Author |
Topic |
Kant
Average Member
Croatia
716 Posts
Member since 17/08/2004 |
Posted - 21/07/2005 : 00:59:26
|
quote: Originally posted by I like girlz
quote: Originally posted by Kant
quote: Originally posted by stinky
pa MM je standardno ok ko što rece zveles, nema tolike oscilacije ko kod DD i najgori MM barem ponudi nešto povijesno-zemljopisnih zanimljivosti
a trenutni DD je ocaj, kad je zaredao Ruju... i pošto izlazi sporo, onda se cini da je situacija katastrofalna
ludaci su me oduvijek voljeli...a i ja njih
Je, DD je strava...necitljiv i zamoran...
šta više reci kada me je od zadnjih par DD doslovno zabolila glava, a ne pamtim kad mi se to desilo s nekim drugim stripom.
izgleda da nas mnoge boli glava od DD-a u zadnje vrijeme.... Jedino se mozemo nadati boljim vremenima za ovaj nekada sjajni strip... |
Edited by - Kant on 21/07/2005 01:02:02 |
|
|
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 21/07/2005 : 07:47:45
|
Vot tu sej? Nekako ste se jednoglasno slozili da bi neke serijale trebalo ugasiti i naveli Mister No-a kao dobar primjer pravovremenog gasenja. Ne znam jesam li ja previse vezan za taj lik, ali meni taj shut down nikako nije sjeo. Siguran sam da su u Bonelliju sjeli i razmislili o tome, odabrali to kao najrealnije rjesenje.
Zagor i Tex su institucije, bilo bi nereda na ulicama Milana da se ukinu. Vento ima sjajan novi pristup Divljem zapadu i zato se cini tako svjezim. Ista stvar kao kod filmova, nesto sto nam je danas bedasto i navino, prije 20-30 godina je bilo vrhunac uzbudjenja.
|
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
Posted - 21/07/2005 : 07:57:43
|
OK, pitanje: Sad sam proccitao zadnjeg DD-a (Superosjetilni opažaji) koji je poceo okej, ali ... Dobro, znam ja ssto o njemu mislim, ali me od vas zanima *konkretno* ssto vam je isslo na zzivce: koje scene, reccenice, postupci, crtezzi ... Samo da vidim je li kod svih isto ili svakog nervira iz nekog drugog razloga. :)
Grouchovi vicevi su mi bili okej.
mcn - a ima u onom prijevodu intervjua s Paolom Barbato kojeg je netko stavio na sajt, reccenica koja me uzzasno nervira, ono da nije realno da se Dylan svaki mjesec zaljubi ... pa ssto ona nikad nije slussala Riblju ccorbu...:)
Pogledajte http://mcn.blog.hr dok se www.darkomacan.com radi! *** Q STRIP 8 je na svim kioscima! *** Srijedom: MISTER MACCAK na www.stripovi.com *** CCEtvrtkom: SERGEJ na www.zmcomics.co.yu ***Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)! |
|
|
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
Posted - 21/07/2005 : 08:25:08
|
@mcn - Superosjetilni osjecaji
Kada je DD poceo izlaziti kupovao sam ga s odusevljenjem. Imao sam sve Dnevnikove brojeve (osim n.39) i bio pravi fan. Onda je dosla srednja skola, SVE sam ih "posudio" prijateljima i nikad dobio nazad, a nakon 6-7 godina pauze sam nastavio kupovati stripove. I DD mi nije bio isti. Tako i ova gorespomenuta epizoda.
Vjerovatno je stvar u Sclaviju, stoga i razumijem Manfredija sto drzi Venta ljubomorno u svojim rukama. Superosjetilni osjecaj mi je bljed strip, krimic, slucaj koje je trebao rjesavati Nick Ryder :), a ne DyD. S takvim se supernaturalnim stvarima susretao i Mister No. Rasplet je posebno los, nakon miljontog stripa u kojem je netko lud zbog neceg iz djetinjstva.
