forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 najuspesniji yu autor?
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

marlowe
Advanced Member

Serbia
4279 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 30/05/2005 : 10:52:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit marlowe's Homepage  Send marlowe a Private Message
mislim da bilal ne moze da se racuna kao domaci autor, on je iskljucivo francuski autor, tamo je stasao, tamo je objavljivao, a ovde je dosao spolja. njegovo poreklo nije u pitanju, ali uveren sam da i on sam sebe smatra francuskim autorom.

jurica
Senior Member

1799 Posts

Member since 19/02/2003

Posted - 30/05/2005 : 11:56:19  Show Profile Show Extended Profile  Send jurica a Private Message
cuj, Markos, u software industriji vec neko vrijeme cvatu ruze. nije za sve visokoobrazovane ljude isto. na institutu Rudjer Boskovic, na primjer, ako radis u istrazivackoj djelatnosti, recimo u bilogiji - ako nisi voditelj laboratorija tesko da ces se pohvaliti s placom ravnom tvojoj pa bio i doktor znanosti.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29363 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 30/05/2005 : 13:05:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Nazalost, jasno mi je to. Meni je soon to be zena diplomirala kemiju pa je imala placu triput manju od mene dok je bila u skoli, sad radi u izdavackoj kuci kao urednica za udzbenike pa je placa tu dosta bolja. No, to je stara prica, znanost u drzavnom sektoru zivi lose, u privatnom je ipak nesto bolje, samo sto si tamo pod puno vecim pritiskom.

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page

Blek Stena
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1344 Posts

Member since 03/07/2004

Posted - 30/05/2005 : 13:21:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit Blek Stena's Homepage  Send Blek Stena a Private Message
quote:
Originally posted by Markos

quote:
Originally posted by Toninho
koliko sati tjedno radiš ?
za 15 000 kuna pretpostavljam
i u kojem ti svitu markos živiš kad možeš provalit to za visinu place ekipe sa VSS

Radim tjedno normalnih 40 sati u prosjeku. nekad vise,nekad i manje. Kad je frka radio se i puno vise, ali to su rijetki slucajevi. A cuj, u software industriji su place takve, prosjek je, rekao bih 1000e, bar u Zagrebu.

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy

Blago vama! Ja sam dipl.ing.maš., radim na internet provajderu, po 48 sati sedmicno, a nekad i više. Plata mi je 250 EURA, a i to je ssuper kako je u okruženju. Živim s mamom,tatom, sestrom...
Takode crtam stripove koje niko ne objavljuje, pa zaradujem 0 EURA

http://ekstragedza.tk http://larmadzije.tk
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12626 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 30/05/2005 : 14:04:24  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message
meni je dobar Mili Muster, a ostalih blago receno ni ne znam....
Go to Top of Page

Tiberious
Starting Member

Serbia
3 Posts

Member since 29/05/2005

Posted - 30/05/2005 : 16:44:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Tiberious a Private Message
Pozdrav svima , Zdravo Darko pogodio si ,Inace volim citati tvoje textove mislim da si najrealniji, a dosta se moze i toga nauciti. Hvala stripovi.com jel preko njih sam osetio deo detinstva koje je bilo ispunjenjo stripovima kada citam recenzije starih epizoda ko da prozivljavam ponovo to detinje doba .Hvala Zlatko na Strip-Vestima nemogu zamisliti sta bi znacilo da ih nema i da ih dosad nisu postajali jel ionako strip vidim samo ako odem do Beograda u mom malom mestu stripa nema.
Nemam vremena sudelovati po diskusijama no isprovociralo me to sto se misli da strip crtaci mlate silne pare STRIP ZAISTA TREBA VOLETI DA BI SE NJIME BAVIO. Jedino ko sto sam rekao ako napravis ogroman uspeh mozes relativno skromno ziveti, Zep je sa Titeuf-om zaradio samo od stripa 1000 000 evra (slovima:milion evra)za 10 godina a mega je poznat , dok jedan omanji anonimni vlasnik firme za unutrasnji enterijer sa osnovnim obrazovanjem i sa zaposlenih 3-4 radnika. godisnje samo zaradi milion evra u francuskoj znam jedan takav primer. Obicna radnica u nemackoj samoposluzi zaradjuje mesecno 1000 evra dok od tih 10000 evra godisnje za album em ti francuskoj odbiju trecinu za porez plus nemas radnji staz nemas nista tako da je strip crtac jedan od najlosije placenih poslova. Ja mogu raditi posao kojim se bavi moj otac (privatni autoprevoz) i imao 4 puta vise para ali nevolim to raditi.
Srecom zivim u siromasnoj zemlji pa ispada da je jako dobra placa
AAAHH da postanem zvezda pa da budem prosecno placen moram biti nesto vise vlasnik izdavacke kuce hm bolje banke salim se. No izdavacu ostaje 20% od ukupne cene albuma koju placa zadnji kupac znaci oko 2.5 evra za primerak ako prodaju 40 000 primeraka zarada je 100 000 evra od toga autorima cini mi se ide 10 do 20 %
Tako da da mi je lepo radii strip ponekad dodje do zasicenja ipak i istovetnu hranu svaki dan da jedes dosadila bi ti ma kolko je obozavas, da ne pominjem neke druge stvariapstinencije i poneki izlet u nesto drugo osvezava
Idem raditi imam jos 11 tabli i zavrsavam treci album.
POZDRAV SVIMA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Go to Top of Page

