forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 najuspesniji yu autor?
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

zmcomics
Average Member

732 Posts

Member since 24/08/2002

Posted - 29/05/2005 : 10:20:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit zmcomics's Homepage  Send zmcomics a Private Message
quote:
Originally posted by jang

zar nije kul ATP i WTA stranica? Tamo odmah vidiš koliko je ko zaradio ove sezone ili u cjeloj karijeri.
živi li ko od ovih avtora u Monte Carlu? ako ne, onda još nisu bogati

STRIP AUTORI NISU SNOBOVI DA ZIVE U MONTE KARLU!!!

Moebius je samo za skice zabavnog parka u Japanu dobio love koliko pola NBA lige, a zivi u skromnoj staroj kucici u Francuskoj (ako se u zadnjih desetak godina nije preselio, tako je bilo kada je Janja pocinjao Difula)...
Franz recimo je ziveo u pravom zamku i iz hobija imao ergelu skupocenih konja...
Debarre je posle prvog albuma DzoBarTima, prestao da se bavi crtanjem, kupio skup motor i provodio se po svetu...sada se opet vraca crtanju...

Inace, nije najvaznije biti najbogatiji, vec ziveti pravi zivot
Raditi stripove i uživati u tome!!!

_________
STRIP VESTI svakog petka na www.zmcomics.co.yu
Go to Top of Page

jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts

Member since 01/11/2002

Posted - 29/05/2005 : 10:27:05  Show Profile Show Extended Profile  Send jang a Private Message
quote:
Originally posted by zmcomics

quote:
Originally posted by jang

zar nije kul ATP i WTA stranica? Tamo odmah vidiš koliko je ko zaradio ove sezone ili u cjeloj karijeri.
živi li ko od ovih avtora u Monte Carlu? ako ne, onda još nisu bogati

STRIP AUTORI NISU SNOBOVI DA ZIVE U MONTE KARLU!!!

Moebius je samo za skice zabavnog parka u Japanu dobio love koliko pola NBA lige, a zivi u skromnoj staroj kucici u Francuskoj (ako se u zadnjih desetak godina nije preselio, tako je bilo kada je Janja pocinjao Difula)...
Franz recimo je ziveo u pravom zamku i iz hobija imao ergelu skupocenih konja...
Debarre je posle prvog albuma DzoBarTima, prestao da se bavi crtanjem, kupio skup motor i provodio se po svetu...sada se opet vraca crtanju...

Inace, nije najvaznije biti najbogatiji, vec ziveti pravi zivot
Raditi stripove i uživati u tome!!!

_________

cudaci, šta ceš
moj prijašnji post je bio malo sarkastican (no nije mi se dalo zajebavati sa smajlijima), a razprava je dosta neproduktivna u smislu napraviti lestvicu o zaradi kad se nema nijednog podatka.
Bolje bi bilo sastaviti lestvicu koliko je tko od ovih avtora imao naklade (tiraža). Pa onda možda od toga krenuti na zaradu.
Go to Top of Page

marlowe
Advanced Member

Serbia
4279 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 29/05/2005 : 10:55:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit marlowe's Homepage  Send marlowe a Private Message
trebalo bi mozda raspravljati o statusu i renomeu, znacaju i uspehu na posebnim trzistima, francuskom, americkom, italijanskom, nekom cetvrtom, jer sumnjam da je moguce porediti ih medjusobno.

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13458 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 29/05/2005 : 11:22:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
ma, najkrace receno, pomalo grubo ali kirurški precizno - na ovim prostorima nisu baš nešto uspješni, nit su citani nit popularni

ludaci su me oduvijek voljeli...a i ja njih
Go to Top of Page

marlowe
Advanced Member

Serbia
4279 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 29/05/2005 : 14:25:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit marlowe's Homepage  Send marlowe a Private Message
quote:
Originally posted by stinky

ma, najkrace receno, pomalo grubo ali kirurški precizno - na ovim prostorima nisu baš nešto uspješni, nit su citani nit popularni

apsolutno tacno. na ovim prostorima popularna i uspesna je Ceca Raznatovic.

Tiberious
Starting Member

Serbia
3 Posts

Member since 29/05/2005

Posted - 29/05/2005 : 17:03:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Tiberious a Private Message
Zdravo ja sam uradio 3 albuma za francusko trziste , mogu reci da to uopste nije dobro placeno za zapadne standarde oko 10 000 e za jedan album to je pocetnicka cena koja dobija se za svaki prvi album ,radi se godinu dana svaki dan 8 sati . tako da pocetnicki crtaci dobijaju i socijalnu pomoc da bi preziveli , dalje se moze povecati cena u zavisnosti od prodaje sa 10 000 primeraka prodaje izdavac je tek na nuli to jest povratio je ulozeni novac u strip sve preko toga je zarada. ali uglavnom se retko koji album se prodaje cak i dostize tiraz do 8000 primeraka uglavnom zavrse na 2000 primeraka koji uglavnom kupuju zagrizeni kolekcionari, alexa i janjetov prodaju oko 40 000 primeraka mislim po mom proracunu od procenata prodaje i vece fixne cene za tablu da imaju 70 000 evra za album sto je u prosecnoj plata tamo da bi prehranio porodicu , ali napominjem morah biti zvezda da bi jedva preziveo a ako si obican crtac umires od gladi i primas socijalnu pomoc . ja imam srece sto stanujem kod roditelja i oni placaju komunalije hranu a i cene su nize ko u francuskoj tako da mi odgovara da crtam stripove.
Pozdrav svima .
Go to Top of Page

