Author |
Topic |
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 30/08/2005 : 06:26:17
|
quote: Originally posted by Dado
quote: Originally posted by jang
Najsmijesniji su mi ovi sa elitizacijom stripa...
ali nažalost postaje ocita smjer prema HC.... dobro da i Mark i Blek nisu HC
Ako nema mogucnosti da nesto realno moze izaci i opstati na kioscima onda sam ja i za ovakve opcije.
Slažem se. Ako je ovo jedina solucija onda je treba iskoristiti.
Ase ležit vojnik Gorcin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noc i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh.
|
|
|
nenno
Advanced Member
Croatia
3070 Posts
Member since 15/08/2003 |
Posted - 30/08/2005 : 08:52:36
|
evo kupio sam jucer sva cetiri primjerka i uspio procitati prvu epizodu. opcenito dojam je više nego dobar, u rangu su HC Ken Parkera, jedino što mi možda fali je barem nekakav uvod koji bi nas upoznao s novim junakon (na nacin kako je Markos napravio s Kenom)....na zadnjoj korici svakog broja su naslovnice obje epizode što mi se cini ok potez.....a sad, što se tice price, ne bih želio izvlaciti neke dojmove nakon samo jedne procitane epizode, al pocetak mi je obecavajuci..... |
|
|
zosko
Senior Member
1506 Posts
Member since 03/11/2002 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29440 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 30/08/2005 : 09:00:31
|
quote: Originally posted by Duh_koji_hoda Bad point, kako se strip naziva "devetom umetnoscu", onda sam ja mislio na umetnicku vrednost. Znaci druge je za nekog Bilala, Hermana, Rosinskog, McKeana, Prata, Gajica.... dati veci kes pa ih imati u HC varijanti, ali za bonelijeve stripove se to ne moze reci, dobro mozda je za Kena, ali da je u boji. E sad ovo za Markosa je bilo malo ironicno, ali ti ga izgleda drugacije protumaci. I nisam ja rekao da je to bila losa ideja, nego samo da bih ja recimo kupovao tog Kena da je u sc varijanti, posto bi bio 5 puta jeftiniji,a ovako ga na svoju zalos preskacem, isto vazi i za Magicnog, ali ovo cu verovatno kupiti (ah ti vamiri, docice mi glave) I naravno da ima gomila amera koji zasluzuju HC. Pocev od Watchmena, koji ce izgleda na srpskom ici i u sc i u hc varijanti. Ah eto i da se pohvalim, pre nei dan nabavih Vertigov I, Papzrazzi HC i mogu da kazem da prica bas i nije nesto, ali sa umetnicke strane to je remek delo.
Ken bi u mekanim koricama kostao otprilike 10 kn manje. I sad, bi li ti platio 50 kn za mekano ili 60 za tvrdo izdanje? Ovo sto se umjetnicke vrijednosti tice... meni je Milazzo bolji crtac od svih koje si ti tu nabrojao.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
wanderer
Advanced Member
United Arab Emirates
3489 Posts
Member since 18/08/2004 |
Posted - 30/08/2005 : 09:01:20
|
a kakav ce biti ritam izlazenja? 12 epizoda godisnje? ili mozda 12 knjiga godisnje? danas cu uzeti prvi broj, da i ja vidim o cemu se tu radi :)
_________________________ Fire walks with ME!! _________________________ |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29440 Posts
Posted - 30/08/2005 : 09:04:36
|
Inace, sto se dampyra tice, prvih 20-tak epizoda su dobre, poslije polako pocinje pad, sa izuzecima... Ja sam ga stao kupovati sa brojem 60 u originalu, poceo mi se malo ponavljati a i prica se i lik ne razvijaju dalje nego se svaku epizodu bori sa novim zlikovcem, kao i Julia. No to ne znaci da su Julia i Dampyr losi stripovi dapace.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
Pajke
Senior Member
Serbia
2999 Posts
Member since 13/11/2001 |
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9934 Posts
Member since 28/02/2004 |
Posted - 30/08/2005 : 10:37:51
|
quote: Originally posted by SejoSexon
quote: Originally posted by mamlaz
Opet novi troskovi Berni uspori malo
Mrzim mrznju!
Šta je bolan, šta se stalno buniš?
