forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Stiglo u MC prije 5 min. - Dampyr
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 21

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 04/09/2005 : 16:46:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
stinky, ne pricam o konceptu, suština je apsolutno nebitna za marketing. Sa marketinške strane, Zagor toj ciljnoj publici nema šta da ponudi. Citaoci Klika, ukoliko je slican CKM-u, žele polugole trebe, antiheroje, masne fazone, i krv. Od svega navedenog, u Zagoru imaš nešto malo krvi.

Nije bitan koncept, nego da li taj koncept može da se uvali navedenoj ciljnoj grupi reklamom.

Ne može.

--
"Si tous les generaux et amiraux du monde, quelles que soient le couleurs et les etoiles, avaient chacun un chat sur les genoux, hebin moi, je me sentirais vachement mieux, moi!"
Go to Top of Page

Ned Mace
stripovi.com suradnik

Croatia
638 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 04/09/2005 : 16:59:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Ned Mace a Private Message
Mislim da citatelji Klika žele strip tipa Dampyr.
Go to Top of Page

Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 04/09/2005 : 18:40:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit Maximuss's Homepage  Send Maximuss a Private Message
A sto je sa mladim ljudima koju uopce ne znaju tko je Zagor? Njima bi bio kakva reklama ipak bio pomak.

Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 04/09/2005 : 18:52:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
stinky:
>gle, ako smatraš da su ljudi koji se oduševljavaju Zagorom na nivou >desetogodišnjaka, onda im ipak inputiraš da su moroni - a to nije >valjano zakljucivanje ili egzaktni pokazatelj; to može biti tvoje >mišljenje

Nisu desetogodissnjaci moroni, vech ... Meni se ccini da ako ccovjek *na isti naccin* voli iste stvari koje je volio s deset godina, tada nije daleko dospio u razmatranju zzivota i svijeta. Ali jebi ga, okej.

Nemam nissta (efikasno >:)) protiv Zagora ni ljudi koji ga kupuju. Mozze mi biti zzao ssto je najpopularniji strip kod nas jedna zanatska osrednjost (ovo izvoli provjeriti s bilo kime tko Zagora ne promatra emocionalno vech po pitanju nadahnucha i izvedbe). Mozze mi biti zzao ssto je tako i jerbo se zato osjecham kao onaj klinac kojeg si spomenuo koji ne radi ssto i ostatak razreda. Ali takav sam klinac zadnjih trideset i nessto pa se pomalo navikavam.

Kad sam ti bio rekao da si idiot i da crkness, to nije bilo ponukano tvojim izborom lektire vech nekom (nisam issao sad trazziti) izjavom tipa "ja imam svoje missljenje i nemam ga namjeru mijenjati" ssto je, po meni, krajnje stupidna reccenica (jer jebo missljenja koja se nikad ne mijenjaju - ja sam, evo, odustao, od ideje da che Zagor ikad pasti s trona i da che ga zamijeniti nessto ssto ja vidim kao dobro.)

Ali dobro sad. Moja borba vech odavno nije PROTIV (Zagora ili stvari koje ne volim) vech ZA (stripove koje mislim da su kvalitetni). Ako je i uzaludna, to barem znacci da mi je plan dugoroccan.

http://qstrip.blog.hr , usput, je dio te borbe...:)

mcn

Dnevno svježe strip-vijesti na http://qstrip.blog.hr ; recenzije knjiga i stripova na http://mcn.blog.hr *** Q STRIP 9 je na svim kioscima! *** Srijedom: MISTER MACCAK na www.stripovi.com *** CCEtvrtkom: SERGEJ na www.zmcomics.co.yu ***Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)!
Go to Top of Page

jurica
Senior Member

1799 Posts

Member since 19/02/2003

Posted - 04/09/2005 : 20:24:35  Show Profile Show Extended Profile  Send jurica a Private Message
quote:
Originally posted by JohnDrake

Wrongg.
Kino: 90-120 minuta = 25-35 kn
DVD: 90-120 minuta = 10kn (videoteka) 5-30 kn (piratski)
Bonelli strip: 15-20 min. = 16 kn; 90-120 min. = 96 kn

Stripovi su prilicno skupa zabava danas.

