Author |
Topic |
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Member since 30/01/2003 |
Posted - 29/08/2005 : 22:40:24
|
quote: Originally posted by Kant
quote: Originally posted by Duh_koji_hoda
quote: Originally posted by Kant
Fuck, fuck, fuck, ja volim vampire.... ali volim i mnoge druge stvari, uh kako cu sad i za ovo da izbunarim pare.... mislim da bi vecini Berni ucinio veliku uslugu, da je ovo izdao i u sc varijanti...fuck...
I meni bi bilo draze sc izdanje, kao uostalom, i kada je MV u pitanju. Ali bolje i ovo ako nije moglo drugacije...
Ma meni ne bi bilo draze da je sc, mislim voleo bih ja da su mi svi stripovi hc, ali finansijski faktor.....
Ja smatram da je HC samo za "dokazane" stripove i albume. HC za Bonellija je samo nuznost zbog nekupovanja stripova na ovim prostorima...
aha, u pravu si...
________________________________________________ ...kroz taj metez cujem zov, iz ponora ili sa visine, svejedno, gore i dole su kategorije koje svemir ne poznaje. Probudi se i ustani iz svog sna. Ustani i odbaci svoju odecu od gline. Doslo je vreme da odes iz ovog sveta. Elektra, odbegla Plejada, izbeglica zodijaka, kosmicka lutalica, vratila se i razvejala svoje uvojke. Doslo je vreme bez vremena. Doslo je vreme prica... |
|
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Posted - 29/08/2005 : 22:42:47
|
quote: Originally posted by ken2
quote: Originally posted by jgoran5
quote: Originally posted by Maximuss
Nije bas tako. To ti je kao kad kazu da su svi americki superheroji isti.
u globalu gledajuci,i jesu,super moci,opasnost za svijet i universe,super heriji kick ass to super villians..sve se svodi na isto... ovdje konkretno mislim da je ono što je u mv u pogledu mistike,horora i takvih stvari napravljeno vec videno u dilanu dogu na pr...nisu stavili nešto novo...junak koji izgubi pamcenje...vec videno....ima vidovnjacke moci...vec videno...jebiga mene apsolutno nije oduševio...
------------- carpe diem... -------------
sve to što si nabrojao stoji, ali ono po cemu se mv razlikuje od ostalih je što su gotovo svi fantasticni elementi vezani uz indijansku mitologiju, a to ja volim, scenaristi se drže jednog okvira i ne iskaci iz njega, bar do sada
Ma, indijanci, kauboji, traperi i uopste Divlji zapad su davno izasli iz mode...
________________________________________________ ...kroz taj metez cujem zov, iz ponora ili sa visine, svejedno, gore i dole su kategorije koje svemir ne poznaje. Probudi se i ustani iz svog sna. Ustani i odbaci svoju odecu od gline. Doslo je vreme da odes iz ovog sveta. Elektra, odbegla Plejada, izbeglica zodijaka, kosmicka lutalica, vratila se i razvejala svoje uvojke. Doslo je vreme bez vremena. Doslo je vreme prica... |
|
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Posted - 29/08/2005 : 22:43:56
|
Nego kad ce to u Beograd???
|
|
Kant
Average Member
Croatia
716 Posts
Member since 17/08/2004 |
Posted - 29/08/2005 : 22:44:15
|
Naravno i Bonelli ima stvari koje zasluzuju HC ali, nisam siiguran da postoje cjelokupne serije za tvrde korice (s izuzetkom mozda Kena Parkera, ali on ipak i nije tipican bonelijevski strip. Nekako ga vise dozivljavam kao autorski strip.). |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 29/08/2005 : 22:49:03
|
I Gea je izuzetak.
Trust me. ;)
-- "Si tous les generaux et amiraux du monde, quelles que soient le couleurs et les etoiles, avaient chacun un chat sur les genoux, hebin moi, je me sentirais vachement mieux, moi!" |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 29/08/2005 : 22:54:59
|
quote: Originally posted by marlowe
MV u SCG kosta 42kn.
48.
3 kune više od HC AF Klasika, ako se nešto nije promenilo od kada sam ga poslednji put kupio.
