i ne spada u tu filmsku kategoriju (slatke komedijice, drame)... Što se tice dobivanja prava, citao sam da je Milleru dugo trebalo da da prava. Na imdb-u vec piše da su u planu i dvojka i trojka 2007.
Mislim da ga impresioniralo i to što se film snimao preko zelene podloge. Tehnika je tzv. digital backlot (sav se glumacki dio snima ispred zelenog ekrana, a pozadine se dodaju tijekom post-produkcije, tj. kod montaže). Tu tehniku su rabili i filmovi "Captain Sky and the world of tomorrow", "Immortel ad vitam", "Avalon". Vrlo interesantan pristup snimanju.
Kad smo vec kod tih filmova, jel neko gledao ovo "Immortel ad vitam" od Enkija Bilala? Imam ga, al ga još nisam pregledao. Po stripovima "La Foire aux immortels" i "La Femme piege" je radeno...
I za kraj; kakav ce biti naslov u hrvatskim kinima, što mislite: "Sin City" ili "Grad grijeha"? Bio bi dobar i direktni prijevod.
The greatest trick the devil ever pulled Was convincing the world he didn't exist, That was his power... |
Edited by - DeeCay on 22/05/2005 15:24:43 |
 |
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
|
BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts
Member since 07/07/2004 |
Posted - 22/05/2005 : 16:08:40
|
zvanichno sa sin cityjem kao shto i obetjah(u sluchaju razocharenja)dizem ruke od svih stripskofilmskih adaptacija. neke stvari ne bi trebale da se meshaju.
**************** look, maybe i didn`t say every little tiny syllable,no. but basically i said `em,yeah. |
Edited by - BlekenDekara on 22/05/2005 16:09:08 |
 |
|
TORQUE
Senior Member

Croatia
2781 Posts
Member since 27/04/2005 |
|
BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts
Member since 07/07/2004 |
Posted - 22/05/2005 : 17:43:02
|
vetj jeste, film bar. strip pomalo od TYB a definitivno od hell and back.
**************** look, maybe i didn`t say every little tiny syllable,no. but basically i said `em,yeah. |
 |
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
Posted - 22/05/2005 : 18:56:44
|
Ajde dekara pusti srce da ti govori, ne ponasaj se ko kriticar :-)). Sin City je super, ponavljam super napravljen film, bas kao sto svaki film treba da bude.
A sada spektakl ... |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 22/05/2005 : 18:57:56
|
A jel u cemu je film razocarao? Na imdbu-u je ocijenjen sa 8.3, što i nije tako mali prosjek. Frank Miller je jako zadovoljan film-adaptacijom. Cim su u pripremi dva sequela, mislim da i komercijalno nije podbacio. Ja ovaj visoki nivo nasilja i artisticki pristup smatram ocaravajucim, i takoder mislim da nije podbacio...
 |
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
Posted - 22/05/2005 : 19:01:01
|
Ma pusti dekaru , ustao je na desnu nogu. Film je vizualno odlican, vjeran stripu, moji frendovi koji nikad nisu procitali strip u zivotu su izasli otvornih usta iz kina, publika je bila odusevljena, ja sam bio odusevljen a nijedan film o stripovima mi se nije svidio do sada.
A sada spektakl ... |
Edited by - seinfeld on 22/05/2005 19:01:25 |
 |
|
makikatalinic
Advanced Member

Croatia
6187 Posts
Member since 07/03/2005 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 22/05/2005 : 23:42:54
|
A kako ti to znaš malice moj?
 |
|
comic boy
Junior Member