XIII
Senior Member

Serbia
1013 Posts

Member since 05/05/2002

Posted - 29/05/2005 : 18:54:39  Show Profile Show Extended Profile  Send XIII a Private Message
kako ste krenuli sa interesovanjem oko zarada, jos malo ce i poreska uprava poceti da prati ovaj forum da se ne provuce neko bez placenog poreza
Go to Top of Page

zmcomics
Average Member

732 Posts

Member since 24/08/2002

Posted - 29/05/2005 : 21:24:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit zmcomics's Homepage  Send zmcomics a Private Message
quote:
Originally posted by XIII

kako ste krenuli sa interesovanjem oko zarada, jos malo ce i poreska uprava poceti da prati ovaj forum da se ne provuce neko bez placenog poreza

A tazo Tiberius krenuo sa pricom kako su mali honorari

_________
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29635 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 29/05/2005 : 21:30:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
Originally posted by Tiberious

Zdravo ja sam uradio 3 albuma za francusko trziste , mogu reci da to uopste nije dobro placeno za zapadne standarde oko 10 000 e za jedan album to je pocetnicka cena koja dobija se za svaki prvi album ,radi se godinu dana svaki dan 8 sati . tako da pocetnicki crtaci dobijaju i socijalnu pomoc da bi preziveli , dalje se moze povecati cena u zavisnosti od prodaje sa 10 000 primeraka prodaje izdavac je tek na nuli to jest povratio je ulozeni novac u strip sve preko toga je zarada. ali uglavnom se retko koji album se prodaje cak i dostize tiraz do 8000 primeraka uglavnom zavrse na 2000 primeraka koji uglavnom kupuju zagrizeni kolekcionari, alexa i janjetov prodaju oko 40 000 primeraka mislim po mom proracunu od procenata prodaje i vece fixne cene za tablu da imaju 70 000 evra za album sto je u prosecnoj plata tamo da bi prehranio porodicu , ali napominjem morah biti zvezda da bi jedva preziveo a ako si obican crtac umires od gladi i primas socijalnu pomoc . ja imam srece sto stanujem kod roditelja i oni placaju komunalije hranu a i cene su nize ko u francuskoj tako da mi odgovara da crtam stripove.
Pozdrav svima .

Dobrodosao i hvala na informacijama iz prve ruke. Steta sto si tu inkognito:-( Anyway, 10.000 Eura godisnje u SiCG prema onome sto sam ja cuo su solidna primanja (mada 70.000 puno ljepse zvuci:-) ). Pa sto cekas, postani zvijezda!

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 29/05/2005 : 21:40:24  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message
quote:
Originally posted by Markos
[Anyway, 10.000 Eura godisnje u SiCG prema onome sto sam ja cuo su solidna primanja

ispravka - solidna CHETVOROGODISHNJA primanja.

look, maybe i didn`t say every little tiny syllable,no. but basically i said `em,yeah.
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 29/05/2005 : 22:05:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
>Steta sto si tu inkognito:-(

Nagadjam: Tiberiu Beka?

mcn

www.darkomacan.com se radi! *** Q STRIP 8 je na svim kioscima! *** Srijedom: MISTER MACCAK na www.stripovi.com *** CCEtvrtkom: SERGEJ na www.zmcomics.co.yu ***Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29635 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 29/05/2005 : 22:16:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Ups. Ispricavam se, ovo mi je prvi put da cujem ime, licilo mi je na neki nickname.

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13458 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 29/05/2005 : 22:26:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
10000 eura godišnje su i u hrvatskoj solidna primanja, rijetki mogu reci da toliko zaraduju

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29635 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 29/05/2005 : 22:38:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
U principu da, prosjecna placa je, ako se ne varam, negdje oko 600 Eura.