Volio bi sada imatu tu epizodu u rukama i dati konkretniji odgovor.
|
|
|
Thommo
stripovi.com suradnik
Croatia
1255 Posts
Member since 01/09/2003 |
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 21/07/2005 : 08:49:14
|
quote: Originally posted by alen
Vot tu sej? Nekako ste se jednoglasno slozili da bi neke serijale trebalo ugasiti i naveli Mister No-a kao dobar primjer pravovremenog gasenja. Ne znam jesam li ja previse vezan za taj lik, ali meni taj shut down nikako nije sjeo. Siguran sam da su u Bonelliju sjeli i razmislili o tome, odabrali to kao najrealnije rjesenje.
Zagor i Tex su institucije, bilo bi nereda na ulicama Milana da se ukinu. Vento ima sjajan novi pristup Divljem zapadu i zato se cini tako svjezim. Ista stvar kao kod filmova, nesto sto nam je danas bedasto i navino, prije 20-30 godina je bilo vrhunac uzbudjenja.
Mister No se gasi u Italiji ali ne kod nas.
Ase ležit vojnik Gorcin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noc i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh.
|
|
|
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
Posted - 21/07/2005 : 08:53:40
|
quote: Originally posted by SejoSexon
Ase ležit vojnik Gorcin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noc i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh.
Na to sam i mislio. Iako mu ni ovdje sudbina nije izvjesna.
|
|
|
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
Posted - 21/07/2005 : 08:56:42
|
quote: Originally posted by Thommo
Što se tice MV-a, cak i on nakon #100 krece u dvomjesecnom ritmu, ali sa povecanim brojem stranica, mislim 128.
Sjajan strip, ali nikako da izidje ova prva epizoda Parlova. Sve vise razmisljam o investiranju u originale, samo moram razraditi financije.
|
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 21/07/2005 : 09:05:12
|
quote: Originally posted by SejoSexon
Na to sam i mislio. Iako mu ni ovdje sudbina nije izvjesna.
Na Balkanu nicija sudbina nije izvjesna.
|
|
|
tom1979
Junior Member
Croatia
348 Posts
Member since 04/02/2005 |
Posted - 21/07/2005 : 09:34:51
|
quote: Originally posted by SejoSexon Kada sadrzaj zadnjeg MM usporedis sa zadnjom epizodom Zagora, DD ili MN onda valja.
Kad sadržaj zadnjeg bilo cega od Bonellija usporediš s Martijem, onda valja! |
|
|
Kant
Average Member
Croatia
716 Posts
Posted - 21/07/2005 : 10:14:59
|
Dylan je bio strip koji je, po mojem misljenju, imao stvarno kvalitetno ispricane price...posebno su me se znala dojmiti sva ta izvanredno obradjena prericanja nekih znacajnih filmova i knjiga pop-kulture...U nekim je elementima, po mojem misljenju, nadilazio cak i npr. Kingova ili Barkerova djela...Velim, ovo je samo moje misljenje...
"Superosjetilni opazaji", a i hrpa ranijih epizoda, cini mi se, jednostavno nisu scenaristicki na toj razini...A kako je Sclavi postavio poprilicno visoke standarde, ovo je sve takvo kakvo je...Crtaca ima raznih - dobrih i onih manje dobrih. |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 21/07/2005 : 14:32:24
|
quote: Originally posted by dcopic
Slažem se sa svima vama da je DD u zadnje vrijeme sve lošiji. Daleko je to od dobrih starih epizoda. Došlo je do zasicenja, vjerovatno jer su potrošili sve moguce i nemoguce horor i slicne teme i teško je izmisliti nešto novo. Slicno je bilo i sa MM. Nakon što je bilo otkriveno sve i svašta i bile su rješene gotovo sve globalno poznate tajne tipa: Bermutski trokut, Izvor mladosti, Tajna Jetija, Vampiri, itd, da ne pišem dalje ono što svi znamo, mislim da je i tu došlo do laganog zasicenja. Zatim su scenaristi napravili pravu stvar i poceli su se više baviti sa manje poznatim i nerazvikanim temama iz povjesti kojh hvala bogu ima puno. Strip je postao realniji, prorijedile su se epizode sa Ljudima u crnom i Atlantidom, koji su u pocetku bili spominjani gotovo u svakom broju, a Marti više niti ne koristi svoje futuristicko oružje. Zato mislim da zbog tih promjena MM i dan danas ima kvalitetu na zavidnom nivou i nije izgubio na svježini.