Croatia
445 Posts
Member since 31/01/2005 |
|
stripoznalac
New Member

128 Posts
Member since 06/01/2005 |
Posted - 23/05/2005 : 15:31:57
|
quote: Originally posted by seinfeld najbolji film noir ikada anpravljen.
pitanje je koji si film noir uopce gledao ocito ne puno njih kada tako nešto napišeš.... Sin City je predivno snimljen - i prilicno vjeran stripu - to su mu plusevi ali ogroman minus mu je što je isprazan, vatromet efekata, bez ikakve duše u sebi, prelijepi omot bez sadržaja...vec nakon prvih 10 minuta i pocetne euforije koja me, (mea culpa, priznajem) zahvatila kao nikada do sada, film me je poceo zamarati koncentracijom samo na vizualno zanemarivši dati svojim likovima ikakvu dubinu... Dvojica legendarnih glumaca - Powers Boothe (bio je izvrstan kao Philip Marlowe u istoimenoj seriji iz osamdesetih, a i odlican kod Hilla u "Južnjackoj utjesi") i Rutger Hauer (više je noira u njegovoj izvedbi Roy Battya nego li u cijelom SC-u) - bezveze su potrošeni nedostaje ona dozu fatalizma, bespomocnosti, i gubitništva na nacin na koji su to imali Bogartovi, Lancasterovi, Mitchumovi filmovi kao kljucna odrednica noira..
|
Edited by - stripoznalac on 23/05/2005 15:47:45 |
 |
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
Posted - 23/05/2005 : 15:55:22
|
S kojeg foruma si ovo pokupio, kad odlucis da pises srcem umjesto sto se pravis da si neki film kriticar javi se, do tada nemam vremena da se zabavljam s nekim koji pise da je Sin city lijep omot bez sadrzaja. Da si pogledao film vidio bih dubinu koji svaki lik ima i sto je najbolje Rodriguez je to minimalno uradio i svako moze vidjeti bol,bespomocnost i fatalizam. Zato molim te nemoj se preseravati, kad Bruce Willis (da ne dam spoiler) na kraju kaze young girl lives ,old man dies , to je znak gubitnistva na kvadrat, osjecaj da sta god uradi on ce uvijek izgubiti.
Do tada ovo ostaje najbolji film noir ikada napravljen, ja sam generacija koja ne misli da je sve iz proslosti dobro samo da bi se preseravao. Sam Mendes moze da pojede Bogarta,Lancastera i Mitchuma za rucak a Shalaman moze da ih rasturi. Sigurno se pitas zasto njih navodim e pa razmisli malo, nigdje na netu to ne pise zato se mozak treba upotrijebiti.Svaki put kad se budes pravio superioran, spusticu te na zemlju, tek onda mozemo normalno komunicarti o veliki poznalac stripa i umjetnosti...
A sada spektakl ... COMICS 'N STUFF
|
 |
|
stripoznalac
New Member

128 Posts
Posted - 23/05/2005 : 16:00:40
|
quote: Originally posted by seinfeld
S kojeg foruma si ovo pokupio, kad odlucis da pises srcem umjesto sto se pravis da si neki film kriticar javi se, do tada nemam vremena da se zabavljam s nekim koji pise da je Sin city lijep omot bez sadrzaja. Da si pogledao film vidio bih dubinu koji svaki lik ima i sto je najbolje Rodriguez je to minimalno uradio i svako moze vidjeti bol,bespomocnost i fatalizam. Zato molim te nemoj se preseravati, kad Bruce Willis (da ne dam spoiler) na kraju kaze young girl lives ,old man dies , to je znak gubitnistva na kvadrat, osjecaj da sta god uradi on ce uvijek izgubiti.
Do tada ovo ostaje najbolji film noir ikada napravljen, ja sam generacija koja ne misli da je sve iz proslosti dobro samo da bi se preseravao. Sam Mendes moze da pojede Bogarta,Lancastera i Mitchuma za rucak a Shalaman moze da ih rasturi. Sigurno se pitas zasto njih navodim e pa razmisli malo, nigdje na netu to ne pise zato se mozak treba upotrijebiti.Svaki put kad se budes pravio superioran, spusticu te na zemlju, tek onda mozemo normalno komunicarti o veliki poznalac stripa i umjetnosti...
A sada spektakl ... COMICS 'N STUFF
teško da ceš ovo naci na ijednome forumu (na volju ti pa traži) ako slucajno i nadeš biti ce pod ovim nickom... ne mora covjek krasti tude textove dovoljno je razmišljati vlastitom glavom, a dozvoli mi imam malo više godina od tebe i puno puno više filmova iza sebe da mogu donijeti neki sud o tome....dakako da sam SC gledao nikad ni ne komentiram nešto što nisam gledao....ali oduševljavaju me komentari tipa "najbolji noir" |
 |
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
|
stripoznalac
New Member

128 Posts
|