Author |
Topic |
Spiderman
Senior Member
Croatia
2746 Posts
Member since 06/11/2001 |
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 06/07/2005 : 23:32:20
|
Ja dajem glas da izlaze ako i samo ako ce to direktno ili indirektno pomoci ostalim izdanjima!
Grad Stripova, vješanje svakog sata. Strance dobrodošao... |
|
|
sdragan@
Senior Member
Western Sahara
1780 Posts
Member since 01/05/2005 |
Posted - 06/07/2005 : 23:47:03
|
Ja sam definitivno protiv bilo kakvog vida reprint-izdanja.Sa Alan Fordom i Zagorom se vec preteruje sto prelazi sve granice realnosti. Mislim da to steti pravim kolekcionarima jer obezvredjuje ono sto su oni godinama skupljali.
|
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 07/07/2005 : 00:00:56
|
quote: Originally posted by sdragan@
Mislim da to steti pravim kolekcionarima jer obezvredjuje ono sto su oni godinama skupljali.
Da si pravi kolekcionar ovaku glupost nikada nebi izvalio. Jedan Zagor od SD i Ludensa nema vrijednost ZS i LMS Zagora, niti novcano niti sentimentalno za kolekcionare. On ima svoju vrijednost ali to nije za poredjenje. Kad bi to bilo tako nakon silnih reprinta Texa u italiji vlasnik prvog izdanja bi izgubio na vrijednosti svojih stripova, jer su recimo najnoviji reprinti i bolji sto se izrade tice i unutra "doradjeni" i imaju dodatnu ilustraciju, pa opet prvi brojevi vrijede gomilu novca odnosno time nisu izgubili na vrijednosti. AF HC ima svoju vrijednost, super izgleda, super je napravljen, no svojim izlaskom on nije nadomjestio kolekcionarima stare kartonce. Oni se ne mogu nadomjestiti. |
|
|
Spiderman
Senior Member
Croatia
2746 Posts
Posted - 07/07/2005 : 00:15:17
|
a jebiga, ovako ce berni i ekipa živjeti samo od onoga dijela koji to kupuje, od mene sigurno ne. jer ja zagora ne skupljam, af-ove imam skoro do broja 75 tak da ne mislim kupovati nove, dd kao i mm sam prodao, a cak razmišljam i o prodaji svojim af-ova koje imam. ajd za zagora i teksa još ok, jer su ih zakinuli kod dnevnika, za k.marka i bleka neznam jer su iz zakinuli af-a sigurno nisu, možda nešto malo, par slicica. pa pogledajte samo koliko je bilo izdanja i stripova prije, a sada neka šacica i to se okupila oko zagora. svaka dala markosu na kp-u, on je imao užasan otisak kod dnevnika. blueberry takoder neznam jel se otisnuo cijeli, pa tu s modesty, aksa, tarzan zašto onda i njih ne istiskat nanovi o prodat? pa nije valjda da smo kao amerikanci postali? samo talijani u prici? ovo je paralela da ameri ne fermaju ništa drugo nego ameriku a mi talijane. egmont bi zapalio kao i izvore sa katastrofalnim prijevodom asterixa. lucky luke takoder izlazi ali opet šteta, bilo, bilo
koliko vidim jedino macan pokušava nešto drugacije, nešto što nije videno i tu ima moju podršku.
svaka cast i berniju ali treba nešto novo ponudit. promovirat, reklame, pa makar dat i u dnevni tisak, bravo, ili što vec citaju klinci, ovako ništa, nema reklame, nema prodaje, eventualno ako tu i tamo koji klinac naleti, pogleda i kaže staro, nema ništa zanimljivo za mene, rade kupim kutiju cigareta, litru vina i napijem se te napušim...
tak da smo stvarno jadni kaj se stripova tice, gledamo kao konji samo ravno u isti smjer i ne vidimo šumu od drveca, jad i bijeda na kraju krajeva.
ma na kraju krajeva sve je ošlo kvragu, ovaj berniju
--- http://forum.paucina.com/ http://www.infocor.hr/ najbolji shop u Hrvata :-) |
|
|
Kant
Average Member
Croatia
716 Posts
Member since 17/08/2004 |
Posted - 07/07/2005 : 00:31:18
|
Nemam nista protiv reprinata. Mnoge su dobre stvari promakle mladjim citateljima, a i stariji mogu neke stripove konacno dobiti u kvalitetnim izdanjima. Naravno, moze se i drugacije na ovo gledati, ali osnovna nakana ipak nije losa. |
|
|
Dr. Westax
Senior Member
Croatia
2757 Posts
Member since 18/07/2002 |
Posted - 07/07/2005 : 00:45:11
|
Nemam ništa protiv reprinata, ali bi volio da izlaze i nove stvari. Barem da odnos bude 50-50.