pizdarije.

kad pogledas film u kinu platio si to jednokratno. strip je postao tvoje vlasnistvo i procitat ces ga sigurno barem jos jednom (berm prolistati), a vecina ljubitelja i cita strip puno sporije od 15-20 min za 96 str. posto uzivaju i u slicicama itd.

a kasnije, kad im dosadi, mogu strip i prodati za nesto manje pare.

ono sa DVDom je izvan komentara, ali ipak: u videoteci ne KUPIS film nego ga POSUDIS. ako cemo tako - posuditi strip u knjznici je jos znatno jeftinije.

piratski DVDi su opet prica za sebe. mi govorimo ovdje o LEGALNIM stvarima (nitko ne spominje skenirane stripove i sl) lopove ;-)

Go to Top of Page

jurica
Senior Member

1799 Posts

Member since 19/02/2003

Posted - 04/09/2005 : 20:26:50  Show Profile Show Extended Profile  Send jurica a Private Message
quote:
Originally posted by Maximuss

Dogadjanja kao sto je CRS jako koriste popularizaciji stripa. Bilo bi dobro kad bi se takve stvari cesce dogadjale. Pogotovo ovaj kad je su dosli Burattini i Ferri i kad je bila gomiletina ljudi.

jest. nas zajednicki prijatelj Pjer nije kupio strip godinama, otisao samnom na CRS i vrlo brzo spickao sto je imao na Zagora.

i sad jos uvijek kupuje gorespomenutog gospodara Darkwooda.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13166 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 04/09/2005 : 20:30:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
ma da, ali recenica "ja imam svoje mišljenje i nemam ga namjeru mijenjati" ima svoje finese
ona je dio konteksta i nije deklarativna definicja = ocu reci, predoslovno si to shvatio, tj. ja nisam tako doslovno mislio; da nikad u nicemu necu promijeniti mišljenje; neka mišljenja promijenim, neka ne, ovisno do kakvih novih vidika ili spoznaja dodem, kao uostalom i svi drugi (barem oni koji su ljudi, a ne lutke koje oblikuje "Piranha bar")
netko mijenja cešce, netko rijede, netko je podložan okolini i autoritetima, dosta njih se vodi trendom i grupom, identifikacijom sa grupom
s te strane i ja sam onda onaj ucenik u razredu koji je osamljenik...s tom razlikom što meni to nije žao, štoviše nemam ništa protiv, prihvacam svoj križ:)
može sad 1000 ljudi reci Petak 13. je zadnje smece i taj ko to može gledati zbilja je glup, pa cak i cijela zemaljska kugla podsmijehivati se onome ko bi se usudio gledati Petak 13, ali ja cu reci, cekajte malo ljudi, zašto bi to bilo tako, nije to tako, evo meni je baš super
u tom smislu sam mislio "necu promijeniti mišljenje" = necu ga promijeniti zbog trenda, necu zbog vecine, necu ni zbog autoriteta, necu ni zbog strucnjaka na poljima gdje nema nacina da se stvari "izmjere"

dalje, teško je definirati "na isti nacin voljeti"
ako pricam o sebi, tvrdim da sam dospio daleko (što god to znacilo) u poimanju svijeta i života koji me okružuje, no i dalje volim jednostavan najobicniji avanturisticki strip tipa Zagor ko i kad sam imao 15 godina
sa 15 godina sam svijet promatrao drugacije, danas drugacije
dakako, moja tvrdnja je samo subjektivni osjecaj, ali takoder i tvoja eventualna protutvrdnja je takoder samo subjektivni osjecaj (u biti, sve što mislimo da znamo je samo subjektivni osjecaj i svatko ko misli da je samo i jedino samo on u pravu i da zaista "kuži" vecinu stvari, je ili budala ili lažov ili oboje)

