Author |
Topic |
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3993 Posts
Member since 28/03/2003 |
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7808 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 20/07/2005 : 13:47:50
|
quote: Originally posted by kico
išta valja to je sama naslovnica,tipicna Martijevska.
i ja sam se zaželio tih starih martijevskih naslovnica kao što je ova kod zadnjeg broja, nekako su mi sve ove nove lagano pocele odudarati od onih starih, ova je baš kao u "good old times", stvarno odlicna. |
|
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Posted - 20/07/2005 : 14:00:48
|
quote: Originally posted by SejoSexon
quote: Originally posted by I like girlz
i valjal novi MM?
ne valja! Jedna od slabijih epizoda što se tice Martija...previše je toga u samoj prici neozbiljno,Marti je ajmo rec sasvim drugaciji protagonista price.Ako išta valja to je sama naslovnica,tipicna Martijevska.
Kada sadrzaj zadnjeg MM usporedis sa zadnjom epizodom Zagora, DD ili MN onda valja.
Ase ležit vojnik Gorcin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noc i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh.
Zadnji zagor (afrika) je sasvim dobra epizoda, isto važi i za nindu...a DD vec godinu dana samo slažem na policu pa ne mogu ništa tvrditi...MM je za recimo 6 do 7. |
|
|
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
|
big joco
Senior Member
Slovenia
1711 Posts
Member since 27/05/2003 |
Posted - 20/07/2005 : 18:58:18
|
novi MM je prava lagana i zanimljiva prica za ovu vrucinu...jedino mi se ne svida brzina sa kojom se prica završi...mogla je ta prica lepo stati u 4 epizode, a ne da se MM ganja po Evropi nadzvucnom brzinom...ali...: i najlošija epizoda MM nije budalasta kao CHICO i slicne gluposti...
www.mojradio.com/discobooom/fotoshow.htm |
|
|
Rajher
New Member
Croatia
201 Posts
Member since 04/10/2004 |
|
Kant
Average Member
Croatia
716 Posts
Member since 17/08/2004 |
Posted - 20/07/2005 : 20:07:00
|
quote: Originally posted by jang
quote: Originally posted by SejoSexon
quote: Originally posted by I like girlz
i valjal novi MM?
ne valja! Jedna od slabijih epizoda što se tice Martija...previše je toga u samoj prici neozbiljno,Marti je ajmo rec sasvim drugaciji protagonista price.Ako išta valja to je sama naslovnica,tipicna Martijevska.
Kada sadrzaj zadnjeg MM usporedis sa zadnjom epizodom Zagora, DD ili MN onda valja.
Ase ležit vojnik Gorcin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noc i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh.
Zadnji zagor (afrika) je sasvim dobra epizoda, isto važi i za nindu...a DD vec godinu dana samo slažem na policu pa ne mogu ništa tvrditi...MM je za recimo 6 do 7.
Slazem se...ako usporedimo hrvatska izdanja, MM je trenutno kvalitetniji od DD-a...Regularni je DD stvarno los... |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13122 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 20/07/2005 : 20:19:49
|
pa MM je standardno ok ko što rece zveles, nema tolike oscilacije ko kod DD i najgori MM barem ponudi nešto povijesno-zemljopisnih zanimljivosti
a trenutni DD je ocaj, kad je zaredao Ruju... i pošto izlazi sporo, onda se cini da je situacija katastrofalna
ludaci su me oduvijek voljeli...a i ja njih |
|
|
Kant
Average Member
Croatia
716 Posts
Posted - 20/07/2005 : 22:19:52
|
quote: Originally posted by stinky
pa MM je standardno ok ko što rece zveles, nema tolike oscilacije ko kod DD i najgori MM barem ponudi nešto povijesno-zemljopisnih zanimljivosti
a trenutni DD je ocaj, kad je zaredao Ruju... i pošto izlazi sporo, onda se cini da je situacija katastrofalna
ludaci su me oduvijek voljeli...a i ja njih
Je, DD je strava...necitljiv i zamoran... |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25296 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 20/07/2005 : 22:24:35
|
Uff dobro je sto i vi tako mislite,ja rekoh da je problem u meni..Eno DD mi zauzima mesto na polici,a i kada nateram sebe da nesto procitam,posle pola sata nemam pojma sta sam procitao... MM se u zadnjih par epizoda ponovo poboljsava sto me raduje,posto je duze vremena i on zesce stagnirao.