Tiberious
Starting Member

Serbia
3 Posts

Member since 29/05/2005

Posted - 30/05/2005 : 17:00:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Tiberious a Private Message
Elem posto u siromasnoj zemlji i ti mali honorari mogu da izgledaju veliki, jedan savet strip autorima gastarbajterima kako da populiziraju stripsalim se naravno

vidis ovako strip nije popularan kod mladih i dece vec sportisti,estradne zvezde i biznismeni koja
furaju skupa kola mob itd, i sta sad kako da privuces novu publiku da voli strip
a voli sve ostale navedene stvari ,lepo kupis besna kola besni mobilni firmiranu
odecu i obucu naparfermises se sa original parfenom ides po trendi klubovima i
pokazujes kako se od stripa lepo zivi i onda se oni zainteresuju za strip malo
pomalo pomalo i oni oce da isto tako budu face i da zarade lepe pare, pa crtaju
stripove citaju kupuju i strip zazivi a da , da ne zaboravim u svojim besnim
kolima uvek treba da vozis i puno manekenki koji ti inace sluze kao modeli u
tvojim stripovima:)
Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 30/05/2005 : 20:34:10  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
Zaboravio si i pompezne reklame na "Pinku" u Grand-sou.Zamisli kako bi Suzana reklamirala Strip-junake,Ala bi narod poceo da kupuje!!!
Go to Top of Page

Blek Stena
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1344 Posts

Member since 03/07/2004

Posted - 31/05/2005 : 01:20:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit Blek Stena's Homepage  Send Blek Stena a Private Message
"Napuniš auto pun golim manekenkama..."

Pa ja to vec imam, onda ne moram crtati strip...

U stvari moram, ja to volem...

http://ekstragedza.tk http://larmadzije.tk
Go to Top of Page

metabaron
New Member

177 Posts

Member since 25/01/2004

Posted - 31/05/2005 : 02:02:58  Show Profile Show Extended Profile  Send metabaron a Private Message
Slazem se sa Tiberiusom. Evo ovdje u Americi super strip zvijezde ne zaraduju grdne pare. Prije nekoliko tjedana bio je Warren Ellis u Torontu, i kaze u sali da ce morati poceti brze pisati stripove zbog strmoglavog pada dolara. Imas mozda 10-20 strip artista i pisaca koji zaraduju ogromne svote. Da udes u tih 10 treba ti puno rada. A i nakon sto udes u tih 10 mozes lako da ispadnes jer ako nemas bar jednu monthly seriju fanovi te zaborave i onda ti kompanije nece da placaju tolike honorare. I mora se uzeti u obzir i obim posla koje naprave ti top creatori. Npr. izgubio sam trag koliko Bendis ili Ennis ili Morison serijala pisu.

Velika vecina autora zaraduje prosjecno. I onda jos veca velicina zaraduje ispod prosjeka. Ne da mi se sad gledati ali da udes u top 100 Diamondove liste mozda ti treba tek nesto vise od 30,000 primjeraka. Da udes u Top10 trades mozda ti treba 5,000 ili ccak manje (brojeve izvlacim iz dupeta). To nisu neke velike brojke.

Za Bilala se slazem da je vise Francuski autor, ali sam uzeo to kao primjer nekoga ze koga bi se moglo reci da je vrlo uspjesan po definiciji koliko love zaraduje. Cak i ne uzimajuci njegove filmove, svako tko moze prodati preko 100,000 albuma je zakon.
Go to Top of Page

big joco
Senior Member

Slovenia
1711 Posts

Member since 27/05/2003

Posted - 01/06/2005 : 13:39:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit big joco's Homepage  Send big joco a Private Message
Zaboravili ste na Mikija Mustra, koji je bio uspešan autor stripa u SFRJ a radio je na stripu i crtanom filmu i u Nemackoj.Mislim da je baš Miki Muster prvi dobio neku strip nagradu u Jugi tamo negde u osamdesetima.

www.mojradio.com/discobooom/fotoshow.htm
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12626 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 01/06/2005 : 14:50:28  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message
quote:
Originally posted by big joco

Zaboravili ste na Mikija Mustra, koji je bio uspešan autor stripa u SFRJ a radio je na stripu i crtanom filmu i u Nemackoj.Mislim da je baš Miki Muster prvi dobio neku strip nagradu u Jugi tamo negde u osamdesetima.

Tako je. Dejmo še kazga slovenca oment.
Go to Top of Page

ninel
Senior Member

Serbia
1583 Posts

Member since 16/11/2004

Posted - 01/06/2005 : 15:03:29  Show Profile Show Extended Profile  Send ninel a Private Message
quote:
Originally posted by panzer

quote:
Originally posted by big joco

Tako je. Dejmo še kazga slovenca oment.

Niko još nije spomenuo TBC-a, kako se u Francuskoj predstavlja Tomaž Lavric.On radi za Glena i tamo uživa kultni status. Doduše ne po tiražima ili kinti nego po kvalitetu i nagradama. I mislim da je on jedan od retkih Jugoslovena koji na Zapadu ne šegrtuje nego radi šta oce.
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.4 seconds. Snitz Forums 2000