što se tice Zagora i zanatske osrednjosti, to stoji, tj. može biti da si u pravu
ali, to i nije važno, tj. meni to nije važno
u kombinaciji sa ovim gore, a i dosadašnjim recenim sa moje strane, lako možeš uvidjeti da ne držim puno do "teorije" i "tehnike"
rijec strucnjaka ili kritike, može mi, a i ne mora, ništa znaciti
u pravilu, ne znaci mi ništa
nešto mi je ili dobro ili nije, bez obzira što kaže "autoritet" (i citav pripadajuci (sotonisticki:) milje)
nije da mene Zagor nadahnjuje:) nit sam emocionalno vezan (ironicno je što sam se baš ja najviše sprdao sa Zagorom, a i nije mi medu najboljim bonelijevcima, a sad sam prvobranioc)
ponekad mi je baš gušt poneki duh u crvenoj majici, ali uglavnom, vecinu epizoda mogu lagano procitati da mi bude solidno zabavno
mogu i druge stripove, nebonelije, no, kad sve saberem, boneli mi je ipak majka za sve ostalo
s druge strane mogu citati i najmentalnokontraktivne stvari tipa metafizike i Spinozine definicije i teoreme ili pak matematiku i da mi i to bude zabavno - u datom trenutku
ne vidim zašto se netko ne bi mogao "oduševljavati" i Lynchom ili Fellinijem i Schwarzeneggerom
i zašto bi Strašan vic bio iznad DD Prokleti dan- gle, Strašan vic može biti "tehnicki" izradeniji ili što vec, ali to ujedno i ne mora ništa drugo znaciti osim da je Strašan vic "teoretski" bolje uraden - ako Prokleti dan uprkos tome što je struka rekla, nadahnjuje (što god to znacilo) odredene ljude (možda vecu grupu, možda manju) više nego Strašan vic, onda im je on pružio ono što daje "umjetnost" i za njih je to "umjetnost" - evo, jedan bezvezan primjer, ali razumiješ, ne može se umjetnost, duhovnost, neopipljivo, precizno izmjeriti

i da, i ja, a i Zagortustra, se borimo ZA ono što je meni DOBRO, ne zamaramo se tim je li to kvalitetno, jer i ne vidimo nacin da se to egzaktno utvrdi, a drugima dozvoljavamo da se bore za ono što vec oni smatraju vrijednim svoje borbe hehe
u biti, ko sam ja da odredujem drugima što bi oni trebali smatrati kvalitetnim; nek misle kako hoce
buduci da nema univerzalnog DOBROG što bi bilo dobro svima, komotno se mogu boriti za ONO ŠTO JE DOBRO MENI i da to ujedno ne bude egoisticno (i ovo je isto zanimljiva kontradikcija, prevladao sam okove dijalektike;))

ludaci su me oduvijek voljeli...a i ja njih
Go to Top of Page

JohnDrake
Junior Member

467 Posts

Member since 08/01/2005

Posted - 04/09/2005 : 20:41:42  Show Profile Show Extended Profile  Send JohnDrake a Private Message
quote:
Originally posted by jurica
kad pogledas film u kinu platio si to jednokratno. strip je postao tvoje vlasnistvo i procitat ces ga sigurno barem jos jednom (berm prolistati), a vecina ljubitelja i cita strip puno sporije od 15-20 min za 96 str. posto uzivaju i u slicicama itd.

ono sa DVDom je izvan komentara, ali ipak: u videoteci ne KUPIS film nego ga POSUDIS. ako cemo tako - posuditi strip u knjznici je jos znatno jeftinije.

piratski DVDi su opet prica za sebe. mi govorimo ovdje o LEGALNIM stvarima (nitko ne spominje skenirane stripove i sl) lopove ;-)

Samozavaravaš se. Stripovi su skuplji od svih popularnih zabavnih medija: TV-a, kina, knjiga i video-igara (ok, originalni DVD-ovi su skuplji, ali njihov udio je zanemariv, a utjecaj na našu pricu totalno poništen videotekama).

Vremena su se promijenila u zadnjih dvadesetak godina, a sa njima i odnosi na tržištu zabave.