I'll be normal when I'm dead! |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 07/07/2005 : 00:52:16
|
Dakle... reprinti: Mark, Blek, extra Zagor & Dylan, AF, KP, Bluberi (mada je Dust nov), uskoro Spirou (mada se krece sa neobjavljenom epizodom), Boa Mori, Komanca, Bernard Prins, Kosmicki putnici...
A sa druge strane? System, LMI, Lavirint i Q objavljuju samo i iskljucivo nove stripove. Ostalo? Dylan, Zagor i Tex, pa Nathan i LL koji su na izdisaju, MM i MNo koji nisu daleko od toga, Akira, Bone i Usagi (respect), najavljeni L&R, gomila Hermana koju ne smatram za nove stvari, i...? Stripoteka, ajde.
Not good. Ako famozni Beli Put ikada krene, popravice odnos reprinata i novih izdanja, no ovako...
-- "Non c'e niente di piu triste di un sogno che muore." |
|
|
Dr. Westax
Senior Member
Croatia
2757 Posts
Posted - 07/07/2005 : 00:55:32
|
Kada sve skupa pogledaš nije baš nešto bajno i sjajno.
Izgleda da se naša publika nece pomaknuti naprijed i željno ocekivati tiskanje novih izdanja. Preveliki smo nostalgicari :(
|
|
Kant
Average Member
Croatia
716 Posts
Member since 17/08/2004 |
Posted - 07/07/2005 : 01:30:42
|
ili su citatelji stripova ipak jos samo stari konji koje vise nista novog ne zanima |
Edited by - Kant on 07/07/2005 01:31:37 |
|
|
Dr. Westax
Senior Member
Croatia
2757 Posts
Posted - 07/07/2005 : 01:34:14
|
quote: Originally posted by Kant
ili su citatelji stripova ipak jos samo stari konji koje vise nista novog ne zanima
To je tužna istina. Vidim to po svom starom i njegovom nacinu razmišljanja. Njemu su najbolji westerni i te starudije. Ne bi se zainteresirao za nešto novo ni da ga siluješ.
|
|
TORQUE
Senior Member
Croatia
2781 Posts
Member since 27/04/2005 |
Posted - 07/07/2005 : 01:43:57
|
Istina!
It's going to be blood for blood and by the gallon. These are the old days, the bad days, the all-or-nothing days. They're back! |
|
|
DusMan
Advanced Member
5067 Posts
Member since 12/11/2001 |
Posted - 07/07/2005 : 01:53:18
|
quote: Originally posted by Spiderman
koliko vidim jedino macan pokušava nešto drugacije, nešto što nije videno i tu ima moju podršku.
Marketprint izdaje Akiru, sto je epohalno. A i Lavirint izdaje NeOm koji definitivno nije vidjen na ovim prostorima.
Zagor je najveci gej! |
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8582 Posts
Member since 30/03/2005 |
|
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 07/07/2005 : 07:37:11
|
quote: Originally posted by sdragan@
Ja sam definitivno protiv bilo kakvog vida reprint-izdanja.Sa Alan Fordom i Zagorom se vec preteruje sto prelazi sve granice realnosti. Mislim da to steti pravim kolekcionarima jer obezvredjuje ono sto su oni godinama skupljali.
Prijatelju, meni su drazi Ludensovi exDD s "one" dvije strane vise i kvalitetnim papirom. A da ne govorim o Zagoru i krojacima iz Dnevnika. Kolekcionarstvo i mene drzi, ali sam shvatio da bi trebao dati 800 kuna za neki low-num LMS Zagor a nikad ga ne bi otvorio. Vazni su mi i sadrzaj i forma.
|
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 07/07/2005 : 07:57:18
|
Nemam nista protiv reprinta.
