Author |
Topic |
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8193 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 07/09/2005 : 23:11:32
|
quote: Originally posted by marlowe
pitam se da li je ovo prvi strip koji je dobio cetiri desetke na ovom sajtu? ne ulazeci u dalju raspravu, moram da primetim da za onu naslovnu stranu desetku ne bi dala ni najuza familija autora. sta se ovde ocenjuje, i kakvu tezinu imaju procenti koje ovaj sajt nudi? bokserskim terminima: muva ili bantam.
___________ "In my Havana cabana I'll eat something sweet like banana..."
jako puno stripova je dobilo 4 desetke od recezenta, a još više u komentarima, imaš jako puno zagora sa 100% (neki zasluženo,a neki ne), par ken parkera (neki su nezasluženo ostali bez 100% zbog markosovih oštrih kriterija), nekoliko dilana i texova, jedan af, usagi... tako da izgleda da ne pratimo baš recenzije |
|
|
Ned Mace
stripovi.com suradnik
Croatia
638 Posts
Member since 28/12/2002 |
Posted - 07/09/2005 : 23:16:11
|
Govoreci o kontrarecenzijama, mislim da one imaju smisla samo u slucaju neslaganja s opcom ocjenom stripa. Ne treba nam 10 recenzija s ocjenom od 100% za "Dugacki pozdrav", "Divove dobra i zla" i slicno. |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8193 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 07/09/2005 : 23:25:05
|
hm, za napisat nešto poslije djoletove recenzije dugackog pozdrava treba biti mazohist na kvadrat, to je tako dobro napisano da treba u lektiru, a divovi dobra i zla imaju mini kontrarecenziju (bolje reci dodatnu), opet djole, nedavno sam procitao njegov komentar i to je ono što treba reci o toj epizodi, ko nije procitao neka ode na recenzije i uvjeri se |
|
|
Ned Mace
stripovi.com suradnik
Croatia
638 Posts
Member since 28/12/2002 |
Posted - 07/09/2005 : 23:30:27
|
quote: Originally posted by ken2
hm, za napisat nešto poslije djoletove recenzije dugackog pozdrava treba biti mazohist na kvadrat, to je tako dobro napisano da treba u lektiru, a divovi dobra i zla imaju mini kontrarecenziju (bolje reci dodatnu), opet djole, nedavno sam procitao njegov komentar i to je ono što treba reci o toj epizodi, ko nije procitao neka ode na recenzije i uvjeri se
Ma uzeo sam te dvije epizode bezveze kao primjer, jer za njih postoji konsenzus da su fenomenalne. Tocno je da je Djoletova recenzija Dugackog pozdrava vjerojatno najbolji tekst sveukupno objavljen na stripovi.com.
"Extremism in the defense of liberty is no vice. Moderation in the pursuit of justice is no virtue." |
|
|
AZ
Average Member
Croatia
742 Posts
Member since 05/01/2002 |
Posted - 08/09/2005 : 00:00:14
|
Nisam još citao strip, ali citajuci recenzije i komentare nekako mi se ne cini da je to prica o BH i bosanskim Srbima nego je Bh samo poslužila kao inspiracija. Netko mora biti inspiracija, tako je u svakom stripu. Imena su i promijenjena jer je to izmišljena zemlja.
|
|
|
Bardho
Senior Member
1943 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 08/09/2005 : 00:09:17
|
quote: Originally posted by AZ
Nisam još citao strip, ali citajuci recenzije i komentare nekako mi se ne cini da je to prica o BH i bosanskim Srbima nego je Bh samo poslužila kao inspiracija. Netko mora biti inspiracija, tako je u svakom stripu. Imena su i promijenjena jer je to izmišljena zemlja.
Eh da tak se i meni vidi razvoj dogadaja u stripu. |
|
|
Bardho
Senior Member
1943 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 08/09/2005 : 00:12:11
|
Što se tice recenzije tj. da se osvrnem na kontrarecenziju prozirni se previše usredotocio da izjednaci ili opravda krivnju nekih ljudi što je smiješno.