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13166 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 04/09/2005 : 20:43:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
ovja put se moram složiti sa drakeom (cudne stvari se dogadaju)
stripovi su najskuplja zabava i to je cinjenica (do svega drugog dolazi se jeftinije)

Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 04/09/2005 : 20:58:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
stinky
lijepo napisan ovaj dugacki post i nitko se više od mene ne slaže s tobom u shvacanju umjetnosti. ne postoje univerzalni zakoni što je dobro i što nije, svatko sam kreira svoje vlastito mišljenje o kvaliteti necega i svatko ujedno ima pravo a opet svi su u krivu

no ne mogu a da se opet ne vratim na onaj post zbog kojeg sam te prozvao i u kojem sam rekao da ti jedna rijec ne valja i ne spada u doticni post... nije u pitanju "umjetnost" nego "medvednicki krš" a mislio sam ti i reci zašto ali odlucio sam te još jednom testirati i vidjeti hoceš li odgonetnuti zbog cega "medvednicki krš" nikako ne spada u onaj tvoj post.

ak' si voljan pokušaj odgonetnuti...
zagortustri to nebi smio biti problem ;)

you candy perfume girl
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13166 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 04/09/2005 : 21:20:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
hehe
kiky
pa znaš ti onu "jer si ni vruc ni hladan ispljunut cu te iz svojih usta" :)
mislim, evo cudi me da se slažeš sa mnom u shvacanju umjetnosti - pa imao sam dojam zadnjih godinu dana da sam otišao u "srce tame" što se tebe tice, bar si se tako izjašnjavao
no, ok, uvijek je bolje kad se ljudi slažu nek kad se tuku

ipak, na "test" ti ne mogu odgovoriti vec i zbog toga što ja nisam u spomenutom (a cak ni u životu) koristio pojam "medvednicki krš" ;))))
cak mi je enigma otkud ti to ;)
zato Zagortustra kaže: ništa nije problem osim odgonetanja zašto "medvednicki krš" ne spada u onaj post u kojem se izvorno ni ne nalazi (:)))

Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 04/09/2005 : 21:42:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
da, mea culpa; "krš na velebitu" je u pitanju

you candy perfume girl
Go to Top of Page

Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 04/09/2005 : 23:17:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit Maximuss's Homepage  Send Maximuss a Private Message
quote:

quote:

Dogadjanja kao sto je CRS jako koriste popularizaciji stripa. Bilo bi dobro kad bi se takve stvari cesce dogadjale. Pogotovo ovaj kad je su dosli Burattini i Ferri i kad je bila gomiletina ljudi.

jest. nas zajednicki prijatelj Pjer nije kupio strip godinama, otisao samnom na CRS i vrlo brzo spickao sto je imao na Zagora.

i sad jos uvijek kupuje gorespomenutog gospodara Darkwooda.

I jos izasao u novinama iza Ferrija sav naceren. Di ces bolje? :))

Go to Top of Page

Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 04/09/2005 : 23:40:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit Maximuss's Homepage  Send Maximuss a Private Message
quote:
Originally posted by JohnDrake

quote:

Samozavaravaš se. Stripovi su skuplji od svih popularnih zabavnih medija: TV-a, kina, knjiga i video-igara (ok, originalni DVD-ovi su skuplji, ali njihov udio je zanemariv, a utjecaj na našu pricu totalno poništen videotekama).

Vremena su se promijenila u zadnjih dvadesetak godina, a sa njima i odnosi na tržištu zabave.

Stripovi nisu nista skuplji od nabrojenog, ako se sve koristi u nekakvim normalnim dozama. Covjek koji kupuje samo Zagora i mozda jos kojeg junaka sigurno potrosi manje nego covjek koji ide jedanput tjedno u kino. A ako idemo pricat o kupovini DVDova, mogu ti prvi reci iz pozicije covjeka koji voli koncerte i filmove na DVDu do te mjere da ih kupuje, a ne iznajmljuje u videoteci (mada se u videotekama mogu dosta jeftino kupiti filmovi to je jos uvijek veca cijena od bilo kojeg bonellija), da je to puno financijski tezi sport od stripova. Npr. za kupljena 2 koncerta mogu kupit komplet Torpeda ili otprilike 25 bonellijevaca na kiosku.

I od ovog svega sto si nabrojao, jedino knjige (a ako si otpisao DVDe na racun videoteka, onda mozes i knjige na racun knjiznica) mogu uci u klasifikaciju trajne vrijednosti, poput stripova. Kakvo kino, igrice ili TV? Brka ti se malo, a?

A kad vec tako volis gledat, onda gledaj da stripovi nisu skuplji od izvora zabave kao sto je npr. pusenje ili svakodnevno ispijanje kava.