Ase ležit vojnik Gorcin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noc i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh.
|
|
|
Prodigy
Senior Member
Croatia
1801 Posts
Member since 01/12/2003 |
|
Spiderman
Senior Member
Croatia
2746 Posts
Posted - 07/07/2005 : 09:38:07
|
quote: Originally posted by Prodigy Cinjenica: Reprinti a i stripovi opcenito ne izlaze ZBOG NAS,nego da bi izdavac ostvario profit,posebice ako mu je to primarno zanimanje.Jesi li ti vec te stripove kupio i procitao u nekoj drugoj ediciji- boli ga kita!Ako hoces reprint-kupi,ako neces- ignoriraj,i cekaj da izadje ono sto te zanima! Ne kuzim svrhu ankete i sta je autor htio reci. Da,kupujem reprinte i ne,nisam konzerva(ma sta to znacilo)!
hm, stripovi ne izlaze zbog nas? nego zbog koga? izdavaca sigurno ne, on kao što kažeš samo vidi zaradu, tu se i slažem. on je to ponudio i vecina je to prihvatila zdravo za gotovo. da ne kupujete ta izdanja i on bi vidio da nema kruha od toga i ne bi išao izdavati reprinte. a ništa idemo onda izdavati reprinte i dnevnih novina
pa vecinu stripova sam procitao u drugim edicijama i ne mislim kupovati ispocetka jer me neki stripovi ne zanimaju. da, bolji su mi mark i blek nego zagor (navlacim bijes zagorovaca, ali nema veze, tako i tako preskacem topice gdje se spominje zagor jer mi se stvarno neda naklapati te citati samo o njemu kao da je on centar svijeta). kao što sam rekao af-ova ima pun kufer, mogu se naci kod edvina, vj-a te ostalih prodavaca stripova tako da vjerujem da nije bilo potrebno raditi reprint. istina, luksuznije izdanje i to, bla bla bla, ali stvarno nije bilo potrebno.
zašto nisu zaživjela druga izdanja? zašto? zašto?
što sam mislio pod konzerva? pod tim sam mislio ljude koji žele stare stvari (povuci paralelu sa obicnom konzervom iz ducana, pa bi ti trebalo biti jasnije).
je, istina je, ima novih izdanja ali ne previše. vjerujem da ih možeš izbrojati na prste jedne ruke.
Baza stripova - vjerujem da bi se s ove stranice koja ocito nije potpuna, našlo stripova i junaka koji bi zaživjeli na našim prostorima.
p.s. da i moj nick ne odražava da se bi trebao izdavati spider-man. istina je da mi se ne svida bas nova edicija ultimatea spider-mana jer je potpuno drugacija od prve a i mora se znati da je danas drugacije vrijeme nego prije 20-30-40-50 godina. vjerujem da su ovu ediciju kao i ostale ultimate edicije napravili da bi privukli neke nove klince i zarazili ih. neznam kako je u americi iako je ona uvijek po necemu posebna (fuj). kod nas na starom kontinentu a posebno na balkanu ne prolaze baš takve nove stvari što je žalosno. i još vjerujem da bi se pronašlo mjesta za neki novi strip.
p.p.s. da ocekujem sve tak da me ništa nemože iznenaditi u svezi komentara. samo recite svoje mišljenje. bit ce mi drago da kažete svi svoja mišljenja i neka ovaj topic potraje i više od jedne strane
--- http://forum.paucina.com/ http://www.infocor.hr/ najbolji shop u Hrvata :-) |
|
|
Thommo
stripovi.com suradnik
Croatia
1255 Posts
Member since 01/09/2003 |
Posted - 07/07/2005 : 09:43:45
|
Moj primjer: kupujem reprinte, naravno, jer ZG Extra, pa i kom. Marka, recimo, dobrim dijelom nisam ni citao. I da jesam, uz onakvu šugavu "kvalitetu" sve bi ponovo htio procitati.
Što se tice novih izdanja, gomila toga me uopce ne zanima, a ono što me zanima je 95% na engleskom jeziku s kojim nemam problema. I onda cu (ili jesam) nabaviti original, a ne cekati dobru volju nekog ovdašnjeg izdavaca.