but i`ll take my time anywhere,free to speak my mind anywhere,and i`ll redefine anywhere,anywhere i roam,where i lay my head is home... |
Edited by - manhunter on 20/07/2005 22:25:01 |
|
|
Kant
Average Member
Croatia
716 Posts
Posted - 20/07/2005 : 22:27:59
|
quote: Originally posted by manhunter
Uff dobro je sto i vi tako mislite,ja rekoh da je problem u meni..Eno DD mi zauzima mesto na polici,a i kada nateram sebe da nesto procitam,posle pola sata nemam pojma sta sam procitao... MM se u zadnjih par epizoda ponovo poboljsava sto me raduje,posto je duze vremena i on zesce stagnirao.
but i`ll take my time anywhere,free to speak my mind anywhere,and i`ll redefine anywhere,anywhere i roam,where i lay my head is home...
Bila je tu i tamo koja solidna epizoda posljednjih mjeseci, ali, po mojem misljenju, negdje od "Nojevog leta" traje trajni pad kvalitete... |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25296 Posts
Posted - 20/07/2005 : 22:32:58
|
Pa tu negde.Imao je jos par retkih epizoda kasnije,ali sve u svemu-jadno.
but i`ll take my time anywhere,free to speak my mind anywhere,and i`ll redefine anywhere,anywhere i roam,where i lay my head is home... |
|
|
Kant
Average Member
Croatia
716 Posts
Posted - 20/07/2005 : 22:37:35
|
Pa tu negde.Imao je jos par retkih epizoda kasnije,ali sve u svemu-jadno.
but i`ll take my time anywhere,free to speak my mind anywhere,and i`ll redefine anywhere,anywhere i roam,where i lay my head is home...
Bas me zanima kakve su nove talijanske epizode...I kakva je ustvari scenaristica Paola Barbato...Ali, treba to docekati...ili krenuti na tecaj talijanskog. |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25296 Posts
Posted - 20/07/2005 : 22:45:13
|
Ja sam procitao zadnje tri epizode i nisu bas lose,ali nemaju onaj tipicni DD "smek".Bolje su od ovih koje se trenutno izdaju u Hrvatskoj.Ali jos par godinica i tu smo! ;-))
|
|
Kant
Average Member
Croatia
716 Posts
Posted - 20/07/2005 : 22:56:13
|
Ja sam procitao zadnje tri epizode i nisu bas lose,ali nemaju onaj tipicni DD "smek".Bolje su od ovih koje se trenutno izdaju u Hrvatskoj.Ali jos par godinica i tu smo! ;-))
Da, ja se bojim da bez Sclavija nema ni Dylana...Ne moraju nove epizode biti lose, ali kako si mudro primijetio nije to vise to... |
|
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 20/07/2005 : 22:56:51
|
Slažem se sa svima vama da je DD u zadnje vrijeme sve lošiji. Daleko je to od dobrih starih epizoda. Došlo je do zasicenja, vjerovatno jer su potrošili sve moguce i nemoguce horor i slicne teme i teško je izmisliti nešto novo. Slicno je bilo i sa MM. Nakon što je bilo otkriveno sve i svašta i bile su rješene gotovo sve globalno poznate tajne tipa: Bermutski trokut, Izvor mladosti, Tajna Jetija, Vampiri, itd, da ne pišem dalje ono što svi znamo, mislim da je i tu došlo do laganog zasicenja. Zatim su scenaristi napravili pravu stvar i poceli su se više baviti sa manje poznatim i nerazvikanim temama iz povjesti kojh hvala bogu ima puno. Strip je postao realniji, prorijedile su se epizode sa Ljudima u crnom i Atlantidom, koji su u pocetku bili spominjani gotovo u svakom broju, a Marti više niti ne koristi svoje futuristicko oružje. Zato mislim da zbog tih promjena MM i dan danas ima kvalitetu na zavidnom nivou i nije izgubio na svježini. |
|
|
Kant
Average Member
Croatia
716 Posts
Posted - 20/07/2005 : 23:01:24
|
quote: Originally posted by dcopic
Slažem se sa svima vama da je DD u zadnje vrijeme sve lošiji. Daleko je to od dobrih starih epizoda. Došlo je do zasicenja, vjerovatno jer su potrošili sve moguce i nemoguce horor i slicne teme i teško je izmisliti nešto novo. Slicno je bilo i sa MM. Nakon što je bilo otkriveno sve i svašta i bile su rješene gotovo sve globalno poznate tajne tipa: Bermutski trokut, Izvor mladosti, Tajna Jetija, Vampiri, itd, da ne pišem dalje ono što svi znamo, mislim da je i tu došlo do laganog zasicenja. Zatim su scenaristi napravili pravu stvar i poceli su se više baviti sa manje poznatim i nerazvikanim temama iz povjesti kojh hvala bogu ima puno. Strip je postao realniji, prorijedile su se epizode sa Ljudima u crnom i Atlantidom, koji su u pocetku bili spominjani gotovo u svakom broju, a Marti više niti ne koristi svoje futuristicko oružje. Zato mislim da zbog tih promjena MM i dan danas ima kvalitetu na zavidnom nivou i nije izgubio na svježini.