A što se tice samoga stripa Sejo de malo oladi. Dampyr je samo prosjecan strip. On i Mister no nebi smjeli biti u istoj recenici!Ups |
|
|
marlowe
Advanced Member
Serbia
4279 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 08/09/2005 : 01:14:42
|
quote: Originally posted by Heyoka
marlowe, sve su ti vec rekli ostali no ja cu samo dodati: zašto nisi pitao zašto je senka dao keceve za pricu i scenarij? (Pitanje je retoricko.)
senko, kakve recenzije spominješ??? Ja sam spominjao samo "Uspomene Nevidljivog" (zajebo me kiky), ZG "Okršaj u brdima Wichita" i MN "Vesela udovica" (tu nemam izgovora ).
Krajem septembra ili pocetkom oktobra bi trebala sletjeti na site i moja recenzija, a dotad...
"...nigdje, nigdje, nikad, niko nije pronasao stecak na kome Bosanac kleci i moli. Na kom je prikazan kao sužanj." M.Krleža
ako pazljivo procitas moj post mozes videti da sam naveo citajuci "ocene", dakle u mnozini. tu sam imao u vidu i senkine jedinice, ali i 4 desetke. nisam konkretno naveo senkine jedinice jer se one odnose na pricu i scenario, posto strip nisam citao i ne mogu da ocenjujem pricu i scenario, a treba imati u vidu da je senka za druge dve kategorije dao neke osrednje ocene. dakle, nije dao ocene 1:1:1:1. osvrnuo sam se konkretno samo na ocenu 10 za naslovnu stranu, jer naslovnu stranu mogu da ocenim kad je vidim. i upitao sam se kakvu tezinu ima procenat koji se dobija, jer je ocigledno da se tu ocenjuje i dosta stvari izvan navedenih kategorija. dobio sam odgovor da je to neizbezno, meni uverljiv, i da je jedini nacin da pratim necije individualne komentare (dakle, ne procenat jer on nema smisla - kao sto sam i naveo), i da na osnovu toga donosim sud. a ako neko onoj naslovnoj strani da cistu desetku, mani je prilicno jasno koliko mogu da se pouzdam u njegov ukus. to mi je vrlo korisno. pitanje da li je to prva desetka bilo je, naravno, retoricko, posto se ucitavanjem recenzija odmah vidi nekolicina sa 100 procenata. pitanje nije zahtevalo bukvalan odgovor, vec je trebalo da da ironicno-retoricku snagu osnovnom pitanju - koliko prosek u procentima ima tezine. kao sto rekoh: muva ili bantam...
___________ "In my Havana cabana I'll eat something sweet like banana..." |
|
|
Damjan
stripovi.com suradnik
Italy
1458 Posts
Member since 12/02/2004 |
Posted - 08/09/2005 : 03:12:53
|
S obzirom da se Senci pripisuje tendencioznost u pisanju recenzije, mislim da bi bilo ok reci i da je sama prica, u istom smislu, politicki tendenciozna. Dakle, ne vidim u tome pogrešan korak recenzenta. Kako Senka rece - "Ne samo što je na delu izrazita antisrpska propaganda (na koju autor svakako ima pravo da izrazi, baš kao što i recenzent zadržava pravo da prozbori o istoj, je li)..." Naravno, naše je pravo da se sa Senkom složimo ili ne složimo, no za mene je logicno da politicki intoniran strip dobije politicki intoniranu recenziju. Netko ce reci da se Boselli ogradio od politickih reperkusija izbjegavajuci zemljopisne pojmove, no to je glupost, buduci da svatko iz ex-Yu dobro zna gdje se Dampyr odvija.
www.zid.hr - sve ono što o rocku i metalu nikada niste željeli znati, www.zid.hr/strip - osobni pogledi na aktualnosti u svijetu stripa, uz ponekog mladog autora željnog pažnje |
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 08/09/2005 : 06:28:22
|
quote: Originally posted by Bardho
Što se tice recenzije tj. da se osvrnem na kontrarecenziju prozirni se previše usredotocio da izjednaci ili opravda krivnju nekih ljudi što je smiješno.