A ovaj tromislawski je bacio bombu medu raju i pokupio se, sram ga bilo!
Ase ležit vojnik Gorcin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noc i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh.
Nema se para
Mrzim mrznju! |
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 30/08/2005 : 10:42:08
|
Ma bice bolan para!
|
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7314 Posts
Member since 29/06/2005 |
|
nenno
Advanced Member
Croatia
3070 Posts
Posted - 30/08/2005 : 13:11:45
|
quote: Originally posted by vice
Ja moran cekat do subote-valjda se nece rasprodat
I feel like somebody put something in my drink
pa vjerojatno nece, ako i bude rasprodan (daj bože zbog tiraže) ne vjerujem da ce do subote...makar nije baš bila prevelika hrpa jucer u MC kako zna biti..... |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 30/08/2005 : 13:23:21
|
quote: Originally posted by Markos
Inace, sto se dampyra tice, prvih 20-tak epizoda su dobre, poslije polako pocinje pad, sa izuzecima... Ja sam ga stao kupovati sa brojem 60 u originalu, poceo mi se malo ponavljati a i prica se i lik ne razvijaju dalje nego se svaku epizodu bori sa novim zlikovcem, kao i Julia. No to ne znaci da su Julia i Dampyr losi stripovi dapace.
Ja bih rekao da je poceo da se ponavlja vec posle broja 5... ali eto, ljudi ce moci da procene da li je tako.
-- "Si tous les generaux et amiraux du monde, quelles que soient le couleurs et les etoiles, avaient chacun un chat sur les genoux, hebin moi, je me sentirais vachement mieux, moi!" |
|
|
nenno
Advanced Member
Croatia
3070 Posts
Posted - 30/08/2005 : 13:29:57
|
Ja bih rekao da je poceo da se ponavlja vec posle broja 5... ali eto, ljudi ce moci da procene da li je tako.
-- "Si tous les generaux et amiraux du monde, quelles que soient le couleurs et les etoiles, avaient chacun un chat sur les genoux, hebin moi, je me sentirais vachement mieux, moi!" [/quote]
procjenit cemo, svakako, makar mislim da vecina ljudi ne "pati" na takve stvari...i kod zagora se može naci vjerojatno brdo zamjerki al' to ocito ne sprjecava ljude da ga kupuju..... |
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7314 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 30/08/2005 : 13:39:05
|
quote: Originally posted by nenno
quote: Originally posted by vice
Ja moran cekat do subote-valjda se nece rasprodat
I feel like somebody put something in my drink
pa vjerojatno nece, ako i bude rasprodan (daj bože zbog tiraže) ne vjerujem da ce do subote...makar nije baš bila prevelika hrpa jucer u MC kako zna biti.....
Bilo bi super da se rasproda ali nije vrag pa ce baš do subote
I feel like somebody put something in my drink |
|
|
wanderer
Advanced Member
United Arab Emirates
3489 Posts
Member since 18/08/2004 |
Posted - 30/08/2005 : 13:43:58
|
oce li ovih dana i mark i blek i zagor? pa da sve skupa uzmem s dampyrom?
_________________________ Fire walks with ME!! _________________________ |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8239 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 30/08/2005 : 15:13:30
|
quote: Originally posted by Djole
quote: Originally posted by Markos
-- "Si tous les generaux et amiraux du monde, quelles que soient le couleurs et les etoiles, avaient chacun un chat sur les genoux, hebin moi, je me sentirais vachement mieux, moi!"
Ja sam bas stigao do broja 5, zahvaljujuci IDWu. Znaci za dve-tri nedelje cu dja potvrditi dja demantovati ovu tvoju tezu
Why don't you write books people can read? (Nora Joyce)
|
|
|
TrOMISLAWSKI
Average Member
863 Posts
Member since 16/06/2004 |
Posted - 30/08/2005 : 16:03:18
|
Evo za sve oke koji se pitaju koje su epizode u kojoj knjizi.