Mene, recimo, uzasno zivcira opcenito kod Bonellija to beskonacno perpetuiranje i reciklaza starih ideja i tema...Sve je vec odavno vidjeno...zato bi mi bilo draze da se neke serije ugase i ostanu koliko-toliko kvalitetne... |
|
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Posted - 20/07/2005 : 23:05:54
|
Upravo tako. Zato me i ne cudi npr gašenje MrNO-a; u tom odlicnom i nezaboravnom serijalu stvarno je sve receno i ispricano. |
|
|
Kant
Average Member
Croatia
716 Posts
Posted - 20/07/2005 : 23:14:36
|
Upravo tako. Zato me i ne cudi npr gašenje MrNO-a; u tom odlicnom i nezaboravnom serijalu stvarno je sve receno i ispricano.
Istina, istina... |
|
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Posted - 20/07/2005 : 23:27:52
|
Upravo je nevjerovatno koliko teme vezane uz tzv "Divlji zapad" imaju prolaz kod citatelja. Zadivljujuca je dugovjecnost Texa i Zagora, a kad sam cuo da ce i radnja Magica Venta biti u tom razdoblju, mislio sam da je Bonelli "prolupao", jer šta se još novo može izmisliti u vezi divljeg zapada. A kad ono ispada da se prodaje bolje od Zagora! |
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7808 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 21/07/2005 : 00:09:36
|
quote: Originally posted by Kant
quote: Originally posted by stinky
ludaci su me oduvijek voljeli...a i ja njih
Je, DD je strava...necitljiv i zamoran...
šta više reci kada me je od zadnjih par DD doslovno zabolila glava, a ne pamtim kad mi se to desilo s nekim drugim stripom. |
|
|
Kant
Average Member
Croatia
716 Posts
Posted - 21/07/2005 : 00:56:45
|
Upravo je nevjerovatno koliko teme vezane uz tzv "Divlji zapad" imaju prolaz kod citatelja. Zadivljujuca je dugovjecnost Texa i Zagora, a kad sam cuo da ce i radnja Magica Venta biti u tom razdoblju, mislio sam da je Bonelli "prolupao", jer šta se još novo može izmisliti u vezi divljeg zapada. A kad ono ispada da se prodaje bolje od Zagora!
Dobro, Tex je talijanska strip-institucija, a Zagor ima ocito dovoljnu prodaju da ga ne zatvore, a i MV je solidan...Ali mislim da, s izuzetkom Texa, to ipak nje nista posebno (po pitanju prodanih primjeraka). A s obzirom na kvalitetu, i tu je mnogo toga upitnoga...Ali na to neka odgovore kompetentniji...Meni se osobno svidja jedino MV - ovo malo sto sam procitao...Texa nikad nisam volio previse, a Zagor mi zadnjih petnanest godina i nije bas omiljeno stivo...Ali to je, naravno, samo moje misljenje. |
Edited by - Kant on 21/07/2005 01:01:02 |
|
|
Topic |
|