A što se tice samoga stripa Sejo de malo oladi. Dampyr je samo prosjecan strip. On i Mister no nebi smjeli biti u istoj recenici!Ups
Prvo Mister No pa iza njega Dampyr!
Ase ležit vojnik Gorcin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noc i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh.
|
|
|
Thommo
stripovi.com suradnik
Croatia
1255 Posts
Member since 01/09/2003 |
Posted - 08/09/2005 : 07:36:45
|
quote: Originally posted by DeeCay
Dobro je ovo sa kontrarecenzijama, samo nemojte sad samo bacati kontre postojecim recenzijama vec pišite i nove! Mislim da bi zanimljivosti trebalo staviti pod jedno, ipak su to zanimljivosti za istu epizodu.
Meni je bolje ovako, ipak svaka osoba primijeti neke svoje opaske i zanimljivosti! |
|
|
Thommo
stripovi.com suradnik
Croatia
1255 Posts
Member since 01/09/2003 |
Posted - 08/09/2005 : 07:55:50
|
Vratimo se malo na samo izdanje: sam strip je super, od uveza do papira, koji nije kao kod npr. Zagora, nego kvalitetniji. Malo je skupo izdanje, ali cijena je poštena.
Eh, koja šteta što System mrcvari MV-a, pa njima je za 8 brojeva trebalo godinu dana. A u tih osam brojeva bilo je bezveznog prijevoda, mekih korica, tvrdih korica, ocajne štampe, ...
Da se bar Ludens odlucio na ovakav potez, kao s Dampyrom, sa MV-om! |
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Posted - 08/09/2005 : 08:12:09
|
quote: Originally posted by Thommo
Vratimo se malo na samo izdanje: sam strip je super, od uveza do papira, koji nije kao kod npr. Zagora, nego kvalitetniji. Malo je skupo izdanje, ali cijena je poštena.
Eh, koja šteta što System mrcvari MV-a, pa njima je za 8 brojeva trebalo godinu dana. A u tih osam brojeva bilo je bezveznog prijevoda, mekih korica, tvrdih korica, ocajne štampe, ...
Da se bar Ludens odlucio na ovakav potez, kao s Dampyrom, sa MV-om!
Da. Berni bi to puno profesionalnije odradio.
Ase ležit vojnik Gorcin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noc i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh.
|
|
|
nenno
Advanced Member
Croatia
3070 Posts
Member since 15/08/2003 |
Posted - 08/09/2005 : 08:46:23
|
quote: Originally posted by SejoSexon
quote: Originally posted by Thommo
Da se bar Ludens odlucio na ovakav potez, kao s Dampyrom, sa MV-om!
Da. Berni bi to puno profesionalnije odradio.
Sejo, Sejo....pa i ovak vele da Berni ima monopol a ti bi njemu i MV-a.... |
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Posted - 08/09/2005 : 08:53:17
|
Ma ja bi Berniju dao prava na sve stripove.
|
|
|
nenno
Advanced Member
Croatia
3070 Posts
Member since 15/08/2003 |
Posted - 08/09/2005 : 09:04:11
|
quote: Originally posted by SejoSexon
Ma ja bi Berniju dao prava na sve stripove.
slažem se...makar stanje nije daleko od toga, barem što se tice Hrvatske... |
|
|
zosko
Senior Member
1506 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 08/09/2005 : 09:10:36
|
stvarno, kad promislim: prvi put od kada je stripa izlaze konstantno kvalitetna izdanja na podrucju bivse yu. bravo slobodna dalmacija, ludens, bookglobe, strip-agent.