Pa bar je dolar nizak, a Amazon ima sve sto srce želi. |
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Posted - 07/07/2005 : 14:57:24
|
quote: Originally posted by Djole
Dakle... reprinti: skoro Spirou (mada se krece sa neobjavljenom epizodom) -- "Non c'e niente di piu triste di un sogno che muore."
Molim ispriku! Kao prvo pod reprintom se ne moze nazvati brojevi od junaka koji nisu nikad objavljeni. A nasa namjera je objaviti neobjavljne albume uz 2-3 epizode koje su objavljne ali ne u obliku albuma vec u raznim drugim izdanjima i nisu kvalitetno objavljeni te nisu dostupni u prodaji a radi se o odlicnim epizodama. Dali ce se raditi reprinti vec objavljenih albuma odlucit ce iskljucivo citatelji. Dakle ne krecemo samo sa neobjavljenom epizodom vec su vecina stvari iz programa neobjavljeni a za ostalo ce tek pokazati vrijeme... |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 07/07/2005 : 15:04:56
|
Reprinti su kao ideja dobri, ali ne treba to raditi precesto. Jako mi smeta kada se kad reprinta ne poštuje tocan redoslijed izlaženja originala. Npr. Zagor extra 1 Zagor prica, Zagor extra 31 Zasjeda u šumi. Još je gore ako se ispuštaju epizode pa se gubi kontinuitet.
>>> I hope the party in my head never stops <<< |
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Posted - 07/07/2005 : 15:15:18
|
E sad onima koji su iskljucivo protiv reprinta postavit cu nekoliko pitanja.
Nisu li neki novi i stari klinci zasluzili procitati i prve epizode AF koje bi im bile lako dostupne po relativno niskim cijenama? Ili smo uvjerenja da mo MI to vec procitali i da MI to vec imamo pa onda koga briga za neke nove narastaje a ako hocete i za stare citatelje koji nisu kolekcionari i nemaju te stripove doma ali se rado prisjete dobrih epizoda? Ili bi svi ti citatelji trebali imati novca da plate po 150 kuna jednog kartonca da bi procitali neke epizode Alan Forda? Ako je novi AF zasluzio bio da izlazi na kioscima, mislim da je i stari AF zasluzio da ponovo izadje i da ga ponovo ljudi citaju, sto se mislim i dogadja.
Slicna pitanja za recimo Zagor Extra, zbog cega bi mi to osudjivali, zbog cega rekli NE tom reprintu? Samo zato sto je ih dnevnik (uz izbacivanje stranica) objavio prije 30 godina? I sad niko nebi smio citati to vec bi morao nabavljati dnevnikova izdanja i placati zlatom svaki broj? Ne kazem ja da sad to ne vrijedi toliko vec da nema puno ljudi koji su spremni i koji prije svega MOGU izvaditi 100 i vise eura i platiti recimo LMS4 odlicno ocuvan. I zar onda nema dovoljno povoda za reprinte ako ima zainteresiranih? A tko sam ja da tu pametujem ima li ili nema, prodaja sama govori za sebe.
Isto tako pitam vas sto se sve moze nazvati reprintom??? Moze li se recimo epizoda Spiroua broj 5 koji bi izasao kao album nazvati reprintom samo zato sto je jako davno stripoteka u broju 52 (uz izbacenih par tabli) objavila tu epizodu u crno-bijeloj varijanti. Pa cak i ako ta stripoteka nije lako dostupna a niti je ta epizoda objavljena u boji kako spada? Vjerovatno se moze nazvati reprintom, no objavljivanje te epizode, koja je ujedno i jako dobra, smatram vise nego potrebnim, prvo zbog nedostupnosti tog broja stripoteke i drugo zbog kvalitetnijeg izdanja.
|
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 07/07/2005 : 15:33:09
|
Ja npr. nisam jedan od onih zadrtih kolekcionara koji mora imati sve stare brojeve. Ja nikada ne bih uzeo stare AF kada su mi ovi novi Bernijevi bolji tj. kvalitetniji, isto se odnosi i na ZEX i DDE. Kada bi Berni poceo da izdaje M NO Extra odmah bi se otarasio moje LMS kolekcije.