-- "Si tous les generaux et amiraux du monde, quelles que soient le couleurs et les etoiles, avaient chacun un chat sur les genoux, hebin moi, je me sentirais vachement mieux, moi!" |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8190 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 29/08/2005 : 22:56:41
|
quote: Originally posted by jgoran5
quote: Originally posted by Maximuss
Nije bas tako. To ti je kao kad kazu da su svi americki superheroji isti.
u globalu gledajuci,i jesu,super moci,opasnost za svijet i universe,super heriji kick ass to super villians..sve se svodi na isto... ovdje konkretno mislim da je ono što je u mv u pogledu mistike,horora i takvih stvari napravljeno vec videno u dilanu dogu na pr...nisu stavili nešto novo...junak koji izgubi pamcenje...vec videno....ima vidovnjacke moci...vec videno...jebiga mene apsolutno nije oduševio...
------------- carpe diem... -------------
sve to što si nabrojao stoji, ali ono po cemu se mv razlikuje od ostalih je što su gotovo svi fantasticni elementi vezani uz indijansku mitologiju, a to ja volim, scenaristi se drže jednog okvira i ne iskaci iz njega, bar do sada
Ma, indijanci, kauboji, traperi i uopste Divlji zapad su davno izasli iz mode...
da mi moda nešto znaci, ne bih uopce citao stripove, znao bi koji su klubovi in i sjedio bi tamo, u novoj, modernoj odjeci koju sam si priuštio od velike kolicine novca koja inace ode na totalno nemoderne stvari |
|
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6412 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 29/08/2005 : 22:59:18
|
>> Ma, indijanci, kauboji, traperi i uopste Divlji zapad su davno izasli iz mode...
Da, ovo je jedna od žešcih izjava, pogotovo otkako Kruger nije svakodnevno na forumu.
|
|
|
marlowe
Advanced Member
Serbia
4279 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 29/08/2005 : 23:03:55
|
MV u SCG kosta 42kn.[/quote]
48. [/quote]
zar ne kosta 480 din? 480 din = 41,7 kn.
___________ "In my Havana cabana I'll eat something sweet like banana..." |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 29/08/2005 : 23:06:21
|
E da, u pravu si, zaboravio sam da više nije 10:1, sori.
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 29/08/2005 : 23:08:14
|
No onda ni Af Klasik ne košta 45 kuna, vec *krstarica, krstarica* hmmm... krstarica odlepila, a men' mrzi da racunam.
|
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Posted - 29/08/2005 : 23:09:47
|
quote: Originally posted by VALTER
>> Ma, indijanci, kauboji, traperi i uopste Divlji zapad su davno izasli iz mode...
Da, ovo je jedna od žešcih izjava, pogotovo otkako Kruger nije svakodnevno na forumu.
Ma nisam mislio da to ima ikakve veze sa modom, nego samo sam hteo da kazem, da mladjim generacijama, ta tematika sa Divljim zapadom nij privlacna... To govorim iz licnog iskustva. Vama, malo starijima je to ok, jer ste gledali i vestern filmove i uopse rasli ste u neko drugo vreme.... Toliko o zescoj izjavi.
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 29/08/2005 : 23:51:40
|
quote: Originally posted by SejoSexon
Dvije epizoda Dampyra u HC izdanju koštaju 65 kn a jedan broj MV u HC izdanju 55 kn. Gdje je tu logika??
Ase ležit vojnik Gorcin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noc i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh.
Nema logike, Rusalic preteruje, kao sto nema logige izdavati bonelija u HC varijanti, jer iskreno ti stripovi su prevashodno zabavnog karaktera....Markose od tebe je sve ovo pocelo grrrrrrr.....
Ima logike. Ma koji su to stripovi naucne naravi a ne zabavne, neki ameri??? I nije Markos za to "kriv" bila je to nasa zajednicka ideja koja ima opravdanje i smisao.
|
|
|
DusMan
Advanced Member
5067 Posts
Member since 12/11/2001 |
Posted - 29/08/2005 : 23:51:44
|
quote: Originally posted by stinky
šteta da nije obicno izdanje, jeftinije ali, mislim da cu svejedno uzeti, ipak je to bonelli hehe
Hehe... a ko je bio najglasniji kad se govorilo o protivljenju elitizaciji stripa?
____________________________________________ Niti pisem niti citam, samo ritam, ritam, ritam! |
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 29/08/2005 : 23:58:22
|
quote: Originally posted by Dado
Ima logike.
Ako se prodaje - ima logike, ako se ne prodaje - nema.
|
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
Posted - 30/08/2005 : 00:04:05
|
Najsmijesniji su mi ovi sa elitizacijom stripa...
ali nažalost postaje ocita smjer prema HC.... dobro da i Mark i Blek nisu HC
|
|
|
Žiga
Senior Member
Slovenia
1980 Posts
Member since 10/11/2003 |
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Posted - 30/08/2005 : 01:06:10
|
quote: Originally posted by Djole
Ima logike.