Go to Top of Page

TORQUE
Senior Member

Croatia
2781 Posts

Member since 27/04/2005

Posted - 05/09/2005 : 00:40:37  Show Profile Show Extended Profile  Send TORQUE a Private Message
Ja naprimjer ne pušim niti pijem kavu!

It's going to be blood for blood and by the gallon. These are the old days, the bad days, the all-or-nothing days. They're back!
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 05/09/2005 : 01:43:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
>Ja naprimjer ne pušim niti pijem kavu!

Pa, bilo bi ccudno da pussiss kavu.

Ili am opet shvatio predoslovno. Vjerojatno jesam; ako je tako ispriccavam se Stinkyu.

A sad sam bass ccitao neku diskusiju gdje se i Ameri zzale kako bi voljeli jeftinije stripove. Mnogo dobro da nissam emigrirao.

mcn

Dnevno svježe strip-vijesti na http://qstrip.blog.hr ; recenzije knjiga i stripova na http://mcn.blog.hr *** Q STRIP 9 je na svim kioscima! *** Srijedom: MISTER MACCAK na www.stripovi.com *** CCEtvrtkom: SERGEJ na www.zmcomics.co.yu ***Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)!
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8239 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 05/09/2005 : 05:00:40  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
quote:
Originally posted by Djole

U USA, gde je prodaja od 260.000 primeraka na koliko miliona stanovnika premija?

Divnu popularnost uživaju... ;)

--
"Si tous les generaux et amiraux du monde, quelles que soient le couleurs et les etoiles, avaient chacun un chat sur les genoux, hebin moi, je me sentirais vachement mieux, moi!"

280 miliona.

Znam da je bilo retoricko...;)

Why don't you write books people can read?
(Nora Joyce)
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8239 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 05/09/2005 : 05:10:05  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
quote:
Originally posted by nenno

gablec = nešto kao meduobrok, marenda (sendvic+sok)...u tom stilu

brunch?

(Nora Joyce)
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8239 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 05/09/2005 : 05:12:07  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
quote:
Originally posted by Bardho

quote:
Originally posted by SejoSexon

quote:
Originally posted by nenno

quote:
Originally posted by branimir

otvorite topic o cijenama stripova i je li vam se više svida sc ili hc, a ovdje dajte da malo progovorimo o Dampyru, što nas ceka, kakve su epizode, hoce li ih itko recenzirati. Ja sam ga vec narucio pa dok cekam mislim da bi to bilo najzanimljivije jednako ako i planirani ritam izlaženja

u pravu si. i ja sam vec predložio da se ovaj topic preimenuje jer sa dampyrom više nema veze... inace što se tice dampryra vidim da je druga epizoda u Sarajevu koliko mi se cini...jer tu gazda SAF-a imako kakvog utjecaja il' je to samo slucajno tako......? ima netko da pojasni?

radnja prve dvije epizode je u BIH

Ase ležit vojnik Gorcin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noc i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh.

BiH je možda poslužio kao predocavanje ratnog užasa, ali to definitivno nije BiH jerbo koliko ja znam nema mjesta koje se zove Jorvolak, a i samo Sarajevo je navedeno kao GRAD. Usput imena likova su Janoš, Ištvan, Lajoš, Mikloš itd.Pomislio sam da su Madari imali neki rat, a ja ga prespavao. Cak je i ime glavnog junaka malkice "cudno" za južne Slavene.
To sam i prije htio da vas pitam: Šta mislite da li su Boselli i Colombo namjerno izvrnuli sve naglavacke ili su totalne neznalice za ove prostore?