Ase ležit vojnik Gorcin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noc i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh.
|
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 07/07/2005 : 16:55:08
|
quote: Originally posted by Dado
Molim ispriku! Kao prvo pod reprintom se ne moze nazvati brojevi od junaka koji nisu nikad objavljeni. A nasa namjera je objaviti neobjavljne albume uz 2-3 epizode koje su objavljne ali ne u obliku albuma vec u raznim drugim izdanjima i nisu kvalitetno objavljeni te nisu dostupni u prodaji a radi se o odlicnim epizodama. Dali ce se raditi reprinti vec objavljenih albuma odlucit ce iskljucivo citatelji. Dakle ne krecemo samo sa neobjavljenom epizodom vec su vecina stvari iz programa neobjavljeni a za ostalo ce tek pokazati vrijeme...
Ispriku ne nudim, pošto je jedina informacija koju sam video da ce posle dvojke ici vec objavljeni 5 i 7 (pa makar to bilo davno), plus jedna odlicna epizoda Fourniera - koja je možda vec i izašla u Biseru, a možda i nije. Ovo da ce u nacelu biti neobjavljene stvari mi je nov podatak.
Informišite javnost da ne bi spekulisala!
|
|
Dr. Westax
Senior Member
Croatia
2757 Posts
Posted - 07/07/2005 : 17:06:07
|
Nisu li neki novi i stari klinci zasluzili procitati i prve epizode AF koje bi im bile lako dostupne po relativno niskim cijenama? Ili smo uvjerenja da mo MI to vec procitali i da MI to vec imamo pa onda koga briga za neke nove narastaje a ako hocete i za stare citatelje koji nisu kolekcionari i nemaju te stripove doma ali se rado prisjete dobrih epizoda?
Kao prvo ja nisam protiv reprinta. Žao mi je jedino što nema više novih izdanja. U zadnje vrijeme pokrecu se samo reprinti.
Kao drugo, koliko sam shvatio ovdje nitko nije govorio u ime novih mladih naraštaja nego u svoje ime. Istina je da treba omoguciti mladjima da dodju jeftino do prvih epizoda i da uživaju u njima kao što smo mi uživali. Recimo, mene AF Klasik uopce ne zanima u SC formatu. Kupujem HC jer takvo nešto nemam i prekrasno izgleda. Kada Berni odustane od HC verzije odustajem i ja od tog reprinta. To ne znaci da drugima branim kupovinu istih.
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 07/07/2005 : 17:12:01
|
Ili bi svi ti citatelji trebali imati novca da plate po 150 kuna jednog kartonca da bi procitali neke epizode Alan Forda? Ako je novi AF zasluzio bio da izlazi na kioscima, mislim da je i stari AF zasluzio da ponovo izadje i da ga ponovo ljudi citaju, sto se mislim i dogadja.
Prvih nekoliko epizoda Marka i Alan Forda su potpuno zasigurno naštampaniji/najtiskaniji stripovi u YU i post YU zemljama. Kod AF verovatno govorimo o dvocifrenom broju izdanja. Da to ipak nije malo previše?
I zar onda nema dovoljno povoda za reprinte ako ima zainteresiranih? A tko sam ja da tu pametujem ima li ili nema, prodaja sama govori za sebe.
Naravno, i to je poenta - izdavaci idu na sigurno, na nostalgiju, na ono što se prodaje, a ne štampaju to zbog toga da bi i deca citala Komandanta Marka (jer ga nece citati, da se ne lažemo), ili da bi neko slucajno video neku staru epizodu koju voli, pa je kupi.
Vjerovatno se moze nazvati reprintom, no objavljivanje te epizode, koja je ujedno i jako dobra, smatram vise nego potrebnim, prvo zbog nedostupnosti tog broja stripoteke i drugo zbog kvalitetnijeg izdanja.
Potrebno jeste, no potrebni su i Akira, i Love & Rockets i Ghost in the shell i NeOM i Sillage i Dawn i Swamp Thing i From Hell i Invisibles i Spirit i još milijardu stvari koje publika ovde nikada nije videla.
Edited by - Djole on 07/07/2005 17:21:01 |
|
|
Topic |
|