Durch dieses Loch wird er kommen. |
|
|
zosko
Senior Member
1506 Posts
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Posted - 08/09/2005 : 09:20:54
|
quote: Originally posted by zosko
ah da: dodao bih jos i lmi comics, borgis, hit-grafik i one iz koprivnice.
Durch dieses Loch wird er kommen.
zaboravio si System Comics!
|
|
|
zosko
Senior Member
1506 Posts
Posted - 08/09/2005 : 09:24:39
|
nisu konstantni. svaki strip im drugacije izgleda. cini mi se da netko kaze da se dobro prodaje strip u limenoj konzervi u japanu, mi uskoro dobili mv sa povrcem ili u ulju.
Durch dieses Loch wird er kommen. |
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 08/09/2005 : 12:27:19
|
quote: Originally posted by Ned Mace
quote: Originally posted by ken2
hm, za napisat nešto poslije djoletove recenzije dugackog pozdrava treba biti mazohist na kvadrat, to je tako dobro napisano da treba u lektiru, a divovi dobra i zla imaju mini kontrarecenziju (bolje reci dodatnu), opet djole, nedavno sam procitao njegov komentar i to je ono što treba reci o toj epizodi, ko nije procitao neka ode na recenzije i uvjeri se
Ma uzeo sam te dvije epizode bezveze kao primjer, jer za njih postoji konsenzus da su fenomenalne. Tocno je da je Djoletova recenzija Dugackog pozdrava vjerojatno najbolji tekst sveukupno objavljen na stripovi.com.
Meni osobno je najbolja Djoletova, a ujedno i najdraža recenzija sa sajtu "Komšija". Fantasticna recenzija! Posebno zbog Djoletovog osebujnog crnohumornog štiha.
you candy perfume girl |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8239 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 08/09/2005 : 14:39:45
|
quote: Originally posted by Heyoka
marlowe, sve su ti vec rekli ostali no ja cu samo dodati: zašto nisi pitao zašto je senka dao keceve za pricu i scenarij? (Pitanje je retoricko.)
senko, kakve recenzije spominješ??? Ja sam spominjao samo "Uspomene Nevidljivog" (zajebo me kiky), ZG "Okršaj u brdima Wichita" i MN "Vesela udovica" (tu nemam izgovora ).
Krajem septembra ili pocetkom oktobra bi trebala sletjeti na site i moja recenzija, a dotad...
"...nigdje, nigdje, nikad, niko nije pronasao stecak na kome Bosanac kleci i moli. Na kom je prikazan kao sužanj." M.Krleža
Onda moze biti verfalk. Neki od vas bosanaca, enivej Stari se...
Why don't you write books people can read? (Nora Joyce)
|
|
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
Posted - 08/09/2005 : 15:47:13
|
nisu konstantni. svaki strip im drugacije izgleda. cini mi se da netko kaze da se dobro prodaje strip u limenoj konzervi u japanu, mi uskoro dobili mv sa povrcem ili u ulju.
sjajna i naša serija TinTina...šteta što je i cjena (12 evra) sjajna. a i naš Spiderman je bio bolji od LMI....no trajao je samo 6 brojeva |
|
|
Damjan
stripovi.com suradnik
Italy
1458 Posts
Member since 12/02/2004 |
Posted - 08/09/2005 : 16:41:21
|
quote: Originally posted by jang
sjajna i naša serija TinTina...šteta što je i cjena (12 evra) sjajna. a i naš Spiderman je bio bolji od LMI....no trajao je samo 6 brojeva
Koju ediciju Spidermana ste imali u Sloveniji?
www.zid.hr - sve ono što o rocku i metalu nikada niste željeli znati, www.zid.hr/strip - osobni pogledi na aktualnosti u svijetu stripa, uz ponekog mladog autora željnog pažnje |
|
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
|
Topic |
|