Xexexexe, nisi jedini koji pita za isto, je li Markose

(Nora Joyce)
Go to Top of Page

JohnDrake
Junior Member

467 Posts

Member since 08/01/2005

Posted - 05/09/2005 : 07:23:19  Show Profile Show Extended Profile  Send JohnDrake a Private Message
quote:

Stripovi nisu nista skuplji od nabrojenog, ako se sve koristi u nekakvim normalnim dozama. Covjek koji kupuje samo Zagora i mozda jos kojeg junaka sigurno potrosi manje nego covjek koji ide jedanput tjedno u kino. A ako idemo pricat o kupovini DVDova, mogu ti prvi reci iz pozicije covjeka koji voli koncerte i filmove na DVDu do te mjere da ih kupuje, a ne iznajmljuje u videoteci (mada se u videotekama mogu dosta jeftino kupiti filmovi to je jos uvijek veca cijena od bilo kojeg bonellija), da je to puno financijski tezi sport od stripova. Npr. za kupljena 2 koncerta mogu kupit komplet Torpeda ili otprilike 25 bonellijevaca na kiosku.

I od ovog svega sto si nabrojao, jedino knjige (a ako si otpisao DVDe na racun videoteka, onda mozes i knjige na racun knjiznica) mogu uci u klasifikaciju trajne vrijednosti, poput stripova. Kakvo kino, igrice ili TV? Brka ti se malo, a?

Je, tako je. Uzmeš najskuplji koncert na DVD-u i usporediš ga sa povremenim kupovanjem nekog jeftinijeg strip-izdanja.

Ajme, sve sam pobrkao. Sorry, bistro moje, necu više.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13166 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 05/09/2005 : 10:58:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
mcn
ajd još ovo pa da i (službeno) završimo s tim ;)

niti ocekujem niti se trebaš ispricavati (vec i zato što nisam tip koji drži do nekog formalnog ophodenja itd)
ti si meni nešto rekao, ja sam tebi, bili smo se kao "zakacili" - dogada se
sve je to za ljude, i bit ce toga uvijek medu razlicitim primjercima životnih oblika (jebi ga, nije lijepo, al je ružno:)
nije sad da smo se tukli toljagama, ali bilo je kao neke napetosti
recimo da je situacija bolja, ono kao pomirili smo se - i bolje je tako, zašto ne

mogu samo reci da (najvjerojatnije) neke stvari poimamo razlicito i ok - nismo zbog toga moroni (za sad;)))

eto, sad možemo dalje o JEFTINIM OBLICIMA ZABAVE, po mogucnosti besplatnim i kako do toga doci:)
a ni amerikanci me ne cude, SVI bi voljeli SVE jeftinije
uostalom, ja sam dubokog (moralnog:) uvjerenja da je sve PRESKUPO i PRECIJENJENO (i to je još jedan od dokaza da je REX MUNDI rogat:) - usput, evo i dobre prilike da se ponovo zakacimo;)

Go to Top of Page

jurica
Senior Member

1799 Posts

Member since 19/02/2003

Posted - 05/09/2005 : 13:18:58  Show Profile Show Extended Profile  Send jurica a Private Message
John Drake,

nemam namjeru usporedjivati piratizaciju (vec sam ti rekao: stripovi na CDu su JOS jeftiniji od filmova na istom jer ih cise stane i lakse ih je downloadati) i POSUDJIVANJE s KUPOVANJEM legalnih izdanja. cinjenica da ti kategoricki odbijas prihvatiti da nisi u pravu ni suocen sa argumentima je tvoj, ne moj problem.

govorilo se o 'jeftinim stripovima' i oni su jeftiniji i od najjeftinijih glazbenih CDa, DVDa i sl.

ali koga uopce briga. kad sam isao u srednju skolu pjesacio sam deset kilometara doma svaki dan i nisam jeo sendvic na velikom odmoru da bi ustedio pet po pet kuna za Dark Knight Returns o kojem se toliko tad pricalo... ako sam to mogao tamo u jeku rata i opce neimastine, svaki klinac kojeg danas zanima strip to moze puno lakse. a ako nikoga ne zanima strip - njihov problem i njihov gubitak. zasto bi meni uopce bilo stalo da strip bude prihvacen kao 'mainstream' medij?
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29453 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 05/09/2005 : 13:28:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
Originally posted by stinky
dakako, smanjiti maksimalno troškove izrade, jeftiniji tisak, jeftiniji papir, ne znam, pregovarati s distributerom (koji ako uzima 6kn, je nevideni pljaškaš, nametnik, robovlasnik)

Opet, samo kratko, NE MOZES pregovarati sa distributerom jer je de facto monopolist. On ti da svoje uvjete, svidjali se oni tebi ili ne i na kraju si u principu sretan ako ti uopce i pristane uzeti robu na kioske (jer su kiosci pretrpani robom).