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13458 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 29/05/2005 : 22:42:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
ma da, ali prosjek je imaginarna velicina
uzmeš nekog menadera koji zaraduje 50000kn i tisucu onih koji zaraduju 2000kn i dobiš da prosjecno zaraduju 3500kn
meni se cini da vecina ne zaraduje ni tih 600 eura

Go to Top of Page

Blek Stena
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1344 Posts

Member since 03/07/2004

Posted - 29/05/2005 : 23:14:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit Blek Stena's Homepage  Send Blek Stena a Private Message
quote:
Originally posted by mcn

>Steta sto si tu inkognito:-(

Nagadjam: Tiberiu Beka?

mcn

Ma šta nagadaš, POGAÐAŠ

http://ekstragedza.tk http://larmadzije.tk
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29635 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 29/05/2005 : 23:21:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Hm. Ja nisam manager, vec senior developer u jednoj solidno stojecoj software firmi pa imam placu nekoliko puta vecu od 600 eura, a svi moji kolege i opcenito ljudi koje znam sa visokim obrazovanjem imaju sigurno bitno vece place od toga. Ne znam kako stvari stoje za ljude koje nisu visoko obrazovani, ali rekao bih da su place negdje oko te granice, kako gdje. Ostalo mi je u pamcenju da radnici u Cistci, tj. smetlari imaju otprilike toliku placu, 4500kn.

Go to Top of Page

jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts

Member since 01/11/2002

Posted - 30/05/2005 : 00:31:51  Show Profile Show Extended Profile  Send jang a Private Message
quote:

Hm. Ja nisam manager, vec senior developer u jednoj solidno stojecoj software firmi pa imam placu nekoliko puta vecu od 600 eura, a svi moji kolege i opcenito ljudi koje znam sa visokim obrazovanjem imaju sigurno bitno vece place od toga. Ne znam kako stvari stoje za ljude koje nisu visoko obrazovani, ali rekao bih da su place negdje oko te granice, kako gdje. Ostalo mi je u pamcenju da radnici u Cistci, tj. smetlari imaju otprilike toliku placu, 4500kn.

onda u Hrvatskoj imate vrlo visoke plate. U mom poklicu inženiri jedva dobivaju 600 evra osnovne plate. da nije kilometrine i još kojih dodatka........
Go to Top of Page

Toninho
Advanced Member

Croatia
3825 Posts

Member since 15/05/2004

Posted - 30/05/2005 : 00:51:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Toninho a Private Message
quote:

koliko sati tjedno radiš ?
za 15 000 kuna pretpostavljam
i u kojem ti svitu markos živiš kad možeš provalit to za visinu place ekipe sa VSS
Go to Top of Page

Toninho
Advanced Member

Croatia
3825 Posts

Member since 15/05/2004

Posted - 30/05/2005 : 00:51:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Toninho a Private Message
quote:
Originally posted by stinky

10000 eura godišnje su i u hrvatskoj solidna primanja, rijetki mogu reci da toliko zaraduju

he he
a onda kad ih zarade spizde ih na stripove
Go to Top of Page

JohnDrake
Junior Member

467 Posts

Member since 08/01/2005

Posted - 30/05/2005 : 07:31:42  Show Profile Show Extended Profile  Send JohnDrake a Private Message
>> i u kojem ti svitu markos živiš kad možeš provalit to za visinu place ekipe sa VSS

Ma u Zagrebu vride drugacija pravila. Plus, ono cuveno: zimi na zimovanje, ljeti na ljetovanje. Ko ti je kriv kad imas more cilu godinu.
Go to Top of Page

Vladan
New Member

Serbia
109 Posts

Member since 19/04/2005

Posted - 30/05/2005 : 09:45:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Vladan a Private Message
Mislim da bi Enki Bilal (Enes Bilalovic) mogao da se racuna pod "domaci" autor.
Nakon malo istrazivanja ipak stavljam njega na nmo.1 po zaradi.
Jer on je ne samo stripadžija vec i filmadžija, a tu je lova mnogo veca.

Rodjen je u Beogradu 1951 od majke Cehinje i oca Bosanca, koji je bio Titov krojac. Evo njegove zanimljive BIO.
http://www.imdb.com/name/nm0082094/bio
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 30/05/2005 : 09:48:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
A imaš i ovde na sajtu odlican text Džimija Gitare o Bilalu...

--
"Non c'e niente di piu triste di
un sogno che muore."
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29635 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 30/05/2005 : 10:38:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
Originally posted by Toninho
koliko sati tjedno radiš ?
za 15 000 kuna pretpostavljam
i u kojem ti svitu markos živiš kad možeš provalit to za visinu place ekipe sa VSS

Radim tjedno normalnih 40 sati u prosjeku. nekad vise,nekad i manje. Kad je frka radio se i puno vise, ali to su rijetki slucajevi. A cuj, u software industriji su place takve, prosjek je, rekao bih 1000e, bar u Zagrebu.

Go to Top of Page

marlowe
Advanced Member

Serbia
4279 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 30/05/2005 : 10:51:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit marlowe's Homepage  Send marlowe a Private Message
mislim da bilal ne moze da se racuna kao domaci autor, on je iskljucivo francuski autor, tamo je stasao, tamo je objavljivao, a ovde je dosao spolja. njegovo poreklo nije u pitanju, ali uveren sam da i on sam sebe smatra francuskim autorom.

Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000