Oruzje staro desetak hiljada godina je futuristicko? Inace, tragicne epizode MMa ce tek uslediti... Ima vremena.
Nijedna casa sto se pije, Nijedna trobojka sto se vije, Nasa nije. |
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7808 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 21/07/2005 : 17:10:43
|
ja još nikako ne mogu prihvatiti to da se u italiji gasi, sve se nadam da ce se ipak pojaviti neko ko ce podignuti mister no-a ponovo kao phoenix iz pepela. zasad me tješi cinjenica što znam da izlazi na ovim prostorima i da još nema najava gašenja. |
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7808 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 21/07/2005 : 17:14:17
|
quote: Originally posted by prozirna senka
Inace, tragicne epizode MMa ce tek uslediti... Ima vremena.
evo ovo je bila ekskluzivna najava loših MM epizoda, samo ne znamo da li se radi o bližoj ili daljoj buducnosti. |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
|
Ned Mace
stripovi.com suradnik
Croatia
638 Posts
Member since 28/12/2002 |
Posted - 21/07/2005 : 17:25:57
|
Pa naravno da se radi o daljoj buducnosti, svaki novi broj se cini kao daleka buducnost. Ipak, bitno je da izlazi.. |
Edited by - Ned Mace on 21/07/2005 17:26:20 |
|
|
big joco
Senior Member
Slovenia
1711 Posts
Member since 27/05/2003 |
|
Kant
Average Member
Croatia
716 Posts
Posted - 21/07/2005 : 20:46:14
|
quote: Originally posted by big joco
treba što pre poceti sa Tutto MM da ljudi opet zavole cika Martija
Eh! Da je to bar moguce... |
|
|
dule_car
Advanced Member
Slovenia
4193 Posts
Member since 01/05/2003 |
Posted - 23/07/2005 : 10:00:36
|
quote: Originally posted by prozirna senka
quote: Originally posted by dcopic
Slažem se sa svima vama da je DD u zadnje vrijeme sve lošiji. Daleko je to od dobrih starih epizoda. Došlo je do zasicenja, vjerovatno jer su potrošili sve moguce i nemoguce horor i slicne teme i teško je izmisliti nešto novo. Slicno je bilo i sa MM. Nakon što je bilo otkriveno sve i svašta i bile su rješene gotovo sve globalno poznate tajne tipa: Bermutski trokut, Izvor mladosti, Tajna Jetija, Vampiri, itd, da ne pišem dalje ono što svi znamo, mislim da je i tu došlo do laganog zasicenja. Zatim su scenaristi napravili pravu stvar i poceli su se više baviti sa manje poznatim i nerazvikanim temama iz povjesti kojh hvala bogu ima puno. Strip je postao realniji, prorijedile su se epizode sa Ljudima u crnom i Atlantidom, koji su u pocetku bili spominjani gotovo u svakom broju, a Marti više niti ne koristi svoje futuristicko oružje. Zato mislim da zbog tih promjena MM i dan danas ima kvalitetu na zavidnom nivou i nije izgubio na svježini.
Oruzje staro desetak hiljada godina je futuristicko? Inace, tragicne epizode MMa ce tek uslediti... Ima vremena.
Kad je prestao koristiti to svoje staro-novo oružje... Vec sam zaboravio na njega, pošto trenutno imam samo sd/ludens komple(tic:))..
to e to
---there is no spoon--- (a viljuske?)
|
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
Posted - 25/07/2005 : 14:09:50
|
U Gigantu #2 kze se da je prestao da koristi murcadnu 1988. Licno, ne znam koja je epizoda u pitanju napamet, morao bih da proverim, a sad nisam kuci. Videcu, ako se setim nocas da potrazim...
Nijedna casa sto se pije, Nijedna trobojka sto se vije, Nasa nije. |
|
|
Topic |
|