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29453 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 05/09/2005 : 13:31:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
Originally posted by Rache

Ja mislim da se definitivno moze prodati 10-15 tisuca zagora (a narocito njega:)) u hrvata u slucaju smanjenja cijene (narocito tako drasticnom). Pa dajte za boga miloga izbrojite samo srednjoskolce i studente a da ne spominjemo gomilu stripofila starije generacije. samo problem je cijena- narocito kod mladje populacije (tu ubrajam i studente) jer zadire direktno u primarne potrebe covjeka naime HRANU-5 ili 6 kuna (ili kao sto su neki ovdje prije spominjali i 15)moze biti sredisnji obrok dana ljudima(opet studenti) a nece bas svatko izabrati ostati gladan jer je novi strip izasao:(

Nothing is more dangerous than an idea when it's the only one you have.

Krivo mislis. Prodaja Zagora u samoj Hrvatskoj (bez Slo i Bih) je u principu smijesno mala cifra. 15.000 primjeraka je ... astronomski uspjeh u tom slucaju.

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29453 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 05/09/2005 : 13:38:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
Originally posted by mcn

>ti rece da moraš više "natiskati" ako hoceš više prodati
>medutim, NE NUŽNO
>te primjerke vec imaš "natiskane"; jer ne tiska se sada 5000 zagora >valjda, nego vjerojatno više; možda 10000

Vjerovao ili ne, nuzzno je. Nikad se na kiosku sve ne proda i ima nessto u psihologiji ljudi da uzimaju s veche hrpe. Kad je vjesnik htio dichi svoju prodaju s nekih 8000, reklamirao se, reklamirao i tiskao 70000 da bi ga svi primijetili. Prodali su 25000 i poslije se stabilizirali na 17000 prodanih (od, ne znam, recimo 25-30000 tiskanih). A da su tiskali 25000 ne bi prodali 25000 ni 17000 nego 12000. Ne mogu objasniti zassto, ali sve cifre iz zadnjih trideset godina pokazuju da je stabilna prodaja uvijek odredjeni postotak tiskane naklade bez obzira kolika je ova. Ako smanjiss nakladu da bi smanjio remitendu, padne ti prodaja i opet imass remitendu. Provjereno i na Q-u (bez obzira ssto bilo tko mislio o njegovoj kvaliteti - pad nakon prvih brojeva je bio zato ssto su odustajali oni njime nezadovoljni, pad sa 4. na 5. broj je bio u omjeru snizzenja naklade).

Daklem, NUZZNO je tiskati visse da bi prodao visse. Ne izmissljam, pratim ta govna preko dvadeset godina.

Objasnjenje je lagano. Npr. tiskas 10.000 stripova i das ih distributeru. On ih rasporedi na svojih 2.000 stripova nekim svojim algoritmom, na neke udarne kioske (recimo autobusni i zeljeznicki kolodvor) posalje vise primjeraka, recimo 50, a ne neke manje prometnije manji broj (recimo 5). I sad, od ovih 50 se proda 35 komada, od ovih 5 se proda 1. Sve skupa kad zbrojis, vrati se vise od 60% tiraza nazad, dakle nekih 6000, ogromna remitenda. ALI, ako ides smanjiti tiraz na recimo pola, dakle tiskas 5000 primjeraka, jer racunas da se ionako prodaje 4000, na kiosk gdje je dolazilo 50 komada sad odjednom dolazi 25 (i umjesto 35 prodanih primjeraka ti ih sad imas samo 25, dakle gubis 10 kupaca!), a na onaj sa 5 dolazi 2 ili 3 ( i opet se proda samo 1). Dakle, smanjit ce se broj prodanih primjeraka i opet dodjes na vise manje isto. Logicno pitanje je zasto distributer pametnije ne rasporedjuje artikle po kioscima, ali kad se sjetite da na kioscima ima doslovno stotine i stotine izdanja i da taj posao radi dvoje ili troje ljudi, stvari postaju malo jasnije.

Go to Top of Page
Page: of 21 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.27 seconds. Snitz Forums 2000