Sto se tice naslovnica uvijek je isla naslovna od prve price, ali price u originalnom 6 i 7 broju se nastavljaju tako da su kod nas izmjesane u knjigama, knjiga 3 (original 5 i 8) a knjiga 4 (original 6 i 7). Ovo smo napravili da se prica koja je u nastavcima ne bi pojavila u dvije knjige :)
Nisam ja kriv za tipfelere, sami su se pojavili. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29440 Posts
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
Posted - 30/08/2005 : 16:31:41
|
quote: Originally posted by jang
Najsmijesniji su mi ovi sa elitizacijom stripa...
ali nažalost postaje ocita smjer prema HC.... dobro da i Mark i Blek nisu HC
Ako nema mogucnosti da nesto realno moze izaci i opstati na kioscima onda sam ja i za ovakve opcije.
to da....samo kako sada to znati? Ovako na MV nacin opet nije dobro...pola-pola |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 30/08/2005 : 16:31:55
|
quote: Originally posted by nenno
procjenit cemo, svakako, makar mislim da vecina ljudi ne "pati" na takve stvari...i kod zagora se može naci vjerojatno brdo zamjerki al' to ocito ne sprjecava ljude da ga kupuju.....
Nisu u pitanju zamerke tipa da strip ne valja, vec osecaj da stalno citaš jednu istu epizodu, što ono rece neko... ;)
-- "Si tous les generaux et amiraux du monde, quelles que soient le couleurs et les etoiles, avaient chacun un chat sur les genoux, hebin moi, je me sentirais vachement mieux, moi!" |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 30/08/2005 : 17:51:05
|
Tek sad sam vidio i ne mogu virovat! -imam dva na engleskome i desetak talijanskih,ali ovo je predivno! DAMPYR medu nama! Narucujem odmah!
|
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 30/08/2005 : 18:00:34
|
quote: Originally posted by SejoSexon
quote: Originally posted by ken2
inace, nije mi uletio dampyr u pravom trenutku, baš sam posložio prioritete za slijedeca 2 mjeseca i sad ne znam što cu, teške odluke su na pomolu
kupi Dampyra! Nadam se da sam ti pomogao.
slažem se!Kupi Dampyra! Bone je ionako tek pocetkom desetoga... |
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 30/08/2005 : 18:33:47
|
quote: Originally posted by Duh_koji_hoda
Bad point, kako se strip naziva "devetom umetnoscu", onda sam ja mislio na umetnicku vrednost. Znaci druge je za nekog Bilala, Hermana, Rosinskog, McKeana, Prata, Gajica.... dati veci kes pa ih imati u HC varijanti, ali za bonelijeve stripove se to ne moze reci, dobro mozda je za Kena, ali da je u boji. E sad ovo za Markosa je bilo malo ironicno, ali ti ga izgleda drugacije protumaci. I nisam ja rekao da je to bila losa ideja, nego samo da bih ja recimo kupovao tog Kena da je u sc varijanti, posto bi bio 5 puta jeftiniji,a ovako ga na svoju zalos preskacem, isto vazi i za Magicnog, ali ovo cu verovatno kupiti (ah ti vamiri, docice mi glave) I naravno da ima gomila amera koji zasluzuju HC. Pocev od Watchmena, koji ce izgleda na srpskom ici i u sc i u hc varijanti. Ah eto i da se pohvalim, pre nei dan nabavih Vertigov I, Papzrazzi HC i mogu da kazem da prica bas i nije nesto, ali sa umetnicke strane to je remek delo.
Nisam ja krivo shvatio ono za Markosa, znam da si se salio, no svejedno... Sto se tice umjetnicke kvalitete, ma gdje su tu mjerila i tko je vjerodostojan da nam prica sto umjetnicki vrijedi a sto ne, i ne samo u stripovima. Da budem iskren, da sam recimo krcat lovom i kupim Picassovu neku sliku, to bi bilo samo zato sto je to poznato i sto ja imam novca a ne zato sto mi se svidja ili sto mislim da je umjetnicki vrijedna. Mnogima je, mnogi to i razumiju, ja nisam niti mi se svidja, znaci li sad da sam ja mozda glup ako bih rekao da mi se vise svidja Michelangelova "Holy Family" od Picassove "Marie Therese"??? Da ne kazem da mi se neke slike kuma Neme vise svidjaju od Picassovih, jer to je stvar ukusa. Pored onog sto je Marko rekao i ja mogu reci da meni Villa crta puno bolje od mnogih koje si naveo. |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13166 Posts
Member since 29/12/2001 |
|
jgoran5
Senior Member
Croatia
1928 Posts