Ako se prodaje - ima logike, ako se ne prodaje - nema.
-- "Si tous les generaux et amiraux du monde, quelles que soient le couleurs et les etoiles, avaient chacun un chat sur les genoux, hebin moi, je me sentirais vachement mieux, moi!"
U principu sve je tako...
|
|
|
Leka
New Member
Croatia
237 Posts
Member since 05/03/2005 |
Posted - 30/08/2005 : 01:11:33
|
quote: Originally posted by Dr. Westax
Siguran sam da necu vidjeti klince koji citaju Dampyra.
I'll be normal when I'm dead!
A ja se nadam. |
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Posted - 30/08/2005 : 01:13:47
|
quote: Originally posted by jang
Najsmijesniji su mi ovi sa elitizacijom stripa...
ali nažalost postaje ocita smjer prema HC.... dobro da i Mark i Blek nisu HC
Ako nema mogucnosti da nesto realno moze izaci i opstati na kioscima onda sam ja i za ovakve opcije. |
|
|
Dr. Westax
Senior Member
Croatia
2757 Posts
Member since 18/07/2002 |
Posted - 30/08/2005 : 01:24:06
|
Ako nema mogucnosti da nesto realno moze izaci i opstati na kioscima onda sam ja i za ovakve opcije.
Za 20 godina cemo imati stotinjak kolekcionara koji ce sve imati u HC izdanju, a od mladje populacije nitko nece ni znati što je strip. To je meni tužna buducnost. Cak i stripovi na kioscima su preskupi. Strip ne bi smio biti skuplji od kutije cigareta (uzmimo da je to 14 kn). Cak ni svi junaci ne bi trebali imati istu cijenu. Ako Zagor košta 16 kn i ide jako dobro, onda bi recimo Mister No koji ide loše trebao biti jeftiniji (13 ili 14 kn).
I'll be normal when I'm dead! |
|
|
BiDi
Senior Member
Slovenia
2443 Posts
Member since 06/05/2002 |
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Posted - 30/08/2005 : 01:57:47
|
quote: Originally posted by SejoSexon
Dvije epizoda Dampyra u HC izdanju koštaju 65 kn a jedan broj MV u HC izdanju 55 kn. Gdje je tu logika??
Ase ležit vojnik Gorcin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noc i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh.
Nema logike, Rusalic preteruje, kao sto nema logige izdavati bonelija u HC varijanti, jer iskreno ti stripovi su prevashodno zabavnog karaktera....Markose od tebe je sve ovo pocelo grrrrrrr.....
Ima logike. Ma koji su to stripovi naucne naravi a ne zabavne, neki ameri??? I nije Markos za to "kriv" bila je to nasa zajednicka ideja koja ima opravdanje i smisao.
Bad point, kako se strip naziva "devetom umetnoscu", onda sam ja mislio na umetnicku vrednost. Znaci druge je za nekog Bilala, Hermana, Rosinskog, McKeana, Prata, Gajica.... dati veci kes pa ih imati u HC varijanti, ali za bonelijeve stripove se to ne moze reci, dobro mozda je za Kena, ali da je u boji. E sad ovo za Markosa je bilo malo ironicno, ali ti ga izgleda drugacije protumaci. I nisam ja rekao da je to bila losa ideja, nego samo da bih ja recimo kupovao tog Kena da je u sc varijanti, posto bi bio 5 puta jeftiniji,a ovako ga na svoju zalos preskacem, isto vazi i za Magicnog, ali ovo cu verovatno kupiti (ah ti vamiri, docice mi glave) I naravno da ima gomila amera koji zasluzuju HC. Pocev od Watchmena, koji ce izgleda na srpskom ici i u sc i u hc varijanti. Ah eto i da se pohvalim, pre nei dan nabavih Vertigov I, Papzrazzi HC i mogu da kazem da prica bas i nije nesto, ali sa umetnicke strane to je remek delo.
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 30/08/2005 : 06:23:15
|
inace, nije mi uletio dampyr u pravom trenutku, baš sam posložio prioritete za slijedeca 2 mjeseca i sad ne znam što cu, teške odluke su na pomolu
kupi Dampyra! Nadam se da sam ti pomogao.
|
|
|
Topic |
|
|
|